Telegraaf: 'Verdubbeling huidige Ajax-begroting'

DouwedeVries96, 18-09-2019 om 09:00, 21373 views, Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens De Telegraaf wil Ajax de huidige begroting verdubbelen de komende jaren. In Brazilië, Argentinië, Mexico en de Verenigde Staten timmeren de Amsterdammers flink aan de weg met advertenties. Ajax liet voor dinsdag een advertentie in de krant plaatsen waarbij in ieder land een andere speler van Ajax te zien was. 

'Weer een spraakmakende actie van de marketingafdeling van Ajax, die op volle toeren draait en keer op keer met verrassende acties komt om de club voor het voetlicht te brengen', zo schrijft Valentijn Driessen. Allemaal om te bewerkstelligen dat Ajax internationaal wordt gezien als een A-merk, volgens de Telegraaf-journalist. Uiteindelijk moet het helpen de begroting van de kampioen verder op te schroeven. 

De 200 miljoen euro kan zelfs worden aangetikt, waardoor er sprake is van een verdubbeling van de begroting. 'Dit hele internationale expansieverhaal heeft ook een keerzijde, een sportieve keerzijde. Hoe past de jeugdopleiding van Ajax hierin? Toch een van de belangrijkste pijlers onder de club. Blijft er ruimte voor zelfopgeleide spelers om zich bij Ajax te ontwikkelen en kansen te krijgen?' Met die vraag besluit de krant het artikel.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Het is heel simpel: hoe hoger de begroting, hoe minder jeugdspelers doorstromen. Kijk naar United en City. Tenzij de Uefa eindelijk eens met regels komt.
2 -1
Hollister
Wat een kromme en domme redenatie
3 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Over het algemeen klopt het wel.
0 0
AFCAjax
Dat ze dat geld ook maar ergens in de vorm van goud/zilver opgeslagen hebben liggen, eventueel rekeningetje bij goldmoney ofzo want dat geld is straks geen kut meer waard.
0 -1
rss-dion
Krijg je ruimte als jeugdspeler? We hebben er net 2 verkocht. Frenkie en de ligt. Dus ja, als je echt heel goed bent kan je mee doen. Nieuwe tijden. we leiden nu weer spelers op voor de top van europa ipv de newcastle s uniteds etc. Dest is een goed voorbeeld, dat er altijd ruimte is voor jeugd.
1 0
Japievanopdehoe
Hoe is Frenkie ook alweer een jeugdspeler van Ajax?
1 -3
rss-dion
jij bent er zo een die vind dat ze v a hun 12 e al bij ajax moeten spelen voordat je opleiding goed mag noemen? Opleiden is ook scouten etc. ontwikkeling van een speler is zo moeilijk in te schatten als ze zo jong zijn. Zie sneijder tapes. sneijder was de enige van dat hele elftal die de top heeft gehaald. toen die iets ouder werd zat die alleen met heitinga nog tussen de spelers die echt t 1e haalde. kortom. wat een onzin
1 0
MosesD
Tja, vanaf hun 12e of 8e of toch 6e? Maar feit is dat de Jong nooit in de Ajax-jeugd heeft gespeeld en je dus onmogelijk een product van de jeugdopleiding kan noemen.
1 -3
AFCAjax
wel van scouting en voor zover je jong Ajax onder jeugdopleiding schaart. hij was iig niet gehaald voor het eerste elftal, uiteindelijk wel uiteraard.
2 0
Pheadrus
PSV doet het op dit moment beter dan Ajax met Malen en Ihatteren.
0 -9
ajaxxcied4life
Je moet er maar de tijd voor hebben, om op het forum van de grote boze "vijand" een kletspraatje te gaan houden.

