Van der Sar benoemd tot mede-ondervoorzitter ECA

JesseTH, 10-09-2019 om 21:05, 5681 views, ECA |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edwin van der Sar is dinsdag verkozen tot mede-ondervoorzitter van de European Club Association (ECA). De organisatie maakte dinsdag de invulling van het bestuur wereldkundig en daarbij is voor de Ajax-directeur dus een mooie rol weggelegd.

De ECA is er om het Europese clubvoetbal te beschermen, versterken en vorm te geven. 'Wij zijn de representatieve stem van Europa's toonaangevende voetbalclubs', zo omschrijft de organisatie het zelf. Zo houdt de ECA zich onder andere bezig met de invulling van de Europese voetbalcompetities.

Het was Andrea Agnelli, voorzitter van Juventus, die dinsdag eveneens herkozen werd als voorzitter van de ECA. Naast Van der Sar zijn er nog drie ondervoorzitters aangewezen. Pedro López Jiménez (Real Madrid), Dariusz Mioduski (Legia Warschau) en Aki Riihilahti (HJK Helsinki) waren de gelukkigen.

Schrijf je nu nog in voor de Ajax Showtime subleague!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
De UEFA vertegenwoordigd 55 leden. 55 landskampioenen. Een meerderheid daarvan wordt onheus bejegend omdat de UEFA zwicht voor geld. Dat zou niet de eerste prioriteit moeten zijn van de UEFA.

Als de UEFA alle leden daadwerkelijk wil vertegenwoordigen is het allemaal heel simpel:

* 55 landen leveren allemaal hun kampioen.

* 9 niet geplaatste clubs met de hoogste UEFA CLUB ranking zijn ook geplaatst.

* 64 clubs (vandaar die 9 erbij) strijden voor de groepsfase waar 32 clubs meedoen.

* Om de rijken tegemoet te komen kunnen de kampioenen van de grootste competities elkaar niet loten in het begin.

* De 9 niet kampioenen loten niet tegen landgenoten.

En natuurlijk zullen de clubs die nu lekker 4 of 3 landen mogen leveren niet akkoord gaan.
Fuck em! Richt dan je eigen competitie maar op. Deze elite heeft de rest uiteindelijk nodig. Zullen nooit een fatsoenlijke europese competitie op poten krijgen die langer dan een paar jaar aantrekkelijk blijft voor sponsors
0 0
RusselWestbrook
Die elite heeft de rest helemaal niet nodig, in wat voor wereld leef jij? Die richten per direct hun eigen competitie op als jouw idee doorgevoerd wordt, met alle topclubs en alle topspelers. En dan mag jij lekker met de kampioen van Litouwen, Liechtenstein, Israël en Andorra voetballen in een gedevalueerd toernooi gevuld van top tot teen met middelmaat.

Geniet er van.
1 0
Rentokill
Nee joh. De kampioen van Israel loot tegen Bayern. Real tegen Apoel. Ajax tegen Rosenborg etc. De winnaars vd 1e ronde zijn geplaatst en dat zijn doorgaans de beste 32 landen. Maar ze krijgen wel allemaal dezelfde kans.

En de 4 landen hun eigen competitie? 8 clubs per land? Ik geloof er niet in.
0 0
niquedegraaff
Real madrid en juventus hebben dus de touwtjes in handen..
1 0
Simpelishetmoeilijkst
Staken als de nummers 2, e, en 4 van grote landen in de Champion’s League mee mogen doen, want het zijn geen kampioenen. Wat denken jullie hiervan?
0 0
Rentokill
Helaas... we zijn verslaafd aan het geld dat de CL deelname oplevert.

Maar als we aan de lange termijn denken en aan de vernauwing van het topniveau... De muziekindustrie is hiermee flink op hun bek gegaan. Laten we hopen dat het profvoetbal vanzelf ook zo'n optater krijgt want ik vind het allemaal oersaai worden zo.

