Bazoer: 'Onder Bosz geen optie om te blijven'

BartVeenstra, 22-08-2019 om 09:35, 15734 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Nog niet heel lang geleden gold Riechedly Bazoer als één van de grootste talenten van Ajax. Een transfer naar FC Barcelona behoorde tot de mogelijkheden, maar de middenvelder wilde eerst in Amsterdam rijpen om later de grote stap te maken. Het liep echter allemaal anders.

Bazoer vertelt tegenover Voetbal International dat zijn broer - tevens zijn zaakwaarnemer - al gesprekken voerde met FC Barcelona. 'Ze volgden me nadrukkelijk', zegt hij. Nadat Bazoer onder Frank de Boer veel speelde, veranderde dat onder Peter Bosz. Een vertrek was een logisch gevolg en daar vertelt hij nu uitgebreid over. 'Ik ging weg omdat Peter Bosz andere keuzes maakte en mij dat trouwens ook eerlijk vertelde, nadat hij het van Frank de Boer had overgenomen. Dat zie je niet aankomen. Tuurlijk, je hebt een nieuwe trainer, maar ik had bij Ajax goed gedraaid en er leek niets aan de hand. Misschien als Frank de Boer niet was vertrokken...'

Dat laatste noemt Bazoer in het verleden kijken. 'Heeft geen zin', zegt hij daarover. 'Ik ben vrij nuchter en als er dan een nieuwe trainer komt, is het een domper als je op de bank komt. Toen was het duidelijk dat ik een stap naar het buitenland moest maken. Ik was klaar voor verdere stappen met Ajax. Ik had een vijfjarig contract getekend en nog vier jaar te gaan. Maar het was onder Bosz geen optie te blijven.'

Scoren tegen Ajax

Nadat Bazoer vertrok bij Ajax speelde hij voor VfL Wolfsburg, FC Porto en FC Utrecht. Sinds dit seizoen komt hij uit voor Vitesse en met de club uit Arnhem begon hij dit Eredivisieseizoen met een thuisduel met Ajax. 'Ik vond het wel een lekker gevoel, gelijk tegen Ajax beginnen. Als je dan meteen scoort, gloeit het wel van binnen. Heerlijk om er weer te zijn, heerlijk om dit door te zetten. Heerlijk dat gevoel van: hallo ik ben er weer!'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
vdhaas
Er zijn van die spelers die bijna ieder seizoen bij een andere club zitten. Vaak zijn het spelers met een bepaalde kwaliteit die voor iedereen wel te zien is, en met zwakke punten die op het eerste gezicht overkomelijk zijn. Aantrekkelijk voor een club misschien om zo iemand erbij te halen, maar na een jaar heeft de club meestal genoeg gezien. Ze leren niet veel bij: what you see is what you get. Misschien vroeg gepiekt. Als die speler dan ook nog eens teveel ambitie heeft om een trede lager (bij een club die de zwakke punten voor lief kan nemen) te blijven, dan heb je dus zo een speler als bazoer. Voelt zich misschien te groot voor het servet utrecht, maar is te klein voor het laken wolfsburg.
0 0
VIPete
Als hij echt karakter had gehad had hij tegen zichzelf gezegd "Ik ga zorgen dat die Bosz niet om me heen kan".

Als je even op de bank beland en je kiest direct het hazenpad dan zegt dat meer over jezelf dan over de betreffende trainer.
5 0
ram
Ik blijf het jammer vinden als dit soort bizar grote talenten het uiteindelijk, om allerlei redenen, niet kunnen waarmaken.

Bizar hoe klein het verschil is tussen slagen bij Real Madrid of eindigen bij Sparta ofzo... Dat onderschatten veel mensen.
3 0
Schwalbino
Het is een trechter waar maar een enkeling doorkomt. Soms kan het gewoon domme pech zijn. Of de verkeerde transfer gemaakt of gewoon te weinig iq.
0 0
Ajax-Amsterdam
Jep, daar zijn genoeg voorbeelden van op te noemen. Er is maar een heel klein procent dat een mooie carrière uiteindelijk krijgen. Er komt zoveel bij kijken om succesvol te zijn
0 0
JanBiesbos
opsjaken bazoer, eeuwig talent , thats it.
2 -4
Ajaxxxisdebeste
Technisch begaaft zwak mentaal = Bazoer
Technisch zwak mentaal sterk = Veltman

