Boadu: 'AZ had een beter verhaal dan Ajax en PSV'

BartVeenstra, 19-09-2019 om 09:15, 10281 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Myron Boadu (18) was er in zijn jeugdjaren twee keer dichtbij om speler van Ajax te zijn. Als talent van SC Buitenveldert viel hij op bij Ajax, liep hij er zelfs stage, maar werd hij uiteindelijk niet goed genoeg bevonden. Jaren later, toen Boadu furore maakte in de jeugdopleiding van AZ, stond Ajax weer op de stoep.

Boadu ging het gesprek aan met de Amsterdamse club. Hij sprak met Dennis Bergkamp, hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali en coördinator Patrick Ladru, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International. 'De aanwezigheid van Bergkamp maakte veel indruk op me. Ik dacht meteen aan al die geweldige goals die hij heeft gemaakt in zijn carrière. Het maakte me verlegen, ik heb weinig gezegd in dat gesprek. Ik zat natuurlijk ook in een goede positie. Ik wist hoe goed ik het had bij AZ en Ajax moest mij zien te overtuigen. Dat is ze niet gelukt. Andere clubs trouwens ook niet.'

Met die andere clubs doelt hij op PSV en Arsenal. Hij ging zelfs op bezoek bij de Londense club, raakte onder de indruk, maar wilde geen overhaaste beslissingen nemen. 'Na terugkeer in Nederland heb ik er een nachtje over geslapen. De volgende dag wist ik het: Ik wil bij AZ blijven. Datzelfde gevoel had ik na mijn gesprek met PSV. Sommige talenten hadden misschien een andere keus gemaakt. Maar voor mij was het simpel: voor de stap naar het buitenland vond ik het te vroeg en AZ had een beter verhaal dan Ajax en PSV.'

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome tijdens de Viewing Party!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Radikaal
Leuke voetballer.
0 0
Web
Zijn goed recht, als je het naar de zin hebt in Alkmaar
1 0
Redrum
Tja, klinkt in ieder geval alsof deze jongen goed nagedacht heeft over zijn keuze. Hij heeft ook met meerdere partijen gesproken. Ik heb er wel respect voor dat hij dan voor AZ kiest. Bij AZ krijg je als talent ook vaak de kans. Het enige nadeel van AZ is wel dat het geen topclub is. Vaak is de stap van AZ naar een topclub toch vrij groot, omdat spelers opeens met veel meer druk te maken krijgen. Maar goed, er zijn altijd uitzonderingen natuurlijk.
2 0
MH1988
Ik hou wel van spelers die hun club trouw blijven en niet als jong jochie direct weggaan als een stapje voorwaarts zich voordoet. AZ had vertrouwen in hem en hij heeft vertrouwen in AZ, goed voor hem..
5 0
Simon1
"Wij spelen de pannen van het dak!"
0 0
AlexIbarra
Kijk hoeveel goede aanvallers Ajax en Psv hebben lopen.
Toch prima dat er ook jongens zijn die zich bij AZ / Fey / Utrecht whatever ontwikkelen?

Alleen een probleem als AZ onrealistische prijzen gaat vragen waardoor clubs als Ajax interesse verliezen en je ineens naar de hoogste bieder in Dagestan of Turkije 'moet'.
Verder kan hij beter daar spelen dan hier banken of in Jong concurreren met Traore.
6 0
Frank1978
Prima toch dan?
3 -1
ajaxxcied4life
Nou, succes jochie. Uit alles blijkt wel dat hij het hoogste wil voor zichzelf.
0 -6
Simon1
Niet zo negatief.
0 0
AJAXAFC1
Serieus hoe kan PSV met een praatje komen over hun jeugdopleiding?
die stelt toch geen ene fuck voor... puur omdat ze een nederlandse topclub zijn krijgen ze bepaald talent naar hun toe maar echt opleiden... hun 'talenten' worden ook altijd bijna verhuurd omdat ze gewoon niet het niveau hebben.


Daarintegen is hun scouting wel goed voor jongere spelers.

Van de huidige selectie heb je alleen uit mijn hoofd ihatteren & afellay uiteraard die echt door PSV zijn opgeleid & waar je van denkt die hebben echt potentie voor de top.
De rest is allemaal of weggehaald bij andere clubs zoals bergwijn en malen of niet goed genoeg zoals lammers en hendriks
0 0
BrandjeXL
Ihatteran en Gakpo vergeet je even? Psv is bezig om een inhaalslag te maken en hebben het geluk dat zijn als topclub in totaal andere regio kunnen vissen. Ajax, Az, Feyenoord en Utrecht vissen uit dezelfde vijver waar Psv een vijver voor zichzelf heeft.
1 0
Wout1988
Ajax haalt overal spelers vandaan
0 0
BrandjeXL
Beter opletten want profclubs zijn gebonden aan een regio wanneer je jonge spelers bij de amateurs weg haalt. Van BVO naar BVO is een ander verhaal. Ajax mag dus geen 8 jarig ventje uit Maastricht halen bijvoorbeeld.
0 0
Sterspeler
Doe the record: dit zijn Edesche clubs. Tegen de Veluwe aan.
0 0
Sterspeler
VV Bennekom bijv. is anders toch echt een satelliet club van Ajax. Toen ik nog in de jeugd speelde heb ik meerdere jongens proef zien draaien bij Ajax en een enkeling zelfs 2 jaar daar zien meevoetballen. Hoe hebben ze dat dan gedaan? Van DTS35 heb ik meerdere jongens ook naar Twente zien gaan, terwijl Arnhem dichterbij ligt.
0 0
JBM
Vergis je niet, Lammers is een toppertje.
Misschien wel de toekomstige nummer 1 spits van oranje.
2 -1
Rudie100
Wie van deze Ajax-selectie, uit de jeugdopeleiding, heeft de echte potentie om de top de halen. Misschien Dest, maar verder kom je niet.
0 -2
AlexIbarra
VdBeek, Blind.
1 0
Rhythim
Er komt niet elk jaar een elftal jeugdspelers op je af.

