Buitenlandse media weer vol lof over Ajax

DouwedeVries96, 18-09-2019 om 13:10, 19449 views, Verschillende buitenlandse media |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Verschillende buitenlandse media zijn opnieuw vol lof over Ajax. Met name de Franse media zelf waren erg onder de indruk van het elftal van Erik ten Hag. Dit valt te lezen op sites als L'Équipe, El Mundo Deportivo en France Football

Het laatstgenoemde medium schrijft: 'De offensieve Ajacied Martínez was een nachtmerrie voor de verdediging van Lille. Hij was simpelweg niet te stoppen.' L'Équipe doet daar nog eens een schepje bovenop. 'Ajax had controle en flitste zo nu en dan door de Lille-defensie. Zo waren Hakim Ziyech en de supersonische linksback Tagliafico in bloedvorm. Soms was Lille een toeschouwer van het Nederlandse festival, al kregen de bezoekers ook geweldige kansen. Ajax gaf echter een lesje voetbal, waaruit Lille lessen kan trekken voor de rest van het Champions League-seizoen.' 

De gerenommeerde Spaanse krant vult dit nog eens extra aan. 'Ajax heeft laten zien dat het ook kan presteren zónder Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Mensen die verwachtten dat de Amsterdammers anders zouden voetballen kwamen gisteren bedrogen uit: in balbezit deed de ploeg denken aan het team van vorig jaar. Vooral in de eerste 20 minuten speelde Ajax geweldig voetbal, maar daarna zakte het iets in. Het was echter nog altijd genoeg om Lille ervan langs te geven.' 

En ook ver buiten Europa is Ajax opgevallen. Zo besteedde de Bangkok Post de nodige aandacht aan de 3-0 overwinning. Het medium noemt de Amsterdamse overwinning 'indrukwekkend'. De krant benoemt vooral de twee nieuwe aankopen, die het net wisten te vinden. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Die lof over Ziyech begrijp ik toch echt niet, de vorige keer niet tegen Heerenveen, ik weet niet meer tegen welke tegenstander dat was, toen hij een linie terug speelde voor het eerst, vond ik hem grandioos. Nu vond ik dat hij gevaarlijk niet mee terug verdedigde, de hoekschoppen vind ik eigenlijk Blind, bij het Nederlands elftal, beter doen dan Ziyech, bij hem zijn ze vaak maar half hoog, bij Blind ploppen ze heerlijk naar beneden voor het goal en prachtig schot had hij in de echte kruising van de lat en de paal, maar weer niet het net. Zoals hij ook vaak overschiet en hij echt beter over de bal moet hangen. Als hij van een afstand schot goals maakt is het vaak via de tegenstander. Nee, wat dat betreft mag hij echt nog wel nauwkeuriger op het goal schieten. Hij wil nog steeds te mooi en te hard. Beter plaatsen naar het goal toe mag hij echt nog wel veel op trainen, dan kan het zo zijn dat ze dan wel in een keer allemaal in het net vallen. De kritiek die heeft gekregen vond ik ook niet terecht, maar nu zo lovend over gisteren, vond ik nu ook weer overdreven. Hij is een aanjager, kan prachtige passes geven, maar ik heb hem wel beter zien spelen. Dat had misschien ook met zijn blessure te maken maar het middenveld moet echt wel beter mee terug verdedigen. Daar liet hij ook wel wat liggen. Daarbij staat wel in alle NL kranten over de buitenlandse pers dat ze ZIyech, Tagliafico en Onana de uiblinkers vonden, maar Neres, die ik dus heel erg ondergewaardeerd vind door Ten Hag en de pers, een beter cijfer kreeg van L'equipe dan Ziyech. Uiteindelijk gaat het om effectiviteit, ik ben ook absoluut al vanaf het begin veel meer fan van Neres in de aanval geweest dan van Ziyech. Neres geeft vaak slimme passjes kan een bal vasthouden door tegenstanders voorbij te spelen en is geen ego wat dat betreft. Hij moet alleen wel eens een tijd in de basis blijven staan en het vertrouwen krijgen. Maar moet zeggen het was een heerlijke wedstrijd om naar te kijken en dat zelfkritiek van Blind en Ten Hag, daar hou ik mijn hart weer vast, dat juist die creativiteit er uit wordt gehaald en dan dat je het saaie voetbal krijgt om alleen maar de bal in de ploeg te houden. Daar moet juist het nederlands voetbal van af. Die twee zijn echt nog van de oude stempel en dat is juist waarom het grote Barca, niet altijd weet te overtuigen. Juist de creativiteit voorin moet je bemoedigen, dan kan je pas door een goede verdediging komen met snelheid en overspelen!
0 -2
Radikaal
onleesbaar.
1 0
Robbie en de Kock
Haha!!
1 0
Web
Is de waardering niet op AS, komt het wel uit buitenland, en ook de Nederlandse pers was vol lof
1 0
mickey2602
Vanavond weer CL voetbal bij Veronica,ik denk met Genee,Gijp en Advocaat. En ik denk ook dat Advocaat en Gijp wél positief zullen zijn over gisteren.
1 0
Redrum
Bij Gijp hangt het er altijd maar net vanaf hoe zijn stemming is. Hij is vorig jaar regelmatig positief geweest over Ajax tijdens de CL-campagne, maar ook net zovaak ongelofelijk negatief terwijl ze goed gespeeld hadden.
1 0
FreddyAX
Toch wel vreemd dat onze eigen commentaren graag zuur en negatief doen met het idee dat dat hetzelfde is als kritisch.
Johan Derksen en Wim Kieft hebben met hun commentaren gisteren weer eens aangetoond dat ze uit hun nek lullen,helaas ze gaan er niet van leren want'je moet toch kritisch kunnen zijn'.
Dat laatste geeft niets maar zou wel gestoeld moeten zijn op objectieve feiten en niet op stemmingmakerij .