Veltman, Blind, Dest, van de Beek, Promes,

Lang, Ekkelenkamp,

Enough said....
2 0
rss-dion
dit is zo n domme opmerking
2 0
koenos1
Ga jij even terug naar het PSV forum. Deze opmerking kunnen we niet eens serieus nemen. Malen en Bergwijn komen van Ajax. Ihatteren is een topper, maar dat is bij Ajax structureel het geval met spelers opleiden
3 0
Pheadrus
Blijft er ruimte voor zelf opgeleide spelers? Dest is toch van de O19 een jaar geleden naar nu de CL gegaan? Maar je punt is terecht. Gravenberch, Lang, Ekelenkamp moeten echt minuten krijgen en Siem niet.
0 0
JariHeijden
Dat ligt toch volledig aan de situatie?
Gravenbergh en Ekkelenkamp zullen hun minuten wel maken. Ekkelenkamp zit er sowieso al regelmatig bij. Elke situatie is anders. En Siem de Jong is ook een andere speler dan Ekkelenkamp.

Ik maak me geen zorgen om de jeugd. Je moet een groot talent zijn, er alles aan willen doen en een beetje geluk hebben.
0 0
ARUCAMBA
Het doorstromen van de jeugd wotdt wel een probleem maar aan de andere kant als er 1 speler per seizoen of anderhalf seizoen doorbreekt krijg je daar wel tussen de 30 en 70 miljoen voor, het gaat om kwaliteit niet om kwantiteit.
0 0
GvanAchteren
Er zou een tussenniveau moeten zijn tussen jong en één. Wat Been zegt, een club in de eredivisie omarmen. Nog mooier lijkt het mij om ons kapitaal te investeren in een buitenlandse club. We zouden bijvoorbeeld een club in het Championship kunnen kopen, deze serieus runnen, meedoen om de titel, tv-gelden opstrijken en gebruiken om talenten de laatste stap te laten zetten. Ajax UK. Een soort Red Bull concept.
0 -1
AlexIbarra
De jeugdopleiding is een middel (het belangrijkste middel) om beter te worden.
Het slaat nergens op om niet beter te worden zodat de jeugd makkelijker het eerste haalt.
1 0
geDaante
Topjeugd moet gewoon de kans krijgen op diens positie, en dan focus je je qua aankopen op posities waar minder of geen toptalent voor rondloopt.

Je stevent zo hard af op het zijn van een koopclubs, want waarom opleiden en spelers inpassen die er misschien niet meteen staan en onervaren zijn? Zo denken koopclubs.

Ajax staat voor jeugd, en dat betekent vertrouwen daarin hebben, dat ook geven, en dus wat risico nemen. Risico dat overigens net zo groot is, zo niet groter bij een aankoop, die de speelwijze niet machtig is. En er zijn onderhand alweer zoveel miskopen en overbodige aankopen gedaan.

Aankopen zijn dus ook zeer zeker geen garantie. Zoals altijd doet de jeugd het over het algemeen (veel) beter dan de aankopen.

En als je het al puur al middeltje ziet, moet je het wel gebruiken. Waarom Marin halen als je betere talenten hebt rondlopen? Waarom Promes halen als je betere talenten hebt lopen? Zelfde geldt voor Magallan, Kristensen, Siem de Jong, etc.

