Blind: 'Had slapeloze nachten van eliminatie'

DouwedeVries96, 17-09-2019 om 08:25, 4538 views, de Volkskrant |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Blind werd af en toe nog 's nachts wakker van de Champions League-eliminatie door Tottenham Hotspur. Dit zegt hij in een openhartig interview met de Volkskrant. 'We waren zo dicht bij de finale van de Champions League. Wat met Ajax, in deze tijd, toch minder realistisch is dan voorheen.'

Blind zegt in het interview dat hij 'slapeloze nachten had' van het thuisduel met Tottenham Hotspur. Later overheerste wel trots bij de Amsterdammer. 'Met veel jeugd, met jongens van de club, ook mijn eigen club. Om daarmee de finale te halen, was zo bijzonder geweest. Met het voetbal dat we wilden spelen. Aanvallend, attractief voor het publiek', baalt Blind nog steeds. 'Ik zou ooit nog met Ajax een finale willen spelen. Dat kwam bijna uit nu.'

Op vakantie in Italië merkte Blind hoeveel indruk de Amsterdammers hadden achtergelaten in het buitenland. 'Er zeiden zoveel mensen, op straat of in een restaurant: jullie hadden onze harten veroverd. Ze waren supporter van Ajax geworden.' Tegenover de krant zegt Blind 'hongerig' te zijn naar 'nog zo'n Champions League-seizoen'. 

'We hebben de lat weer hoog gelegd voor onszelf', vervolgt Blind. 'Iedereen beseft goed dat we hebben ingeleverd, zeker qua vastigheden. Het was al niet vanzelfsprekend dat we twee voorronden zouden winnen, al verwachtte iedereen dat wel. Het is echt niet vanzelfsprekend dat we weer de halve finale bereiken.'

Denk jij dat Ajax dinsdagavond met 2-0 wint van Lille OSC? Zet in en krijg 6,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxbrl
Niet alleen jij hoor Daley..
0 0
BrandjeXL
Slapeloze nachten gaat wat ver maar als ik er aan denk dat voel ik hem wel. Het was weer typisch een Ajaxuitschakeling. Niet omdat Spurs zo goed was maar omdat wij zelf de boel hebben verkloot. 2-0 voor na een fantastische eerste helft en we dachten we maken er 5-0 van. Alles en iedereen liep naar voren. Lasse die na 20 minuten al op is. Het tijd rekken van Onana, het uitglijden van Mallejan. De bal op de paal van Hakim. In alle jaren dat ik fan ben van Ajax heb ik slechts een paar wedstrijden gezien waarin we volslagen kansloos waren. EL tegen ManU en het tweeluik tegen Red Bull.
2 0
4xEC1
Tegen Bayern met Makaay waren we anders ook wel best kansloos hoor, die scoorde ff 4x als ik het goed heb in 1 wedstrijd tegen Ajax.
0 0
BrandjeXL
Er zullen er best nog een paar zijn waaronder tegen Madrid maar toen was Ajax zelf ook ruk dus die nederlagen voelde ik minder. Maar thuis tegen RB werden we echt weg geblazen. Tegen ManU was geen eer te behalen.
0 0
4xEC1
Klopt hoor, ik wist niet wat ik meemaakte tegen Red Bull idd, ik had nog nooit een ploeg zóveel druk op een tegenstander zien zetten, en dan gewoon bijna 90 minuten lang bij beide wedstrijden. Dat was extreem. Maar genoeg van dit soort herinneringen nu, de focus op vnvnd..
0 0
Schip
Ha, nou ik was als door een stoomwals overreden. Ik snap ook niet dat zoiets niet een dergelijk effect op je kan hebben, maar ben er jaloers op.

