Vd Vaart na 'rentree' onderwerp van gesprek

BartVeenstra, 23-08-2019 om 07:20, 39478 views, TV2 |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajacied Rafaël van der Vaart is na zijn 'rentree' donderdagavond in het Deense voetbal het onderwerp van gesprek. De middenvelder speelde mee met een elftal van Esbjerg fB dat uitkomt op het vierde niveau en liet een goede indruk achter.

De wedstrijd tegen FC King George eindigde in een 3-1 zege voor Esbjerg fB, maar over de uitslag werd amper gesproken. Het ging om Van der Vaart. 'Het is zo onbeschrijflijk. Hij is natuurlijk een soort van legende, dus dan is het krankzinnig om tegen hem te spelen op het vierde niveau in Denemarken', zegt Stefan Bjerg Lauridsen, de aanvoerder van FC King George, tegenover TV2.

'Dit is iets wat je aan je kinderen en kleinkinderen gaat vertellen. Het is helemaal te gek. We hadden een beetje het idee dat hij misschien te zwaar zou zijn, maar hij plaatste de bal constant waar hij hem wilde hebben.'

'Goed om weer op het veld te staan'

Van der Vaart zelf kijkt tevreden terug op zijn optreden. 'Het was goed om weer op het veld te staan. Laatst kwamen we op het idee dat ik met het amateurteam mee kon spelen, zodat ik mijn conditie bij kon houden, en dat is leuk. Het is lang geleden dat ik op het veld stond, dus het is goed.'

De middenvelder gaat nog vaker meedoen, zo valt te lezen. 'Ik wil in vorm komen voor mijn 'testimonial'-wedstrijd. Om eerlijk te zijn: het niveau was goed. Zolang zij kunnen rennen, zal ik de passes geven', lacht de Heemskerker.

'Keken er al weken naar uit'

Ook de aanvoerder van Esbjerg fB, Michael Larsen, is blij dat Van der Vaart zich voor even heeft toegevoegd aan zijn team. 'Het is fantastisch en iets waar we allemaal naar hadden uitgekeken. Een paar weken geleden werd bekend dat hij zich bij ons zou voegen. Ik vind het geweldig. De kinderen praten er thuis over.'

'Hij heeft beloofd nog een paar keer mee te spelen. Ik vind het fantastisch en we kijken ernaar uit. Hij kan nog steeds een paar trucjes doen', weet de aanvoerder tot slot.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
heb niets aan alle positieve commentaren hier toe te voegen. wereldgozer en -voetballer.
0 0
MichelAngelo66
Prachtig dit. Liefde voor het spelletje. Heeft ie altijd gehad. Dat negatieve rondom hem is echt niet oké. Prachtige gozer. Puur natuur en het was een geweldige voetballer. Legde de bal op je stropdas. Geen ultiem loopwonder, maar so what? Hij deed echt zn werk wel.
Nu aan tafel op zondag vind ik hem ook prettig. Zegt wat ie vindt en neemt geen blad voor zn mond. Ik kan het wel waarderen.
1 0
arigold
Zijn techniek was een lust voor het oog.

Jammer dat hij niet goed voor zijn lichaam heeft gezorgd, met die techniek had hij nu nog in het Nederlands elftal kunnen spelen.
0 -1
ricky10
denk dat zijn fysiek niet geschikt is voor topsport dat is net wat anders
0 -1
aniet
Heerlijke voetballer, hij was zo goed
Had er veel meer uit kunnen halen met zijn kwaliteiten
Ging te vroeg weg omdat volgens toenmalig coach Koeman hij niet met Sneijder op het middenveld samen kon spelen...
Complete bs hij was ook een Golden boy
6 0
Web
Dit
1 -1
ETM
Zoveel negativiteit altijd op Vd Vaart topics. Ik begrijp daar oprecht helemaal niets van. Dat neerbuigende ook. Heeft alle Ajax supporters geweldig laten genieten. Spursfans praten ook nogsteeds lyrisch over hem. Wat een unieke speler!
Is het omdat hij verwachtingen niet waar kon maken? Wordt er daarom zo over hem gesproken?
Ook zie ik niets vervelends aan zn persoonlijkheid, en vind ik het leuk hem over voetbal te horen praten.
8 0
ajaxdordtt
Wat dacht je van bij HSV. Daar was hij helemaal bizar goed. Qua techniek voor mij wel de mooiste NL speler sinds Bergkamp.
0 0
Web
Westerman weet je nog? en je weet wat ik bedoel.
0 -1
ETM
Ja had ik zeker ook kunnen noemen. Ik volgde hem toen niet zo en heb geen HSV fans in de omgeving, vandaar dat ik die niet noemde :)

Prachtige speler. En ook een schitterende carriere, maar die wordt vaak naar beneden gekletst omdat hij 'er niet alles uit gehaald' heeft.
0 0
Web
Helemaal mee eens, deze jongen kon zo verschrikkelijk goed voetballen
Had zijn lichaam niet mee, en misschien niet de voorbeeld prof
Maar voor hem ging je naar het stadion, straalt zo veel voetbal uit
2 0
Lane 8
Niks mis mee. Voetballen is zijn passie. Big Whoop
1 0
Mikee
Voor iedereen die sinds afgelopen Europese campagnes oud genoeg is om Ajax op de voet te volgen; check even wat filmpjes op YouTube.

