Olsen over penalty: 'Omdat ik linksbenig ben'

FinnDekker, 10-09-2019 om 09:40, 3778 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jesper Olsen gaat in Australië aan de slag bij de Ajax Coaching Academy. De oud-voetballer van Ajax was recent terug in Amsterdam om de samenwerking rond te maken en oude tijden te herleven. 'Het was een prachtige tijd bij Ajax. Ik heb heel veel herinneringen aan Ajax', aldus de Deen tegenover Ajax TV.

Onder meer de beroemde strafschop met Johan Cruijff tegen Helmond Sport in '82 wordt besproken. 'Ik ben linksbenig en met dat been moet je zo'n bal spelen', antwoordt Olsen als gevraagd wordt waarom Cruijff besloot de penalty met hem te scoren. 'Hij zei: laten we het maar proberen nu. We hebben het twee of drie keer getraind in september. De penalty was in december.'

Olsen bezoekt de Johan Cruijff ArenA en spreekt met oud-ploeggenoot Dick Schoenaker. Ook zijn bijnaam De Vlo komt aan bod. 'Ik weet niet wie die bijnaam heeft gegeven. Ik ben klein en snel. De naam Vlo zal altijd blijven. ' 

(Foto: Ajax TV)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Links op links en rechts op rechts blijft het beste.
Met de huidige vleugels verdwijnt al het tempo uit een aanval omdat er eerst gekapt en gedraaid moet worden. Voordat de pass wordt gegeven.
0 0
Kuningast
Helaas nooit live zien spelen maar zijn solo goal tegen fey en die penalty met Cruijff heb ik 100x terug gekeken. Geweldig!
0 0
3sterren
Jimmy Johnstone was de eerste voetballer die ’de vlo’ als bijnaam kreeg.
Bij het Schotse Celtic werd hij door o.a. zijn onnavolgbare dribbels, een levende (voetbal)legende en de fans van de eens zo vermaarde club bestempelden hem als de beste voetballer die ooit voor hun geliefde Celtic heeft gespeeld.
Wellicht omdat ook hij vooral op de flanken als buitenspeler acteerde, net zoals Jesper Olsen bij ons aller Ajax, klein van stuk was en bovendien razendsnel, kreeg Jesper dezelfde bijnaam. De sympathieke Deen is in Amsterdam nooit uitgegroeid tot een voetballegende, maar voor mij zal Olsen voor altijd een held blijven …
0 0
MosesD
Absoluut mijn favoriete Ajax linksbuiten. Hoewel zijn opvolger Rob de Wit ook fantastisch was. Verschrikkelijk hoe diens carrière is geëindigd. Hoe dan ook, twee prachtige Ajacieden!
3 0
De Stift
Mag dat eigenlijk nog steeds? Een indirecte penalty nemen?
0 0
GotnohairWedontcare
https://www.knvb.nl/downloads/bestand/4841/spelregels-veldvoetbal-versie-23-jul-2019

Pagina 63. Ik zie niets wat een indirecte penalty uitsluit, zolang die maar op dezelfde manier wordt genomen en de eerste bal naar voren is.
0 0