Tagliafico: 'Waarom niet opnieuw verrassen in CL?'

ThijsZwagerman, 15-09-2019 om 15:35, 4912 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Nicolás Tagliafico kijkt enorm uit naar de start van het nieuwe Champions League-seizoen. De Argentijn denkt dat Ajax, net als afgelopen seizoen, hoge ogen kan gooien in het miljardenbal, maar beseft ook dat de verwachtingen hoger zullen liggen dan vorig seizoen.

‘Niemand had verwacht dat we vorig jaar de halve finales zouden halen. Nu zal er anders naar ons worden gekeken, misschien ook wel door Lille dinsdag. Maar waarom zouden we niet opnieuw kunnen verrassen? We zitten in een sterke poule met Chelsea, Valencia en Lille. Maar voor ons is de Champions League dit seizoen misschien wel het allerbelangrijkste', citeert het Algemeen Dagblad de linkspoot.

Desondanks vindt Tagliafico niet dat het spel van Ajax tegen Eredivisieclubs onder de Champions League-wedstrijden mag lijden. De linksachter lijkt te doelen op het feit dat de Ajacieden tegen pakweg sc Heerenveen met een andere focus en concentratie op het veld staan dan in Champions League-duels. ‘Het is best logisch dat we sommige competitiewedstrijden anders benaderen dan duels in de Champions League, maar toch moeten we dat zien te voorkomen. We moeten onze competitiewedstrijden ook zo serieus benaderen.’

Denk jij dat Ajax dinsdagavond met 2-0 wint van Lille OSC? Zet in en krijg 6,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OviMivO
Promes - Tadic - Neres

-------. Ziyech. ----------

--- Martinez --- Donny ---

Nico-Blind-Alvarez-Dest/Joel.

Onana

Zo zou ik gaan spelen zodra Donny weer fit is, het technisch verfijnde van Frenkie mis je dan, en het inzicht van De Ligt, maar je krijgt er wel gif en mentale weerbaarheid van onze zuid Amerikaanse vrienden voor terug, die niet bang zijn zich ergens voor te werpen.

Met die opstelling zie ik Ajax dit jaar wel hoge ogen gooien. Goede combi van creativiteit en bikkels. De voorste 4 kunnen elk op alle posities uit de voeten en elke verdediging dus gek draaien
0 0
sebastiaan1900
Overwinteren El of en zeker CL zou een prima prestatie zijn. In deze poule kan je -als het tegenzit- namelijk ook 4e worden. Zo eenvoudig is het niet om te winnen van Chelsea, Valencia en Lille.
0 0
ETM
De prestaties van vorig jaar evenaren, of iig zo goed zijn is natuurlijk niet reeel, maar we moeten onszelf ook niet ineens te klein wanen. 8 spelers die vorig jaar basis stonden zijn er nog. 8!
We zitten in een zeer interessante groep omdat alle tegenstanders issues hebben en moeilijk in te schatten zijn. Het is een hels karwei, want ja het is wel Europees voetbal van het hoogste niveau. Maar geen club gaat Ajax een lekkere tegenstander vinden. Overleef je de groep dan zit je inmiddels al een stuk verder in het seizoen. En je mag aannemen dat TH de opbouw van achteruit en de restverdeding helpt verbeteren.
Chelsea heeft heel veel talent en 'oefent' in een supercompetitie. In principe favoriet, maar zij hebben ook nog problemen in de discipline en zullen tegen Ajax zeker voor problemen komen te staan die de gemiddelde PL club niet op de mat brengen. Lille is onder constructie, zijn net als Ajax sleutelspelers kwijt. Bij Valencia is het afwachten hoe het bijv met de teamgeest zit met een nieuwe nog ongewilde trainer.
Ik heb zeker zorgen over Ajax, maar ik kan niet wachten tot de aftrap :)
0 0
Ajaxtrouw
Omdat we een minder elftal hebben Nico!
0 0
Gecko
Waarom niet een top verdediger gehaald
Miskleun bovenste plank
Als je die verdediger ven psv ziet spelen. Had ik graag bij Ajax gezien
Moeilijk weekje voor ons aller Ajax. Lille en psv. Hoop het beste
3 -4
Illegaal
Ja een cv met de verdedigende klasse van Baumgartl hebben wij niet, Blind is verdedigend minder en ook Schuurs en zeker Veltman,,,, Alvarez kan het misschien maar dat weten we niet omdat ten hag schijnbaar geen cv in hem ziet.

