Álvarez over kritiek: 'Luister alleen naar trainers'

BartVeenstra, 18-09-2019 om 15:40, 8563 views, Marca |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edson Álvarez vindt het onbegrijpelijk dat Ronald de Boer, werkzaam als individuele jeugdtrainer bij Ajax, in de media verklaarde dat hij het niet zitten in de Mexicaan als middenvelder. Zelf luistert de nieuweling vooral naar zijn eigen trainers.

'Ik moet zeggen dat ik hem niet ken, maar om een bepaalde reden moest hij dit zeggen. Ik ben gefocust op wat de trainers mij vertellen. Vanuit dat punt snap ik niet dat hij dit moest zeggen, want we zijn een familie en we moeten voor elkaar zorgen', aldus Álvarez, die zegt dat hij sinds de start van zijn carrière altijd al kritiek kreeg, in gesprek met MARCA Claro. 'Het enige wat ik kan doen is hard werken voor mijn team en luisteren naar wat de trainers mij zeggen. Ik antwoord op het veld.'

Álvarez trekt zich niet veel aan van de kritiek van buitenaf. 'De trainer vertelt me wat ik doen, wat ik tactisch moet doen op het veld. Hij voelt het vertrouwen dat ik en het hele team hem geef', aldus de Mexicaan, die het vertrouwen van hoofdtrainer Erik ten Hag beloonde met een doelpunt. 'Ik ben erg blij. Ik probeer altijd het doel te vinden en het team te helpen. Vandaag was mij die mogelijkheid opnieuw gegeven.'

Dat de Mexicaan nu met Ajax in de Champions League speelt, betekent enorm veel voor hem. 'Voor deze momenten heb ik mij mijn hele leven voorbereid. Nu kan ik zeggen dat ik er de vruchten van pluk. Ik wil op deze weg doorgaan.'