Hij was van de vorige succesgeneratie gewoon één van de grootste talenten van die tijd. 2 keer kampioen, bekerwinnaar, JC schaal, golden boy, Nederlands talent van het jaar en een gave Europese campagne met een dramatisch eind.

Speelde bij Ajax met bazen als Litmanen, Chivu, Ibrahimovic, Witsche en Maxwell. Heitinga, Nigel de Jong, Sneijder en Stekelenburg kwamen toen ook net kijken. Dat was ook een mooie tijd, waarbij er een leuke blend was tussen grote talenten en ervaren spelers.

Beetje respect mag op zich dus best wel, in plaats van simpele reacties om duimpjes of gelach.

Ps. Genietze van de filmpjes!
6 -1
Web
Mooi man, als je voetbal houd, houd je van vd Vaart
1 0
gi0vanni
Een van de grootste talenten? Nee de grootste van dat tijdperk dus vandaar de golden boy award. Boven ik D8 Messi en Rooney. En hij speelde niet veel met Witsche want die verdreef hij uit de basis. Scoorden heel veel voor een LM. Er bij Ajax uitgewerkt omdat hij ruzie had met Ibrahimovic. Die was goed maar had veel nare trekjes. Kreeg o.a. rood na een grove overtreding op van de Vaart met het nationaal elftal. Ajax liet van der Vaart voor 5 mil gaan en daarna n**ide Ibrahimovic Ajax door op de laatste dag in het laatste uur voor het sluiten van de transfermarkt naar Juve te gaan.
1 0
aniet
Kijk ff naar wie de zaakwaarnemer was van Zlatan.
Die naait Ajax al heel lang
Ook Koeman met zijn `Rafael en Wesley kunnen niet samen op het middenveld hielp niet. Plus het feit dat zijn vriendin bij iedere uitwedstrijd voor dame van lichte zeden werd uitgescholden dreef hem veel te vroeg weg
0 0
WZAWZDB14
Voetballer pur sang
1 0
Jos1983
Typeert wel weer zn voetbal liefde.. in Nederland zie je niet snel een ster aansluiten bij Quick Boys of Capelle om zich nog een beetje op te trainen.. zou toch wat zijn dat Robben, bij Be Quick Groningen een paar potjes meedoet
1 0
Knalpot
Die dorpspastoor heeft nog een paar potjes meegespeeld met QB na z'n afscheid.
0 0
grensjager
Ik heb vorig seizoen nog tegen Regilio Vrede gespeeld. Is precies hetzelfde als in de stadions: lomp en onbehouwen. Volgens mij spelen de meeste profs nog wel ergens
0 0
Jari_held
Het respect druipt er vanaf terwijl raffie in zn tijd daar allang niet meer top was. Hier was ie geweldig, schonk ons titels en bekers en successen met oranje. Maar hij wordt uitgekotst door zn eigen amsterdamse supporters...

Genant!! Iedereen die op hem foetert heeft hem waarschijnlijk nooit zien spelen. Hij was een technicus pur sang, voetbalde omdat ie het mooi vond en liep met de borst vooruit over het veld. Alles wat ajax is
6 0
Leviathan
Alleen dat hield al vroeg op dat niveau... En kon meerdere keren naar Ajax maar verkoos de meest belachelijke clubs telkens boven een terugkeer.. Ik heb verder niets tegen hem daardoor ofzo, maar soms zet hij zichzelf ook wel een beetje te kakken
1 -3
Jari_held
Dat niveau hield vroeg op? Heeft jarenlang bij HSV gespeeld wat toen altijd hoog in Duitsland eindigde, een paar jaar top bij Spurs en belandde bij Real Madrid. Een carriere waar de 9 v.d. 10 profs nooit aan kunnen tippen. Dat hij niet terug kwam naar Ajax maakt hem nog geen mindere Ajacied; zullen altijd redenen voor geweest zijn waarom. Ik denk 1 van de belangrijkste is hoe we hier in Nederland en bij Ajax in het bijzonder om gaan met terugkerende vedetten...
3 0
aniet
precies die afzeikcultuur
0 0
mvdk
Hij belandde via HSV toch nog bij Real Madrid en Spurs.... Hij heeft een prima carrière gehad, al zat er wellicht nog meer in.
0 -1
AjaxPassion
Halen!! We missen nog een creatieve middenvelder...
1 0
gi0vanni
Ja leuk, hij wil zijn loopbaan goed afsluiten en in dit elftal zal hij wel een van de toppers zijn.
0 -2
Babayaka
raffie speelt voetbal voor zijn lol, behalve zijn gezin interesseert de rest hem niet meer.
3 -1
Rsv
Ontzettend sympathieke gast onze Raf
3 0