We zoeken spelers met hele pakketje: De Ligt, De Jong, Ziyech, Tadic, Van der Beek etc..
1 -3
Aspers73
Wat een goede foto! Alsof hij met zijn rugzakje en al de klas wordt uitgestuurd.
2 -1
diamanti
Leuke speler, jammer dat het er allemaal net niet is uitgekomen. Hopelijk kan hij een constant seizoen draaien bij Vitesse.
1 0
Mike81
Best knap dat iedereen weet dat hij niet zou slagen.
0 -1
Ajaxadept
Veel talenten missen de mentale veerkracht om de echte top te bereiken! Bazoer is daar één van. De vaardigheden en techniek had hij, alleen niet de echte mentaliteit die nodig is aan de top. Wellicht dat sommigen te vroeg al worden gepamperd met van alles en nog wat en daardoor nooit de echte top halen. Als je bij de subtop van Duitsland het niet redt, ligt het toch echt aan jezelf!
1 0
GrandMasterFlex
Hij maakt hierna gewoon weer een stap omhoog hoor. Die gozer is nog maar 22 en klinkt al een stuk wijzer tegenwoordig. Zie hem ook gewoon nog terugkomen naar Ajax.
0 0
gi0vanni
Klinkt of hij niet veel geleerd heeft. In het systeem van Ajax past geen postbode. Als hij gezegd had dat hij er nog niet was en dat hij toe had gegeven dat hij beter voor zijn plek had kunnen vechten in plaats van weg te lopen. Dan had hij stappen gemaakt. Spelers die nooit in de spiegel kijken zijn overbodig.
0 0
Raoul14
Gelukkig heeft hij alsnog de absolute top gehaald....
2 0
meerzicht
Bazoer, typisch voorbeeld van het jonge talent zonder geduld en de fout bij een ander zoeken ipv bij zich zelf. Had nu beter geweest als hij gewoon gevochten ommzijn kans te krijgen. Wij noemen dat ook wel een slapjanus.
Wie had dat gedacht; van een mogelijke transfer naar Spanje, naar een middelmatige voetballer en niet in oranje.
2 0
AjaxCitizen
Vind hem te veel het probleem bij iets anders zoeken dan zichzelf. Als De Boer was gebleven. Nieuwe trainer zet je op de bank, je speelt niet en het is gelijk een reden om naar het buitenland te vertrekken. Kom op man. Het ligt voor een groot gedeelte gewoon aan je mentaliteit. Neem een voorbeeld aan Lasse Schöne. Constant op de bank plaats moeten nemen, maar wanneer hij de kans kreeg liet hij zich zien en vocht hij zich terug in de basis.

De talenten van toen hebben allemaal hetzelfde probleem. Bazoer, Riedewald, Tete, EL Ghazi. Allemaal direct een transfer willen als ze ernaast worden gezet. Strijden voor een plek in de basis? Ho maar. Enige die zich heeft weten te herpakken is EL Ghazi. Bij Lille grotendeels mislukt, een stap terug genomen door op het tweede niveau van de VK te spelen, promotie afgedwongen mede door een doelpunt van EL Ghazi en nu een van de steunpilaren in de ploeg.

Hoop voor die andere jongens dat het nog wat wordt, want ze zijn toch alweer 22-23 jaar oud. Tete bijna 24. Dat zijn toch de leeftijden waarin je je als speler al redelijk moet hebben ontwikkeld en je richting je topjaren gaat.
6 -1
Ferd
Tete is geen mentaal probleem hoor. Die kan gewoon echt niet voetballen. Inzicht van een rupshondje, bang voor de bal. Alleen slidings maken kan hij goed.
0 0
bdsngsfs
Solliciteren prima, maar kom aub niet terug.
0 0
aniet
vechten!!
sommige spelers vechten voor hun plek
Lasse de laatste seizoenen vaak zich terugvechtend, is een prachtig voorbeeld
1 0
DS
Toen hij net bij Ajax in het 1e kwam was hij echt een revelatie, maar het werd al snel een postbode.
Net als Riedewald, Tete en El ghazi, allemaal talenten maar helaas hebben ze nooit de stap door gezet.
1 0
SamW
Ik zie hem niet vaak meer spelen, maar vorig seizoen met Utrecht in de Arena speelde hij een uitstekende pot en was hij constant dreigend met slimme passjes en loopacties. En als een nieuwe trainer (die op dat moment aangaf bij zijn droomclub te zitten en dus wel een paar zou blijven) het ziet in je niet zitten en dat ook uitspreekt, is het niet zo gek dat Bazoer eieren voor zijn geld koos.
0 0
Rommy
Bazoer klasse beter dan Marin
0 -5
WZAWZDB14
en vervolgens lekker rood pakken: "Doei, daar ga ik weer!"
3 -1
RusselWestbrook
Tering, de site en/of app is ook een beetje naar de klote, of niet?
0 -1
RusselWestbrook
Tering, de site en/of app is ook een beetje naar de klote, of niet?
0 -1
RusselWestbrook
Het ziet er bij Bazoer op het eerste oog allemaal geweldig uit. Groot, sterk, snel, goede first touch, vlammend schot.

