Nederland langs Oostenrijk op coëfficiëntenlijst

FinnDekker, 22-08-2019 om 22:50, 13112 views, AS |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Nederland heeft deze week goede zaken gedaan wat betreft de UEFA-coëfficiëntenranglijst. In de Europese kwalificatie werden goede resultaten neergezet, waardoor veel punten werden gescoord. De concurrentie liet het tegelijkertijd afweten.

Ajax speelde dinsdag gelijk in de play-offs van de Champions League tegen APOEL Nicosia. Feyenoord en PSV wonnen donderdagavond allebei met 3-0 in eigen huis tegen respectievelijk Hapoel Beer Sheva en Apollon Limassol. AZ speelde net als de Amsterdammers gelijk, tegen Royal Antwerp. 

De grote concurrent, Oostenrijk, had een mindere week. Sturm Graz en Austria Wien zijn reeds uitgeschakeld en LASK verloor afgelopen dinsdag van Club Brugge. Zodoende ging Nederland donderdag langs Oostenrijk en staat het nu op de belangrijke elfde positie. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Jammer dat Ajax de drie punten niet pakte ,dat geld ook voor AZ maar Feyenoord en PSV hebben een keurig resultaat gehaald.
Hopelijk kunnen we zo lan als mogelijk met 4 ploegen doorgaan, punten zijn zeker nodig om de weg naar boven op de UEFA lijst in te slaan.
AZ zeker niet kansloos gezien het wedstrijd beeld, PSV en Feyenoord kunnen uit ook winnen en van Ajax verwacht ik dat ook.
0 0
Venta
Ik kan nooit vinden wat een bepaalde positie op de lijst nou precies oplevert. Wat krijgt de nummer 1? Hoeveel directe plaatsingen CL, en hoeveel indirecte? Hoeveel directe plaatsingen EL, en hoeveel indirecte? En waar stromen de indirecte allemaal in? Eerste ronde? Of tweede? Of derde?

En de nummer 2 op de lijst? En 3? En 4? Etc...
0 0
PetrusKeizer
snap niet waarom ze die Co Efficient niet als vervanger van Schreuder aangetrokken hebben.
0 0
Redrum
Goeie overwinningen van psv en feyenoord. Maar laten we nou alsjeblieft niet gaan doen alsof zij het Nederlands voetbal aan het redden zijn. Het zijn op de lange termijn nog steeds hele schamele puntjes die ze gescoord hebben. Psv had nooit uitgeschakeld mogen worden tegen Basel en Feyenoord had uit bij Tbilisi ook gewoon moeten winnen. Dat ze nu hun thuiswedstrijdjes winnen is gewoon niet meer dan normaal.