Het is een misser van Ajax dat ze geen goede opvolger voor de Ligt hebben gekocht
1 0
3*stars*3
Man, man, man.
PSV wint weer eens ruim van een zwak Vitesse en Nu is ook die CV zo te zien geweldig.
Zometeen gaan we ook nog lezen dat we die Hendrix moesten halen...
1 -2
sucre
Gekkie
1 0
Illegaal
Met Veltman en Blind samen in de verdediging is dit onmogelijk, beide zijn matige verdedigers die veel te traag zijn en in de lucht zeer kwetsbaar zijn.... De Ligt gaat daar gemist worden, Schuurs is nog lang niet van het niveau van de Ligt, hij is verdedigend te kwetsbaar, voetballend is hij wel goed.

Ajax heeft een blunder gemaakt door niet te investeren in goede verdedigers die niet te klein zijn en te traag.

Dit team komt de groepsfase niet door.
6 -4
RusselWestbrook
Je gaat gewoon verder waar je vorig seizoen tevergeefs begonnen bent, of niet?
2 -2
mvdk
Wat depressief zeg....

Edson Alvarez is de vervanger van De Ligt.
2 0
Ajax114
Waarom zetten ze hem dan op middenveld ?
1 0
Illegaal
En schijnbaar ziet Ten Hag dit anders want hij heeft alleen nog maar met Veltman en Schuurs als RCV gespeeld, schijnbaar ziet Ten hag in Alvarez geen RCV anders had hij hem daar eens laten spelen, nu de groepsfase begint is hij dus te laat om dat te proberen, hij gaat dus waarschijnlijk met Veltman als RCV spelen.
2 0
Illegaal
Gewoon realiteit... Alvarez is ook niet zo goed als De Ligt maar misschien zal hij wel beter verdedigen als Schuurs maar ook dat weten we nog niet want hij heeft nog niet als Cv gespeeld
2 0
Hans Kraay Jr.
Dus wie had jij als vervanger van de Ligt gehaald die minsten even goed is als de Ligt en het liefst in potentie nog beter?
0 0
Illegaal
En een cv halen die even goed als de Ligt is is voor Ajax niet haalbaar
0 0
036AFCA97
Maar een CV die beter is dan Veltman en Schuurs is wel haalbaar, toch? Ik denk dat Ajax op dit moment op niveau Napoli zit. Daar zou een Veltman niet bij de selectie zitten hoor.
0 0
Illegaal
Ik zou het niet weten, ik volg het buitenlands voetbal niet.... Baumgartl van Psv kon ik ook niet maar die is wel beter dan onze rcv´s Veltman en Schuurs.......... we hebben scouts overal rondlopen die dit soort spelers moeten zien te vinden.... maar over onze scout mogen we ook twijfels hebben want Maggallan is de aangetrokken rcv en die komt toch schijnbaar ook tekort
0 0
Jelephi
Kijk ff naar Barcelona en je weet waarom wij de CL niet gaan winnen.
0 -2
mvdk
Dat zeiden ze ook over Juventus vorig jaar. Wie schakelde Juve uit?
0 0
Schip
Wel even reëel blijven. Ajax klopte vorig jaar vrij goed. Je zag vanaf de voorrondes al de kracht van het team, al zette niet iedereen goed druk zodat de ploeg met Schone en frenkie centraal kwetsbaar bleef in de omschakeling.