Dan geef je jeugd gewoon niet meer voldoende het vertrouwen, en verlies je je identiteit als opleidingsclub en op termijn zal dat betekenen dat toptalent minder snel voor Ajax zal kiezen, omdat het ook daar ineens veel moeilijker is om door te breken.
Als je gelijkwaardig of zelfs beter bent dan een aankoop, en die aankoop wordt dus gedaan, dan ben je als club heel slecht bezig. Zeker als Ajax zijnde, dan verlies je je visie en gezicht.
2 -5
MosesD
Natuurlijk is het mooi als er talenten uit de eigen jeugd doorkomen, maar nog liever heb ik dat Ajax meedoet )of er in ieder geval tegenaan schurkt) met de Europese top. Dan wordt het voor talent natuurlijk moeilijker. Maar pak 'm beet Barca, Chelsea, Arsenal hebben ook uitstekende jeugdopleidingen. Daar komen weinig spelers door in het eerste, maar de opleidingen hebben en houden hun 'magnetische werking'. Ajax levert veruit de meeste spelers die in het betaalde voetbal terecht komen. Dus zal het beste talent vaak voor Ajax kiezen. En echt toptalent dat dient zich niet jaar in jaar aan. Dat gaat in een klein voetballand als Nederland in golfbewegingen.
2 0
AjaxDaniel
Daarom kiezen zoveel talenten voor Engelse topclubs, omdat het daar nog makkelijker door te bekend is? Talenten zullen kiezen waar ze denken zich het best te kunnen ontwikkelen en Ajax heeft 1 van de beste jeugdopleidingen ter wereld.
2 0
AjaxDaniel
Wie loopt er nu in de jeugd rond die beter is en momenteel beter gaat presteren dan Promes?
2 0
Ajaxadept
Helaas is geld een bepalende factor geworden in de voetbal top. Ajax is ten opzichte van (de olieclub) Manchester City maar een kleine club met zijn huidige begroting. Zolang de UEFA en consorte niet de regels van financial fairplay hanteren, zullen de 8 grootste clubs alleen maar doorgroeien qua begroting, en in staat blijven om jeugdspelers bij clubs zoals Ajax vroegtijdig weg te kopen. Ajax kan alleen blijven meedoen als het spelers (en clubbegroting) jaarlijks CL deelname kan bieden! Met zo'n marketingbeleid zoals geschetst is dat in ieder geval een stap in de goede richting!
1 0
wladimir
Ajax moet een strategische samenwerking aangaan met een Eredivisieclub en daar jeugdspelers een paar jaar laten rijpen. Bij voorkeur een club in de buurt. Almere City FC bijvoorbeeld of misschien zelfs AZ. We hebben afgelopen seizoen gezien dat het verkopen van jeugdspelers zo'n 150 miljoen kan opleveren. Ajax kan zich financieel alleen met de top meten wanneer ze de beste spelers verkopen en vervangen met zelfopgeleide spelers (sell high, buy low).
0 0
vincent_DV
Ik zou dit als ik Ajax was misschien nog breder trekken. Ik zou als ik Ajax was proberen een aantal clubs een samenwerking aanbieden. Dan denk ik zelf aan Heerenveen, Groningen, Willem 2, Twente en Vitesse, niet allemaal natuurlijk.

Ajax heeft best veel geld en is gebaat bij een goede Eredivisie. Wat nou als je een investeringspotje maakt waar een aantal clubs gebruik van kunnen maken. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat ze een speler weten die ze graag willen maar die eigenlijk te duur is. Ajax betaalt dan en verhuurt ze aan die club waarbij die clubs een gedeelte van de winst krijgen. Dat is wel de meest risicovolle manier. Beter is misschien nog wel om proberen spelers iets langer bij een club te houden. Niet bij iedereen lukt dat natuurlijk. Stel dat je tegen Twente bijvoorbeeld zegt. Als wij nou Aitor overnemen voor een bepaald bedrag, wij stallen hem bij jullie en jullie krijgen dan weer een percentage van de winst. Dan kan Twente dat bedrag weer herinvesteren en ze houden een sterkhouder. Dat is dus win win. De eredivisie wordt er beter van, de club zelf en Ajax kan geld verdienen.
1 0
AlexIbarra
Waarom niet per speler kijken waar en wanneer deze verhuurd kan worden?
Als het goed is staan zeker 12 vd 17 clubs te springen om onze talenten.

Een al te nauwe samenwerking met andere eredivisieclubs mag toch niet ivm competitievervalsing. En vaste structuren opzetten lijkt me sowieso niet heel zinvol aangezien iedere speler toch weer baat heeft bij een ander traject.

Wie Jong Ajax echt ontgroeid is, moet uit meerdere eredivisieclubs kunnen kiezen.
0 0
RaynoFischer
Jeugdspelers die gister speelden, Dest basis en Lang en Ekkelenkamp ingevallen, daarnaast missen we Vd Beek en Mazraoui vanwege blessures.
Gravenberch gaat zijn kansen vast wel krijgen mocht hij zo doorgaan bij jong.

