Ajax moet thuisreeks PSV zien te doorbreken

DouwedeVries96, 16-09-2019 om 11:50, 4564 views, VI Pro |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax moet de bizarre thuisreeks van PSV aanstaande zondag zien te doorbreken. De ongeslagen reeks van PSV in Eindhoven is een Europees record, zo valt op te maken uit een artikel op de website van Voetbal International. 'Het is alweer bijna drie jaar geleden dat de Eindhovenaren voor het laatst een competitieduel verloren in het eigen Philips Stadion.'  

Het bekende voetbalmedium merkt wel op dat het 'nog geen clubrecord is'. De beste thuisreeks aller tijden van PSV is van de periode september 1983-maart 1989. Toen bleef de Eindhovense ploeg maar liefst 93 duels ongeslagen. De huidige reeks is ingezet vanaf oktober 2016. De maand ervoor leed PSV de laatste thuisnederlaag tegen Feyenoord (0-1, red.). Het is de taak aan Ajax om die reeks te doorbreken. 

VI zet de reeks in breder (Europees) verband. 'Dat PSV bezig is aan een uitzonderlijke reeks, blijkt wel uit een blik op de tien grootste competities van Europa. Alleen Liverpool en Galatasaray verloren ook voor het laatst een thuiswedstrijd in het seizoen 2016/17, maar deden dat allebei in de lente van 2017. De huidige koploper van Engeland verloor al 43 thuisduels niet, de kampioen van Turkije staat op 38.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
Alleen met Kuipers als arbiter kan dit lukken.
0 0
roodwit007
Ik zie malen nog wel door het ijs zakken , zijn lichaam is nog lang niet volgroeid en die sukkels laten hem elke wedstrijd opdraven ik voorspel nu al dat dit eens een keer mis gaat , tot nu toe heb ik altijd gelijk gehad , wat dat betreft doen ze het bij ajax 10 maal beter , ik hoop het niet natuurlijk tis een goede speler en ik wens niemand iets toe maar ze kunnen echt wel een voorbeeld aan jax nemen
0 0
Cruijffthebest
Gaat niet lukken,we zwalken nog veel te veel.
3 -1
MitsjollAjax
Meestal als dit soort statistieken in het nieuws komen eindigen ze snel. Hopelijk zondag dan maar :p