Maar je hebt gezien hoe sterk en dominant Ajax was tegen Kiev. Nu redden we het op hangen en wurgen tegen PAOK en Apoel.

Komop. Sommigen doen net alsof dat niets zegt.

De linies sluiten nog niet aan, centraal is er met het blok maar eentje die een beetje vooruit voetbalt en achterin is het verdedigend weifelend. Dit team heeft nog geen wapen. Geen 4 die inschuift zodat je een extra man krijgt om het middenveld over te nemen, geen 6 die voetballend het verschil maakt, zodat je onder de druk uitkomt en goed kunt opbouwen etc.

Dat is geen doemdenken, dat is gewoon een feitelijke constatering. Misschien dat Donny wat kan brengen centraal, maar ik zie liever dat TH ballen toont en in de Ajax traditie een jong talent de kans geeft zoals Gravenberch.

Hij zal het moeilijk krijgen, maar ik vind het zo apart dat we hier genoegen nemen met twee verdedigers centraal. Zet er een creatieve speler bij en laat het team meer verdedigen. TH parasiteert nu erg veel op de kwaliteit voorin.
1 0
ETM
Ik ben het met je strekking eens. Al ken ik Gravenberch niet goed. Maar ook hier speelt de CL kwalificatie al een rol bij. Dat inpassen van talenten. Ook heeft Ten Hag natuurlijk aanvankelijk op iets heel anders ingezet met Blind op middenveld en Martinez in de verdediging. Alvarez sloot laat aan, en ook dat heeft gevolgen gehad. Ten Hag puzzelt, al vanaf het begin, en dat onder hoge prestatie-druk.
Ik vind het '2 verdedigers verhaal' op het middenveld overigens wat retorisch omdat Martinez duidelijk over het voetballende vermogen van een middenvelder beschikt.
0 0
Schip
Martinez kan opbouwen en opendraaien, maar is op zijn best een controleur. Het is een heel verschil of je een type Schone hebt, die als een 10 denkt of Martinez, die als een back denkt. We beoordelen hem in een competitie waarin hij naar verhouding veel tijd krijgt en er wordt gevoetbald.

Verder gaat het ook niet om Martinez, maar om wie je ernaast zet. Dat moet echt een voetballer zijn.
0 0
dumperPattiruhu
De laatste alinea klopt als een bus.
1 0
Cello
Vanwege de winst op Valencia??. Die 5-2?
Riep je dat ook al na het gelijke spel tegen Osasuna?. Of die verliespartij tegen Bilbao?.
Nee natuurlijk niet.
Er zijn trouwens nog wel andere teams te noemen, zo op voorhand, waarop je de stelling kan loslaten waarom wij de CL niet zouden gaan winnen.
Maar weet je wat?. Dat geldt ook voor Barcelona dat ook allang niet meer het Barça is van een paar jaar terug.
3 0
Jelephi
Ik heb het over Frenkie de Jong.

Slimbo
0 -1
Ajax114
Aan Tagliafico zal het niet liggen maaar dit jaar zijn wij kansloos. Denk dat we twee keer gelijk spelen thuis tegen Lille en Valencia. Verder ben je met deze verdedigers Schuurs en Veltman kansloos.
6 -6
Bky
Tuurlijk, bla bla bla, word je niet moe van jezelf?
1 -3
Ajax114
Nee hoor ik zie het haarscherp
2 -2
FerdiZ
thuis minimaal 7 punten
0 -1
Illegaal
Blind ook, Blind is ook een zeer kwetsbare verdediger, vorig seizoen werd dit verbloemt door de Ligt.... Blind heeft het bij man u ook niet gered als verdediger, hij belande daar op de tribune
0 0
FerdiZ
blind was juist ijzersterk met verdedigen afgelopen jaar... kijk maar even terug..
1 0
Illegaal
Nee was die niet... hij werd vaak eruit gelopen en in de lucht in de 16 was hij zwak en hij greep nooit in bij gevaarlijke situaties zoals de Ligt wel deed, doordat de ligt dit deed verbloemde hij veel van de zwakte van Blind.