Valentijn Driessen, Derksen en wat mij betreft de hele VI kliek kunnen beter hun mond houden over voetbal en zich bezig houden met uit het lood geslagen opmerkingen over Ellie Lust, uit de kast komen,zwarte piet en noem nog maar eens wat zodat niemand zal gaan denken dat ze niet recalcitrant zijn.
2 0
Redrum
Het probleem is dat kritisch willen zijn en niet realistisch. Als je realistisch bent kan je ook kritiek leveren, als daar reden voor is. Maar als je al bij voorbaat kritisch wilt zijn, dan ga je gewoon zoeken naar negatieve dingen en die belichten. Nog erger is negatieve dingen benoemen die er helemaal niet zijn. Kieft zoekt graag naar de negatieve dingen. Derksen en Driessen verzinnen graag negatieve dingen.
2 0
MPAjax
Kranten hadden het ook over de vloek van Lille die zijn eerste Champions league wedstrijd altijd heeft verloren en eigenlijk nooit goede resultaten heeft behaald dus de echte test begint pas vanaf Valencia en Chelsea.
0 -3
mickey2602
Ik had laatst ergens gelezen dat Lille in dit seizoen(want ik noem liever geen feitjes op van vorig seizoen maar van dit seizoen)nog geen uitwedstrijd hebben gewonnen,sterker nog,ze hebben in al hun uitduels nog niet gescoord.
En naarmate de wedstrijd gister vorderde zag ik dat dat ook in Amsterdam niet lukte. Met,eerlijk gezegd,3 100% kansen...
0 0
Cello
Ja tuurlijk. De echte test begint pas bij Valencia en Chelsea.
Begin er zo langzaam aan een beetje een de-ja vú bij te krijgen. Vorig jaar was het na AEK, dat de echte test Benfica en Bayern zouden worden en al snle werd daarna, toen overwintering een feit was, de grens verlegd naar de achtste finales. Dan zou pas echt echt gaan blijken hoe het stond met Ajax. En telkens maar weer beweren, dat het aan de tegenstander lag dat Ajax, het nietige Ajax, kon winnen van de grootmachten.....

Uiteindelijk konden onze jongens pas in de 96ste minuut(!) van het 2de duel in de halve finale gestuit worden!. Slechts seconden verwijderd van de schier onmogelijk geachte finale CL.
Nooit eerder wist een ploeg 3 voorrondes, een poulefase, een achste- en kwartfinale te overleven om uiteindelijk te stranden heel erg laat in de tweede wedstrijd van de halve finale. Nooit eerder!.

En we gaan gewoon dit seizoen verder met het opleggen van de ene na de andere test.