Het zegt eigenlijk wel alles over het niveau van de clubs in de eredivisie dat een niet heel bijzonder psv dit zo lang kan volhouden. Het zelfde met Hendriks die bij de top 3 zit met meeste overwinningen in de eerste 150 eredivisie wedstrijden. Het is niet dat Hendriks zo goed is maar dat hij 150 wedstrijden bijna geen weerstand is
0 -1
Bky
Gewoon minimaal een gelijkspel eruit trekken, dan is het prima.
1 -2
jarenfan
Hoop wel dat het gaat lukken,
Zie nu nog geen eenheid op het veld.
Met eennbeetje geluk gaat die eenheid er wel komen.
Afwachten maar.
0 -1
Frank1978
Wel aardig van de media dat ook die alleen maar naar ED wedstrijden kijken en ze het bekertoernooi en de EC duels niet meetellen!
2 -3
Gecko
We zouden het nieuwe Bayern worden!
NOT
Psv heeft goed ingekocht en er staat een sterk elftal
4 -6
BRAMHOUTEN
als PSV dit jaar geen kampioen wordt , gaat die club naar de klote, moeten ze de beste spelers verkopen en is het klaar
3 -4
Engeltje
Roepen we vorig seizoen ook, is niets van gebleken
2 -1
Redrum
Wie heeft ons dat toegezegd dan? De media roept dit al een tijdje, maar bij Ajax roept niemand dit. Het is ook niet realistisch, aangezien psv voorlopig nog wel een elftal op de been zal weten te krijgen dat sterker is dan 16 van de 17 andere clubs uit de eredivisie. Het enige dat we kunnen doen is dit jaar weer kampioen worden weer overwinteren in de CL. Psv heeft helemaal niet zo denderend ingekocht. Ze hebben geen fatsoenlijke middenvelders en verdedigers. Er lijkt nu alleen een soort beeld te zijn ontstaan dat psv al wekenlang de sterren van de hemel speelt, omdat ze een keer dik winnen van een lamlendig Vitesse dat een snipperdag had genomen. In realiteit hebben ze het tot nu toe regelmatig zeer lastig gehad, waarbij het alleen net weer voor hun de goeie kant op viel. Uit bij rkc was het gewoon een drama en hadden ze weer alle geluk van de wereld. Tegen die Cyprioten werden ze uit 60 minuten lang weggespeeld, maar toen ze op 1-0 kwamen was het geloof bij de tegenstander direct weg en mochten ze nog een paar goals maken. In werkelijkheid is dit psv denk ik kwetsbaarder dan het psv van vorig jaar.
7 -2
Engeltje
Was vorig seizoen ook het geval, maar haalde wel heel veel punten, iedere keer weer dacht je nu gaan ze verliezen of gelijk spelen en toch wisten ze dan te winnen, wij zijn iets minder dan vorig seizoen, PSV is in de breedte juist sterker geworden, helaas wordt het weer een heel moeilijk seizoen en hopelijk niet vanaf zondag in de achtervolging, dat kan zomaar weer maanden duren
1 -1
Frank1978
Ja en als ze met hun beleid net iets te vaak de titel mislopen, staan ze weer om steun te bedelen bij de gemeente.
2 -3
flyingsoccer
We moeten op de lange termijn kijken als we deze pot verliezen is er nog niets aan de hand het is en blijft een smerige counterploeg. Wel vindt ik het tijd worden dat de verdediging vaste vorm gaat krijgen open huis als tegen Heerenveen soms kan echt niet dat straffen die lampen af.

Persoonlijk vindt ik Lille en Valencia veel belangrijker daar spelen andere belangen maar als wij tegen PSV in ons aanvalsspel komen dan zijn ze nergens we zullen het gaan zien.
0 -2
Engeltje
Verliezen is maanden lang weer in de achtervolging
0 -1
Ajaxxxisdebeste
Je moet ze niet in hun counterspel laten komen dan zijn ze dodelijk. Verder hebben ze het momentum mee en is Ajax nog zoekende maar wint wel makkelijk dat is ook een kracht. Ze hebben twee dagen minder rust dan Ajax dus je moet ze kapot tikken en dan toeslaan of eerder als dat kan natuurlijk.
3 -1
MisterAFCA
Knappe foto bij de tekst AS. Als ik ergens geen behoefte aan heb is het lachende lampen op de maandagmiddag...
2 -2
mgtow
De Kerkhofjes zijn weer helemaal in hun nopjes lees ik bij de concurrent. Zoals altijd zijn ze daar onbeschaamd snel tevreden.
0 -1
BrandjeXL
Je kan ook overal je ogen voor sluiten. Psv heeft een prima selectie en met Bergwijn, Malen, Gakpo, Ihatteran, Doan en Dumfries ook veel waarde op het veld staan. Heb de schurft aan die club maar ze hebben de zaken, met minder geld, prima op orde.
6 -3
ajax4ever01
Volledig mee eens
1 -1
Bjorn
Niet echt stress voor de pot in Eindhoven. Ongeacht de uitslag, we moeten de eredivisie beslissen op de lange termijn en niet in deze onderlinge pot. Ik vind Lille-thuis en vervolgens Valencia-uit belangrijker. Als je in die potjes resultaat haalt hebben we weer een goede kans om door te gaan.

