'Ajax trainde met Martínez op middenveld'

BartVeenstra, 27-08-2019 om 15:00, 21803 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft in de afgelopen dagen getraind met Lisandro Martínez als middenvelder. Dat vertelt Ajax-watcher Mike Verweij tijdens een podcast van De Telegraaf.

Volgens Verweij zou de spelersgroep van Ajax Daley Blind graag weer in de verdediging zien staan. 'Dan staat er in ieder geval één iemand op zijn oude positie. Dat willen de spelers graag, een handvat waar ze zich aan vast kunnen houden. Ze hebben in de afgelopen week getraind met Martínez op het middenveld en met Blind in de achterste lijn. Er is ook over gesproken in de trainerskamer.'

Tijdens het duel met APOEL Nicosia moet Ajax het doen zonder de geblesseerde Donny van de Beek en dat betekent dat er een andere speler 'op tien' zal moeten spelen. Verweij sluit niet uit dat Quincy Promes daar gaat spelen. 'Opvallend was wat Ten Hag zei na de wedstrijd tegen APOEL. Hij zei dat Promes de sleutel naar succes had kunnen zijn. Bij Go Ahead Eagles heeft hij onder Ten Hag "op tien" gespeeld, dus ik neem aan dat hij dat nu ook als een hele serieuze optie ziet.'

Denk jij dat Dusan Tadic scoort en Ajax wint van APOEL? Zet in en krijg 1,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
Martinez doet mij denken aan Macherano. Zelfde type.
0 0
Wesl
Onana; Veltman, Schuurs, Blind, Nico; Marin, Martinez, Promes; Neres, Tadic, Ziyech

Ik heb geloof in Marin, die jongen moet zich revangeren na een zwak begin.. Maar ik denk wel dat hij de kwaliteit heeft. Kom op jongen!
1 0
TheTruth
Denk dat het ook goed zou kunnen werken als je het als volgt doet:

Tadic - Blind
Martinez

Or

Tadic
Blind - Martinez

Ik ben alleen wel fan van Blind centraal met Schuurs er naast maar denk dat dit voor deze wedstrijd een oplossing kan zijn.
0 -1
ram
Ik mis Mazraoui, Van de Beek en Bande in je opstelling.
0 -1
TheTruth
Jaja ik snap hem nu wel
0 0
TheTruth
Hoop op:

Neres - Huntelaar - Ziyech

Tadic - Eiting
Martinez

Tagliafico - Blind - Schuurs - Dest
Onana

Ik weet het, Eiting, gemengde meningen. Maaaaarrr Marin is ook niet best dus waarom niet proberen met Eiting?
0 -1
Wesl
Eiting is hartstikke geblesseerd is het niet?
1 0
TheTruth
Oeps
0 0
TheTruth
Geweldig nieuws, hoop wel dat Ajax met een 6 gaat spelen.
0 -1
ram
Blijft? Je bent wel on fire he? Haha!
0 0
TheTruth
Vorig seizoen was toch met een 6? Misschien niet helemaal goed verwoord idd.
0 0
ram
Yes! Eindelijk!

Ik zie in Martinez een toekomstige wereldtopper op '6'. Verdedigend sterk, fel én een geweldige voetballer. Ik denk echt dat hij over een tijdje voor een Frenkie-esk bedrag naar een topclub kan. Uiteraard nadat hij bij ons heeft gestreden.

