Veltman: 'Hield mijn tegenstander wel vast'

FinnDekker, 18-09-2019 om 17:15, 11831 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax kwam dinsdagavond in de openingsfase met de schrik vrij toen er geen penalty werd gegeven aan LOSC Lille. Joël Veltman trok zichtbaar aan het shirt van zijn directe tegenstander, die naar de grond ging. Maar de arbiter vond een strafschop gelukkig voor Veltman en Ajax te zwaar.

'Ik hield mijn tegenstander wel een beetje vast, ja', vertelt de verdediger eerlijk aan Ajax Life. 'Maar ik vond ook dat hij een tikje te gemakkelijk ging liggen. Toen ging de hand van de scheids naar zijn oortje. Hmmmm... dacht ik toen. Ik vreesde wel eventjes omdat ik het shirtje vast had, maar hij ging pas liggen toen ik allang weer had losgelaten.'

Ajax scoorde vervolgens zelf na een kwartier spelen via Quincy Promes. Voor rust leken de Amsterdammers de marge te verdubbelen, maar de scheidsrechter floot af. Na rust werd Ajax' tweede alsnog gemaakt via Edson Álvarez. Na een uur spelen werd het duel vervolgens beslist door een kopgoal van Nicolás Tagliafico.

Panna van Costa

Veltman 'schittert' in de nieuwe promo van de Champions League, maar dan wel in een shot waar de rechtspoot een panna krijgt van Douglas Costa tegen Juventus. De supportersvereniging haalt het aan. 'Ik kan erom lachen, voor de volle honderd procent. Ik kan alleen maar applaudisseren voor zo’n mooie actie. Uiteindelijk gingen wij een ronde verder en dat is het belangrijkst.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Patajax
blijft een domme verdediger. altijd dezelfde fouten. verder afgelopen dinsdag niet veel fout gedaan. Maar speelt zelden een foutloze wedstrijd. Helaas niet het niveau van Ajax. Van mij mag Schuurs een paar wedstrijden achterelkaar spelen. Zelfde type als De Ligt. Schuurs nu nog niet foutloos, maar dat gaat ie wel worden als die meer vertrouwen en speeltijd zou krijgen
2 -3
Sterspeler
Was vandaag een van de besten op het veld. En dat was echt niet omdat we zo slecht speelden.
0 0
Kikke
en dit is gewoon zo dom, dit moet je natuurlijk nooit in de pers zeggen.. nu gaan de scheidsrechters daar wel extra opletten, wat ze toch al deden bij hem. Ik vind de kritiek op hem niet altijd terecht, maar juist deze dommigheden, maakt het dat het gevaarlijk is om hem achter in te hebben. Bij een betere tegenstander en als er nog meer op het spel staat kan hij soms echt domme keuzes maken, wat in het verleden Ajax fataal is geworden. Je mag toch echt verwachten van hem dat hij wat ouder is, deze dommigheden achterwege mag laten.
0 -3
Schwalbino
Gezien door var. Dus hij zegt niets wat niet al bekend was.
2 0
PetrusKeizer
sjongejonge, ja hoor, de scheidsrechters gaan meer op m letten na deze 'domme bekentenis'. Ik lig dubbel, hiero. Shirtje vasthouden, en dan vooral t vermaledijde 'licht' vasthouden. dat is net zo iets als dagelijks 5x naar de plee lopen. Je moet je gaan afvragen wat er aan de hand is als t niet gebeurt. En je gelooft echt dat scheidsrechters daar konsekwent voor (tegen) fluiten, of zelfs WILLEN fluiten? 90% wordt door de vingers gezien, what's new.
1 0
Schwalbino
Nou Piet, ik sluit niet uit dat vanavond nog een mail-alert uitgaat naar de internationale arbiters. "VELTMAN TREKT AAN SHIRTJE!"
1 0
PetrusKeizer
er moet door de FIFA en de UEFA een inventarisatie gemaakt worden van alle lichte-shirttrekkers. Die moeten vervolgens binnen hun clubs nauwlettend gevolgd en begeleid worden, zodat ze zich niet ontwikkelen tot zware-shirttrekkers. Einddoel is natuurlijk dat ze stoppen met shirttrekken, en zich omvormen tot kleine-teentrappers.
0 0
Holleblok
Speelde een prima pot en zal gewoon onze vaste CV blijven naast Blind. Weliswaar bij gebrek aan beter, maar Alvarez en Schuurs gaan hem niet vervangen op CV.
1 -2
ajaxdordtt
Wat een armoede.
2 -1
WZAWZDB14
Op dat foutje na speelde hij wel echt top gister
4 0
Noxin
Dat was een oerdomme actie, maar voor de rest speelde Veltman een puike pot. Als hij die momentjes nou eens uit z'n spel kan halen...
3 0
Kuningast
Daar wachten we al 8 jaar op.. Veltman speelde gisteren op de top van wat hij kan. Hij is niet van het niveau waar Ajax moet zijn
6 -2
Juichtoon
Ja Joel dat is precies waarom ik klaar met je bent. Je doet te veel rare, vreemde, onlogische dingen aangevuld met dito keuzes. Je komt te veel te kort. Het liep gisteren goed af maar voor hetzelfde geld sta je al na 3 min met 1-0 achter.
