Volop Ajacieden in Oranje-voorselecties

BartVeenstra, 21-08-2019 om 14:45, 4219 views, Ons Oranje |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ook voor de jongere nationale selecties zijn meerdere spelers van Ajax opgeroepen. Hieronder volgt een overzicht van de Ajacieden die in voorselecties (afkomstig van Ons Oranje) zitten van de nationale elftallen van Nederland.

Nederland O20

Voor het Nederlands elftal onder 20 jaar is één speler van Ajax opgeroepen: Jurgen Ekkelenkamp. Oranje O20 speelt in de interlandperiode in september oefenwedstrijden Engeland en Duitsland. KNVB-coach Bert Konterman zal zijn voorlopige selectie van 25 man nog wel moeten inkrimpen.

Nederland O19

KNVB-coach Maarten Stekelenburg heeft liefst 35 spelers opgenomen in zijn voorselectie voor de interlands tegen Italië en Portugal. Namens Ajax behoren Daan Reiziger, Enric Llansana, Jurriën Timber, Nordin Musampa, Quinten Timber, Ryan Gravenberch en Terrence Douglas tot de voorlopige selectie.

Nederland O18

Oranje O18 werkt in september een vierlandentoernooi af in Nederland. De jeugdinternationals nemen het dan op tegen Denemarken, Verenigde Staten en Mexico. Op dit moment kent de selectie 35 spelers. De definitieve selectie - bestaande uit 23 spelers - wordt vrijdag 30 augustus bekendgemaakt. Een groot deel van deze selectie speelt in oktober op het WK O17.

Namens Ajax zijn Anass Salah-Eddine, Brian Brobbey, Calvin Raatsie, Devyne Rensch, Kenneth Taylor, Naci Ünüvar, Neraysho Kasanwirjo, Sontje Hansen, Steven van der Sloot en Youri Regeer voorlopig geselecteerd.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
wolterx
O18 10(!) spelers en nog paar oud-Ajacieden. Vrij bizar.
3 0
RaynoFischer
Nou ken ik niet de hele voorselectie uit mijn hoofd, maar volgens mij is de kans best groot dat ze alle 10 nog echt meegaan ook toch?
2 0
wolterx
Ik denk dat Regeer grootste kans maakt af te vallen, niet vreemd aangezien hij ook de jongste is. Maar verwacht er toch minimaal 8.
1 0
Wout1988
scheelt volgens niet zoveel met unavar
0 0
wolterx
Zeker waar, maar dan noem je er ook eentje ;) Ünüvar heeft misschien wel meeste puur talent van heel die groep.
1 0