En Daley achterin spreekt natuurlijk voor zich. Ik vind het echt lachwekkend dat hij naar het middenveld is geschoven. Dramatisch idee! Je verliest de helft van je centrum en gaat dan doodleuk de andere helft ook uit het centrum halen. Bizar...
Daarbij is Daley op het midden onwennig en gewoon niet goed genoeg. Daley kan achterin een hele goede mentor zijn voor Alvarez/Schuurs én is bekend met Onana én hij kan het middenveld wat sturen. Perfect.
0 -1
Lazell
En weer heeft De Telegraaf 'inside info' en 'nieuws uit de kleedkamer'. Hoop dat ze (per ongeluk) gelijk hebben, maar lijkt me weer fake news.
0 0
niquedegraaff
Toch bizar dat een rijke topclub als ajax al bijna 10 jaar lang ieder seizoen niet genoeg spelers heeft voor bepaalde posities waardoor andere spelers op onnatuurlijke posities opgesteld worden. Pure armoe
3 -2
ram
Ik zie het helemaal niet als armoe. Martinez heeft in mijn ogen alles om de perfecte '6' te zijn (zie eerdere post). Het is helemaal niet zo moeilijk om hem daar dan naar om te scholen. Ik denk zelfs dat dat niet veel tijd zal kosten.
0 0
AFCAsphere
Nou nou, wat een ellende in 2016/17 en afgelopen seizoen hè? Dat de supporters dat pikken...
0 0
jaripettersson
Ajax komt dan wat beter in de slappe was, maar is nog steeds een financiële dwerg. Eigen spelers komen met horten en stoten en juist aankopen is niet makkelijk. Blessuretje, schorsinkje. Zo bizar is het niet.
1 0
Babayaka
De zoveelste verdediger op het middenveld..
En geen buitenspelers, ajax is stervende. Wordt een drama seizoen
2 -5
Wesl
Hou toch op jo! Oppertunisme ten top!
0 0
Schip
Maar wil je liever Marin dan.... Ajax moet de entree van Gravenberch en Taylor - ff afkloppen - overbruggen. Dat is gewoon een puzzel. Wat alleen wel raar is, is dat je per se met twee zessen wilt spelen, maar eigenlijk geen goed idee hebt wie dat dan moeten doen.
0 0
ram
Ja man. Degraderen.
0 0
Ajacied33
Klopt, een drama seizoen is het al. Volgend jaar weer beter...
0 0
DT10
“Ajax is stervende”... wauw!
3 0
ram
Opdoeken die boel joh. Kutclub.
0 0
Knalpot
Ik moest ook wel ff lachen en dat is op zich best treurig als je er zo tegenaan kijkt.
0 0
ajaxfan83
geen buitenspelers.
neres tadic promes ziyech kunnen volgens mij redelijk uit de voeten aan de zijkany
1 0
Multi
Dat werd tijd. Blind is gewoon veel beter achterin dan op het middenveld, zowel individueel als meerwaarde voor het team.
1 0
Ajaccus
Het risico met de wissel van positie mbt Martinez en Blind is miniem. Dus zoals ik twee weken geleden al opperde zeker het proberen waard gezien het coachende vermogen van Blind. Binnen twee seconden wissel je het tenslotte weer om indien nodig.
Marin ook weer proberen en anders Alvarez brengen en die evt wisselen met Blind(cv) en die dan doorschuiven op de plek van Marin. Dest in de basis want die is op het moment beter dan Mazraoui en Schuurs ook zeker ivm wat lengte (ook bij corners). Ook wbt die kwaliteiten is Alvarez standin in dat geval.

Dest- Schuurs - Blind - Nico

Marin - Martinez
Tadic

Ziyech - Huntelaar - Neres

Deze basis is mijn uitgangspunt volgens bovenstaande tekst.
1 0
ram
Ik heb ook deze opstelling alleen kies ik voor Ekkelenkamp i.p.v. Marin. Ik vind dat Marin nu even niet kan; zeker niet als 'dubbele 6'. Het is gewoon een '8'. Ik denk dat Ekkie het nu beter doet op die plek.

Of Ten Hag moet ervoor kiezen om met een '6' te gaan spelen en Hakim en Marin als halven te gebruiken. Dat zou ik misschien wel beter vinden.
0 0
MankeNelis
Dest / Veltman, ik denk dat TH voor Veltman kiest.
0 0
Giagia055
Zou ETH een account op as hebben?
2 0
ETM
Ten Hag draaide Martinez en Blind meen ik al even om in een competitie duel.
Het is wel iets waar ik net als velen al vanaf begin voor pleitte, maar je moet je natuurlijk wel bedenken dat Martinez als cv of back kwam, op basis van verleden, en Blind veel vaker op het middenveld gespeeld had. Zo raar was het niet om daar vanuit te gaan.
Nu krijg je natuurlijk dat mensen er zwaar aan gaan tillen dat spelers de opstelling bepalen, maar A is het een gerucht, B overwoog Ten Hag het dus al, en C een coach moet ook kunnen luisteren naar spelers.
Bosz kwam bijv tot Schone op 6 (gouden greep in 16/17 op aanraden van.. Schone.
3 -1
Oliveira
Martinez op het middenveld vind ik een prima oplossing. Hopelijk kan Alvarez starten, dan hebben we Alvarez en Blind als de centrale verdedigers. Zolang Veltman maar uit de basis blijft vind ik alle opties goed.
0 0
ajaxfan83
alvarez heeft aangegeven dat hij liever op het middenveld speelt
0 0
gi0vanni
Misschien is een verdediging met Dest, Alvarez, Blind en Tagliafico wel wat. Maar ik denk dat waarschijnlijk Veltman erin staat. Ze willen hem hier nog een jaar houden dus die zal wel spelen.
0 0
Ajacied33
Of Blind met Schuurs centraal, kan ook
0 0
ajacied pp
Niets veranderen, dezelfde 8 die zijn gebleven op hun eigen plek houden van verleden seizoen, en die plekken aan Martinez, Alvarez, Promes, maar ook Huntelaar, en enkele anderen zouden daar best wel eens tussen kunnen komen!
0 0
DT10
Promes op de plaats van Schöne?
0 0
Lewis Hamilton
Ten Hag past zich maar aan wat zijn dragende spelers willen. Dit experiment met Blind heeft al veel te lang geduurd, waar je in die zwakke Eredivisie er nog mee weg kwam, maar Europees ben je nu al een paar keer bijna afgegaan.
3 0
Redrum
Vorig jaar was het exact hetzelfde, Ten Hag ging naar de speler luisteren en het ging lopen als een trein. Ten Hag is zelf blijkbaar toch niet echt een uitmuntend tacticus.
0 -2
AFCAsphere
Deze comment is puur op geruchten gebaseerd. Zowel jij als ik weten totaal niet hoe het er binnen de muren van het team aan toe gaat. Sowieso lijkt het mij heel sterk dat een grote club als Ajax een trainer aanstelt en dat haar spelers vervolgens diezelfde trainer overrulen en zelf de opstelling gaan verzinnen.