Ik zou zeggen: geniet eens van Ajax en geloof!!!!.
4 0
ajacied pp
Gisteren hebben we we weer deskundig commentaar gehad van sex-opa Johan D, onze Lisandro Martinez en Edson Alvarez konden er helemaal niets van, en ook de hol kruipende Wim K was het helemaal met hem eens, maar werden zelf door de hele zaal Veronica bezoekers uitgelachen!!! Volgens deze twee clowns was het ook belachelijk deze twee op het middenveld te laten spelen, ook scoorden zij nooit (Alvarez 50% in vier wedstrijden Johan K} en ook de wedstrijd was helemaal niets tegen een tegenstander die er niets van kon (2e in Frankrijk} en nu: alle kranten spreken over een geweldig Ajax en geweldige wedstrijd in een kolkende Arena!! Alles in het buitenland is geweldig volgens de heren van VI behalve als Ajax deze clubs weg speelt!! Twee losers Johan D en Wim K , wat een prutsers, en maar denken dat ze het allemaal zo goed weten!! Tijd voor Johan D om zich snel weer te laten helpen in het Verzorgingshuis voor demente bejaarden!!
9 -1
Wimmel
Prima reactie maar laat de demente bejaarden ajb buiten beschouwing. Die kiezen hier niet voor en Derksen is gewoon een mediageil mannetje die precies weet waar hij zo maximaal mogelijk centen voor krijgt.
1 0
ajacied pp
Ben ik wel met je eens WIMMEL, maar sorry ik was gisteren zo vreselijk boos op die twee prutsers, en die krijgen daar ook nog veel geld voor belachelijk!!
1 0
Labrador
Interessante reactie van aad de Mos: Vanmorgen was hij positief en nu is PSV topfavoriet omdat van Bommel de boel kan opzwepen en Ajax tegen Lille te veel ruimte heeft weggegeven waar PSV wél van kan profiteren.
1 0
Redrum
Ja ik weet niet waar al die euforie rond psv opeens vandaan komt, maar volgens mij hebben ze nog geen echte fatsoenlijke tegenstander verslagen tot nu toe. Vitesse had weer eens een snipperdag genomen in Eindhoven en speelde al vroeg in het jaar voor Sinterklaas. Maar goed, we gaan het zondag zien. Het is duidelijk dat er een ander Ajax zal staan dan vorig jaar.
2 0
FreddyAX
Euforie rond PSV is zeker overdreven maar ze spelen goed en hebben een heel leuk elftal.
Ik zou redelijk tevreden zijn met een punt in Eindhoven alhoewel ik veel liever van PSV win.
Ajax en PSV vergelijken is zoiets als appels en peren vergelijken, belangrijker is dat ik Ajax veel liever zie spelen en dat ze ook in de CL een sterke pot hebben gespeeld.
1 0
Cello
Hmmm....euforie is zelfs zwaar overdreven. De kurk waarop PSV drijft is puur en alleen het aanvallende gedeelte van het team, die 3 a 4 spelers die voorop staan.
Dat middenveld, met Hendrikx en Rosario, alsmede de verdedigers zouden niks zijn bij bijvoorbeeld Ajax. Hadden wij die in het team gehad dan had heel AS om de kop van Overmars geschreeuwd.

Dat gezegd hebbend, denk ik ook dat dat de reden is waarom wij van PSV gaan winnen. Ondanks dat hun aanval het leuk doet, doet onze dat óók, maar hebben wij gewoon meer klasse en kwaliteit op middenveld en in de verdediging èn een veel en veel betere keeper!.
0 0
Yeshyeshyall
Tja ik heb een pesthekel aan psv maar ze hebben met minder middelen toch weer een goede ploeg en een paar leuke spelers. De achterhoede is nog niet echt op de proef gesteld volgens mij. Ze hebben wel echt een matige keeper en Hendrix en Rosario zijn geen toppers
0 0
Tonymacaroni
Derksen kan volgens mij Martinez nog niet eens onderscheiden van Onana.
2 0
7172AFCA7395
Eerste stap is alweer gezet.
1 0
Cello
Zou Valentijn Driessen de klap van Tadic in het gezicht bij Neres weer als aanleiding zien om te stellen dat het hommeles is binnen Ajax (ondanks het goedmakende kusje van Tadic aan Neres?)?. Zou hij het zo weten te draaien dat het allemaal komt door EtH?.
2 -1
Redrum
Hij is er zeker toe in staat ja.
0 0
KevinDurant
Kan altijd beter, maar we zijn goed op weg.
0 0
Rujar
Het was niet heel geweldig, maar je merkt wel dat het team echt vorm begint te krijgen. Je zag op een gegeven moment wel die ouderwetse branie.