Ajax heeft een wanprestatie geleverd, maar heeft 'gewoon' nog steeds een resultaat behaald in een uitwedstrijd tegen een kampioen van een ander land. Komende woensdag revancheren wij ons en winnen we simpel met 3-0. Bij Feyenoord en psv kan je er nu alweer vergif op innemen dat ze volgende week niet gaan winnen. Ze zullen wel doorgaan, maar ze zullen dus wel weer punten laten liggen voor Nederland. En ja, dan hebben we de poulefase nog he.
1 0
Pierre Heno
Hé Redrum...bel jij dan nog even met Apoel dat ze niet meer hoeven te komen spelen woensdag omdat jij de uitlag toch al hebt . Wèl zo beleefd toch?!
0 0
Libero
In de groepsfase worden pas echt de punten verdeeld en daar kom je nou eenmaal tegenstanders van een zwaarder kaliber tegen.
Met de vorige voorrondes in het achterhoofd zie ik beide ploegen het in de EL zeker niet makkelijk krijgen, ook al speelden ze gisteren gewoon prima.
0 0
Redrum
Ik zie op dit moment nog geen enkele reden om aan te nemen dat Feyenoord ook maar enige kans maakt op overwintering. Psv zou 2e in de poule kunnen worden met een gunstige loting. Punt is dat deze tegenstanders echt veel slechter zijn dan het niveau dat ze straks in de poule gaan treffen. Dan is het misschien niet zo gepast om nu te doen alsof je een wereldprestatie hebt geleverd.
0 0
Libero
Ach, je hebt het over volk dat zijn ploeg staat te huldigen bij een tweede plaats. Viel te verwachten.
Laat ze het maar goed doen, gaat ze hun kop kosten in de competitie. Op zich hebben ze best wat in huis om een aardig(!) elftal neer te zetten, maar in de breedte gaat het heel hard achteruit.
0 0
Redrum
Ja de lat ligt bij Feyenoord nu eenmaal extreem laag. Ik heb niks meegekregen van gisteravond, maar de euforie die heerste na de 4-0 overwinning tegen het plaatselijke bierteam van Tbilisi was bijna aandoenlijk. Ze gingen wel weer even meedoen om de titel! Vervolgens konden ze in de competitie weer twee wedstrijden op rij niet winnen en wisten ze ook uit niet te winnen van dat eerder genoemde bierelftal uit Georgië. Na gisteravond zullen ze ongetwijfeld weer nieuwe titelaspiraties hebben gekregen. De realiteit is echter dat hun basiselftal al van een heel bedenkelijk niveau is. Als Leroy Fer de man van de wedstrijd is, dan weet je eigenlijk al genoeg. Ze zullen met hun basiselftal vast derde worden in de competitie, maar in Europa hebben ze echt niets te zoeken. Mochten ze ook nog blessures krijgen dan kunnen ze zomaar afzakken naar plaats 5 of 6.
0 0
Ajax4life16
Zeik niet zo joh. Dit zijn gewoon goede resultaten, mag dus gewoon gezegd worden
0 0
Redrum
Ik zeg letterlijk dat het goede resultaten zijn. Het probleem dat ik alleen schets is dat de kinderhandjes van clubs als psv en feyenoord alweer veel te snel gevuld zijn. Dit soort tegenstanders ben je verplicht op te rollen. Ze denken nu wereldprestaties geleverd te hebben, terwijl ze in de poulefase tegenstanders gaan treffen die 3 keer zo sterk zijn. Als je dat niet voor jezelf toegeeft dan ga je onaangenaam verrast worden straks en dat gaat Nederland weer punten kosten. Enig realisme is dus gewenst in dit soort situaties. Helaas is dat ver te zoeken bij sommige clubs.
0 0
Libero
Dat zegt hij toch ook, 'goeie overwinningen'? Alsof je daar geen nuance aan toe mag voegen, dat dan weer niet?
0 0
EricAjax1
Maar wat hij zegt klopt wel. Ajax is de club die al jaren voor de punten zorgt.. dus niet net doen alsof psv en feyenoord het nu zo goed doen.
0 0
MáximaZorreguieta
mooie vind ik toch ook dat ik een psv supporter en een feyenoord supporter ken en beide beweren ze dat hun clubbie toch wel een heel erg groot aandeel heeft gehad in het behalen van de punten. Volgens mij is 90% van de punten die we de afgelopen jaren verdiend hebben van Ajax maar dat weet ik niet zeker. Feit is dat het eindelijk een keer de goede kant op lijkt te gaan en dat de Eredivisie weer wat meer Ere krijgt. Nu nog hopen dat we van het kunstgras afkomen.
2 0
Amsteraaij
op woensdag 1 mei artikel op voetbal primeur. sinds de zomer van 2014 haalt nl 176 punten binnen. 44 procent daarvan door ajax 79 punten. PSV 42 punten en fey 22 punten az 16,5 punt. ajax dus bijna de helft van de punten PSV iets meer dan een kwart en fey nog 1/8e
0 0
Redrum
Het zijn net kleine kinderen. Ze winnen allebei een keer een thuiswedstrijdje tegen subtoppers uit competities die nog slechter zijn dan die van Nederland en ze hebben weer praatjes voor 10. Als ze allebei dit jaar de EL-finale halen dan overtreffen ze nog niet de punten die Ajax vorig jaar gehaald heeft. Leuk dat ze allebei voor de verandering ook eens wat punten gescoord hebben, maar laten ze nou eerst maar eens wat meer punten pakken voordat ze echt praatjes krijgen. In de groepsfase staan ze allebei gewoon weer voor lul met hun huidige selecties en voetbal.
0 0
FrankBeton
Keurig gedaan gisteravond door Psv, Feyenoord en AZ.

Volgende week a.u.b. afmaken.

AJAX die Cyprioten naar huis sturen met nederlaag, om mee te beginnen.
5 0
koenos1
Ik zie toch graag nog één speler komen waarvan we zeker weten dat die er METEEN staat. Het liefst een middenvelder. Marin vind ik speler voor op bank en/of voor volgend seizoen. Je kan hem dan af en toe inbrengen, zodat hij er voor volgend seizoen echt staat. Suggesties voor een speler? Olmo?
2 -1
FrankBeton
Je wilt dat AJAX een speler haalt die er METEEN staat. Liefst een middenvelder.

Even denken, ..... De Bruyne? Kante? Pogba? Modric? Koke? Silva?