Jullie zijn zo ontzettend naiëf en zo'n flutkrant als de Telegraaf verdiend er duizenden euro's aan.
2 0
DeWijsneus
Huh? Gesprek met Tadic na de Europese wedstrijd is toch wel gewoon vastgesteld?
0 0
AFCAsphere
Als dat zo is, dan zal ik mijn fout toegeven, maar dan wil ik je wel graag om een betrouwbare bron vragen.
0 0
Schip
Ik begreep de verplaatsing van Blind 100%. Ik snap ook niet dat iedereen hier Bayern uit zomaar vergeet. Zonder Frenkie, met Blind op 6. Prima balans.

Het argument om vastigheid te hebben is wat anders. Heeft ook te maken met Schone die plots vertrok.

Ik vraag me af wie er nu moet gaan opbouwen.
1 0
AjaxDUde123hk
Ziyech en Tadic en blind kan dan ala zijn Danny de middenveld in duiken.
0 0
AjaxDUde123hk
Onana
Veltman Alvarez Blind Nico
Martinez Marin
Tadic
Ziyech Hunter Neres
1 -1
de_pitbull
Je ging zooooooo goed, tot de laatste letter..
1 0
DUDE92
Off: weet iemand of Barca o19-Ajax o19 ergens te zien is vanavond? Tenminste, ik meende te horen dat het vanavond is.
0 0
ajaxdordtt
Onana
Dest Schuurs Blind Nico
Martinez
Marin Tadic
Ziyech Huntelaar Neres
0 -3
DT10
Dest en Schuurs naast elkaar is wel erg onervaren. Daarnaast zou ik Alvarez wel een keer willen zien in plaats van Marin.
0 0
Ajax1969
Ik zou Veltman i.p.v. Dest erin zetten omdat die verdedigend sterker is.
Alvarez is nog een beetje de grote onbekende, die zelf aangeeft liever op 6 te spelen.
0 0
AFCA-CBS
Onana
Dest-Veltman-Blind-Tagliafico
Martinez-Alvarez
Promes
Ziyech-Tadic-Neres

Dit moet hem worden!
0 -8
GvanderK
Zet gewoon Alvarez dan gewoon op de positie van Veltman.
0 0
AFCA1510
Wtf Veltman... ongezien
0 0
xMilkshake
Onana Dest-Schuurs-Blind-Fico Martinez-Ziyech(vrije rol)-Promes Tadic-Huntelaar-Neres
0 -3
ajaxfan83
schuurs ipv veltman
1 0
AFCZlatan
Doe maar Veltman ff nooit meer opstellen als CV aub
6 0
gusanito
Heel goed. Dit moet op z'n minst geprobeerd worden.
0 0
DT10
Ik hoop morgen op deze opstelling:

———- Huntelaar ———-
Neres —- Tadic —- Ziyech
—- Martinez — Alvarez —-
Tagliafico ———- Veltman
—— Blind — Schuurs ——
————- Onana ————-