Er komen er in ieder geval genoeg aan de komende jaren...
0 0
Rudie100
Afgelopen jaar was het toch ook alleen de Ligt?
0 -1
Rhythim
Het waren er wel meer hoor...

Mazraoui, Lang, Gravenberg, Eiting etc etc.
1 0
Van Reenen
Waarvan akte, en nu weer naar de realiteit van de dag.
0 -1
HStorm
Misschien nog een tweetje om het af te toppen.
0 0
Bocarra
De concurrentie bij Ajax is op zijn positie veel te groot. Ook rest de vraag of hij na zijn zware blessures het hoogste niveau nog wel aan kan.
0 0
Ajacied33
Verstandige keuze van deze jongen. Zijn tijd bij Ajax komt nog wel als hij zich zo blijft ontwikkelen..
2 0
JariJari
Paar dagen geleden las ik dat Ajax hem afwees?

Nu wilde hij hier ineens niet heen. lol
0 -6
D4nny
Ajax wees hem eerst ook af (toen hij bij Buitenveldert speelde)
2 0
Rhythim
Stengs en Boadu.

Goede spelers, maar ik ben bang dat zij denken over de top van Nederland het te kunnen gaan maken in het buitenland. Dat gebeurt zelden als je dat via AZ doet.
Dus het Vincent Janssen-verhaal ligt dan om de hoek....
2 -1
Sterspeler
Als Ajax of PSV geen optie zijn kunnen ze het beste naar Duitsland of Portugal gaan. Raiola kennende zal ze naar Italië loodsen.
0 0
Joodhannus73
Dit schetst goed het probleem van Ajax en met name de attitude. Het is niet voor niets dat sommige toppers de opleiding verlaten of niet willen komen. De WZAWZDB cultuur zorgt voor dit soort problemen. "Je mag blij zijn dat je bij Ajax mag voetballen" moet plaats maken voor "wij zijn blij dat je bij ons komt voetballen of voor ons voetbalt". Dan trek je nog meer talent aan en behoud je ook meer talent. En doe wat aan je verhaal. We zijn toch het Harvard onder de Jeugdopleidingen? Dat heeft met communicatieve kwaliteit te maken. Huur anders daar iemand voor in. Geld genoeg...
3 -8
Sterspeler
Ze worden ook weggestuurd bij clubs als Vitesse hoor, dus wat je zegt gaat niet helemaal op.
0 0
MisterAFCA
Dat vind ik dus niet. Het moet een voorrecht zijn om voor de grootste en beste club te mogen spelen. Dat hoort bij Ajax en de top. Dat hij de keuze voor AZ heeft gemaakt valt trouwens ook gewoon te prijzen. Jongen is goed met zijn ontwikkeling bezig. Om bij Ajax te kunnen slagen moet je een bepaalde attitude hebben. Het is bij een Ajax nou eenmaal groter, hogere druk en dus harder. Dat moet je als club ook uitstralen. Daar ben je nou eenmaal de grootste voor. Kan je daar mee omgaan prima, zo niet kan je je bij een andere club gaan ontwikkelen. Hiermee zeg ik niet dat je arrogant moet zijn maar je mag wel uitstralen dat je bij Ajax op een heel andere niveau acteert dan bij andere clubs.

Bij elke opleiding worden er spelers weggestuurd je kan nou eenmaal niet elk supertalent naar je toetrekken. Je doet net alsof erbij Ajax iets structureels fout gaat terwijl Ajax de meeste talenten aflevert in binnen en buitenland. Bij een topclub is het aanhaken of afhaken. Niets mis mee lijkt me. Kunnen al die gepamperde milenials die hulp vragen om hun reet af te vegen misschien niet tegen, maar zo komen ze wel een keer in de grote mensen wereld terecht...
0 0
Rhythim
Je doet nou net alsof er zoveel talenten bij Ajax weglopen...
En ja...het is wel degelijk een voorrecht om bij Ajax te MOGEN voetballen want dat betekent dat jij een uitzonderlijk talent bent en Ajax dat in jou ziet. En Ajax is blij en mag blij zijn dat zij zulke talenten onder hun hoede kunnen hebben, ja.

Zo is de wereldvermaarde jeugdopleiding van Ajax groot geworden...
0 0
Nick88
Dit is een situatie geweest van een aantal jaar geleden... neem aan dat alles nu anders gaat..
1 0
RedFeather
Dit is dus een topper.
Bij Ajax, PSV en Arsenal had hij geen basis gespeeld nog
Goede keuze, dapper
6 0