Franse media lovend over 'modern' Ajax

DouwedeVries96, 18-09-2019 om 10:50, 11476 views, Telegraaf/verschillende Franse media |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Na de overtuigende 3-0 zege van Ajax op Lille zijn Franse media lovend over de Amsterdammers. Dat valt te lezen op de site van Telesport. 'Ondanks een aantal goede counters was Ajax te talentvol, te ervaren en simpelweg te sterk voor Lille', zo schreef bijvoorbeeld L’Equipe

De kop van de Franse sportkrant liegt er verder ook niet om. 'Lille te soft voor Ajax'. De Franse sportkaternen hadden verder veel lof over voor Hakim Ziyech. 'Hij was een permanent gevaar. Ondanks grote belangstelling bleef Ziyech deze zomer in Amsterdam. Met zijn techniek en zijn versnellingen is hij steeds opnieuw in staat om tegenstanders pijn te doen', zo schreef Le Figaro

'Lille kreeg meerdere kansen, maar steeds was daar André Onana. Hij was niet te kloppen. Ook Nicolas Tagliafico leverde opnieuw een geweldig optreden af. Hij schakelde Renato Sanches uit, bediende Promes voor de 1-0 en maakte zelf de 3-0.'

Het was de krant Le Parisien die de term 'het moderne Ajax' gebruikte. 'De Johan Cruijff ArenA keek geboeid naar het moderne Ajax. De Nederlanders hebben genoten. Zelfs nu Ajax, vorig jaar verantwoordelijk voor een onvergetelijk Champions League-seizoen (met magnifieke zeges op Real Madrid en Juventus), is verzwakt door vertrokken spelers kan de club het publiek nog steeds vermaken.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Radikaal
Ach Derksen, die zit er zo vaak naast dat t opvalt als ie een keer gelijk heeft.
Die trapt nog geen open deur in.
0 0
Cupmetgroteoren
Derksen was anders vorig jaar de enige die de waarheid durfde te vertellen, namelijk dat Ajax over twee wedstrijden volledig werd overlopen door de Spurs. 8 van de 10 keer heeft in ongelijk, maar die twee keer dat de massa het niet met 'm eens is heeft ie gelijk.
0 -2
Radikaal
... je punt?
0 -1
JanTa
De Mol betaald miljoenen om de TV rechten van de CL te krijgen maar is er nergens een fatsoenlijke analist te vinden, hij / zij hoeft niet kritiekloos te zijn maar moeten wel verstand van voetbal hebben. Wat er nu zit kan echt niet.
6 0
Wardin25
Ik heb volgens mij nergens iets terug gezien over het af fluiten van de eerste helft terwijl Alvarez een mooie goal maakt. Was toch vrij bizar?
1 -1
JariJari
Hij schoot nadat de Fransen al stopten. Was zonder affluiten zeer waarschijnlijk geen goal geworden. (Natuurlijk wel een fout van de scheids)
1 0
Labrador
Heerlijk dat de buitenlandse media onze spelers wel kunnen waarderen. Trouwens, zelfs ome Aad is positief. Eigenlijk best eng maar het voelt wel goed!
2 0
PetrusKeizer
geef mij maar de eerlijke, franse commentaren van Jean Derckxen...
14 0
Juichtoon
Le personne qui pleurde van de trap...?
2 0
PetrusKeizer
oui, en van de escalier dans le plee.
1 0
Kikke
hahahahaha grapjas, niet sarcastisch bedoeld! Te grappig..
0 0
Yeshyeshyall
Tja als een topploeg het goed doet valt er weinig over te bespreken als je criticaster bent. VI heeft alleen baat bij spanning en onrust. Bovendien zien ze dat conflict opzoeken aandacht krijgt en met aandacht verdien je geld in de media. Kortom: zij zullen nooit onafhankelijk een mening geven maar altijd sturen op onrust omdat daar geld mee kan worden verdiend
4 0
voorkennis
Wat heerlijk dat zelfs de franse media lovend is over Ajax.
Wat irriteert is dat die k*t snor alles afzeikt wat betreft de prestatie.
"Lille stelde niks voor"
"ajax was matig"
"Martinez stelt weinig voor"
En de mooiste van de avond ......dest en tagliafico zijn redelijke backjes"
Wat ik al eerder zei VI is vermakelijk, niet serieus te nemen en louter satire, maar analist zijn bij een CL en louter wartaal uitslaan is beschamend en minachting voor de kijker.
Gelukkig heeft de nationale en internationale media een andere mening
35 0
Van Reenen
Misschien toch maar eens het artikel lezen van Spaan geeft punten in het NHD. Daar krijgt die ouwe snor het cijfer 4 3n erbij uitgelegd waarom. Snorrewiets kan zich alleen handhaven door zo te acteren, want velen zoals ik kijken allang niet meer naar VI. Verloren tijd en je ergert je ook niet (meer).
0 0
HStorm
Derksen praat veel over voetbal en veelal in excessen. Te laag niveau geeft hij aan.

