Veltman: 'Niet doen alsof het heel slecht was'

BartVeenstra, 21-08-2019 om 12:40, 9333 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Joël Veltman geeft toe dat Ajax vaak slordig was aan de bal, maar de verdediger vindt het te ver gaan om te zeggen dat het dinsdagavond tegen APOEL Nicosia 'heel slecht' was. Richting de return van volgende week heeft de centrale verdediger annex rechtsback - die een plekje heeft weten te bemachtigen in de voorselectie van Oranje - dan ook vertrouwen.

Veltman legt in gesprek met Ajax Life uit waarom Ajax na de eerste twintig minuten minder ging spelen. 'Het is moeilijk voetballen tegen een ploeg die heel ver inzakt. (...) We kregen niet echt grote kansen, zeker niet in de eerste helft. We waren in de tweede helft een paar keer slordig op het middenveld waardoor zij kunnen counteren. Apoel komt dan in zijn kracht.'

Opvallend genoeg was Ajax ook slordig aan de bal wanneer het niet onder druk werd gezet. 'Dit was niet hoe wij willen spelen. Wij willen zeker zijn aan de bal, zelfs als we in het doelgebied van de tegenstander zijn, maar dat waren we een paar keer niet…', aldus Veltman, die toegeeft dat de automatismen nog volop gezocht worden. 'Dat kun je ook wel een beetje zien, maar we moeten ook weer niet doen alsof het een heel slechte wedstrijd was. We willen beter, maar 0-0, volgende week thuis in de Johan Cruijff Arena en dan moet het goed komen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Ik HOOP dat Overmars nog een middenvelder gaat halen die toevoegt aan het elftal, en blind een line terug samen met Schuurs/Alvarez
0 0
fanforeffer
Het was niet gewoon slecht ! Het was erbarmelijk slecht ! Veltman laatste man is een grote fout !
1 -1
ajax1forever
Breaking news!!

Marc Overmans probeert Veltman onder te brengen bij Telstar, maar clubicoon Heinz Stuy wil daar een stokje voor steken: "Zo'n koekebakker willen wij niet in de selectie hebben" aldus Stuy vanochtend in de Ijmuider Courant.
2 -1
Ajaxbrl
Straftraining hadden ze moeten krijgen! Met name Mazraoui, Veltman, Marin en Neres! Wat een niveau... Hopenlijk word Overmars op tijd wakker en koopt hij nog 1 a 2 ECHTE versterkingen, we willen mee doen in de CL maar kopen EL materiaal in!
1 -1
Catenaccio
100 x de wedstrijd terugzien Joël!
Straks huilen als je de Europa league gaat spelen.
Met dezelfde 11 minus Mazza gaat het 2000% zeker niet lukken
1 -1
Capi86
Pff ik kan de samenvatting niet eens terug kijken, zo dramatisch was het. Ik moest denken aan 2 jaar terug. Rostov ofzo.
0 -1
Capi86
Pff ik kan de samenvatting niet eens terug kijken, zo dramatisch. Ik moest denken aan 2 jaar terug. Rostov ofzo.
0 -1
Ellende
Misschien Veltman voor straf twee keer de complete wedstrijd terug laten kijken
2 -1
Siemsubliem10
Beste Joel, je hebt helemaal gelijk het was niet heel slecht....
Het was Godsgruwelijk slecht... Koop eens een goeie spiegel en houd hem voor
2 -1
Ginoajax1
Het lijkt wel of hij aanvoerder is. Hij lult meer in de media dan Tadic.
1 0
Ginoajax1
Opmerkelijk ook dat Veltman meteen op de eerste rij zit om de media te woord te staan. Hij wordt niet geremd door enige zelfreflectie. Hou je mond en presteer liever voordat je wat roept.
1 0
Ginoajax1
Pierre heeft gelijk. Deze vergelijking slaat nergens op. Veltman mag blij zijn trouwens dat hij rechtsback mag staan. Toegegeven , dat deed hij na zijn blessure heel aardig. Waarom die dolende ten Hag hem vervolgens centraal achterin zet is een volslagen raadsel. Lullen net als Blind dat het allemaal wel goed komt, ik moet het nog zien. Kijk deze pot nog eens terug man, je weet niet wat je ziet, en dat tegen een derderangs tegenstander.
0 0
EuforischeRealist
Er zijn tijden geweest dat er bij een slechte wedstrijd kansloos met 2-0 of 3-0 werd verloren, nu draait het een keer voor geen meter en zakken we door de ondergrens zoals al die zelfbenoemde kenners of tv en bij de kranten het noemen en kunnen we er met z’n allen ineens niks van???