Varela, Magallan, Dest, Marin, Lang, Promes, Traore
10 -1
RobertoD
Helemaal mee eens! Denk dat dit de beste oplossing, twee goede sterke controleurs en die drie daarvoor is top en een heerlijke aanvoer voor hunter.
0 0
Okocha078
Mooie opstelling hoop het ook voor morgen. Hoop in de loop van het seizoen dit eens te zien:
------------Tadic-------------
-Promes-Ziyech-Neres-
-----Martinez-Donny-----
Tagliafico--------Mazraoui/Dest
--------Blind--Alvarez----
----------Onana------------
3 -1
korem
Niet gek nee je zou dan promes nog kunnen brengen op 10 en tadic de spits in.
0 0
Nosky
Lang niet gek. Al verwacht ik Alvarez eerder op de plek van Schuurs.
Maar ik zou dit wel aandurven (maarja, wie ben ik).
0 0
korem
Het is ook gewoon even afstemmen en hopen dat snel puzzel op zijn plaats valt.
0 0
Bjorn
Ik ben blij dat er geluisterd wordt naar de spelers, dat is gewoon enorm belangrijk. Zij moeten het uiteindelijk doen, dus het liefst in een samenstelling waarin de key-players zich prettig voelen. Zij maken van Ten Hag een toptrainer als het loopt.
4 0
WZAWZDB14
Precies, ten hag moet zich daar absoluut niet te groot voor voelen, tenzij het echt botst met zijn visie.
1 0
Nosky
Nou volgens mij moet Ten Hag helemaal niet luisteren naar de spelers, maar hier op AS eens zijn ogen te kost geven. Ik lees hier continu allemaal verhalen van mensen die het veel beter weten dan Ten Hag.
5 -1
WZAWZDB14
Dit zou wel echt super zijn, je kunt promes eventueel tijdens de wedstrijd nog wisselen met ziyech.
0 0
Soccerskins
Puzzel lijkt langzaamaan bij elkaar te komen. Ik denk dat Ten Hag uiteindelijk op dit uitkomt:

Tadic
Neres - Promes - Ziyech
Martinez - Vd beek
Nico - Blind - Alvarez - Mazraoui/Dest
Onana

Ik sluit niet uit dat Mazraoui zijn basisplaats dit seizoen gaat verliezen aan Dest. Sergino is toch meer een echte back als Nous.
5 -1
GvanderK
Jammer voor Mazraoui, maar denk dat je gelijk krijgt. Dest is een enorm talent.
1 0
Ajacied33
Mazraoui mag best ff banken, heeft een zwaar seizoen gehad en dat is aan zijn huidige vorm te zien. Ben wel gecharmeerd van Dest
2 0
Ajax412
Ik ook, al vind ik wel dat Dest vaak te ver naar voren staat. Hij moet daar komen, niet al staan, dat is zowel aanvallend als in de restverdediging beter. Maar ik begrijp het wel, hij wil gewoon heel graag en in de aanval ligt zijn kracht, dat is de volgende stap in zijn ontwikkeling die hij moet maken. Die komt met coaching, ervaring en zelfvertrouwen.
0 0
masterrr
Belangrijker, wie speelt er naast Martinez of Blind?
0 0
geronimo
Hoop dat ze Veltman niet naast Blind opstellen maar Schuurs of Alvarez
0 0
Santiago
Veltman gewoon op rechts neem ik aan
0 0
Radie125
ze zijn gretig hebben focus dat prikkelt we hebben vorig seizoen ook aan de ChampionsLeague geproefd dat daagt uit
1 0
Eendubbelnegenvijf
Hier gap, deze was je volgens mij kwijt: . , . . , .
0 0
MisterAFCA
Hahahaha lekker man
1 0
Web
Daar ben ik blij mee, maar of je dit vanavond moet doen, betwijfel ik?
1 -2
DUDE92
Ik hoop dat je geen plannen hebt gemaakt, want de wedstrijd is morgen.
6 0
ajaxdordtt
Niet iedereen volgt de club echt fanatiek.
4 -6
Web
Daar is hij weer.
2 -2
Web
Sorry, natuurlijk
0 0
ajaxdordtt
Blind op de positie laten staan waar hij het vorig jaar geweldig deed? Zou een geniale vondst zijn van Erik. Hoe kom je er op, briljant.
4 -5
gi0vanni
Deed het daar prima met de Ligt. Vooral snelle spelers zijn gevaarlijk. Hoop op een goede verdediger naast Blind dus geen Veltman. Indien fit die Alvarez graag en anders uit nood Schuurs er terug in.
0 0
ajaxxcied4life
Hahahaha
0 0