'KNVB maakt definitieve speelschema begin september bekend'

ThijsZwagerman, 25-08-2019 om 10:55, 4896 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jan Bluyssen, de manager competitiezaken van de KNVB, meldt bij FOX Sports dat begin september het definitieve speelschema voor de eerste seizoenshelft van de Eredivisie bekend wordt gemaakt. Na de Europese lotingen van komende week gaat de KNVB het huidige speelschema opnieuw tegen het licht houden en mogelijk dus wijzigingen doorvoeren.

‘Na de lotingen van komende week krijgen wij donderdag- en vrijdagavond letterlijk de schema’s waarop staat waar en wanneer de clubs moeten gaan voetballen. Zaterdag is er dan de loting voor de TOTO KNVB Beker en daarna gaan we heel snel puzzelen en kijken wat het beste is’, vertelt Bluyssen bij Goedemorgen Eredivisie. De KNVB wil de Europees spelende clubs zo veel mogelijk rust geven richting midweekse wedstrijden.

In augustus werden er daarom nog per week enkele wijzigingen in het speelschema doorgevoerd. Zo begon VVV-Venlo - Ajax ruim een uur eerder dan aanvankelijk gepland en worden de Eredivisie-wedstrijden van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ dit weekend zelfs helemaal niet gespeeld. Dergelijke scenario’s worden door het nieuwe speelschema in de toekomst uitgesloten, vertelt Bluyssen.

‘In tegenstelling tot de afgelopen maand, waarin we per week moesten kijken wat het beste is, gaan we nu in de eerste week van september in één keer het nieuwe programma tot aan de winterstop presenteren. Dat zal veel meer rust geven.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
behangdelul
En ze zullen de wedstrijden van AZ nog weg moeten poetsen
0 0
FlyingDutchMan
Die goan nog in Bels stunten jonguh!!
0 -1