Kom op zeg waar is de nuance in dit verhaal? Natuurlijk was het een baggerpot maar uit, in een play off duel, je tegenstander op 0-0 houden is Europees gezien gewoon voldoende, niet goed of prima maar zeker voldoende. Nu heb je ruim een week zonder wedstrijd om te werken aan die onderlinge afstemming en kun je thuis de laatste stap zetten.

Vergeet niet dat deze mensen op tv vorig seizoen na Barca - P$V (waarbij ze amper uit de eigen 16 kwamen) zeiden dat er een wereldpot was gespeeld.
0 -3
Web
Het was heel slecht, en dat kan
Vorig jaar had je ook zon wedstrijd in Rotterdam
Dat zijn van die off dagen dat bijna niemand zijn niveau haalt. En wij moeten niet meer aan vorig jaar denken, na genieten maar meer niet. Je bent nu eenmaal twee heel belangrijke spelers kwijt. Maar ik ben er van overtuigd dat het weer op de rit komt. Ik zou alleen nooit met Blind op het middenveld spelen, niet omdat hij dat niet zou kunnen, maar omdat je hem gewoon mist achterin. Hij weet als geen ander om de boel bij elkaar te houden. Goed aansluiten zodat het middenveld niet komt te zwemmen, want daar zit het probleem, de linies staan veel te ver uit elkaar.
0 0
GdlT
Ik, met mij veel anderen, doe(n) niet alsof het heel slecht was, het was echt heel slecht. Het wordt tijd dat de coach en de spelers van Ajax eens in de spiegel gaan kijken.
Als je minder kansen creëert dan gele kaarten en rode kaart krijgt, in je handen mag knijpen dat Apoel hun kansen niet weet te benutten en vervolgens zeggen dat dit niet heel slecht is, dan heb je weinig van het Ajax voetbal begrepen.