Maar het spelinzicht van een borrelnootje. Schieten vanaf 40 meter, kansloze passes, nutteloos met de bal lopen.

Als het kwartje ooit valt zal ie best een goede voetballer worden, maar de grootsheid die hij leek te hebben lijkt ver buiten bereik, hij snapt het spelletje gewoon niet goed genoeg.
1 0
Minsc
Kwartje zal nooit vallen, inzicht heb je of niet.
0 0
RusselWestbrook
Het ziet er bij Bazoer op het eerste oog allemaal geweldig uit. Groot, sterk, snel, goede first touch, vlammend schot.

Maar het spelinzicht van een borrelnootje. Schieten vanaf 40 meter, kansloze passes, nutteloos met de bal lopen.

Als het kwartje ooit valt zal ie best een goede voetballer worden, maar de grootsheid die hij leek te hebben lijkt ver buiten bereik, hij snapt het spelletje gewoon niet goed genoeg.
1 0
Ajax27
Bazoer heeft gewoon de pech gehad dat hij in een periode bij Ajax zat dat het achterlijk veel middenvelders had. 9 middenvelders die allemaal 'recht' hadden op speeltijd. Waar de Boer veel controlerender speelde en er plaats was voor Gudelj, Klaassen en Bazoer.. 3 spelers die best veel overeenkomsten hadden, daar wou Bosz een andere dynamiek met meer creativiteit. Gudelj en Bazoer werden slachtoffers, Ziyech en Schone kwamen ervoor in de plaats, en ineens was ons middenveld oogstrelend om te zien toen het begon te lopen en de automatismen erin kwam.

Was klaassen er niet geweest... dan had Bazoer gewoon op die plek gestaan want op dat moment was ie ouder en verder dan vd Beek. Dan was het heel anders gelopen. Daarbij optellend dat ie jong en naiëf was, gebombardeerd werd tot grootste talent in jaren... blabla, dan krijg je het hoog in je bolletje. Het is moeilijk om dan zo nuchter als Frenkie en de Ligt te blijven.