En gezien wat er in de 019 staat, maak ik me over jeugd op dit moment geen zorgen ;)
2 0
Wout1988
veltman blind en promes tel je niet mee?
1 0
RaynoFischer
Zijn in principe ook eigen jeugd idd, maar zijn in dit geval toch wel een iets ander verhaal, zijn al lang doorgebroken ;)
0 0
Hollister
Er zaten gisteren 80 scouts !!! voor onze onder 19......zijn idd nog lang niet goed genoeg... pfff
1 0
driesterren***
Weet je wel hoe druk het was na de wedstrijd in het kantoortje van Overmars?
Overmars heeft het al over een verbouwing van zijn kantoortje ruimte mag wel 3x zo groot worden!
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Men komt voor onze talenten, voornamelijk Unuvar, want Ajax is zo een beetje de supermarkt voor voetballers aan het worden.
0 0
Hollister
Wat velen niet zien en weten is dat bv bij Ajax onder 19 al snel 9 x getraind wordt per week... bij bv NEC maar 4x, je ziet het ook aan de inhoudt van heel veel spelers zowel bij de jeugd als bij Ajax 1.
De speelwijze die Ajax hanteert is strek afhankelijk van de "inhoudt van de spelers" . Ten Hag en ook door de hele opleiding heen wordt er al jaren anders en meer getraind. MAW ook binnen de jeugdafdeling zijn er al de nodige veranderingen gaande om straks eerder te kunnen aanhaken.
0 0
Hollister
Straks Beneliga of deelnemen aan de nieuwe opzet van de CL.. en we kunnen wat gemakkelijker de stap maken zowel financieel als sportief. jaar 2023 / 2024 wordt cruciaal
0 0
Hollister
Tja... en dan in Rotterdam eerst een stadion van 444 miljoen bouwen om de spelers begroting met 25 miljoen omhoog te krijgen... zonder garantie
2 0
behangdelul
Vergeet niet 49% van de aandelen verkopen voor 100 mio.....
0 0
AFCA0492
je moet die oude troep ooit vervangen
0 0
Hollister
Zelf denk ik dat zodra het kunstgras wordt verbannen uit het betaald voetbal, Ajax met Sparta haar samenwerking gaat uitbreiden. Jonge talenten kunnen dan verhuurd worden om sneller minuten te maken in de eredivisie. Ik zou dat een hele goede zaak vinden. Dat is een extra tussenstap als onze eigen talenten eerst de nodige minuten hebben gemaakt in de KKD.
Dus onder 19, Jong Ajax, Sparta (of een andere club in het rechter rijtje vd eredivisie)... Ajax 1
1 0
Hollister
Als iemand de jeugdafdeling en dus de aankomende talenten werkelijk eens goed onder de loep neemt zied je dat dat laatste wel goed zit... vergeet niet dat het huidige Jong Ajax eigenlijk voor een groot gedeelte de onder 19 is. De onder 19 van nu is eigenlijk de onder 17 / 18.
Als je zag dat de onder 19 gisteren een prima pot op de mat legden met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar dan ziet er heel goed uit. In theorie had Ajax gisteren op 10 plekken een ander team kunnen opstellen (incl dispensaties)
1 0
Daniii
Ik begin toch meer in te komen waarom Van Gaal zo te keer gaat tegen de media.

Hebben ze ooit gezien dat er van iedere lichting zeker 3 spelers doorbreken bij enige club dan buiten Ajax? Nu in Jong Ajax/o19 zetten ook weer zeker 6 spelers die het eerste gaan halen.
0 0
A'dam Oud-West
Valentijn Driessen... je zou er maar mee moeten samenleven. "Het eten was heerlijk, schat.. maar het is zo jammer dat je nu alle borden en pannen hebt viesgemaakt"
1 0
Ajaxbrl
pisvee/feyenooit zeg maar dag met je handje..
0 0
booya4afca
Het is niet zo moeilijk lijkt me. Waar de club groeit, moet de jeugdopleiding ook meegroeien.
Het latje komt daar ook iets hoger te liggen.