Europees nu presteren zowel qua aanzien, financieel en voor een mogelijke Super League waar je bij wilt zijn cruciaal.
6 -3
Hollister
Eerlijk gezegd zag ik vorig jaar meer kans om daar te winnen dan nu, maar toen werden we kansloos er af gepoetst... laat het dit jaar dan maar eens de goede kant opvallen. Heel simpel.. vorig jaar stonden we na die wedstrijd al op 5 punten achterstand... gelijkspelletje minimaal en we staan nog steeds boven ze.. dan staat het er al weer een stukje beter voor. Gelijkspel teken ik dus voor
3 -5
Bjorn
Vorig jaar gingen we puur op ons bek door de blunder van Ten Hag met Frenkie op Luuk in de verdediging. Anders hadden we daar beter gepresteerd, ben ik van overtuigd. We zaten toen in een prima flow kort na plaatsing voor de CL.
2 -1
JanTa
Eerst Lille en dan zien we wel weer verder.
3 0
PeterVKV
Op zijn PSVs, heel compact met snelle counters gebruik makend van de snelheid van Neres en Promes. Zij spelen thuis dus laat ze het spel maar maken. Je moet eens wat anders proberen.
5 0
BrandjeXL
We moeten inderdaad gebruik maken van hun zwakte en dat is de verdediging net als dat het bij ons. Als ik zie hoe makkelijk Heerenveen er doorheen kwam tegen onze trage centrum. Een andere optie zou zijn juist heel hoog druk zetten. Viergever vrij laten en ze dwingen tot de lange bal want ze hebben geen Luuk de jong meer.
1 -2
Redrum
Je moet psv absoluut onder druk zetten. Zorgen dat die aanvallers alleen maar onbruikbare hoge ballen krijgen van achteruit en die verdediging vol onder druk zetten. De verdediging en het middenveld van psv beschikt over geen enkel voetballend vermogen, de aanval wel. Tijd om weer eens te winnen daar.
5 0
rodnet
Ik ben niet onder de indruk van verdediging en middenveld van PSV maar die Ihattaren beschikt wel degelijk over uitstekende voetballende vermogens.
2 0
RayJordaan
Die Baumgartl is wel een goeie
0 0
BrandjeXL
Dat denk ik ook maar dan is het wel een absolute must om collectief druk te zetten en dus ook laatste linie aan sluit want ga je druk zetten zoals tegen Heerenveen de eerste helft dan sta je binnen half uur weer met 3-0 achter.
0 0
DarkDefender
Ik hoop echt dat we zondag goed voor de dag komen en naar huis gaan met 3 punten. Echt geen zin in weer een inhaalrace en elke week maar weer hopen dat psv een slippertje maakt.
2 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Ja ik ga zeker even bidden dat we minimaal gelijkspelen daar.
2 0
Labrador
In mijn ogen de meest vervelende uitwedstrijd van het seizoen. Voor de fans omdat het een vervelend lange treincombi is en ik kan mij naast Utrecht geen tegenstander heugen waar we zo wisselend tegen presteren.
4 0
ajaxxcied4life
True. Alles moet wel kloppen zondag. Met een beetje pech speel je jezelf de mineur in.
1 0
EuforischeRealist
Eerst Lille! Goede start in de CL is veel belangrijker. Als je in deze poule al je thuisduels weet te winnen dan ben je al een heel eind.
3 0
BrandjeXL
Waarom is de CL veel belangrijker? Ik zie de CL meer als bonus en moet er niet aan denken wat Psv volgend jaar geen voorrondes hoeft te spelen en wij wel. Vooral omdat er ook nog een Ek is en er veel spelers zullen vetrekken.
5 -5
Engeltje
Precies dit
0 0
ETM
Ik denk dat succes in de CL ook bepalend is voor hoe Ajax het in de ED doet. Die jongens willen niets liever dan op dat podium iets neerzetten. Kun je zeggen, maar dan verliezen misschien focus in de eredivisie, maar ik denk dat het negatieve effect van een teleurgestelde selectie groter is. Ik denk dat het beste voetbal in de eredivsie spelen gaat als ze ook succesjes hebben in Europa.
2 0
BrandjeXL
Je zegt een hoop zinnige dingen maar niet waarom de CL belangrijker is. Eerlijk is eerlijk, Psv is een zeer geduchte concurrent. Hebben zoveel kapitaal op het veld staan en ik moet er niet aan denken dat zij, dankzij onze prestaties, volgend jaar de CL in gaan. Wat ik al zei, volgend jaar krijgen we de echte leegloop pas en ook nog eens een EK.
1 0
Bjorn
CL moeten we door zien te komen in 6 potjes, Eredivisie wordt bepaald over 34. Ik heb dan ook geen stress over de pot in Eindhoven, mede door vorig jaar. Flink op ons bek gegaan, maar over 34 potjes gewoon de sterkte.

