Schuurs: 'Wist dat ik niet alles zou spelen'

ThijsZwagerman, 15-09-2019 om 08:35, 7220 views, Veronica Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Perr Schuurs is blij met de hoeveelheid speeltijd die hij dit seizoen tot dusver heeft gekregen. De verdediger begon aanvankelijk in de basis, maar moest de laatste weken vaker genoegen nemen met een plek op de reservebank. Dat begrijpt hij echter wel, vertelt hij in gesprek met Veronica Inside.

‘De trainer vindt dat ik het goed heb gedaan, maar natuurlijk moet hij keuzes maken tussen mij en Joël (Veltman, red.). En Dest doet het ook heel erg goed en dan heb je Nous (Mazraoui, red.) natuurlijk ook nog. Er is veel concurrentie, maar voor mij was het doel gewoon om mezelf te laten zien en de trainer vertrouwen te geven. Ik wist dat ik niet alles zou gaan spelen, maar ben blij met de minuten die ik tot nu toe heb gehad.’

Zaterdagavond stond Schuurs tegen sc Heerenveen weer in de basis. De maker van de 3-1 zag dat zijn ploeg in verdedigend opzicht niet goed stond, maar was blij dat Ajax dat na de rust wist om te zetten. ‘In de eerste helft hadden we het heel lastig. We hadden moeite met de restverdediging en daar profiteerden zij door hun snelle buitenspelers van. In de tweede helft stond dat een stuk beter en dan zie je dat we makkelijker in ons eigen spel komen en erdoorheen voetballen.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schwalbino
Gewoon laten staan. Anders wordt hij niet beter. Als we elk talent gaan afrekenen op CL niveau dan gaan we geen spelers meer zien doorbreken die een normale aanloop nodig hebben. Geen enkele speler die nu basiskracht is was op zijn 19de CL niveau. Als je niet meer in deze talenten investeert breken ze ook niet meer door.

Dest? Die komt pas kijken. Er is geen enkele garantie dat hij niet ook de gebruikelijke dip krijgt. Vorig seizoen was Nous de shooting star. Nu kwakkelt hij al een maanden met vorm en blessures.
0 0
ajaxxcied4life
Ik vond het overall een 6+, niet heel slecht maar ook niet uitmuntend. In de passing en vooruit verdedigen 7,5 maar lijf aan lijf duels een 5 en positionering idem dito. Hij heeft nog heel wat te leren maar ik denk dat hij een goede speler voor Ajax gaat worden.
0 0
Pressievoetbal
Deze jongen komt er wel, niet iedereen staat er al op zijn 19e.
0 -1
Ruudje74
Zullen we deze jongen niet met De Ligt vergelijken? Je kan bijna niemand vergelijken met de Ligt, die was al uitzonderlijk volwassen toen ie 17 was, maar dat zie je zelden, zeker niet als verdediger.
Vergelijk hem eens met Virgil van Dijk, die speelde nog in de jeugd bij FC Groningen op deze leeftijd....bijna niemand kende hem.

Ik vond Schuurs aan de bal ontzettend sterk! Verdedigend heb ik ook enkele leuke acties gezien. Moet gezegd worden dat van Bergen een kleine snelle en behendige speler is, leuk om naar te kijken. Dit soort spelers hebben de Ligt en van Dijk ook moeite mee. Wel mag hij werken aan zijn fysiek, sterker worden, en sneller op de eerste meters. Komt wel goed, dat zal Ajax ook wel zien en daar wat aan doen. Ach, dan krijgt ie eens een panna, so what. Kijk naar Barcelona, Piqué speelt ook niet foutloos. Voor Schuurs is een stap naar Ajax 1 als voor de Ligt van Ajax naar Juve...en die bulkt ook niet van zelfvertrouwen. Dat moet groeien in een nieuwe groep, op een ander niveau.
4 -1
Dennis129
Heeft in potentie alles. Lengte, kracht, voetballend vermogen en een geweldige trap.
Maar is gewoon echt nog niet basiswaardig. Was gisteren met name de eerste helft zowel in positionering als in de duels nog niet goed genoeg. Dit jaar waar mogelijk minuten geven tegen de kleintjes en dan hopelijk volgend seizoen basiswaardig.
1 0
altijdwelwat
Perr jij had het in de 2e helft ook nog lastig hoor , komt ( vooralsnog) explosiviteit , duelkracht en meedogenloosheid tekort.
3 -4
Wimmel
Vooral lekker negatief blijven, daar worden we allemaal beter van.
0 -2
BobaAjax
Die jongen past zich juist goed aan. Voetballend vermogen genoeg, lengte, hele goede trap en gebruikt zijn hoofd. Hij maakt grote stappen. Fysiek en qua snelheid kan het nog wat beter maar ook daar maakt hij stappen in. Een aantal jaar geleden had hij er gelijk kunnen staan, alleen het niveau van Ajax is ook hoger. Het wordt voor elk talent moeilijker om gelijk aan te haken op een jonge leeftijd!
1 -1
Wimmel
Precies wat ik bedoel. Ik was sarcastisch ten opzichte van vorige post.
0 0