Veltman: 'Zorgen dat we niet in achtervolging moeten'

BartVeenstra, 18-09-2019 om 09:05, 3682 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Joël Veltman hoopt aankomende zondag eindelijk weer eens met Ajax te winnen op bezoek bij PSV. De laatste keer dat de Amsterdammers wonnen in Eindhoven was in 2016. Sindsdien volgde drie pijnlijke nederlagen in Noord-Brabant: 1-0, 3-0 en nog eens 3-0.

Op dit moment staan Ajax en PSV in punten gelijk in de Eredivisie en dus hoopt Veltman dat Ajax dit keer wél wint. 'We kunnen er daar voor zorgen dat we in de Eredivisie eens een keer niet in de achtervolging moeten. Al laten onze resultaten in Eindhoven zien dat we het niet makkelijk zullen krijgen', zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Veltman verwacht dat PSV op dezelfde manier gaat spelen als Lille OSC dinsdagavond deed. 'Ze spelen thuis, dus misschien gaan ze even druk zetten. Maar daarna zullen ze denk ik een beetje inzakken en de snelle aanvallers aan het werk zetten', aldus de verdediger, die in het midden laat of hij tegen PSV als centrale verdediger of als rechtsback speelt. 'Nou, dat weet ik niet. Ik kan me ook wel eens een wedstrijd tegen PSV herinneren dat ik als rechtsback tegenover Lozano stond. En volgens mij deed ik het laatst in die wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal ook best aardig als rechtsback.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
De laatste drie edities waren hele pijnlijke nederlagen voor Ajax, elk met zijn eigen verhaal. Drie keer stonden we niet fit of compleet aan de aftrap en daar profiteerde psv optimaal van. Laten we hopen dat we zondag wel fit en compleet zijn, dan zie ik geen reden waarom we nu niet zouden winnen.
1 0
Bensco
Hij speelde gisteren goed achterin, dat mag gezegd worden. Hij haalde gisteren enkele counters onderuit en won veel duels. Als hij in deze vorm blijft mag hij van mij zondag starten. Je kan mij niet vertellen dat de jonge aanval linie van PSV dan onze verdediging voorbij kan komen.
1 0
Dexy
Echt een mooie krachtmeting komende zondag. Voor beide ploegen wordt het de sterkste tegenstander van het prille seizoen tot nu toe en ik ben dan ook erg benieuwd om te zien hoe ver Ajax en PSV nu echt staan.

Ik schat een open wedstrijd met veel kansen. Bij beide ploegen is de aanval sterker dan de verdediging, en dus is het interessant om te zien wie dat het beste uitvoert. Wel verwacht ik dat wij het spel gedurende grote delen van de wedstrijd mogen maken in Eindhoven, en PSV wat vaker op de counter zal spelen.

De afstemming in de restverdediging bij Ajax wordt dan cruciaal. Die was gisteren op momenten heel goed, maar ook op momenten heel slecht. En waar Lille die slechte momenten ondanks veel doelpogingen niet wist af te straffen, vrees ik dat PSV dat wel kan doen.

Kortom: nog niet zo zeker over deze pot. We moeten vol voor de winst gaan, maar met een gelijkspel zou ik ook al heel tevreden zijn.
1 0
Labrador
Ik ben heel benieuwd. Zondag wordt zwaar. Heel erg zwaar. Eindhoven ligt ons op een of andere manier niet. Lille vond ik overigens niet heel slecht. Fysiek sterk en een paar snelle spelers voorin.
1 0
jollie18
Een voordeel de Jong tactiek kan PSV niet meer uitvoeren
0 0
Frank1978
Ik hoop dat we eindelijk weer eens winnen daar en ik heb er ook wel vertrouwen in. Benieuwd of Psv morgenavond voluit gaat overigens...
0 0
Rockpotje
Veltman speelt straks gewoon Malen uit de wedstrijd en Bergwijn verdwijnt in het Latijnse blok op het middenveld. Ondertussen durft Ihattaran niet eens in de buurt te komen van Nico en loopt Gakpo alleen maar achter Dest aan. Niets aan de hand dus.
0 0
PetrusKeizer
we hopen allemaal dat je voorspelling uitkomt!
1 0
DarkDefender
Laat psv maar eens een keer in de achtervolging gaan inderdaad, ik ben die inhaalraces wel een beetje beu. Zeker in een competitie met niet al te veel tegenstand waarin je soms weken moet wachten voordat de ander weer eens punten laat liggen. Het zou lekker zijn als we ze zondag een flinke mentale tik uitdelen. Hopelijk overklassen we ze.
2 0
robinozzi
Zo te zien is scoren in Eindhoven al lastig zat
Maar kom op zeg dit Ajax moet PSV hoe dan ook aanpakken
1 0
MarLuuk76
Ben wel benieuwd wat er zou gebeuren als Ajax, het PSV spel daar zou spelen. Gaat niet gebeuren maar toch nieuwsgierig naar.
3 0
Dexy
In de JC Schaal deed Ajax dat in de 1e helft een beetje. Werkte prima toen, PSV wist geen kans te creëren.

En onder Frank de Boer speelden we ook vaak countervoetbal in Eindhoven en wonnen we daar verrassend vaak.
0 0
jollie18
Zou toch wel heel mooi zijn als Ajax een einde brengt aan de goede thuisreeks van PSV
1 0
Rhythim
JA zorg daarvoor !!!!!
2 0
PetrusKeizer
ik houd t op n gelijkspel. 1-1. thuis pakken we ze.
1 0
jollie18
Ik hoop dat Ajax zondag een gaatje kan slaan maar ik vrees dat het voor Ajax weer niet goed gaat aflopen.
1 0
Frank1978
Ik denk dat we minimaal een punt gaan pakken, hopelijk meer. Psv is achterin erg kwetsbaar.
1 0
grensjager
Die kutboeren zetten nog geen druk als ze thuis tegen fc bal op het dak 3 spelen dus....
0 0