Promes: 'Zei gewoon altijd wat ik vond en dacht'

BVeenstra, 14-09-2019 om 12:25, 7224 views, Ajax Life Magazine |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Quincy Promes is terug van weggeweest. Als jeugdspeler was hij bij Ajax niet de makkelijkste voor sommige jeugdtrainers en nu de aanvaller terug is, blikt hij terug op die periode. 'Dat talent alleen niet genoeg is, daar kwam ik pas achter toen ik weggestuurd werd bij Ajax, op mijn zestiende.'

In een interview met Ajax Life Magazine vertelt Promes dat hij er bij Go Ahead Eagles door succestrainer Erik ten Hag achterkwam dat voetbal meer is dan alleen tegen een bal aan trappen. 'Je moet fysiek veel arbeid leveren, maar ook mentaal. Met druk leren omgaan bijvoorbeeld. Met die aspecten was ik bij Ajax helemaal niet bezig', kijkt de Amsterdammer in de spiegel.

'Het was niet zo dat ik iets tegen Ajax had, of tegen mijn trainers', vervolgt Promes. 'Ik zei gewoon altijd wat ik vond, wat ik dacht. Soms is het handiger om dat niet te doen. Dat weet ik nu', aldus de aanvaller, die een voorbeeld geeft. 'Als we rondjes moesten rennen, was de hele groep al onderweg, maar stond ik nog bij de trainer om te vragen waarom we dat moesten doen. Ik wilde dat echt weten. Ik was geen jaknikker, maar ik deed het ook niet om dwars te liggen. Ik wilde echt uitleg krijgen.'

Via een omweg is hij - Promes speelde na Ajax bij HFC Haarlem, FC Twente, Go Ahead Eagles, wederom FC Twente, Spartak Moskou en Sevilla - alsnog in het eerste elftal van Ajax beland. Dat de behendige aanvaller alsnog de kans krijgt om geschiedenis te schrijven met de Amsterdamse club noemt hij mooi. 'Ik heb niet het gevoel dat ik iets recht heb te zetten bij Ajax. Ik heb geen wrok gehad richting de club, heb ook een mooie carrière gehad tot nu toe. (...) Ik heb elf jaar op mijn debuut in Ajax 1 moeten wachten, haha. Dat het nu is gelukt, maakt me trots. Ik vind het een uniek verhaal.'

Denk jij dat Ajax met 3-0 wint van sc Heerenveen? Zet in en krijg 8 keer je inzet terug!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
voorkennis
En wederom grote verhalen.....en niks maar dan ook niks presteren.
Kans op een nieuwe rap is groter dan een goede wedstrijd bij ajax spelen, wat een miskoop is dit zeg
4 -17
Schwalbino
Zou jij 5 euro opbrengen als er een openbare veiling werd gehouden?
0 0
Redrum
Ik vraag me toch af waar jij precies voorkennis van denkt te hebben. Als het over voetbal gaat beschik je in ieder geval niet over voorkennis. Sowieso niet over enige vorm van kennis ook trouwens.
10 -1
voorkennis
nee je hebt gelijk, promes draait een top seizoen.
kenmerkend is dat steevast dat als hij rechts in de zone achterin gaat spelen, het beter gaat met hem en het team
Niemand hier vraagt zich af of dat ietwat vreemd is voor een voorhoede speler.
Maar ik laat iedereen in zn waarde, en slaap vooral lekker door in je promes pyjama ( met gratis rap)
1 -14
Ajax#1900
Jezus wat kinderachtig dit
7 -2
megaonion
Als jij bij Ajax zou werken zou de club dus failliet verklaart zijn.
5 -1
Redrum
Misschien dat je iets te vroeg conclusies trekt. Hoeveel wedstrijden heeft hij al in de basis gestaan als aanvaller? Jij denkt met je voorkennis op basis van 1 of 2 potjes al een definitieve conclusie te kunnen trekken, maar dat is gewoon niet realistisch. Geef zo'n jongen de tijd en trek pas conclusies rond de winterstop.
9 -1
Ajacied33
Bla bla bla, ga je eigen spelers niet afzeiken gast. Jij hebt sowieso de pik op Promes, kan haast niet anders dat het persoonlijk is....Wordt lekker gek zou ik zeggen, het is een Ajacied en die steunen wij hier. Ook niet lopen juichen wanneer hij een zeer belangrijke winnende goal maakt dan he...
8 -1
Redrum
Ik denk dat Promes hem een keer snoeihard gedist heeft in een underground rapbattle.
6 -1
Eastwood
Wel achter je ploeg blijven staan hoor, hey. .
3 -1
AFCA-B93
Hoeveel minuten heeft ‘ie nou echt gemaakt man. De minuten die hij speelde was hij gewoon voldoende. Je kan pas zeiken op iemand als hij echt veel minuten heeft gemaakt en tegenvalt. Maar praat de anti-Promes mensen maar lekker na..
5 -3
Koningtoto
Hij voert de anti Promes mensen aan..
5 -2
Koningtoto
Ik vind dit meer een hand in eigen boezem verhaal van Promes. Maar je moet wat je zeiken hebben. Een dag niet gezeken, is een dag niet geleefd, aldus voorkennis.
3 -2
voorkennis
Zijne koninklijke hoogheid wilde tekst en uitleg hebben waarom hij rondjes moest lopen.....t moet niet gekker worden.
Ik (als SK houder), wil graag weten wanneer onze koninklijke hoogheid zijn belofte eens gaat inlossen.
Hij beloofde een basisplaats, veel doelpunten en veel acties, heb nog 0,0(!!) gezien, op een rap na
1 -10
skinny hein
hij was 16, domme lul. Lees dan gewoon.
0 0
megaonion
Misschien moet jij je ogen eens open doen i.p.v. jezelf zo geweldig te vinden. Ik heb zelden iemand zoveel stront zien lullen. Ongelofelijk.
5 -1
Libero
Als je het, zoals jij, niet wíl zien zál je het ook nooit zien.
Wel kudo's voor jouw creatieve interpretatie van de tekst. Geeft perfect aan dat jij je 'nogal' laat leiden door door je eigen vooringenomenheid.
4 -1
Koningtoto
Hij legt uit, dat dat dom was. Ik als SK houder ook, veroordeel hem niet om iets wat een tiental jaar geleden gebeurt is. Hij speelt tot nu toe gewoon een voldoende, heeft de pot tegen Sparta opengebroken en komt op mij niet over als een naar persoon. Geef hem gewoon de tijd, het hele elftal heeft tijd nodig.
8 -2
AFCA-B93
Macho macho mannnn

