'Alles in huis om een goed toernooi te spelen'

FinnDekker, 17-09-2019 om 08:10, 2544 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft een goede kans om te overwinteren, denkt David Neres. De Braziliaanse aanvaller van de Amsterdammers is van mening dat de selectie beter is dan die van het voorgaande seizoen, ondanks het vertrek van een aantal grote spelers. Met de NOS blikt Neres vooruit op het hoofdtoernooi van de Champions League.

'Het is nooit makkelijk om belangrijke spelers kwijt te raken', doelt de buitenspeler op Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne. 'Maar we hebben nog steeds een sterk team. We hebben goede spelers gehaald en de kern van de ploeg is overeind gebleven. Dat is belangrijk. De ervaring van vorig seizoen is belangrijk.'

Ajax speelt dinsdagavond tegen LOSC Lille het eerste groepsduel. Valencia CF en Chelsea zijn de andere twee opponenten in groep H. 'Het is een heel lastige groep. Een heel moeilijke en gelijkwaardige groep. Maar ik weet zeker dat wij een sterke ploeg hebben. Nog sterker dan vorig seizoen. We hebben meer ervaring. We hebben alles in huis om een goed toernooi te spelen.'

Zelf besloot Neres om te blijven deze zomer. De aanvaller voelt zich steeds beter worden, maar ziet nog wel verbeterpunten. 'Het is nog niet gelukt om wat constanter te spelen. Ik moet mezelf in elke wedstrijd blijven verbeteren. Ik moet er nog hard aan werken, maar ik word elk seizoen beter.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Lille OSC? Zet in en krijg 7,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Leuk dat Neres optimistisch is.
Ajax heeft geen betere ploeg als vorig seizoen
0 0
MisterAFCA
Het seizoen is net bezig. Vorig jaar om deze tijd riep de helft hier om de kop van Ten Hag. Frenkie en Mathijs vang je niet op maar zullen we gewoon even kijken hoe deze jongens het doen als de opstelling staat, ze beter op elkaar zijn ingespeeld en we een paar maanden verder zijn?
1 0
Lorenzo010
De opstelling (achterhoede) is bepalend vanavond.

Dest-Alvarez-Blind-Nico = winst
Dest/Veltman-Alvarez/Veltman-Blind-Nico = gelijk
Veltman-Schuurs-Blind-Nico = Verlies
0 -1
WZAWZDB14
Blind en alvarez kunnen niet goed met elkaar communiceren, dit is voor een centraal duo cruciaal. Ik heb wel vertrouwen in Schuurs. Die jongen is 19, maakt nog kleine foutjes, maar hij heeft echt veel potentie. Gooi hem maar voor de leeuwen.
Voor de back positie zou ik zeker Dest opstellen, die heeft veel meer snelheid dan veltman en kan ook nog is beter voetballen.
0 0
NegentigMinutenLang
Misschien volgende keer niet van links naar rechts noteren? ;)
0 0
FreddyAX
Goed dat David er zo in staat, hij is nog niet in topvorm maar lijkt aan de beterende hand.
In de breedte heeft Ajax gewonnen aan kracht maar het verlies van de Ligt en Frenkie laat zich zeker nog voelen.
Hopelijk kan van de Beek weer snel aansluiten dat is wel een voorwaarde om rust te krijgen op dat middenveld.
Het liefst zou ik Alvarez als RCV neerzetten en Dest als RB ernaast,dan kun je met Blind en Nico een sterke laatste linie vormen.
1 0
Ajaxtrouw
Helaas, onze verdediging is veel slechter en we hadden met Neres door moeten selecteren. De verwachtingen zijn niet reëel.
0 -2