Dus ja, combinatie van verschillende factoren en hoop pech. In een andere situatie had ie dit jaar wellicht na een weergaloos seizoen een prachtige top-8 club van Europa mogen uitzoeken.
3 0
ETM
Ja zo ongeveer zie ik het ook.
0 0
Murtagh
Als ie echt zo goed was had hij nu ook bij barca gezeten met of zonder de boer.
1 -1
Chesterson93
Oké, maf. Net zoals Davy Klaassen zichzelf een dienst bewees bij Everton, toch? Dat gelul dat je terechtkomt daar waar je top ligt, zelfs met een omweg, gaat niet voor iedereen op.
1 -2
Ferd
1 foute keuze kan. Maar bij Wolfsburg ging het niet. En in Portugal ging het niet. Dan ligt het niet aan de clubs,
2 0
Murtagh
als davy goed genoeg was voor Everton had hij wel gespeeld
1 -1
Chesterson93
Oké, maf. Net zoals Davy Klaassen zichzelf een dienst bewees bij Everton, toch? Dat gelul dat je terechtkomt waar je top ligt, zelfs met een omweg, gaat niet voor iedereen op.
1 0
D.B.
Op zijn leeftijd was het inderdaad ongeloofelijk raar geweest dat hij een seizoen minder zou spelen... Wat een sukkel, had geduld gehad en ze hadden in de rij gestaan voor hem. Overigens kan hetzelfde gezegd worden van Tete en Riedewald, knuppeltjes.
0 -1
Ajacied33
Over knuppeltjes gesproken...
0 0
voorkennis
vergeet El Ronaldo Gazhi niet en Justin jezus Kluivert
1 0
Ajacied33
Ik wil niet veel zeggen hoor, maar El Ghazi speelt gewoon PL op dit moment....
2 -1
Ajacied33
Ik wil niet veel zeggen hoor, maar El Ghazi speelt gewoon PL op dit moment....
0 0
JesseMKB33
Er is echt niet veel bijzonders aan Premier League spelen buiten de top 6, zeker niet als je 17e staat.
1 0
Ajax27
Niet? Jaarlijks tegen City, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham en Man U 2 maal spelen word je niet veel beter van? Ik weet niet of je het weet he, maar onze geliefde Tadic speelde ook gewoon maar bij Southampton, een club die nooit ergens voor speelt, de ene keer middenmoot is, de andere keer onderin bungelt. Wed maar dat je van een competitie met zoveel weerstand enorm verbeterd.
0 0
Ajacied33
Het is wel de grootste competitie ter wereld waarin hij nu wekelijks speelt...
0 -1
JesseMKB33
Er is echt niet veel bijzonders aan Premier League spelen buiten de top 6, zeker niet als je 17e staat.
0 0
JesseMKB33
Er is echt niet veel bijzonders aan Premier League spelen buiten de top 6, zeker niet als je 17e staat.
0 0
JesseMKB33
Er is echt niet veel bijzonders aan Premier League spelen buiten de top 6, zeker niet als je 17e staat.
0 0
Chesterson93
Slaat ook helemaal nergens op. Frenkie gaat weg op zijn 21e en Mathijs op zijn 19e. En die kon je echt niet langer in Nederland houden. Bazoer wou op zijn 20e nog wel blijven in Nederland. Met genoeg perspectief had je die dus evt. tot zijn 22e kunnen houden.
1 0
D.B.
vier clubs in twee jaar tijd, bij elkaar 35 wedstrijden gespeeld. Nogmaals fantastische keuze...
0 0
Robeerke
Dat je sindsdien overal mislukt bent ligt niet aan je instelling, zal Bosz ook wel schuldig aan zijn.
0 -1
TheTruth
Walgelijke persoonlijkheid maar ik hoop dat hij zijn niveau kan terugpakken.
0 -1
Barra
Dar valt ook wel mee toch, had het iets te hoog in zijn bol doordat hij in korte tijd zo opgehemeld werd. Maar walgelijke persoonlijkheid is wel zwaar overdreven zeg. We hebben het hier over jonge jongens die nog heel veel te leren hebben
1 -1
Ferd
Daarvoor had hij het al, ging weg bij PSV omdat hij het wel beter wist dan zijn trainers. Die jongen is perfect gebouwd voor een rol als centrale verdediger of verdedigende middenvelder. Maar dat vind hij te min.
0 -1
Barra
Maar staat dat gelijk aan walgelijke persoonlijkheid? Ik snap dat het waarschijnlijk een ietwat verwend mannetje is die weinig zelfkritisch is, maar we praten ook nog altijd over een jongen van 22/23
1 0
Ferd
Ik vind dat, als je het op die leeftijd, beter denkt te weten dan professionals met jaren ervaring al bedenkelijk. En als je dan stampvoetend naar de grote concurrent gaat omdat je je zin niet krijgt als 16 jarig kut ventje behoorlijk walgelijk, Dat zegt heel veel over je persoonlijkheid,
0 0
Barra
Dar valt ook wel mee toch, had het iets te hoog in zijn bol doordat hij in korte tijd zo opgehemeld werd. Maar walgelijke persoonlijkheid is wel zwaar overdreven zeg. We hebben het hier over jonge jongens die nog heel veel te leren hebben
1 0
Barra
Dar valt ook wel mee toch, had het iets te hoog in zijn bol doordat hij in korte tijd zo opgehemeld werd. Maar walgelijke persoonlijkheid is wel zwaar overdreven zeg. We hebben het hier over jonge jongens die nog heel veel te leren hebben
2 0
ajaxxcied4life
Ik lees de reacties hieronder en vind die zwaar overdreven. Bazoer is en blijft wat mij betreft gewoon een goede speler en hij heeft wat jeugdzondes begaan, maar ik vind het verder een prima ventje.
3 -1
insectenverdelg
kwaliteiten heeft hij zeker mist alleen realiteitszin. eistte een basisplaats en dacht dat hij al de belangrijkste speler was. Was in de medua ook ongelofelijk gehyped en geloofde er zelf in.
0 0
SilverHaze
Qua mentaliteit heeft hij nog stappen te maken, maar wat je zegt, spelers zijn nog zo jong. Ik denk dat Bazoer nogsteeds prima meekan. Bij Vitesse zie je duidelijk dat hij verreweg de meeste kwaliteit heeft aan de bal. Ik zie hem graag terugkomen onder Ten Hag. Die kan dit soort gasten naar een hoger niveau brengen.
2 0
AjaxPassion
Met Gravenberch heeft hij de verbeterde versie ter beschikking. Dus hij mag het eerst proberen met Bazoer 2.0
0 0
atalantanio
Deze gast heeft overal alleen maar laten zien dat Peter Bosz het bij het juiste eind had.
2 0
insectenverdelg
We telde in t stadion altijd de aantal keren dat Bazoer de bal zelf aanraakte v9ordat hij deze doorspeelde. Dat was 7 a 8 keer gemiddeld. Dat wilde Bosz idd niet, want het vertraagde het spel. Dacht dat gij beter was dan zn spel
Zat in se kampioenspot tegen de Graafschap ook al op de bank onder de Boer en dat had een reden.
2 0
Jelle2500
Alsof die optie onder een andere trainer er wel was geweest...
1 -1
Nicoonzeredder
Walgelijk ventje
2 -4
Ajacied33
Verklaar je nader. Waarom is Bazoer een walgelijk ventje?
0 0
Ajacied33
Verklaar je nader. Waarom is Bazoer een walgelijk ventje?
1 0