Al veel te vaak gezien.
Dirk Kuijt lacht nog steeds hoe hij jou wel 5 seconden vasthield in de 93e minuut en jij de bal in eigen doel tikte.
1 -3
PeterVKV
Veltman en Blind samen in het centrum, je wordt er in eerste instantie niet heel vrolijk van. Weinig echte snelheid en lengte. Toch doen ze het samen best wel goed gek genoeg. Heeft waarschijnlijk te maken met ervaring en vooral slimheid. Die snelle jongen van Lille werd bijvoorbeeld keer op keer heel slim buitenspel gezet. Wat je wel ziet is dat de tegenstander mij iets te vaak tussen de linies vrij komt. Dan zijn Blind en Veltman toch vrij snel aan het achteruit lopen. terwijl de Ligt dan volle kracht zou doordekken. Het is een beetje van hetzelfde met die twee. Daarom hoop ik toch dat Alvarez zo snel mogelijk in het centrum komt. die dekt als halve middenvelder denk ik wel veel meer door.
2 -1
JanTa
Laat ik nou niet vrolijk worden van jou commentaar, het lijkt wel alsof ik Derksen & Co hoor spreken.
2 0
PeterVKV
bedankt, heb me rot geërgerd aan Derksen.
1 -1
OpaVerteld
Met Veltman er bij zit je steevast 90 minuten met de billen samen geknepen te kijken.
Of hij nou achter staat te verdedigen, het zeldzame moment dat hij met de bal op het middenveld verschijnt of bij corners in de 16 van de tegenstander z'n opwachting maakt...
En dan de volgende dag ook nog met dit soort ontboezemingen komen!
Zelfs na de wedstrijd nog een onnodige fout maken.
Wat er tussen de lijnen gebeurd, blijft binnen de lijnen. Mondje dicht of een nietszeggend commentaartje, dat volstaat.
Arbiters lezen ook mee en hebben e.e.a. in hun achterhoofd de volgende wedstrijd (PSV in dit geval)
3 -2
Bocarra
Veltman doet wel vaker van die domme dingen. Maar verder speelde hij gisteren een voldoende.
1 0
TOOL
Blind hield hem ook vast, hand op de schouder!
1 0
Red Devil
Dat was duidelijk te zien en hij had mazzel dat die bal niet op de stip ging.
Blijft te vaak dezelfde fouten maken waardoor hij tegen domme kaarten oploopt.
0 -1
Babayaka
Domme speler is het, tikkie breed en kut terug speelballen terug op de keeper.
4 -6
altijdwelwat
Veltman speelde afgezien van deze niet al te slimme overtreding een geweldige wedstrijd . Had 11 duels en won ze alle 11, hij had 9 intercepties en een Passingspercentage van 96% . Misschien niet de meest geliefde Ajacied maar gister was hij meer dan prima.
9 -4
Leviathan
Geweldig? Geweldig voor zijn doen misschien. Onana man of the match zegt alles gewoon.
0 0
Rolleman
gewoon je handen thuis houden.
0 -3
niquedegraaff
Ik snap niet dat je altijd met je handen op je rug staat te verdedigen in de zestien, maar in een duel, ik in de zestien, ineens aan het shirt van je tegenstander gaat trekken.
2 -4
jutter
Typisch weer zo'n domme Veltman actie, je kan er op wachten. Ditmaal kwamen hij en Ajax daarmee goed weg. Voor hetzelfde geld sta je al rap met 10 man met als 'bonus' een pingel tegen. Het had de enorme foutenlast die Veltman in de loop der jaren heeft opgebouwd nog wat meer geaccentueerd, en voor de ploeg mogelijk een mission impossible gezorgd. Deze speler die gisteren overigens verder het maximale uit zijn beperkte kwaliteteiten haalde is geen Ajax1 materiaal, daar hoef je geen helderziende voor te zijn, nietwaar?.
7 -4
Redrum
Je verwoordt het goed. Je mag tegenwoordig bijna niet meer kristisch zijn op Veltman, omdat hij al zolang bij Ajax speelt. Men is nu al blij als één van zijn vele fouten niet tot een tegengoal heeft geleid en hij een paar keer een bal afpakt. De realiteit is dat hij elke wedstrijd weer de zwakste schakel is in dit elftal. Hij blijft altijd dezelfde fouten maken. Het loopt alleen niet altijd verkeerd af. Ik zit pas echt rustig op de bank als hij ook op de bank zit.
2 -7
Knalpot
Hahaha wat een kneus ben je toch ook, als je alle kritische commentaren over Veltman van hier onder elkaar zet dan kan je een wandelpad aanleggen naar Malaga. Redrummetje jij hebt een knalharde kop van de eigenwijsheid het zou je ook gewoon sieren als je een keer zegt goed gespeeld Joel.
3 -1
Hofpleinismaareenfontein
Tja. De realiteit is ook dat sommige mensen heel lastig met feiten te overtuigen zijn...Veltman speelde gisteren een goede pot.
2 -1
ram
Ja... een andere scheid had rood plus strafschop gegeven. Dan had je ook 0-3 kunnen verliezen. Was niet heel handig van Joel.
4 -2
ETM
Ik dacht shit dat wordt een strafschop. Met de VAR tegenwoordig en dan in super slowmo dat shirt dat getrokken wordt...