Ja inderdaad. Liever een poel met ook wat zwakkere broeders dan 16 clubs uit 4 landen.
1 0
afcas
Je naam beschrijft het. Simpel gedacht, onuitvoerbaar. Wil je het dan namelijk echt de champions league maken moet je het deelnemersveld vergroten aangezien er meer landskampioenen in Europa zijn dan plaatsen CL. Dat is overigens het probleem van de meeste klagers over het kampioenen gebeuren. Die denken alleen aan de kampioen in hun eigen land omdat een groot deel wel bij de top 32 landen zit. Maar zoals anderen al aangeven alle prestige haal je er zo uit. Of zou jij het leuker vinden om te winnen van de kampioen van Kosovo dan zo een duel met real Madrid? We hebben nu eenmaal een systeem waarbij prestaties in Europa meespelen bij de plaatsing. Op zich is dat niet eens oneerlijk, want het is een Europees toernooi. Alleen het probleem zit hem in mijn ogen bij de plaatsing van clubs. Een atalanta bijvoorbeeld dat bijna nooit Europees speelt en dus geen punten binnen haalt zou niet zoveel mogen profiteren van de punten die bijvoorbeeld een juventus binnen haalt. Als je zegt, we laten het aantal geplaatste teams hetzelfde (24 van de 32), maar clubs worden ingedeeld op basis van hun Europese prestaties van de afgelopen 5 jaar (net als nu) dan krijg je bijvoorbeeld dat een ajax dat zich via de competitie plaatst voor champions league voetbal en op basis van de coefficienten bij die top 24 horen die zich via hun landelijke competitie hebben geplaatst automatisch een plaats. Een atalanta zal dan kwalificatie moeten spelen omdat zij zich nog niet op Europees vlak bewezen hebben. De clubs met de minste coefficienten stromen in in de aller eerste kwalificatieronde en hoe hoger je coefficient des te later je instroomt vanaf plek 25 en hoger. En dit kun je voor de Europa league ook doen. Dit is 1 van de weinige mogelijkheden die er doorheen gedrukt kunnen worden gezien het huidige systeem en de mate die ervan afgeweken wordt. Zo hou je namelijk de grote clubs ook tevreden omdat de kans klein is dat zij niet bij die top 24 horen en zij hun plaatsing nog steeds in eigen hand hebben, terwijl kleinere clubs minder last hebben van eventuele slechte prestaties van andere clubs in hun land. We leven niet in een ideale wereld dus we moeten roeien met de riemen die we hebben.
2 -1
Rentokill
Ik had eerst mijn opzet (zie boven) geschreven (55 plus 9) maar nu ik jouw stukkie lees vind ik dat ook een goed idee. Nog steeds niet zo radicaal als ik het zou willen zien maar daardoor wel realistischer ;-)
0 0
Mokumnorth
ben het met je eens, er moet veel meer naar clubcoefficient gekeken worden.
0 0
AFCAjax
niet zo fixeren op de naam... je wilt geen halfgaar kuttoernooi spelen tegen de kampioen van litouwen.
beter gewoon kampioenen van competities 1-15 (de competities die meer als 1 plaats krijgen), de CL winnaar en de EL winnaar en een x aantal van de overige clubs automatisch laten kwalificeren op basis van clubcoefficient en de rest voorrondes instromen op basis van clubcoefficient.
Geen aparte kampioenenronde in die voorrondes.
0 -1
Rentokill
Ik zie liever kutclubs (die dat overigens vroeger niet waren toen de verschillen nog niet zo belachelijk waren) dan elk jaar dezelfde 4 clubs uit dezelfde 4 landen.

En dat het dan heeeeeel speciaal is als een club er eens per ongeluk wel doorheen prikt.
0 0
RusselWestbrook
Denk je dat het vroeger veel beter was? Pak de lijst met CL finales er eens bij:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_Cup_and_UEFA_Champions_League_finals
0 0
RusselWestbrook
Dan wordt de CL een kut toernooi, hoofdzakelijk gevuld met middelmatige kutclubs uit landen met clubvoetbal nog slechter dan de Nederlandse, een handjevol Europese subtop en een handjevol topclubs.

Ondertussen spelen dan in de EL bijna alle topclubs en bijna alle topspelers.

Wat denk je zelf?
1 -1
Rentokill
Beter dan die halfgare eenheidsworst van nu. Saaaaai.
0 0
RusselWestbrook
Wat bedoel je hier mee?
0 0
MPAjax
ze staan raar op die foto
0 0
L1tman3n
Ze dronken een glas, deden een plas, en alles bleef zoals het was.

0 -4
Gonzo
Weer een klets-maar-raak-club, er zijn er al zoveel en wat levert het op?
Nog steeds kuntgras.
Nog steeds voorrondes CL en EL.
Nog steeds voortrekken van de ‘grote’ 5.
Nog steeds ondoorzichtig fifa en uefa beleid.
Kleinere landen worden gepaaid met een handjevol onderbazen.
Ik krijg de handen er niet voor op elkaar.
3 -3
Ajax412
Jezus kerel, jij weet echt niet hoe de wereld in elkaar zit blijkbaar.
0 0
0h0Litmanen0h0
de honger in Afrika is ook niet opgelost, de amazone staat in brand, Will Smith is op vakantie terwijl de aliens op aanvallen staan en ik heb een beginnend griepje opgelopen hatsjie!
5 -1
Ajacied0591
Proost
0 0
ram
Nice. Zo kan ie ons vast wat helpen.
3 -1