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome tijdens de Viewing Party!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Zolang je bij ajax werkt moet je, je smoel houden over ajax spelers.....
4 0
Van Reenen
Ik ben van mening dat het tijd wordt dat De Boer eruit gezet wordt door Ajax. Je kan geen 2 broodheren .tegelijk dienen. En misschien ben je het vergeten, maar de manier waarop hij en zijn broertje de overgang naar Barcelona hebben afgedwongen, verdient absoluut geen schoonheidsprijs. Ik geef Edson gelijk dat De Boer(in) gewoon zijn mond moet houden en anders pleitte moet gaan. Aan afvallers hebben wij niets.
5 -2
Radikaal
geen idee wat de overgang naar Barca 20 jaar geleden er mee te maken heeft, maar een trainer van Ajax die publiek een speler van het eerste afvalt zonder dat die zich kan verdedigen is inderdaad een beetje raar. Daar moet Sar maar weer eens een praatje gaan maken.
2 0
PetrusKeizer
Edson heeft kennelijk de historie van Ajax niet bestudeerd. Dat is geen voorwaarde, maar wel handig als je weet wie er rondlopen en wat hun achtergrond is. Ronald is geen spraakwonder, maar wel n ajacied en niet de slechtste, dacht ik zo. Hij mag n mening hebben en dat die binnenskamers gehouden zou moeten worden kan Sjaak Swart dan ook maar meteen in zn zak steken. Kortom, lange tenen van Alvarez die nog n broekie is en het heus wel zal gaan doorkrijgen, de nederlandse cultuur.
0 -3
Schwalbino
Bekijk het positief. Wat je hier in ons land meemaakt, kom je nergens anders tegen. Of ze nu uit Zuid- of Midden-Amerika komen, uit Afrika of Oost-Europa, uit Zweden of Denemarken, als ze hier komen valt ze de bek open.
1 -1
PetrusKeizer
oh maar dat ben ik helemaal met je eens, hoor. Ik neem die jongen zn reactie ook helemaal niet kwalijk, waarom ook. Ik snap t wel, hij komt net kijken, hele andere cultuur. Argentinie is bijvoorbeeld al relatief veel 'europeser' dan Mexico. Het lijkt me n heel gemotiveerde jongen, dat is alvast mooi meegenomen. Hoe snel hij t oppikt/kan oppikken, ook de zaken om t voetbal heen, kan ik niet beoordelen. Is ook maar n gevoel, maar ik denk dat die jongen t bij Ajax gewoon gaat redden. Beter gaat worden dan hij nu is, ook.
2 -1
Schwalbino
Lijkt me wel uit het goede hout gesneden. Net als Martinez.
0 0
ST
Want een onzin zeg. Ik vind het logisch dat hij aangeeft dat ie het niet leuk vindt. Dat laat hij op een heel volwassen manier blijken. Daarnaast geef je aan dat hij Ronald de Boer zou moeten kunnen uit het bestuderen van de club. Wat een onzin. Dacht je dat Tagliafico, Neres en Martinez na een maandje Ajax wisten wie Ronald de Boer is? Die jongens waren nog maar net geboren toen Ronald de Boer nog bij Ajax speelde. Ik vind ook dat Ronald de Boer dit soort dingen niet moet zeggen. Ga of lekker lopen papegaaien bij Fox of kom dedicated voor Ajax werken. Moet je voorstellen dat een manager / collega van je in de media kritiek op jou gaat uitspreken. Vind jij ook niet leuk.
5 -2
PetrusKeizer
vind je dat logisch? Ja, misschien als je je bedenkt dat Alvarez nog n jonge jongen is die nog n hoop moet leren. Ronald zegt Alvarez geen middenvelder te vinden maar n centrale verdediger. Auw, dat doet pijn, zeg. Wat heeft dat met 'niet leuk' te maken, een mening. Jij verwart het hebben van een mening met t uiten van kritiek. En als ik bij n grote club zou komen te spelen zou ik wel wat beelden bekijken van wat je nieuwe club allemaal in t verleden gepresteerd heeft, ja. Dat vind ik persoonlijk zelfs onderdeel van je vak. Echte professionals informeren zich. Het grote Ajax van de jaren 70 en t grote Ajax van de jaren 90, lijkt me voldoende, en is niet zoveel 'werk' lijkt me. 2 avondjes YouTube. En als we t over de gevestigde spelers in die selecties van Ajax hebben heb je over in totaal pakweg 40 spelers, doe ik ff n gooi. Waarvan de hele wereld de helft kent, jong of oud .Cruijff, Neeskens en zo. Bergkamp, van Basten, Rijkaard, Kluivert; ook niet moeilijk. Een van Alvarez' trainers, Reiziger, heeft met o.a. Frank en Ronald bij Barcelona gespeeld. Reiziger zal wel spaans spreken, en ff n woordje met Edson gewisseld hebben denk ik. Lijkt me logisch. Dat Ronald OK is en er niks negatiefs mee bedoelt. En dat is dan weer dat.
0 -2
Gouda
Ik vind hem een aparte speler. Kon mij niet direct bekoren zoals Tagliafico en Martinez vanaf het begin maar eigenlijk doet hij het gewoon prima. Misschien dat z'n stijl mij niet ligt en oogt ook traag. Echter houdt hij zich prima staande, ook in de Europese wedstrijden. Vind zijn lengte toch ook wel prettig ivm kopduels. Denk dat ik gewoon moet wennen aan, misschien niet direct een Ajax type, speler. Maar prima inzet, goal en zag ook een geweldige bal op Promes gisteren (dacht van zijn voet).
Aangezien hij ook centraal achterin kan spelen, ben ik daar ook wel benieuwd naar. Wellicht als Donny weer fit is.
0 0
Red Devil
Die de Boer kan beter zijn tijd besteden aan spraaklessen zodat hij is een keer duidelijk te verstaan is.
Gelukkig zendt Ziggo Sport ook de wedstrijden van Ajax uit in de CL.
4 -4
Ajaxadept
De Boer begint zoals alle analisten, vooral niet te positief over Ajax praten, want dan wordt je blijkbaar als analist in het "kringetje" niet meer serieus genomen. Vooral benadrukken wat niet goed gaat, in plaats van eens spelers die net hun draai proberen te vinden bij Ajax, te bekritiseren. Daarnast heeft Red Devil deels gelijk, turf eens hoe vaak Ronald een zin met UH, UH eindigt of begint....!
2 -1
RedFeather
Ik ga ook over naar Ziggo
Gister was de druppel
6 -1
brullie
KPN is ook niks....;-) Zit al jaren bij Ziggo en bevalt uitstekend!
0 0
JanTa
Hij begrijpt niets van wat Derksen zegt maar de echte voetballiefhebber hebben daar ook moeite mee.
0 0
Patrick78
Ik begrijp niet de twijfels over Edson....deze gozer is een top speler. Twee wedstrijden in CL, twee doelpunten. Met Lisandro en Alvarez we hebben en prima middenveld.
5 -1
RedFeather
Ok je tekent hier twee uitersten.
Hij is niet slecht, omdat hij niet zo wendbaar is en veel achteruit speelt.
Maar ook niet goed, omdat hij twee keer scoort.
0 0
gunithater
Grappig dat een jonge Mexicaan van 21 een oudere Ajacied terecht moet wijzen. Daar mag de Boer zich voor schamen. Feedback kan altijd, maar weet wel waar en hoe dat te doen.
5 -1
f*ck010