Lille is trouwens gewoon een linke ploeg zoals je mocht verwachten. Die gaan nog punten oppikken. Ik denk dat het een reuze spannende groep gaat worden.
Maar kom maar op! :)
3 0
Redrum
Dat had betekent dat Veltman in absolute recordtijd Ajax flink benadeeld zou hebben. Gelukkig werkte de scheids hier niet aan mee en werd zijn record niet gebroken.
2 -1
BrandjeXL
Typische domme Veltman actie want voor hetzelfde geld rood en een pingel geweest.
3 -3
ETM
Ik ben het opzich eens dat t typisch Veltman was en dan vooral het shirt vast houden, want dat blok dat hij probeerde te maken was imo legaal.

Maar dat je hier als de kippen bij bent... geeft niet het idee dat jij ook nog maar enigzins 'objectief' naar Veltman kijkt.
Wat vond je van die voorzet laag voor het doel die Veltman eruit liep? Verdedigend had Veltman het druk en speelde hij een sterke pot. Aan de bal ook niet verkeerd.
3 0
Hans Kraay Jr.
Vond Veltman prima spelen hoor gister.

Ja hij haalt die voorzet weg maar 1 seconden daar voor heft hij zelf buitenspel op waardoor die voorzet gegeven kan worden. Kortom maakt eigenlijk zijn eigen fout goed.
1 0
BrandjeXL
Dus iedereen die ergens snel op reageert die geef jij dit stempel? Ik opende de app en zag dit bericht dus mag ik daar dan op antwoorden van je?? Veltman speelde voor zijn doen een goede pot maar stond ook weer regelmatig lucht te dekken want als hij niet tegen zijn man aan staat dan heeft ook geen idee waar hij moet staan of lopen. Hij is positioneel zo ongeloof zwak. Veltman is sinds zijn debuut amper beter geworden en vind het een schande dat dit RCV is.
1 -3
ETM
Is idd beetje flauw. Maar ik basseer me eigenlijk meer op opmerkingen op andere topics. Dus een combi. Maar, nevermind..
Ik geef je trouwens net een voorbeeld van goed positioneren :)
Maar hee, ik heb ook zo'n mijn kritiek op Veltman. Hij moet idd vroeg in het duelkomen als de ruimtes groot zijn en dat maakt hem dubieus als cv voor Ajax. Opbouwend is hij technisch aardig, maar tactisch imo onvoldoende. Echter wil dat niet zeggen dat hij nooit zn basisplaatsen heeft verdiend. En zoals gezegd gisteren goed speelde. Ik vind hem op zn best als RB en dan wel als tactische variant.
0 0
Labrador
Rood. Hou op zeg
3 0
BrandjeXL
Scoringskans vriend. Als het geen tackle bedoeld op de bal is en dat was dit niet dan is het rood. Gebeurde laatst bij Twente ook. We zijn hier hier heel goed weg gekomen.
0 -7
mvdk
Scoringskans ontnemen is geel. Doorgebroken speler is rood.

Verder is het een nondiscussie aangezien er niets aan de hand was.
1 0
ETM
Het ging niet om een tackle.
3 0
BrandjeXL
Lezen want dat zeg ik toch:)
0 -3
ETM
Ben moe, voor mij begon de pot om 3:00 in de nacht :)
0 -1
afcas
Dat bedoelt hij ook. Een tackle is een voetballende overtreding. Vasthouden niet. Niet voetballende overtredingen zijn dus rood en penalty.
0 -1
ETM
Ah.. op die manier. Maar de overtreding is in dit geval even vasthouden. Wat bijv in hoekschoppen bij de vleet gebeurd. Er zijn er die m geven, denk ik. Maar rood, dat denk ik dan weer niet.
1 0
BrandjeXL
Vasthouden en scoringskans. Bij vasthouden bij een corner/vrije trap is dat niet meteen het geval dus daarom geen rood.
0 0
Murtagh
Wat een kutscheids hadden we weer gekregen zeg gvd
0 -2