Tagliafico: 'Soms scoor ik en denk ik: wat nu?'

BartVeenstra, 18-09-2019 om 07:45, 4447 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Nicolás Tagliafico kijkt met een gematigd tevreden gevoel terug op de eerste groepswedstrijd van Ajax in het nieuwe Champions League-seizoen. Lille OSC werd met 3-0 verslagen, maar de Fransen kregen wel enkele malen de kans om er behoorlijk gevaarlijk uit te komen. Er is dus ruimte voor verbetering, zo vertelt Tagliafico bij AT5.

'Soms moeten we de bal langer in bezit houden. Na de derde goal moeten we rustiger spelen. Daarna stonden we niet goed en moeten we meer verantwoordelijkheid nemen', zegt Tagliafico, die aangeeft dat het zeker geen makkelijk potje was, ook al doet de uitslag dat vermoeden. 'Nee, het was zeker niet makkelijk. Thuis moeten we het spel maken en winnen. We moeten de wedstrijd onder controle hebben. De eerste helft was goed. De tweede helft ook wel, maar soms moeten we beter staan en meer rust aan de bal hebben.'

Net als afgelopen zaterdag tegen sc Heerenveen - toen zelfs tweemaal - was Tagliafico ook tegen Lille OSC weer trefzeker. Hij geeft aan dat het om het resultaat gaat, of hij nou scoort of niet. Toch vindt hij het ook wel leuk om te scoren, al blijft het wel vreemd om te juichen. 'Soms scoor ik en denk ik: wat nu? Wat gebeurt er? Hoe moet ik nu juichen? Het is voor mij niet normaal, maar ik hoop nog vaker te scoren', grapt de linksback, die wel altijd een C-gebaar maakt voor zijn vriendin Caro.

Zondag wacht het duel met PSV. Waar Ajax vanaf nu al kan toeleven naar die wedstrijd, speelt PSV donderdag nog tegen Sporting Clube de Portugal. 'Die wedstrijd staat op zichzelf. Of je nou twee dagen meer of minder hebt: het is hetzelfde. Die wedstrijd is een finale en zo zien wij het ook.'

Renato Sanches

Tijdens de wedstrijd tegen Lille OSC kreeg Tagliafico het even aan de stok met Renato Sanches. Waar het Amsterdamse publiek de Portugees voor het restant van het duel uitfloot, is Tagliafico het akkefietje al gauw vergeten. 'Dat soort dingen gebeuren soms. Het was gewoon op dat moment, meer niet. Zo gaat dat. Maak je niet druk.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Nico heeft een sprong gemaakt in zijn ontwikkeling bij en door Ajax,zijn ijzeren mentaliteit is geweldig en hij is als verdediger gewoon een extra aanvalswapen.
In mijn ogen kan deze jongen overal mee als linksback,ik vind hem voor geen enkele speler met naam onderdoen.
Hopelijk blijft hij na dit seizoen nog maar ik vrees dat hij al aan zijn afscheidstournee is begonnen.
Hij zal veel geld gaan opleveren maar vooral geweldige herinneringen achterlaten,hopelijk gaat hij eerst ook tegen PSV laten zien wie Nico is.
0 0
ram
Haha, wat een goed droog interview. Prachtige kerel.
0 0
PetrusKeizer
de 'c' voor Caro, en de 'c' van 'campeon'.
0 0
Ajax27
Wat een heerlijke speler in al zijn facetten! Oh oh oh fans wat moeten we het koesteren dat we deze selectie hebben. Over 10 jaar kijken we met z'n allen op deze periode terug en denken we, gvd wat hadden we toen een team vol klasse, kwaliteit en ervaring wat perfect op elkaar was afgestemd. Ik hoop dat deze periode nooit voorbij gaat maar zoals elke golfbeweging gaat ook dit een keer over. Want hoeveel geld je ook hebt, als team moeten de gekochte spelers allemaal maar net bij elkaar passen, elkaar aanvullen en elkaar naar een hoger niveau tillen.
2 0
oud-west
Ik vroeg me gister in het stadion opeens af; zou hij het niveau Barca aankunnen? Hij is zo compleet en energiek
4 0
ram
Dat weet ik wel zeker. Nico is, ook als je objectief kijkt, één van de beste linksbacks ter wereld. Momenteel misschien we de beste.
0 0
Lane 8
Begint toch wel mijn favoriet te worden al is dat moeilijk in dit elftal vol helden
5 0
MaximilianRosse
Nico spreekt voor een Argentijn behoorlijk verstaanbaar Engels. Super blij met deze strijder. Ik vind hem onmisbaar in dit elftal. Hij brengt zoveel goede dingen. Zondag gaat hij weer prikken in Eindhoven!
4 0