En ja, dat betekent dat spelers Ajax 1 niet 1,2,3 gaan halen. Ja, dat betekent dat een Dani de Wit elders zijn kansen gaat zoeken. Is dat erg? Nee..

Spelers als Unuvar worden dan de maatstaaf.
2 0
Simon1
Altijd maar dat gezever over de jeugd van Ajax. Waarom gaan we nadat ze bij Jong Ajax hebben gespeeld niet eerst verhuren aan een eredivisieclub, zodat ze daar fouten kunnen maken en leren en dat ze daarna pas bij ons komen.

Niveau omhoog betekent dat het moeilijker wordt om direct de stap te maken vanuit de jeugd en daarom zal er moeten worden gekeken naar een oplossing. Voor de hurende clubs is dit ook goed, daar zij kunnen profiteren van de jeugdopleiding van Ajax en de talenten die wij daaruit voortbrengen.

Kortom, niet te moeilijk doen.
1 0
Caparzo
Vissers (Volkskrant) schreef een tijd terug al over de ambitie van Ajax gefaseerd naar een begroting van 250mio te gaan dus dit is “oud nieuws”.

Wat enorm helpt iig is dat het Nederlandse voetbal weer in de lift zit en we ons zoals het er nu uitziet de komende jaren zeer waarschijnlijk direct voor de CL plaatsen als we kampioen worden, betekend dus dat je (anders als nu) voor het daarop volgende seizoen op basis van de CL kunt begroten en dan maak je echt stappen.

Marc & Co. zijn goed bezig!
2 0
De Stift
De jeugd MOET de identiteit van Ajax blijven bepalen. Maar het vertrek van DeLigt en De Jong maakt ook duidelijk hoe fragiel dat is. Want die hebben een seizoen op Europees topniveau gedraaid. Het jaar daarvoor raakten we toptalenten als Kluivert en door tragische omstandigheden Nouri kwijt. Toch zie je ook dit jaar weer het belang van onze jeugdopleiding. Dest is natuurlijk het beste voorbeeld. Verder zijn Onana, blind, Veltman, van de beek en Promes deels hier opgeleid. In mijn ogen is die 200 miljoen vooral nodig om talenten langer te behouden.
0 0
trodat4030
Ik denk dat je met 200 milj ook niet je toptalenten kan behouden. Je kan nog steeds geen salarissen van 10-15 milj bieden en de eredivisie blijft gewoon een rukcompetitie. Ziyech leeft van CL wedstrijd naar CL wedstrijd en kan zich in de eredivisie enkel nog opladen voor PSV, thats it. En dat voor 'slechts' 5 milj, wat je bij Barca ook als bankzitter kan krijgen. Frenkie en Matthijs hadden ook vertrokken als ze 5 milj hadden gekregen bij Ajax.
2 0
CoolRunnings
Met een begroting van 200 miljoen en i.c.m. de nieuwe CL vanaf 2024 is het voor Ajax denk ik wel mogelijk om spelers langer te behouden. Salarissen van 10-15 miljoen ga je met een begroting van 200 miljoen niet kunnen en willen betalen.

