Tagliafico 'beetje verbaasd' over fraaie volley

ThijsZwagerman, 15-09-2019 om 08:10, 6935 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Nicolás Tagliafico vertolkte zaterdagavond tegen sc Heerenveen met twee fraaie doelpunten een absolute hoofdrol. De Argentijn is daar als vanzelfsprekend blij mee en spreekt in gesprek met Ajax TV ook zijn waardering voor de Ajax-supporters uit.

Na beide doelpunten van Tagliafico scandeerde het thuispubliek massaal de naam van de linksback. Dat doet hem erg goed. ‘Dat is heel mooi, echt prachtig. De fans realiseren hoeveel arbeid ik verricht. Dat al die mensen mij erkennen en mij daarvoor waarderen is echt fantastisch. Ik ben ze dankbaar, want dit gevoel geven ze mij al sinds mijn debuut tegen Feyenoord.’

Ondanks het feit dat er bij Tagliafico’s tweede doelpunt - een knappe volley op aangeven van Hakim Ziyech - behoorlijk wat techniek kwam kijken, stelt de verdediger zelf dat hij op basis van iets anders scoorde. ‘Die tweede goal was puur op kracht. Ik dacht: ik moet de aanval goed afsluiten met een schot richting doel. Hij belandde net langs de paal, zelfs ik was een beetje verbaasd. Of dit het mooiste doelpunt uit mijn carrière is? Nee, dat is één van mijn eerste goals ooit. Toen schoot ik een afstandsschot in de kruising. Maar deze was ook heel mooi.’

Dankzij zijn twee doelpunten wordt Tagliafico gevraagd of hij aanstaande dinsdag tegen Lille OSC ook inzetbaar is als aanvaller. Hoewel hem dat zelf niet verstandig lijkt, werd hij recent nog met een bekende aanvaller uit zijn thuisland vergeleken. ‘Onlangs vertelde Edwin van der Sar mij nog dat ik op Hernán Crespo lijk, haha. Maar zonder dollen: ook het aanvallende gedeelte doen we met het hele team. Ons spel zorgt ervoor dat er altijd iemand vrijkomt.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Frank1978
Wat ben ik blij met deze geweldenaar. Nico Magnifico!
0 0
Rommy
Zag Cruijff ooit precies zo scoren namens Barcelona
0 0
pinballmagic
Taliafico was de enige achterin met een dikke voldoende
Met deze verdediging gaan we het niet redden in de CL
1 0
Joodhannus73
Ik houd ook mijn hart vast. In de omschakeling zijn we kwetsbaar. Veltman moet er écht uit. Hij heeft bijgetekend, dus hij mag nu gaan banken. Dest erin! Dan wordt het een puzzel centraal achterin. Ik denk Schuurs met Blind. Maar Alvarez zou ook kunnen. Nico natuurlijk op links. Wat een geweldenaar..! Met Maxwell en Trabelsi de best aangekochte back ever voor Ajax. Hij is zelfs nog wat beter, want hij scoort meer. Echt top!
0 0
ck69
Snap ook niet dat Dest niet gewoon speelde gisteren. Als Heerenveen gevaarlijk was, was het wel in de omschakeling en op snelheid
0 0
ajaxmachtig
Ik snap niet dat jij dat niet snapt. De reden is namelijk overduidelijk en zeer logisch.
0 0
Tecmessa
Omdat we ook zonder Dest 4-1 konden winnen en die jongen, die net volwaardig meedraait bij de A-selectie en nog niet gewend is aan het ritme van twee wedstrijden op topniveau per week, even rust kan pakken richtingen de belangrijke pot van a.s. dinsdag?
0 0
EricAjax1
En vergeet Psv uit niet
0 0
ck69
Hij hoeft toch ook niet een hele wedstrijd?
0 0
ETM
Tagliafico is terecht een bejubelde speler. Dan hoor je 'strijder' 'grinta' 'gif'. Etc.

Maar ondertussen blijft wat Tagliafico echt zo goed maakt eigenlijk onderbelicht.
Inmiddels is bijv duidelijk dat Tagliafico voor een linksback heel heel vaak scoort. Niet omdat hij 'grinta' heeft. Maar omdat hij veel gevoel voor ruimte heeft, een geplaatst hard schot, en erg goed kan koppen. Dat zijn puur voetbaltechnische kwaliteiten.
Nico kan de hele flank bespelen omdat hij voetballintelligent is, met en zonder bal. En omdat hij technisch is. Hoe vaak neemt Nico een bal verkeerd aan? Hij is niet pijlsnel en ook geen omgeturnde back. Hij is een zeldzame pure back. In de aanval weet hij eroverheen te komen, maar dat door zn momenten te kiezen. Zn traptechniek is bovengemiddeld. Hij speelt verder in dienst van de aanvallers, kan dat ook hoog op het veld, is dus balvast. Verdedigend is het een agressieve knijper, hij is wendbaar, en kan dus op de bal verdedigen, maar ook heeft de ballen om de beuk erin te gooien. In de lucht is hij gek genoeg haast niet te kloppen.

Grinta, strijder.. allemaal leuk. Maar laten we hem vooral niet te kort doen.
6 -1
RaynoFischer
Nah ik vind niet perse dat je hem tekort doet met dat soort termen hoor, je kan het toch allebei hebben.
Een strijder die voetbal technisch ook heel goed is, zelfde geldt voor zijn landgenoot trouwens ;)
0 -1
ETM
Tuurlijk kan je allebei hebben en dat is prachtig. En ik onderschat de waarde ervan ook niet. Heel Ajax beschikte vorig seizoen over die 'grinta'. En zonder keihard strijden bereik je de halve finale van de CL niet. Maar ik vind het een te grote sticker worden. Het eerste wat mij opviel aan Martinez is dat hij voetballend sterk is. En dat is hoe je het went of keert de eerste voorwaarde bij Ajax om van achteruit goed voetbal te kunnen spelen.
Maar dit vind ik al met Huntelaar. Dat is nu een voorbeeld prof, en harde werker etc. Maar dat is niet de kern waarom Huntelaar jarenlang een Europese topspits was.. Het is een vak, vakmanschap mag erkent worden en gevierd. Daarnaast uiteraard ook de mentaliteit.
1 0