Huntelaar: 'Kritiek is er vanuit de spelersgroep ook'

JesseTH, 23-08-2019 om 20:55, 18669 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Klaas-Jan Huntelaar begrijpt de kritiek op het spel van Ajax volledig, zo laat hij blijken tijdens Inside Ajax. De spelersgroep van de Amsterdammers is echter zelfkritisch en dus al volle bak bezig met het verbeteren van de zwakke punten.

'De kritiek is er vanuit de spelersgroep ook', erkent Huntelaar. 'Wij zien ook dat wij nog zoekende zijn. We moeten stabielere prestaties laten zien en daar zijn we mee bezig.' Of het mindere niveau van tijdelijke duur is, moet volgens de spits nog blijken. 'Uiteindelijk moet je het eerst laten zien met elkaar, maar ik ben vol vertrouwen dat wij het beter gaan doen en doorgaan in de Champions League.'

Huntelaar zoomt nader in op waarin het fout ging tegen APOEL Nicosia. 'Soms staan we niet goed, een andere keer is het een slechte pass, slechte concentratie. Het heeft ook met teamspel te maken. Als de een goed staat, krijgt diegene de bal en kan hij hem gelijk leggen op de ander. Als iemand de bal krijgt, hij eerst moet zoeken en dan niemand kan vinden, dan krijg je een bepaalde onzekerheid in het team. Dan gaan er ook bepaalde dingen fout.'

Als routinier kent Huntelaar een wat andere rol dan de jongelingen in tijden van tegenspoed, maar de spits heeft niet het gevoel dat hij er heel veel invloed heeft. 'Je kunt jongens scherp houden, maar uiteindelijk moet iedereen zelf rennen. Iedereen moet wakker zijn. De scherpte die we vorig jaar hadden in de voorrondes van de Champions League, dat kwam uit onszelf. Nu moet dat ook.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
roodwit007
hoe oud is messie eigenlijk??
0 0
Rommy
Eigenlijk best triest dat een club als Ajax afhankelijk is van een 36 jarige spits en Veltman.
3 -6
WZAWZDB14
Het laat niet zien hoe triest ajax is, maar het laat de klasse van huntelaar zien. Het is toch niet triest dat als je een spits hebt die gretig is en veel scoort laat staan en je er uiteindelijk ook beter van gaat voetballen?
3 0
Chiesaneres11
veltman eens! denk bij de andere 17 clubs hij 1e spits is! wat is er mis met hem als 2e spits??
0 0
Sterspeler
Achja. Hoe je het went of keert. Of je haalt de kwartfinale CL. Of je wint de Europa League. Beiden is mogelijk en beiden is mooi. Alleen is het eerste financieel veel beter. Ik hoop dat Ten Hag het aandrift van z'n gewoonte af te wijken en met een 6 wil spelen.
4 0
Jaridebeste
Klopt maar dan maar CL halen en dan 3e worden in de poule en verder in de EL en die vervolgens winnen ;-)
0 0
Gecko
Toch tijd om een spits te halen.
Armoedig gedoe.
4 -4
Redrum
Daar ligt het probleem niet. In principe hoeft er niemand bij te komen zelfs. Het gaat er alleen om dat je de juiste samenstelling kiest. Met deze selectie kan er weer heel veel moois neergezet worden, maar dan moet je wel kappen met die slappe trekpop van een Veltman. Dat is al winst nummer één als die drol gewisseld wordt. Daarnaast moet je kappen met het duo Blind - Marin als controleurs. Ik denk dat het met deze selectie beter is om met de punt naar achter te gaan spelen. Daarbij kunnen zowel Blind als Martinez de 6-positie invullen. Alvarez zou ik graag als RCV willen zien.
1 -3
Thedude
Daar ligt wel degelijk 1 van de problemen. Je mist gewoon een goede spits. Tadic vult dat goed in maar is natuurlijk geen echte spits. Huntelaar blijft een held maar is wel 36 en simpelweg te oud aan het worden. De spoeling is wel erg dun en pure armoede voor een club die bij de Europese subtop wil horen. Herman afvallen is zo makkelijk. Ik vergeet vorig seizoen niet toen hij terug kwam deed hij het gewoon goed dat mag ook weleens gezegd worden. Hij is altijd het pispaaltje maar zo dramatisch is het nu ook weer niet. Zag Dest invallen tegen Nicosia die had ik door vakantie nog niet zien spelen (wel in de jeugd) maar daar schrok ik ook van poeh wat was dat dramatisch zwak,deed alles fout. Hij wordt nu gehypt maar viel gewoon slecht in. Mag dat hoor je niemand over.
0 -1
ST
Volgens mij denkt iedereen er zo over behalve Ten Hag :S
0 0
Ajaxbrl
Aan jou inzet ligt het niet baas!
2 0
ST
Onana ; Veltman - Alvarez - Martinez - Nico ; Vd Beek - Blind - Ziyech ; Neres - Huntelaar - Tadic
2 -2
gusanito
Blind in z'n eentje op 6. Hoeveel tegengoals wil je hebben?
0 -1
Ozymandias
Een '6' hoeft een veel kleinere ruimte te verdedigen dan een linkercentrale middenvelder (doordat die ook veel aanvallende meters moet maken terwijl een '6' zeer positietrouw moet spelen). Blind heeft in het seizoen waarin hij Eredivisie speler van het jaar werd al aangetoond geschikt te zijn voor de positie van '6'.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Zo zou ik het ook doen inderdaad, wel op voorwaarde dat de backs iets minder hoog gaan staan en in de restverdediging meer het middenveld komen ondersteunen.