Vind het ook wel weer typisch Nederlands dat als 50.000 man hartstikke enthousiast is en iemand toejuicht alle aandacht toch weer uit gaat naar slechts 1 negatieve nobody. Daar moet je boven staan. Juich gewoon met het hele stadion als je scoort en geen gekke "ik hoor niks" gebaartjes!
1 -5
ETM
Dat gebaar, wat we er ook van vinden, heeft hij al eens uitgelegd en deed hij al lang voordat R de Boer zijn niet onderbouwde kritiek uitte
5 0
Causio
Goal was mooi, verder veel veilige tikkies breed, man heeft niet een dieptepass zoals Martinez die wel heeft. Nog niet overtuigend.
2 -7
PetrusKeizer
dus als je op t middenveld speelt moet je de bal naar voren spelen, want anders heb je er niks te zoeken. Vreemde opvatting van wat n middenveld is (normaal gesproken een aantal spelers die elkaar aanvullen en in een taakverdeling spelen).
0 0
RaynoFischer
Heeft hij wel, zie bal op Promes, alleen werd geen goal.
Wel denk ik dat hij verder beter tot zijn recht komt als CV en dat hij dan af en toe in kan schuiven, Martinez is wel echt voor deze positie gemaakt
3 0
Causio
CV zonder splijtende dieptepass?..kan toch niet bij Ajax!
0 0
ETM
Er staat een man voor hem die vooral heel vaak de bal moet hebben. Welke dieptepass had je van hem gewild? Martinez speelt centraler en heeft andere kwaliteiten. Frenkie voetbalde heel anders dan Schone. Schone speelde veel behoudender. En oa daarom koos TH voor Schone naast Frenkie.
4 0
AjaxDaniel
Niks mis mee met Alvarez op het middenveld. Al zie ik hem liever centraal achterin staan.
0 0
ajaxdordtt
Helemaal eens met Ronald.
1 -27
PetrusKeizer
goh, wat verrassend.
1 0
Ajaxadept
Vertel, op basis waarvan...?
1 -1
ajaxdordtt
Op basis van hoe ik hem heb zien spelen. In niks een Ajax middenvelder. Wel een prima verdediger denk ik, en bruikbaar als noodoplossing op het middenveld, maar hoop niet dat hij er heel het jaar gaat spelen.
0 -2
PetrusKeizer
je mag t wel iets meer toelichten dan 'op basis van hoe ik hem heb ziens spelen' . Wij weten namelijk niet 'hoe' jij hebt zien spelen. Ik ben t trouwens wel met je eens, maar met n argument: ik heb hem m.n gisteren n paar keer de bal bijna/helemaal zien verspelen echter viel minder op omdat de scheids hem de overtreding mee gaf. Ik dacht te zien dat deze situaties vooral t maken hebben met n licht, maar voor t spel van Ajax essentieel tekort aan handelingssnelheid. Daarbij zeg ik er meteen bij dat hij nog de tijd heeft om te leren en zich op te trekken aan t nivo op de trainingen. Geen reden dus om n definitief oordeel te hebben. Dat had Ronald natuurlijk ook wel ff kunnen zeggen. Maar op dit moment imponeert Alvarez als n speler die t best tot zn recht komt als hij t spel voor zich heeft. Als CV dus.
1 0
Bocarra
De Boer kun je niet serieus nemen. Zijn tactische prietpraat is vaak heel oppervlakkig en de werkelijke tactische situatie blijft vaak onbesproken omdat hij het niet ziet. Het hele mediacircus heeft zich onsterfelijk belachelijk gemaakt door Martinez en Alvarez te diskwalificeren als middenvelders.
6 -5
MosesD
De botox opa is een groot wandelend cliché. Ik vraag me ook af of het wel zo'n goede techniek trainer is.
8 -3
PetrusKeizer
dat mag jij je afvragen. We horen graag van je terug als je t antwoord hebt.
0 0
Web
Maar als je naar zijn capaciteiten als speler kijkt
Heeft hij er het maximale er uit gehaald
Waarom zou het dan geen goede individuele trainer kunnen zijn?
Iets meer respect op zijn plaatst ben ik niet gewend van je.
0 0
pinballmagic
Ja aan zijn uitspraken te horen kan hij er geen snars van
2 -2
PetrusKeizer
als je dat met 'kuch' aanvult weet ik dat t cynisch bedoeld was.
0 0
Web
Heb jij hem ooit zien spelen?
Heeft het maximale uit zijn vermogen gehaald
Was goed op de hele rechte kant zelfs in de spits.
Dus een behoorlijk inzicht heb je dan.
Ik denk dat jij zijn voetbal veters nog niet mag strikken
0 0
PetrusKeizer
ik denk dat pinball t cynisch bedoelde.
0 0
JanTa
Je kan dat wel allemaal gaan uitleggen, de geschiedenis van een brugpieper gaat niet verder dan 24 uur terug.
0 0
glob
Edson heeft groot gelijk. Ronald had beter moeten weten.
10 0
Daniii
Kampioen open deuren inschoppen die Ronald de Boer, beetje zo als Gary Neville commentaar op alles en schijnen beter te weten hoe alles moet, maar falen wel steeds als trainer overal.
3 -2
ajacied pp
Beter stoppen voor mij met reageren hier, want het schijnt verboden te zijn om Ronald de B opoe te noemen!!
1 -5
PetrusKeizer
nee hoor, je hoeft niet te stoppen met reageren (reikt n zakdoek aan).
0 -1
ajacied pp
Hadden mijn boodschap verwijdert hier wijsneus!!!
0 0
Redlum
Probleem lost zichzelf op met de terugkeer van donny. Met Alvarez op de plek van Veltman en donny op de plek van Alvarez lijkt de balans hersteld te kunnen worden. Hoop dat de puzzel snel valt.
4 -5
Cello
Als je dat denkt dan denk ik dat je het verkeerd hebt. Als Donny terugkeert èn Donny wordt verwacht diep te gaan spelen dan gaat EtH echt niet Martinez en Alvarez slachtofferen. Kan ook niet, want dat gaat ten koste van de balans op het middenveld, krijg je ook teveel mensen voor de bal, waarvan teveel een soort van vrije rol hebben en bovenal zodanig met risiko spelen dat balverlies aannemelijk is. Dan wil EtH een soort van blok hebben staan, Dat is ook de enige manier om zo te kunnen spelen. Doe je dat niet dan wordt je echt overlopen op het middenveld, erger nog, dan vallen gaten die niet meer te belopen zijn op een gegeven moment.
1 0
Maxwell_5
Ik denk dat Donny op de positie van Alvarez de sleutel gaat zijn tot de juiste balans op het middenveld. Hij heeft daar in het verleden ook prima gespeeld, wat meer in de rol van Schöne. Volgens mij riep Sjaak Swart ook destijds dat hij dat prima kan. Van alle spelers in de selectie weet hij denk ik het beste wat er op die positie wordt gevraagd in het systeem van EtH. Je hoeft in principe hierdoor de gehele voorhoede ook niet meer te wijzigen. Veltman eraf en Alvarez in de laatste linie, waardoor je daar ook weer aan lengte en wat meer meedogenloosheid wint.
Dat blok waar jij over spreekt vind ik, ondanks het goede spel, nog steeds te veel gatenkaas.
0 -1
Cello
Als Donny meer behouden gaat spelen dan vind je me aan je zijde. Dan ben ik ook vóór. Echter denk ik, vooral kijkend naar wat we vooral vorig jaar zagen, dat Donny een 'loper' is in het systeem wat we voorheen speelden. Donny moest in de 16 komen, etc, etc.

