CL-wijzigingen mogelijk verder uitgesteld

DouwedeVries96, 10-09-2019 om 14:00, 5474 views, BBC Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De wijzigingen in het format van de Champions League, die oorspronkelijk gepland stonden voor 2024, worden mogelijk nóg verder uitgesteld. Dat meldt BBC Sport op haar website. Het Engelse medium weet daarnaast te vertellen dat de plannen misschien helemaal de prullenbak in verdwijnen.

De veranderingen houden in dat er vier groepen komen met acht clubs. Dat zou betekenen dat er veertien onderlinge wedstrijden worden gespeeld, waarvan een groot gedeelte in de weekenden plaats zou moeten vinden. De voorstellen kwamen van De Grote Vijf: Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk. Na maanden van overleg is er nog steeds geen overeenstemming bereikt. 

Edwin van der Sar heeft zich nadrukkelijk gemengd in het debat van de UEFA over de verschillende wijzigingen. Hij wijst op het huidige kwalificatiesysteem, dat het mogelijk maakt dat de halve finalist van de vorige Champions League, na augustus geen Europees voetbal meer speelt. De algemeen directeur is het oneens met de nieuwe opzet. 

BBC Sport schrijft dat de nieuwe opzet nog niet volledig van de baan is. Maar de wijzigingen zouden dan mogelijk een stuk minder radicaal zijn, dan in eerste instantie werd voorgesteld. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tonymacaroni
Het contract van Sky en British Telecom met de Premier league is volgens mij een paar honderd miljoen Pond lager dan het vorige dacht ik ergens gelezen te hebben, dat zal voor een nieuw contract met de Champions League dus ook gaan gebeuren. Dit nog afgezien van het feit dat er naar verwachting een enorme financiele crisis aan zit te komen in met name de 'grote 5' landen.
De Brexit in Engeland, het failissement van Italie, Frankrijk wat op geen enkele manier zijn uitgaven onder controle krijgt, de 2 grootste Duitse banken staan op omvallen en in de auto industrie aldaar heerst enorme crisis, Spanje met een jeugdwerkloosheid van 30% etc. Daar komt de wereldwijde krediet bubbel nog eens bij die een spoor van vernieling in het bedrijfsleven teweeg gaat brengen.
Het eerste wat ondernemingen dan gaan doen is bezuinigen en zal het sponsorbudget inkrimpen.
Oftewel de tering zal naar de nering gezet gaan worden in het profvoetbal.
0 0
RusselWestbrook
Griekenland ging praktisch failiet, maar de voetballers kregen bijna allemaal nog gewoon betaald, de competitie ging gewoon door en er is voor zover ik weet geen club omgevallen.
0 0
Tonymacaroni
Kijk voor de aardigheid naar het niveau van de Grieks topploegen in Europa.
En ook naar de Turkse ploegen waar al een paar jaar een flinke economische crisis aan de gang is. Andere landen gaan volgen, dat is gewoon een kwestie van tijd.
0 0
RusselWestbrook
Ja want Griekse en Turkse clubs waren altijd top natuurlijk.

Turkije: 1 Europa League finale, gewonnen (Galatasary, 2000)
Griekenland: 1 CL finale, verloren (Panathinaikos, 1971)

Nog meer onzin?
0 0
Tonymacaroni
Bekijk de UEFA coefficient van zowel Griekenland als Turkije van de afgelopen pak hem beet 5 jaar, dan zie je precies de trend van wat er in die landen aan de hand is.
0 0
JariJari
Nee! Fucking hell :(

Binnenkort zijn ook alle championship clubs rijker dan wij
0 0
PeterVKV
Wat moeten we nou met VVV of Emmen uit op kunstgras? Helemaal klaar daarmee. Ajax is dit ontgroeid. Zo snel mogelijk een EU competitie met echte clubs en spannende wedstrijden. Desnoods eerst een BeNe-liga. Hoe langer dit voortduurt hoe slechter het is voor Ajax. Actie Sar.
3 -1
Redrum
Wat is eigenlijk precies het hele probleem met de huidige opzet? Heeft het voetbal het zwaar? Of moeten er simpelweg een hoop zakken nog verder gevuld worden ten koste van de wensen en gemakken van de fans? Ik zal blij zijn als dit krankzinnige plan definitief de prullenbak in verdwijnt. Het voetbal heeft al grotendeels zijn charme verloren, maar laten we het alsjeblieft niet nog erger maken dan het al is.
2 0
RusselWestbrook
De 'charme' was al weg vanaf het moment dat de eerste spelers hun handtekening onder een profcontract zetten.

Wat er gaande is in de voetballerij is inherent aan de professionalisering van een sport. Heel simpel uitgelegd:

Er komt geld in een sport. Zij met het meeste geld krijgen de beste atleten, de beste atleten winnen de meeste prijzen en met de meeste prijzen komt het meeste geld.

De beste atleten willen dan meer geld, want zij leveren het meeste geld op, dus gaat de sport op zoek naar manieren om meer geld te genereren zodat ze de beste atleten kunnen halen om meer prijzen te winnen en meer geld te verdienen.

Dus gaan NFL teams wedstrijden spelen in Engeland, wil de Spaanse bond wedstrijden spelen in de VS en wil de UEFA de meeste rendabele wedstrijden in het weekend hebben.

Wil je charme, dan moet je een sport volgen waar geen hond naar kijkt of naar een amateurclub. Een club ver onder de topklasse.
3 -1
RusselWestbrook
De grootste wedstrijden gaan sowieso naar het weekend, op termijn. Daar willen namelijk de meeste mensen naar kijken. En wanneer kunnen de meeste mensen kijken? Tussen 12 en 2 uur 's middags, op zaterdag en zondag, Europese tijd. Dan is namelijk praktisch de hele wereld vrij en ook praktisch de hele wereld wakker.
1 -1
fujaka
CL wedstrijden in het weekend is voor een stad economisch niet interessant en daarbij vraagt het om nog meer veiligheids handhaving zeker op vrijdag en zaterdag. Ik denk dat de politiek hier niet zo snel in mee zal gaan.
0 0
Ajax#1900
waarom niet? Nu gaan mensen zo snel mogelijk weg omdat ze niet te veel vrije dagen willen opnemen. Lijkt mij dat je dan een lang weekend kunt blijven met hetzelfde aantal opgenomen dagen.
0 0