'Hekel aan kunstgras? In betaald voetbal wel'

BartVeenstra, 16-09-2019 om 16:00, 2790 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag is van mening dat men in het betaalde voetbal op normaal gras moet spelen. Tijdens de Ajax Podcast op Ajax.nl krijgt de trainer van de Amsterdammers de vraag of hij een hekel heeft aan kunstgras.

'Om op kunstgras te spelen in het betaalde voetbal wel', zegt Ten Hag. 'Daar hoort echt gras te liggen. Op kunstgras is het een ander spel', aldus de trainer, die dit seizoen met Ajax op bezoek bij VVV-Venlo en Sparta Rotterdam al op kunstgras speelde.

Een thema maakt men er echter nooit van bij Ajax. 'De ondergrond of de weersomstandigheden maken niets uit, wij moeten gewoon winnen. Wij trainen er nooit specifiek op, maar je moet wel rekening houden met de omstandigheden.'

Nieuwe grasmat Johan Cruijff ArenA

Tijdens de persconferentie van maandagmiddag gaf Ten Hag aan tevreden te zijn over de nieuwe grasmat in de Johan Cruijff ArenA. 'Het veld was in ieder geval een stuk beter dan de vorige mat. Tegen APOEL was het een groot probleem, toen gleden er veel spelers uit. We hopen dat het gezien de weersomstandigheden nog beter wordt.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Lille OSC? Zet in en krijg 7,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlipjeTiel
We hebben toch een samenwerking met Sparta. Stop dan daar alvast een miljoen in of zo zodat men daar echt gras kan neerleggen!
0 0
Ar
Kunstgras, het leek de KNVB een vooruitstrevend idee.
Net als die idiote VAR.
1 -1
Gregoboy
Dankjewel, W. v Hanegem ;)
Ik vind de VAR zeker wel een toevoeging. Gezien dat Ajax altijd vies bespeeld moet worden om kansen te krijgen tegen ons.
0 0