Blind is opbouwend goed maar verdedigend zwak... je hebt het nu al vaker kunnen constateren in de wedstrijden die hij dit seizoen gespeeld heeft zonder de Ligt naast hem
0 0
SammyR
Kijk real uit maar even terug en let 90 minuten alleen maar op Blind. Kom daarna maar weer terug om je ongelijk toe te geven
0 0
Illegaal
ik ga nooit uit van een of twee wedstrijden, ik ga uit van alle prestaties en wedstrijden
0 0
DonQ
Blind was driekwart van het seizoen de beste verdediger van Ajax, zeker in de CL. Dat gelul van 1 of twee wedstrijden kan de prullenbak in.
0 0
3*stars*3
Waarom heb jij het over “wij” als je over Ajax praat.
Je bent al een tijd geleden door de mand gevallen, lampie...
1 -1
0h0Litmanen0h0
Je bent zelf kansloos!
1 -2
MichelBoerebach
Omdat niemand Ajax meer zal onderschatten, zoals Real Madrid vorig seizoen bijvoorbeeld.
1 0
Illegaal
Ajax is niet door de clubs onderschat geweest maar wel door Ramos bijv.
0 0
0h0Litmanen0h0
Ajax is gewoon favoriet om volgende ronde te halen bij bookies......
0 -3
Illegaal
Ik geef jou een raad.... wed dat Ajax de groepsfase eruit vliegt en je zal geld winnen.
2 -2
DonQ
Jij komt echt in je broekje klaar he als je lekker gal kan spuwen over Ajax. Misschien tijd voor wat antidepressiva.
0 -1
RusselWestbrook
Net als vorig seizoen hè?
1 -1
Ajax114
Hahahha precies.
1 -1
Illegaal
Jammer dat de bookies niet zoveel verstand van het voetbal hebben als meerdere hier.

Mijn god wat maakt het nu uit wat een wedbureau denkt?.... geen klote!

Ajax haalt met deze verdediging (Veltman en Blind) zeker de volgende ronde niet
0 -1
Cello
Alsjeblieft zeg...scheid toch uit!.
Denk je nu werkelijk, dat Real Ajax heeft onderschat?. Dan zijn ze stekeblind geweest tijdens de poulefase en heeft de technische staf van Real zijn/haar huiswerk niet gedaan.
Dan geldt dat in nog grotere mate voor Juve, want die hadden niet alleen al Ajax in de poulefase kunnen zien, maar ook nog eens tegen Real.
En dan zouden ze Ajax dus alsnog onderschat hebben?.

Als je dat allemaal meeneemt dan zijn ze eerder dom dan dat er sprake is van onderschatting en zou het zelfs dit jaar wéér mogelijk zijn, dat ze ons mogelijk onbderschatten, zoals jij dat noemt.
1 -1
Illegaal
Ramos heeft Ajax in ieder geval wel onderschat.
0 0
Gecko
Omdat je aan kwaliteit hebt ingeboet
0 0
Ajaxhart
Schuurs is geen ijzersterke verdediger (to say the least), maar ik vind zijn balbehandeling ronduit fantastisch.
Zou de Frenkie-rol niks voor hem zijn?
0 -2
Illegaal
Meen je dit?... goh misschien wil Barcelona volgend jaar wel Schuurs aantrekken om naast Frenkie op het middenveld te spelen.
0 0
Gonzo
Ik zeg doen!
0 0
BrandjeXL
Zelfs de titel is geen zekerheid beste Nico. Tweede helft gisteren was goed maar als dinsdag en zondag zo speelt als de eerste helft dan ga je er twee keer van af.
2 -1
insectenverdelg
Dinsdag is een ovewinning een must. Zondag is t zeee wenselijk, maar zelfs verlies is niet onoverkomelijk. wel acht ik PSV dit jaar beter/ stsbieler dan vorig jaar en vooral sterker in de breedte.
0 0
3*stars*3
Laten we nou niet doen alsof Ajax vorig jaar zo fantastisch was gestart.
In Luik bijv een 0-2 weggegeven, 1e competitieduel tegen Heracles 1-1 in Amsterdam en week erna met hangen en wurgen 0-1 in Venlo...