Veltman kan dat als rechtsback prima, maakte in het seizoen van Bosz veel indruk als 'inverted back'. Tagliafico zou dat - met zijn verleden waarin hij regelmatig als CV speelde - ook wel moeten kunnen.
0 0
SilverHaze
Die backs zijn juist een enorm wapen in de CL, omdat niemand zoiets doet... Nous en Nico waren heel erg belangrijk in bijna elke CL wedstrijd van vorig jaar. We hebben voorin de kwaliteit niet om het puur op individuele klasse te doen.

Zonder die backs hoog te plaatsen ga je bovendien erg verdedigend spelen. Daar is Ajax niet voor gemaakt. Tegen grote ploegen als Napoli wordt het gewoon kamikaze alles of niets. Druk vooruit, backs hoog, 45 meter in de rug en snel scoren. Enige manier zonder wereldtoppers als Frenkie.
1 0
ST
Eens
1 0
Flipper33
Kritiek is meer aan Ten hag te wijten met zijn positie wisselingen ! En probeer lang en Kuhn eens een keer op het middenveld
2 -10
Ozymandias
Kühn is nog lang niet klaar voor het eerste Robbiefordham11. Een speler die pas in aanmerking komt wanneer de bal in zujn buurt is heeft nog niets bij het eerste te zoeken. Het is zo oppertunistisch om hem na een goede invalbeurt bij Jong Ajax (terwijl hij dit seizoen verder matig heeft gespeeld bij Jong Ajax) als speler voor het eerste te noemen.

Trouwens heb je jouw mening over Lang wel heel snel aangepast. Een paar dagen geleden schreef je nog dat Lang het niet ging redden bij Ajax en slecht voor het imago van Ajax is maar nu vind je opeens dat hij een kans op het middenveld van het eerste verdient. Een goede wedstrijd voor Jong Ajax kan veel veranderen.
3 -2
EricAjax1
Op basis van wat????
2 0
Redrum
Dit zijn gewoon goeie realistische teksten. Huntelaar is in alle opzichten een grote meerwaarde voor Ajax. Ik reken er ook wel op dat het goed komt bij Ajax, al gaat dat niet met de huidige opstelling. Hopelijk is Ten Hag niet daadwerkelijk de stronteigenwijze Tukker waar ik hem momenteel voor aan zie.
4 -1
niquedegraaff
Tja, als je trainer iedere week weer een ander centrum opstelt...
3 -3
EricAjax1
Tja.. misschien omdat je centrale verdedigers (veltman/schuurs) wisselend presteren?
2 -2
deeftherave
Klaas . Voor mij niet alleen een geweldige prof, maar ook een echte Ajacied. Dan hoef je je niet anders voor te doen en gek doen over prestaties in het veld. Hopelijk is het lek snel boven!
4 0
Schip
Kijk, dat zijn normale, rake teksten. Veel beter dan dat irritante gedoe van Veltman en Blind.
6 -2
insectenverdelg
Joel vond t anders allemaal best wel OK Klaas.
4 -8
Jaridebeste
Dat is niet wat hij zei. Hij vond dat we niet moesten doen alsof het zo slecht was. Dat is iets anders.
Dat het overigens wel zo slecht was, is natuurlijk duidelijk.
0 0
BrandjeXL
Dat is dus exact hetzelfde.
0 0