Talententrainingen voor vrouwen bij Ajax

DouwedeVries96, 12-09-2019 om 07:44, 2838 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Twee oud-speelsters van de Ajax vrouwen, Loïs Schenkel en Chantal de Ridder, zullen dit seizoen starten met talententrainingen voor meiden. Zij zetten dit speciale traject op en coördineren het. Dit valt te lezen op de Ajax.nl

Daphne Koster is manager van de Ajax Vrouwen en legt uit waarom deze stap genomen is. 'Er ligt voor Loïs en Chantal een enorme positieve uitdaging op het gebied van de ontwikkeling van jonge speelsters. Zij zullen zich bezighouden met de voetbalontwikkeling van jonge meiden, die de droom hebben om ooit voor Ajax te spelen. Ze zijn ook het aanspreekpunt voor partnerclubs van de Ajax Vrouwen en de scouting.'

Koster nam vier jaar geleden samen met ABN AMRO het initiatief voor talententrainingen voor meisjes. De afgelopen jaren is op kleine schaal begonnen met talententrainingen. Het doel daar achter was jonge talentvolle speelsters van de O9 t/m O11 een unieke ervaring te geven in hun ontwikkeling. Dit bleek een succes en Ajax wil dit nu gaan continueren voor het hele seizoen en daarbij ook uitbreiden voor meerdere leeftijdsgroepen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Goed dat Ajax bezig is met vrouwenvoetbal. Ik ben niet tegen vrouwenvoetbal, ik vind gewoon niet dat het extreem gesubsidieerd moet worden. Er zijn zoveel sporten waarbij de vrouwentak wel de eigen broek kan ophouden.
0 0
Lazell
Heeft gewoon tijd nodig, paar grote spelers, paar (bijna) succesjes van de Oranjevrouwen en het wordt net zo groot als vrouwentennis. Voetbal is ook niet in 5 jaar populair geworden.
1 -1