Ajax moet er voor zorgen dat we in 2024 er bij zijn. Verzekerd van CL voetbal (14 groepswedstrijden) en salarissen die mee kunnen met de europese subtop moet er hopelijk voor zorgen dat onze toptalenten/spelers langer willen blijven. En als ze vertrekken dat ze alleen voor de absolute top gaan en niet voor clubs zoals Everton, Roma en Sevilla.
0 0
Amsteraaij
de eredivisie staat momenteel 9e. 8e plek is in zicht. als we met zn allen ophouden die competitie omlaag te praten maar groter denken dan Mickey Mouse competitie en je daar maar bij neer leggen. voordat de Europacup 1 de champions league werd gingen er ook nog geen miljarden in om. een marketing bureau heeft er het huidige gedrocht van gemaakt. Maar wel voor veel meer geld gezorgd dus. dat kan ook met de eredivisie. waarin er meer goals worden gescoord dan welke andere. waarin er meer passen vooruit worden gegeven dan in welke andere. waarin veel later grote sterren hun eerste stappen in de prof wereld zetten. the stars of the future, watch them be born, geef er een draai aan. Maar er kan in ieder geval veel meer uitgehaald worden dan nu. en dat betekent kappen met dat napraten van een paar pannenkoeken op tv, en stoppen met de eredivisie wegzetten als derderangs competitie. als je dat doet komt er nooit verandering in.
6 0
Nosky
Kijk, jij snapt het.
Ik heb het hier onlangs ook eens neergeplemt, 'we' moeten die Eredivisie (onder andere) veel beter gaan vermarkten. We hebben zo een rijke voetbalhistorie, zijn de uitvinders van het moderne voetbal en hebben zoveel spelers, toernooien en wedstrijden voortgebracht waar wereldwijd nog steeds over gepraat wordt.

Zit in de internationale sales, kom op heel veel plekken op de wereld, en overal waar men 'Nederland' hoort, hoor je "Cruijff" en dergelijke opmerkingen.

Ja, Nederland is een kleine voetbalnatie, maar we hebben zo een goede infrstructuur, en zo veel middelen om hele goede spelers af te leveren. Denkt men dat al dat geld uit de PL enkel vanuit Engeland zelf komt? Die rechte worden wereldwijd verkocht. Dat kan in theorie ook met de Eredivisie.
Goed, daar komt veel bij kijken, hangt van veel factoren af maar één daarvan is inderdaad het vermartken. En met onze historie is juist dit gedeelte super eenvoudig.

Plusje voor jou.
2 0
Knalpot
Nog steeds vrij kansloos lijkt me, je hebt gewoon te weinig aansprekende clubs. Ajax en PSV zijn nog wel namen in de wereld maar Feyenoord kent het grootste gedeelte van de wereld al haast niet meer. Veel mensen zullen een Robben kennen en zullen misschien opzoeken waar ie zn carriere begon maar denk je dat mensen uit Azie dan verder geinterresseerd zijn in Groningen? Dan zit je nog met de entourage, als men ziet dat Ajax met 5-0 wint op 70% bij een VVV, Excelsior of RKC uit dan denken mensen ook van wat is dat voor speeltuin daar joh.
0 0
pauli187
Ja. denk je dat mensen het leuk vinden om naar Real tegen Valladolid of Barca tegen Alaves te kijken? Natuurlijk niet! Maar wel naar Real, Barca en Atletico en de spelers die daar voetballen. Door de marketing op te zetten krijgen we vaker de juiste spelers waardoor er meer mensen kijken en hier profiteert iedereen van
0 0
JesseMKB33
Nederland staat nog steeds gewoon 11e hoor. De 8e plek is ook zeker nog lang niet in zicht.
0 0
Amsteraaij
Nee. niet elfde. "De zege van Ajax op Lille levert Nederland voorlopig iets moois op. We staan inmiddels op de negende plaats van de coëfficiëntenlijst, want door het resultaat is Nederland over Turkije én Oekraïne gegaan op de UEFA-lijst. Het verschil is echter miniem en morgen komt bijvoorbeeld Shakhtar Donetsk alweer in actie. Maar toch een prettige tussenstand op dit moment."
1 0
Caparzo
Vandaag staat NL idd 9e maar pas als alle Europese wedstrijden van deze week gespeeld heb je de goede tussenstand uiteraard. Feit is dat plek 9-10-11 nagenoeg hetzelfde aantal punten heeft en Oostenrijk iig dit seizoen geen bedreiging meer is. We zijn dus volgend seizoen ook zeker van directe CL plaatsing bij een kampioenschap en dat kan CL weer begroot worden, daar gaat het om.
0 0
Hollister
Niet waar... ff inlezen vriend
0 0
Truth
Aldus valentijn "Ik Ben Kritisch Om Het Kritisch Zijn"driessen......
1 0
Rentokill
Leuk 'what if' artikel. Maar ik zie het niet gebeuren dat Ajax de begroting structureel kan verdubbelen met de eredivisie en NL als thuisbasis.