Zit je vanavond ook weer klaar of ga je er heen?
0 -5
Koningtoto
Waar slaat dit op? Kun je er niet tegen dat ik niet in je FIFA wereldje leef?
4 -1
AFCA-B93
Die vraag was gewoon serieus kerel. Niet zozeer of je klaar zit om te macho’en. Was voor de verandering gewoon vriendelijk bedoeld haha
2 -1
Koningtoto
Lol, oke, voor de verandering dan. Neen, ik ben er niet vanavond, ik zit met een dubbele hernia en kan geen grote afstanden lopen, zonder mezelf klem te zuipen en oxycodon te slikken. Voor mij is er een keuze, of vanavond gaan en Lille sowieso missen, of mijn kaarten aan mn buurjochie geven en dinsdag alles op alles zetten om te kunnen gaan. Ik maak voor nu liever dat jochie blij en voor dinsdag mezelf.
3 -1
Libero
Respect dat je je plek niet leeg laat, sterkte met de hernia's.
3 -1
Koningtoto
Je wil niet weten hoeveel moeite ik moet doen voor deze wedstrijd. Niemand kan vandaag. Mn vrienden niet, mn collega's niet, andere buurjochies niet. Ben al een week bezig :') Mijn plek is nooit leeg. En dank je!
2 0
voorkennis
komt omdat promes in de basis staat
0 -5
AFCA-B93
Logische keuze ja. Dan lekker de eerste helft lopen zeiken over hoe kut Ajax speelt, en na rust blij zijn dat we uitlopen naar een 3-0 of 3-1 ofzo.

Heb natuurlijk liever voor rust al 3-0 :)
1 0
Koningtoto
Ik zeik niet zo snel man. Dan moet het echt slecht lopen. Als het zo slecht loopt mijd ik AS vaak :p
0 0
AFCA-B93
We gaan het zien! Zie je vanavond wel weer verschijnen hier ;) en anders fijne wedstrijd alvast
0 0
Koningtoto
Als er wat te juichen valt zie je me :p
0 0
AFCA-B93
Successupporter :p
0 0
Koningtoto
True xD
0 0
RobbertAjax32
.
1 0
AFCA-B93
Ventje was toen 15 jaar oud, waar de fuck heb je het over gast
3 -1
Redrum
Komt wel goed met Promes bij Ajax.
5 -2
Mikee
Mooi dat hij trots is om voor Ajax uit te komen.

Die opsomming van het vergane en te vroeg vertrokken talent is ook wel prima. Moeten ze als verplicht leesvoer stellen in de jeugd.
5 -2
Ajacied33
Laat het maar zien Promes
2 -1