Het is zeker nog niet top maar we hebben nog lang niet het beste van Ajax gezien.
1 -1
Cello
Ik ben het wel eens met Nico. Alles begint met het geloof in eigen kunnen. En alleen daarom ben ik al blij, dat de spelers er anders in staan dan de overgrote meerderheid van de supporters. Want als de spelers afgelopen seizoen net zo gedacht hadden als de supporters dat bij aanvang deden (niemand had er geloof in dat we succesvol zouden kunnen zijn in CL) dan had je ook nooit de prestatie kunnen leveren zoals uiteindelijk geleverd is geworden.
Eigenlijk net zoals velen er dit seizoen over denken dat het kansloos is. En ja met die insteek zal het idd niets worden. Het begint bij geloof in eigen kunnen........
3 -1
MrPink
Het mag allemaal wel wat beter dan.
1 0
Cruijffthebest
Waarom niet, Nico?
Omdat we teveel aankwaliteit kwijt zijn en niet goed genoeg hebben ingekocht, want we hadden minimaal een creatieve middenvelder moeten hebben.
Nu moet alles van Martinez komen, nota bene een verdediger!
2 -2
Bramble1988
Donny vergeten? Wat lult iedereen toch, straks een middenveld met Martinez, Donny en Ziyech. Is dat niet creatief genoeg? Vond juist dat we een type Martinez mistte vorig jaar. Tadic, Neres en Promes/Huntelaar voorin. Top elfta
1 -2
Cruijffthebest
Promes laat (nog) niets zien. Vorig seizoen beste wedstrijden met Tadic, Neres en Ziyech voorin.
Donny is geen creatieve middenvelder of kijk je naar andere clubs?
4 -3
ajaxxcied4life
Speelde gisteren een prima partij Promes. Het blijven pushen van het narratief dat hij er niks van zou bakken moet vooral in schwung blijven voor de 'zie je wel'-roepers. Wat een treurnis dat doelbewuste Goebbelsachtige herhalen.
2 -3
Bramble1988
Donny is prima in de controle, waarom moet alles 1:1 gekopieerd worden aan vorig seizoen? Als het middenveld maar complementair is aan elkaar. Mijn inziens is een middenveld van Martinez, Donny en Ziyech dat.
0 -2
Bramble1988
Nico heeft een punt, en ik denk dat wanneer Donny naast Martinez komt te staan, en Alvarez naast Blind word gezet, we idd weer kunnen verrassen! Voorwaarde is wel Veltman op de bank of RB!
4 -1
mcjc
Neem aan dat wij de verlopig blijven spelen Met 2 verdedigers op het middenveld. Dat is zo een groot verschil met vorig seizoen. Ik zie liever technischvaardige middenvelders om het voetbal erin te houden. Ik vrees dat Er pas wordt ingegrepen wanneer het mis gaat.
2 0
Cello
Ik denk juist, dat wat jij wilt niet goed is. Met veel spelers voorin die heel veel op intuïtie spelen en daarbij ook heel veel risiko in hun spel leggen (lees: ook veel balverlies lijden daardoor) heb je gewoon wat meer defensieve kwaliteiten op je middenveld nodig om de balans goed te houden.
Wat jij voorstelt kan alleen als we voorin spelers hebben die weinig balverlies lijden en helaas is dat niet zo.
1 -1
Bky
Omdat het team een cruciale creatieve middenvelder mist.
2 -1
Aad82
Omdat onze verdediging een gatenkaas is jongen.
2 0
Radie125
Aadje lik me naatje. nu weer terug naar je calimero clubje
0 -2