Maar als het zou kunnen heeft ie denk ik wel een punt met de jeugdopleiding. Er gaan dan minder spelers doorbreken maar de spelers die doorbreken zijn wel meteen de toppers als de Ligt en De Jong.
1 0
iammike
Nog even zuur afsluiten. Dat viel te verwachten!
3 0
D.B.
Weer zo'n zuur artikel van Driessen. Natuurlijk krijgt de jeugd van Ajax nog kans, alleen wordt er meer gevraagd van de jeugd. Moet de jeugd zich nóg beter ontwikkelen om aan te haken
5 0
AFCA.
Taak om dus ook de jeugdopleiding nog verder te perfectioneren. Nog meer kwaliteit leveren.
5 0
Hollister
Is men al jaren mee bezig, mensen lullen maar wat. Onder 19 spelen 4 jongen s van 16 gisteren in de YL
2 0
Leprechaun
Zou Valentijn O19 hebben zien spelen gistermiddag? Nee, uiteraard niet...
8 0
trodat4030
Dat zij een goed resultaat halen is niet wat hij bedoelt. Hij bedoelt of die spelers nog de stap naar het eerste kunnen maken als het niveau vh eerste heel erg hoog is. Je lijkt door te gaan groeien naar een City, Barca en dat soort clubs. Goede opleidingen (al is het allemaal bij elkaar gekocht), maar er breekt amper nog iets door omdat de stap naar het 1e heel groot is. Straks moeten we onze talenten nadat ze in Jong hebben gespeeld, verhuren aan Utrecht, AZ, Feyenoord om ze zich door te kunnen laten ontwikkelen naar het niveau Ajax.
1 0
FerdiZ
bij Barca is net een 16-jarige doorgebroken..

hoe hoog het niveau ook wordt. talenten als unuvar redden het wel.

er zijn jaren geleden ook vele talenten doorgebroken, doordat het niveau juist te laag was...
2 0
trodat4030
En na 3 wedstrijden ben je in mijn ogen nog NIET doorgebroken. Daarvoor moet je, in mijn ogen, in een heel seizoen wel ongeveer de helft vd wedstrijden (dat je fit bent) in actie komen.
2 -1
trodat4030
Das er 1. En die heeft 3 wedstrijden gespeeld. En wie was de vorige en wanneer was dat? Dat is precies wat ik bedoel, het wordt alleen nog mogelijk voor de Ünüvars van deze wereld om door te breken. Maar we hebben letterlijk maar 1(!!) toptalent van niveau Ünüvar in de bovenbouw én middenbouw. Daarna zal er weer een aantal(!) jaar niemand dat niveau halen, zij zijn de krenten in de pap, niet de norm.
1 0
JariL95
Een zekere Cruijff wilde dit volgens mij met zijn actie destijds bewerkstelligen. Er stonden teveel jeugdspelers in het veld die onvoldoende kwaliteit ontbeerde. Nu moet het niveau in zijn geheel omhoog. Dat is wat mij betreft de essentie binnen de topsport: de lat steeds hoger leggen. Doe je dat niet dan blijf je stilstaan. Nu moet die jeugdopleiding kwalitatief nog beter worden en dat is alleen maar goed. Ajax kan dit als geen ander bewerkstelligen. kwaliteit gaat voor kwantiteit. Liever twee exceptionele jeugdspelers in het eerste, dan zes keer middelmaat.
1 0
DannTheDon020
Met Lang en Ekkelenkamp en Dest heb je je antwoord meneertje Driessen ;)
6 0
voorkennis
Vergeet het grootste talent unuvar niet
2 -2
Rolleman
wat was promes toch weer slecht he voorkennis! of stond je toch stiekem tejuichen gisteren ?
1 0
DeWijsneus
Uhm. Lekker relevant, die zit nog geen eens bij de selectie.
2 -3