Zeg jij maar wie Overmars moet halen, ….
1 -2
Afstandsschot
Pogba schijnt weg te willen bij United
2 0
Sanalologo
Je oppert voor een speler die er zeker weten meteen staat. En dan kom je met olmo..
1 -1
Afstandsschot
Ja dat is inderdaad een speler die er zeker weten meteen staat. Geweldenaar. Tegelijk lijkt hij me onhaalbaar.
1 -1
Lane 8
Atletico gaat hem halen, dus ja idd onhaalbaar helaas
0 -2
Rood Gevaar
Alvarez is al afgeschreven?
2 -2
Ferd
Lekker on topic Koentje
6 -2
Hollister
De Uefa heeft de punten van dit seizoen nog niet bijgewerkt op de site .. laatste cijfers dateren nog van seizoen 2019/2020. Jammer had wel even willen zien of we nog verder kunnen stijgen en wie er nog in onze nek hijgen... die clubscoefficient is toch enorm belangrijk voor je status over 2 a 3 jaar als ze de nieuwe format willen introduceren. Bovendien is de kans groter dat je een keer wordt uitgenodigd voor deelname aan het zeer lucratieve vriendschappelijke voetbaltoernooi in de VS... minimaal 20 miljoen en max 80 miljoen geloof ik.. zeker voor onze exposure in de VS
0 -2
JariJari
Bert werkt het altijd meteen bij:

https://kassiesa.net/uefa/data/method5/crank2020.html
0 -1
Hollister
thnx, zie het nu
0 0
Rockpotje
staat gewoon op Wikipedia en anders even googlen, er zijn nog een paar andere sites die het bijhouden
0 0
Ajax4life16
Dat zou echt fantastisch zijn inderdaad. Het lijkt me dat we goed op weg zijn. De naam Ajax verkoopt en zeker als we het niveau van structureel CL knockoutfase bereiken zie ik het wel gebeuren
0 0
Willems10
2019/2020 is dit seizoen?
0 0
Hollister
Je hebt gelijk, foutje, ik bedoel dat de UEFA nog maar tot seizoen 2018/2019 heeft bijgewerkt. Neem aan dat de wedstrijden in de voorronden al meetellen voor je totaal. Zeker als we volgende week weten te winnen ontvangen wij en dus ook Nederland ook nog eens 4 bonuspunten. Jaargang 2009/2010 komt dan te vervallen en verliezen wij relatief weinig punten 9000. Stijging is lastig in te schatten omdat sommige clubs veel meer punten te verliezen hebben die net boven je staan, maar ook een aantal die veel minder verloren hebben en vlak onder je staan.. over een paar weken zal de nieuwe stand wel bekend zijn. Meetpunt is geloof ik voor dit seizoen al geweest. Wij staan nu 19e
0 0
Danos
jammer genoeg blijven we dit gezeur met oosterijk nog zeker 2 jaar houden. Dan vallen 2 jaren bij ons af waarbij we hoger hebben gescoord dan oosterijk. Over 3 jaar valt het verschikkelijke eu seizoen 17/18 weg
0 0
Rik428
Vergis je niet: voorrondepunten tellen alleen mee voor de landencoëfficiënt, tenzij je in de voorrondes wordt uitgeschakeld, dan krijg je wel de behaalde punten nog voor je clubcoëfficiënt. Zo heeft Ajax afgelopen jaar meer punten behaald voor de landencoëfficiënt dan voor de clubcoëfficiënt.
1 0
AjaxPassion
Precies. En bij plaatsing EL krijg je er 3 en CL 4.
0 0
BayernvanNederland
Waarschijnlijk directe plaatsing bij kampioenschap. Doorpakken dus. Volgende week CL halen en nog 1 topper halen (Olmo). Want het middenveld is te zwak met miskoop Marin en rechtsback Mazraoui.
1 -3
AFCAjax
Dankzij ons vorig jaar zijn we dit seizoen bij een kampioensschap sowieso gegarandeerd van CL (tenzij cl winnaar zich niet kwalificeerd via nationale competitie, tenzij wij de CL winnaar zijn natuurlijk, maar de afgelopen weken hebben me daar niet veel reden tot hoop voor gegeven)
dit gaat over volgend seizoen.
3 -1
Jariiii
Broeva! Haro!
1 -1
gi0vanni
Net zo creatief als het woord legovogel omgedraaid.
0 0
Ajax4life16
Ik denk dat dit best een jaar kan worden waarin we 10 punten kunnen gaan halen. Het lijkt me best realistisch dat wij weer dd laatste 16 kunnen gaan halen en het niveau van Feyenoord en PSV veraste me vandaag. PSV heeft met Malen, Bergwijn, Gakpo, Ihattaren en die nieuwe Mitroglu redelijk veel topspelers en ook Feyenoord vind ik niet heel slecht. Fer veraste me ook positief en die Kökcu vind ik ook opvallen. Alleen de verdediging vind ik daar wel matig, maar misschien word het nog beter. AZ was vandaag ook wel beter dan Antwerp dus prima
7 -2
SilverHaze
Feyenoord zijn van nature meer cupfighters. Als ze eenmaal in de EL zitten zullen ze het altijd wel redelijk doen. AZ zal wat geluk nodig hebben, Antwep is een gevaarlijke ploeg.