In dat geval denk ik, zeker als je Martinez of Alvarez weghaalt danwel een linie laat zakken, dat je op het middenveld gewoonweg te kwetsbaar wordt en daarmee ook de balans verdwijnt....
In het begin van het seizoen in de competitie zag je ook dat, en ik dacht uit bij Apoel ook, dat dan grote gaten op het middenveld ontstonden mede doordat Donny heel hoog stond. Dat paste EtH aan middels Alvarez daar te posteren en eigenlijk vanaf dat moment is de veldbezetting veel beter geworden.
0 0
Mokumnorth
Ik snap je punt, maar wanneer alvarez kan zorgen dat je minder kwetsbaar bent in de verdediging, dan vind ik dat belangrijker.
0 0
Amsteraaij
schoot hem lekker binnen gister. Zat in vak 122, we konden het niet geloven uit die hoek. totaal onverwacht! wat een goal!
3 0
Cello
Het paste precies. Zowel de verdediger als ook de keeper konden de bal niet meer raken....

Verder prima reaktie van Edson op de kritiek van met name Ronald de Boer. Kan Ronald toch maar in zijn binnenzak steken, dat Ronald met zijn manier van kritiek geven als Ajacied en individuele trainer van talenten beter moet zorgen voor de ajax-familie. Alvarez weet hoe het hoort en vooral dat je kritiek binnenskamer hoort te houden als ajacieden zijnde.
2 -1