Martinez is natuurlijk echt geweldig. Alvarez mag wel naar achter voor Veldman en als Donny weer terug is krijg je ook meer voetbal op het middenveld en vanuit achteruit.

Dringen geblazen voorin want ik ben benieuwd wie nu het kind van de rekening gaat worden. Duidelijk dat Promes echt nog beter moet om basisklant te blijven
1 0
AFCA-B93
Wat? Promes speelde gewoon een dikke voldoende hoor. Gewoon een hele nuttige speler voor de roulatie, terwijl hij in deze rol met Donny achter ‘m ook gewoon vaste basisspeler zou kunnen blijven
2 0
Murtagh
Deze kranten praten allemaal poep! aldus meneer J. derkesen en W. Kieft
0 0
AFCAwooz
Haha, de Bangkok Post. Toen ik het las dacht ik nu volgt er een mooi citaat uit de krant. Indrukwekkende overwinning, ok dan.
2 0
Jelephi
Ja maar Johan Derksen zei....
5 0
Redrum
Zijn die kranten nou zo dom of is Johan Derksen nou zo slim?
2 0
RaynoFischer
Iedereen is vrij positief, behalve een paar ouwe zeikerds aan een bepaalde tafel :P
13 0
Joseph
Ik snap dat sommige mensen graag negatief zijn over Ajax, maar als je je na deze wedstrijd zo negatief uit laat over Martinez, dan heb je gewoon niks van voetbal begrepen.
Van Derksen is wel duidelijk dat hij alleen voor zichzelf praat, maar van Wim viel het me erg tegen dat hij Derksen niet tegen sprak. Wim vind ik meestal een goede analist..
1 0
Stamhoofd
Inderdaad. Martinez speelde geweldig, maar volgens Derksen was het 'wel oké'
3 0
Tomajax1990
Eerst zeggen dat martinez en alvarez niet goed genoeg zijn om gelijk daarna een filmpje te starten van de goal van alvarez. Ik moest er wel om lachen.
1 0
BrandjeXL
Heel de wereld is positief en onze eigen analisten waren vrij negatief. Apart
11 0
korem
Kijk dat ze dit doen op maandag of vrijdag bij voetbal inside prima, maar het is de Nederlandse uitzending van champions league wedstrijden ronduit schandalig dat er zo gepraat word en een Johan Derksen daar verslag van mag doen !
1 0
Juichtoon
Die zijn van Fnoord TV. Laten lullen.
5 -3
AFCAjax
In nederland zijn ze allemaal anti Ajax en gunnen ze ons niks. en degene die wel wat met Ajax hebben denken dat ze nooit positief kunnen zijn, omdat ze anders niet meer worden uitgenodigd.
5 -1
BrandjeXL
Dat mensen anti Ajax zijn vind ik prima maar als men onzin gaaf verkondigen door die anti gevoelens dat snap ik dan weer niet. Ook vorig jaar tegen het veel mindere AEK kwamen we eerste helft een paar goed weg en creëerde zelf amper iets.
9 0
OdjePils
Tja, ik vind de hosanna ook wel wat te groot...zo heel goed was het gister niet! 4-4 had ook gekund...
0 -3
RaynoFischer
8-4 ook wat dat betreft ;)
Natuurlijk mag er best nuance in zitten, maar bij VI praatte ze echt poep alsof zij echt een hele andere wedstrijd hebben zitten te kijken
6 0
OdjePils
Mee eens hoor! Kijk VI is poep, maar de positieve media zitten weer wat teveel op een roze wolk...of een rood witte in dit geval...
0 0
korem
Hebben we vorige jaar niet zoveel kansen tegen gehad ? Tegen Juventus real Madrid hebben we ook kansen genoeg tegen gehad. Gisteren hebben we ook kansen tegen gehad maar was het wel Ajax dat het spel maakte waar weer geweldige goals en geweldig voetbal te zien was en dan te bedenken dat er door speler gezegd word we kunnen beter ! Nou dan laat mij maar mee doen met de hossana want voor mij was dit weer een verlengstuk van vorig jaar geweldig om Ajax zo weer te zien en gelukkig denkt de rest van Europa er ook zo over
0 0
BrandjeXL
Grappig je gaat nu net alsof doen dat Lille al haar kansen afmaakt en Ajax niet. Wees dan consequent en zeg 7-4 als alle kansen er in waren gegaan.
6 0
waayop
Precies, kansen benutten is ook een kwaliteit.
0 0