Ten Hag: 'Een ploeg die met 5-1 van PSG wint'

BartVeenstra, 16-09-2019 om 15:55, 8060 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag betwijfelt of wedstrijden in de groepsfase van de Champions League makkelijker zijn dan de wedstrijden in de kwalificatiereeks. Er wordt gezegd dat nu de tegenstanders beter zijn de kans aanwezig is dat Ajax ook beter voor de dag kan komen.

'De tegenstanders zijn beter. Het is anders, dat in ieder geval. Morgen (dinsdag, red.) moeten wij een hoog niveau halen om resultaat te halen', zegt Ten Hag, die tijdens de persconferentie van maandagmiddag de vraag krijgt wat hij van Lille OSC weet. 'Alles wat we moeten weten. Ze hebben inderdaad opkomende backs. Het is een internationale ploeg met Portugese, Franse en Afrikaanse invloeden. Wij zijn erop voorbereid.'

De trainer van Ajax is in ieder geval op zijn hoede voor de Franse club. 'Het is een ploeg die met 5-1 wint van Paris Saint-Germain, Lille is de nummer twee van Frankrijk, dan zijn ze goed. Wij zijn niet per definitie favoriet, maar we zijn overtuigd van onszelf. Alle ploegen tegen Ajax spelen op de omschakeling', aldus Ten Hag, die weet dat de Ajax-speelstijl de moeilijkste is om te spelen. 'Als je niet goed staat, hebben wij een probleem.'

Tot slot laat Ten Hag weten dat de clubs in de groep - Ajax, Lille OSC, Valencia CF en Chelsea - aan elkaar gewaagd zijn. 'Chelsea steekt er misschien iets bovenuit. Als je een thuiswedstrijd hebt, moet je een resultaat halen wil je doorgaan. Soms als je niet kunt winnen, moet je zorgen dat je een gelijkspel haalt. Daar moet je niet naïef in zijn. Zo zullen wij de wedstrijd aangaan.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Lille OSC? Zet in en krijg 7,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
blava
Moeilijk in te schatten waar Ajax staat. Paok uitgeschakeld door een Slowaakse ploeg, Apoel is ook geen hoogvlieger, Heerenveen kon het conditioneel niet bolwerken, alleen de wedstrijd tegen Vitesse biedt enig inzicht hoe Ajax er momenteel voorstaat. Ik gok op Alvarez in het centrum en Veltkamp rechtsback (anders zit hij niet bij die persconferentie). Het middenveld met Martinez Marin en Ziyech. In de aanval Neres, Promes en Tadic.
0 -1
Cruijffthebest
Weinig vertrouwen in doorkomen van de groepsfase en zondag!
1 0
talent020
heb er juist vertrouwen in, kom op niet zo negatief
0 -1
Duif63
De tegenstanders zijn minder dan vorig jaar, maar dat zijn we zelf ook. Veel minder zelfs en dat wordt een heel groot probleem.
1 -3
Radie125
Het grootste probleem zijn de duiven in Amsterdam. Die moeten ze allemaal afschieten
0 0
Duif63
Foei foei, dat mag helemaal niet van Femke daarom heeft ze ook het wapen van haar man onklaar gemaakt.
0 0
ajaxxcied4life
Momenteel is deze ploeg onrustiger en labieler dan de ploeg van de tweede seizoenshelft van vorig jaar.
1 0
Oeroeboeroe
je hebt helemaal gelijk, waar zijn mijn antidepressiva
2 -1
ram
Ik denk dat wij voetballend beter zijn maar deze ploeg is net als Heerenveen: een paar extreem snelle aanvallers. En daar gaan wij, denk ik, weer erg veel moeite mee krijgen.

Met andere woorden: lastige kluif. Misschien wel gewoon een case van: meer scoren dan de tegenstander. Ik voorspel 3-2 voor ons.
0 0
JordyAjacied
Lille heeft 9 uit 5, won daarvan 3x thuis en won nog geen uitwedstrijd, sterker nog het wist uit nog niet te scoren en pakte in beide wedstrijden een rode kaart daarbij komt ook nog is dat het verliezen was bij de nummer 16 en 11, dat oogt nog niet heel sterk. Natuurlijk niet onderschatten maar als we volle bak gaan moeten we kunnen winnen.
2 -1
DeWijsneus
Dank voor delen!
1 -1
Redrum
Ik denk dat we hier meer waarde aan kunnen hechten dan aan de 5-1 overwinning op PSG van vorig jaar.
3 0
MM1974
Ik heb er helaas een hard hoofd in,niet gerust over de achterhoede.
2 -1
Harrie Nak
Weer om 21:00 uur, wat een kuttijd als je de volgende dag gewoon moet werken.
2 -2
Cruijffthebest
Ja, welke idioot verzint zo'n tijd, lekkerder is gewoon 19.30 uur!!!
0 0
MisterAFCA
Tja, luxeproblemen noem ze dat...
1 -1
..::Rootje::..
Die 5-1 is van vorig seizoen, waar PSG al lang en breed kampioen was met meer dan 13 punten, en Lille tegen 10 man speelden.

Slecht voorbeeld.
0 -2
GotnohairWedontcare
Het zette mij wel even op scherp, maar ik hoef niet te voetballen morgen.
Ik hoop dat zowel de spelers als de supporters er zin in hebben. De eerste thuiswedstrijd in de Champions League. Hier moeten ze het toch allemaal voor doen.
0 0
Raikkonen94
Natuurlijk, maar hij moet wat zeggen om de druk ook een beetje bij Lille te leggen en dan is dit een pakkend voorbeeld.
1 0
FreddyAX
Als Ajax morgen vol op de aanval gaat en geslacht wordt door een paar counters dan gaan we hier lezen dat hij het verkeerd doet,als we winnen met een meer gesloten opstelling hetzelfde.
Zodra het woord realisme er in voorkomt staat de hele goegemeente op zijn achterste pootjes en roept men dat het laf en niet des Ajax is om zo te spelen.

Dan wordt het onmogelijk om aan de verwachtingen te voldoen; we hebben geen zwakkere tegenstanders in deze poule vrees ik.
Natuurlijk zie ik het liefst een ontketend Ajax wat met ruime cijfers de pot naar zich toetrekt maar dat lijkt me niet geheel.......realistisch.
4 -1