Grappig maar hij kan het niveau niet aan. Keukenkampioendivisie. Misschien een deel Ere op maandagavond na veel geknipt en geplak.
Maar scherpe analyses op hoger niveau laat staan CL-niveau haalt hij simpelweg niet en ik vind hem zelfs minder worden lijkt het.

Overlaten aan mensen die het beter begrijpen en niet steeds hetzelfde trucje herhalen. Al vraag ik mij wel af wat het met de kijkcijfers doet en hoeveel hij er volgende keer trekt. Want wordt dat meer vanwege de 'sensationele' uitspraken bekeken, dan komt er voorlopig geen eind aan en blijkt hij het toch goed te hebben gedaan gek genoeg. Hoe dubbel kan iets zijn ;-)
0 0
markk
Ik zou er maar aan wennen dat Derksen kritisch is op het middenveld van Ajax. Hij zal nooit toegeven dat hij er naast zit, zo heeft hij een aantal jaar geleden gezegd dat Van Dijk een erg beperkte verdediger is en recentelijk dat De Ligt een stuk beter is dan Van Dijk, zelfs na het winnen van de Ballon D'or houdt hij nog vast dat Van Dijk een beperkte verdediger is.
7 0
Web
Dat is typisch Derksen
Die heeft zo zijn vriendjes, Henk Fraser , Joop Munsterman, Ted van Leeuwen kunnen nooit kapot bij hem
Munsterman heeft Twente naar de kloten geholpen, maar dat is niet Munsterman zijn schuld
Als je kijkt, met een glimlach, en kun je daar niet tegen, niet kijken.
5 0
voorkennis
Vergeet Bas Nijhuis niet
3 0
gi0vanni
* Nxxihuis
2 0
Ajax-4-ever
Het klinkt niet alsof je het vermakelijk vindt. Dat neem ik je overigens niet kwalijk.
3 0
Frank1978
Sloeg nergens op inderdaad. Ik had in de rust een déjà-vu toen Johan zei dat Lille er niks van kon, waar hij vooraf nog een gelijkspel voorspelde. Treurig niveau, maar laat ze maar praten...
6 0
Lazell
Ja, wat een eikel. Ik kijk tegenwoordig nooit meer als Derksen als analist erbij zit. Mijn vriendin kan nog nuttiger voetbal analiseren.
18 0
glob
Helemaal eens. Wat ie doet bij VI moet ie zelf weten maar van een analist verwacht ik dat ze met aanvullende informatie en visie komen. Dingen die je als liefhebber misschien niet zijn opgevallen. De kijker heeft tijdens een live wedstrijd recht op deskundigheid en niet op entertainment. Dat doet ie maar in z'n eigen tijd.
22 0
Robertloa
Amen.
Helemaal mee eens!
2 0
Ajax114
Hahaha ik moet zeggen dat ik het bijna altijd eens ben met de snor maar gisteren zat hij wel mis. Lille is echt wel een goede ploeg getuige de vele kansen die zij krijgen en die gaan echt nog wel punten pakken in de poule.
2 -13
Web
Ik kijk ook redelijk vaak, maar puur als café praat
Derksen heeft 0 procent verstand van voetbal, denkt nog dat het voetbal van 40 jaar terug is.
Heel bijzonder dat je het vaak met hem eens bent, zegt dan ook wel alles
7 -1
Cello
Als je maar lang genoeg op de manier zoals Derksen doet blijft roeptoeteren dan vroeg of laat krijg je ooit wel eens een keer gelijk. Het zal ze behoorlijk dwars zitten, dat EtH (één van hun favo doelwitten) tot op heden succesvol is. Inmiddels zit hij en vooral Valentijntje Driessen straks in december/januari al 2 jaar (!) te wachten tot ie van zijn sokkel valt. Om dan te kunnen zeggen dat ze het altijd al gezegd hadden......
3 0
Beffie
Dit lees je nu nooit over dat afbraakvoetbal elders in Nederland.
Heerlijk.
6 0
JariL95
Waarom wil je je in dit verband jezelf vergelijken met een andere club in NL? Wij zijn Ajax en wij kijken niet naar andere clubs. Dat maakt ons zo groot. Ajax kijkt alleen naar zichzelf en dat levert het gewenste resultaat. Stop met die achterlijke vergelijking joh.
4 -2