Lille-thuis is vrij cruciaal voor het vervolg. Goed starten is een must.

Bovendien is de CL niet echt meer een bonus met ons huidige beleid. Zeker als we bij de mogelijke Super League willen horen moeten we nu presteren.
3 -1
BrandjeXL
Totaal geen antwoord op mijn vraag.
1 -3
Bjorn
In ieder alineatje staat waarom de wedstrijd met Lille belangrijker is. :-)

Begrijp me niet verkeerd: de titel is altijd een must en zeker als we de eredivisie willen gaan domineren en ons daarmee verzekeren van CL voetbal, maar bij een mogelijke Super League kan het wel eens anders gaan lopen qua verdeling.
1 0
BrandjeXL
Zijn we het toch eens of niet?
0 0
FollowAjax1
Als we de CL winnen spelen we ook geen voorrondes. ;)
0 -1
EuforischeRealist
Omdat de eerstvolgende wedstrijd altijd de belangrijkste is. Als er morgen een klote-resultaat uit de bus rolt neemt een ploeg dat ook mee richting zondag. Bij winst morgen werkt dat ook door, zelfde geldt voor PSV donderdag.

Verder bedoel ik niet dat zondag niet belangrijk is, in deze competitie zie ik Ajax en PSV weer net als vorig seizoen weer bijna alles winnen dus op achterstand komen moet je niet willen. Maar je speelt wel 34 wedstrijden en in de CL-poulefase maar 6 dus kun je een misstap in de competitie nog herstellen. Thuis tegen Lille verliezen maakt overwintering in de CL/EL al een lastig verhaal.
2 -1
BrandjeXL
Dan begreep ik je verkeerd wanr dacht je de CL belangrijker vond dan de competitie
2 -1
EuforischeRealist
Als ik het teruglees staat het er inderdaad wat krom. Maar ik vind wel dat Ajax minimaal Europese overwintering (liefst in de CL) moet nastreven als standaard. Je kunt er dan over twisten of de CL een bonus is of niet, maar als je na 6 poulewedstrijden alleen de competitie over hebt dan is het voor mij een kutseizoen.
1 0
BrandjeXL
Over het minimaal overwinteren ben ik zeker met je eens.
1 -1
AFCA1510
Dus je de CL is dit jaar een bonus omdat je het belangrijker vindt om volgend jaar rechtstreeks gepaatst te zijn voor de CL. Schiet mij lek!
1 0
BrandjeXL
Jij denkt dat we de CL gaan winnen met deze selectie? Ik zie de CL altijd als bonus/beloning van het seizoen ervoor. Vrijwel elke club in Europa zal zeggen dat de competitie het belangrijkste is omdat je daarmee CL voor het jaar erop veilig kan stellen.
0 -2
Ronaldinho020
Dat is dus gewoon niet waar he, CL is in elk opzicht belangrijker dan de nationale competitie. Zeker als je geen top 2 land bent.
1 0
Redrum
Mooi dat wij zondag een einde kunnen maken aan deze reeks.
2 0
Rhythim
Gaan we doen ook !
0 -1