Tja Psv... ik heb al eens gezegd hier dat zij gewoon prma beleid voeren. Die Ihataren is echt heel erg goed en zal voor veel geld weggaan. Daarnaast kopen ze altijd degelijk in. Beter dan Ajax. Dat was de hoofdreden vermoed ik, waarom Overmars geen 40 mil voor Bergwijn durfde over te maken. Athans, zo liet hij doorschemeren in een interview.

Ten Hag zal enorm aan de bak moeten om weer kampioen te worden. Heb er wel vertrouwen in, maar makkelijk wordt het zeker niet. Ben wel blij met de toegenomen kwaliteit in de eredivisie. Concurrentie maakt ons beter.
3 0
koenos1
Precies! En ik denk dat AZ daar wel 2x gaat scoren en uiteindelijk door gaat
2 0
tyzinho
Heerlijk toch, hopen dat iedereen volgende week doorgaat. Alleen maar goed voor het Nederlandse voetbal dit. Na jaren weer hopelijk een paar teams in de groepsfase.
8 -1
Ajacider
Dus eigenlijk is de komende wedstrijd tegen APOEL een kwalificatieduel voor de Champions League van de komende jaren (mits we het kampioenschap behalen dan). Hoop dat de spelers zich realiseren dat als ze uitgeschakeld worden tegen APOEL eigenlijk alle inspanningen, krediet, lof en plezier van vorig seizoen teniet is gedaan.
4 0
Joseph
Nu hopen dat ze zich daar ook kunnen opladen voor de return, belangrijk dat ze opnieuw winnen..
1 0
fc Barcelona_ke
Lekker.. ajax moet wel effe winnen volgend week. Anders komt cyprus naderen.
5 -1
Ajax4life16
Dat zijn niet echt onze grootste zorgen volgende week
2 -1
Labrador
Dankzij Ajax ja
0 -3
Bjorn
Dankzij Ajax gaan we een stuk uitlopen als we woensdag de CL halen.
2 -1
ajax4ever01
Laten we eerst maar beter gaan voetballen als we die CL willen halen.
2 0
Ajax4life16
Die punten van Salzburg zijn idd al meegerekend, maar laten we het eerst maar afmaken woensdag
0 0
AFCA-B93
Zijn de 4 plaatsingspunten van RB Salzburg al meegerekend dan?
0 0
JariJari
Ja natuurlijk
0 0
KleinMiljoen
Nee, dankzij PSV en Feyenoord vooral
3 -5
Ajacied33
Hahaha was je dronken toen je dit typte?
0 -1
KleinMiljoen
Ja met je moeder. Het Oostenrijk haalde ons vorige week in, en wij nu hun deze week. Dat komt niet door het gelijkspel van Ajax
0 -1
Ajacied33
Jammer dat je dit achter je toetsenbordje typt hoerenjong...
0 -1
KleinMiljoen
stoer man. Is je moeder een collega van mijn moeder?
0 -1
MrPink
Gekkie. Die hebben het jaren verkloot.
0 -2
Hans Kraay Jr.
Neem aan dat dit als grap bedoeld is toch?
0 -2
***1900***
Is over de afgelopen 5 jaar gerekend, niks dus PSV en Fey.
0 -2
Redrum
Oh God, nog zon kneus..
1 -2
KleinMiljoen
Nee kneus. Oostenrijk heeft ons vorige week ingehaald. Nu wij hun weer. Dat komt vooral door de overwinningen van PSV en Feyenoord. Knuppeltje
2 0
Hans Kraay Jr.
Nee dat komt vooral door de punten die Ajax afgelopen seizoen heeft vergaard voor het Nederlandse voetbal.

Had Ajax dat niet gedaan dat had Oostenrijk nog steeds voor ons gestaan op de ranglijst zelfs met de EL voorronde overwinningen van PSV en FEY.
0 0
Luie
die 28750 punten zijn niet allemaal in deze speelronde verkregen
1 0
Labrador
Ja want ze hebben het vorig jaar zo goed gedaan in Europa?
0 -2
DUDE92
Credit where credit's due, gewoon goede resultaten vanavond van de NL ploegen. Mogen we als Ajacieden ook best toe kunnen geven. Wij hebben twee jaar en vier jaar terug ook meegedaan in de malaise.
3 0