Gun deze gast zijn revanche dit jaar, maar dat wordt nog veel en veel moeilijker.
0 0
BrandjeXL
Laten we het op gewenning houden maatje. Na de 2-1 voelde ik de bui alweer hangen.
0 0
4xEC1
Ik kreeg een brok in m'n keel over wat Blind zegt over hoeveel indruk Ajax heeft achter gelaten en dat de mensen Ajax-fan zijn geworden. Want je hoort het in heel Europa, misschien wel in heel de wereld waar CL voetbal is te zien. Ook al was Ajax de laatste jaren niet veel meer in Europa, we beseffen denk ik niet hoe groot Ajax wereldwijd al was, en door vorig jaar nóg groter is geworden. Ajax heeft de gevestigde orde in de CL door elkaar geschud en de wereld heeft het met gejuich ontvangen. Een apetrotste Ajacied ben ik, hoe dit CL-seizoen ook zal aflopen. WZAWZDB.
1 0
Nijmegenaar
Voetbal kan heel wreed zijn, en dit was het toonbeeld. Maar zo voelden PSG en Manchester City zich ook afgelopen seizoen (zij het iets minder extreem dan bij ons). Wat mij pas écht verdrietig/boos maakt is dat het weer een hele lange tijd gaat duren voordat we weer serieuze kans maken op de Champions League. Dan had je hem nu ook willen pakken…
0 -1
AlexIbarra
30 mei is de volgende kans.
Nog een hoop nachtjes slapen maar ook weer niet zo'n hele lange tijd..
1 0
mcjc
Dan zal er toch iets moeten veranderen op het middenveld. Om attractief aanvallend te kunnen spelen kan je onmogelijk met 2 verdedigers spelen op het middenveld.
0 -2
ETM
Er wordt al attractief voetbal gespeeld met die 2 'verdedigers' op het middenveld.
2 0
Raikkonen94
Ik lees/kijk liever nooit meer artikelen/video's over die bewuste wedstrijd. Zal voor bijna altijd wel een open wond blijven.
4 -3
Robbie en de Kock
Zonder deze dalen geen pieken. Cliché maar waar.
En hopenlijk hebben we hier van gekeerd. Zoals we ook geleerd hebben van de verloren EL finale. Zo naïef spelen we allang niet meer.
1 -1
Lorenzo010
Gast je bent 25 en praat over een open wond, dan heb je weinig meegemaakt hoor..Ja jammer dat we verloren en de manier waarop. Al met al prachtig wat ze hebben gepresteerd.
Op jouw leeftijd moet je ook met trots op zaken terug kunnen kijken en niet zielig lopen doen.
3 -3
MisterAFCA
Wat een onzin verkondig je hier. Ben 36 en heb echt meer meegemaakt dan de meeste hier. Natuurlijk krijgt iedereen zijn portie maar dat heeft verder niks te maken met hoe je verlies van Ajax verwerkt. De een kan nou eenmaal wat beter relativeren dan de ander. Ook is de ene supporter wat fanatieker dan de andere. De verwerking hiervan zal dan ook voor iedereen anders zijn. Ik heb Ajax de CL zien winnen in wenen en was er als klein pikkie bij toen het misging in Rome. Die wedstrijd kijk ook nooit meer terug. Evenals de finale WK in 2010, de kampioenswedstrijd tegen die lampen en de bewuste pot tegen TTH. Ik was die avond echt naar de klote en kon thuis geen woord uitbrengen. Ook de dag daarna was ik echt in rouw. Zo voelde dat tenminste. Moet ik nu ook normaal doen? Of mag ik het op mijn eigen manier beleven? Laat je waardeoordeel lekker achterwege en gun iedereen zijn manier van beleving. Lees anders de reacties terug van de reaguurders hier van een dag na de wedstrijd en je zal zien dat de overgrote meerderheid compleet naar de klote was. Die “open wond” gaat bij velen niet meer dicht maar dat betekend niet dat ze nooit meer zullen functioneren...
2 0
Capi86
Ac Milaan 2003 was er ook eentje hoor
0 0
MisterAFCA
Die deed ook pijn ja! Daar heb ik idd ook wel even last van gehad...
0 0
4xEC1
Goed op z'n plaats gezet zo. Sommigen moeten eerst even nadenken voordat ze wat roepen (typen).
0 0
4xEC1
Dat bepaalt hij toch zelf wel als hij dat zo beleeft?
1 -1
Arie Vink
Wat een onzin. Al ben je 16, 25 of 80, een wedstrijd als deze blijft een enorm pijnlijke herinnering en een "open wond" in je sporthart. Bij mij doet deze uitschakeling ook nog vreselijk veel pijn en kijk/denk ik er het liefst niet te vaak aan terug. Hetzelfde geldt voor de uitschakeling tegen Milan in 2003 en de verloren finale tegen Juve in 96. Hoort erbij, maar pijn doet het wel.
3 0
GvanderK
Inderdaad, dit soort dingen zijn zo vaak gebeurd. Dan had de helft van ons al dood geweest als we hier niet tegen konden, ook dit is voetbal. Natuurlijk voelen we teleurstelling, maar dat is normaal. Als ik kijk naar de beelden ben ik vooral trots, want we misten op 5 seconde na de Champions League finale! Wie had dat gedacht? Dit was het beste seizoen van de 21e eeuw.
1 -1
Labrador
Ben het wel met je eens. Als supporter heb je meerdere littekens. De verspeelde titel bij de Graafschap, de 6-2 bij 010, PSV kampioen zien worden tegen Ajax, op 1 goal na de titel mislopen en die verschrikkelijke goal van AC milan in 2002. Om nog maar te zwijgen over de huidirritatie die je krijgt van Valentijn en Aad
2 0
MK77
De knipoog Kroaat, Nouri :'(
2 0
Raikkonen94
Ik lees/kijk liever nooit meer artikelen/video's over die bewuste wedstrijd. Zal voor bijna altijd wel een open wond blijven.
2 -2