Het is sowieso lastig te begrijpen waarom ten Hag de hele verdediging om gooit. Laat Blind LCV spelen, Nico linksback en Nous rechtsback. Hoeft er maar één speler ingepast te worden. Blind kan iedereen aansturen en op hun plek zetten.
Nu wordt de verdediging uit elkaar gehaald. Nieuwe spelers die niet gewend zijn om de linies dicht op elkaar te houden, niet gewend zijn om met elkaar te spelen, moeten aan het systeem wennen, aan elkaar wennen en ze moeten elkaar coachen over iets dat ze zelf niet onder de knie hebben... Dat op het moment dat de, op financieel gebied, belangrijkste wedstrijd van het seizoen gespeeld wordt.
1 0
Cruijffthebest
We doen niet of het slecht was, het was gewoon tenenkrommend echt slecht Veltman!!!!
1 0
Noxin
Veltman is een beetje de weg kwijt, blijkbaar.
2 0
Bramzel
Ballen in de voeten van de tegenstander spelen en bijna een bal in eigen doel schieten is inderdaad niet slecht! Tja als dat je houding is wordt het ook nooit beter. En volgende week moet je vol aan de bak, omdat het gisteren allemaal zo slecht niet was (dan mag je hopen dat je zelf als eerste op voorsprong komt anders wordt het heel lastig, zo niet onmogelijk).
2 0
ST
Weg aub
2 0
Oliveira
Maar goed dat Veltman geen aanvoerder meer is. Zijn houding en inzicht is echt belachelijk slecht in interviews.
2 0
Aquanovio
Veltman als CV niet goed genoeg. Ik snap niet wat hij nog bij Ajax doet. Alles wat hij doet aan de bal loopt verkeerd af. Als ik coach was geweest bij Ajax had hij een tribuneplaats gehad of hij had mogen vertrekken. Zonder Veldman ben je beter af. Continu balverlies, zijn passing is bagger, onnodige overtredingen. Geef Schuurs of Alvarez de kans om zich te ontwikkelen op die plek en stuur hem naar de tribune. In mijn ogen is dit de slechtste Ajax speler ooit.
0 -1
aniet
Tuurlijk zegt hij dat als 1 vd slechtste, het is dat het merendeel vd tegenstanders ook heel slecht was anders.....
0 0
Fnatic
Oogkleppen af Veltman. Wat lul je nou man, het was bagger!
2 0
niquedegraaff
Dit is altijd al het probleem van ajax geweest. Veltman het was echt heel erg slecht! Punt uit. Erbarmelijk niveau. Maar zolang je dat niet erkent zal je niet verbeteren, en dat is waarom je ongeschikt bent voor Ajax. Het is wel toevallig dat sinds hij er in staat, het team weer zo ontkennend reageert op kritiek. Net zoals onder de Boer. Veltman liep met een heerlijke grijns van het veld. Totaal niet beseffen wat er op het spel staat. Het recept van de ondergang van Frank de boer destijds.
1 0
cantharel
Een paar keer slordig !!!!! , wat een zelfoverschatting, het was 75 minuten niet om aan te zien dat zulke duur betaalde spelers niet de bal naar een medespeler konden krijgen en continu naar een tegenstander. Het slechtste Ajax sinds hele lange tijd.We waren vorig jaar blij dat hij geblesseerd was en geen inbreng kon hebben en dat ging goed totdat hij weer bij de selectie zat en het paniekvoetbal weer terugkwam. Je zou bijna wensen.......
0 0
WouterBerg83
Ajax was slecht, Veltman was heeeel slecht. Dus als iemand nu even zijn mond moet houden is hij het wel....
2 -1
Hollister
Het ergst is nog wel dat die jandoedel van Ten Hag voor de transfer van 15/20 miljoen is gaan liggen..... en dus nu moet hij hem wel opstellen, dus maak je borst maar nat, die gaat iedere wedstrijd ons weer hartkloppingen bezorgen.. gaan ze hem zeker volgend jaar weer gratis de deur uit laten lopen... helemaal te triest voor woorden. Ben wel klaar met Teh hag, blijkbaar was toch Schreuder de man achter het succes
3 -3
Hollister
De honger is gestild met vette nieuwe contracten... de buit is binnen. Die gretigheid van vorig jaar, het teamwork, niets van dat alles was gisteren te zien... niemand werd boos, niemand stond op.. hoezo leren we van onze fouten? Nog geen 2 weken geleden al ver door de ondergrens, nu nog erger! Ik vrees voor een enorme deceptie. En die arrogantie, we doen dit wel eventjes volgende week bevalt mij al helemaal niet.
1 -3
TontoKarnaggel
Veltman doet me altijd aan een niet gewilde erfenis uit een andere tijd denken ( tijdperk De Boer ) Een beetje als dat oud klasgenootje van de middelbare school die jouw nog steeds belt en contact zoekt terwijl jij eigenlijk allang een andere en veel leukere vriendengroep hebt.
Je kan het hem eigenlijk niet kwalijk nemen en zal het dan ook nooit hardop tegen hem zeggen maar eigenlijk ben je er wel klaar mee....
4 0
3*stars*3
Ik probeer altijd positieve punten te zien in het leen en maakt niet uit hoe slecht het gaat.
Maar dit was echt heel slecht.
Beste Ajacied was Onana, beste man op het veld was die Jordaniër en dat zegt genoeg.
0 0
AFCACBS1900
Dit is dus de reden waarom ik Joel na 7 jaar Ajax nooit goed genoeg zal vinden voor Ajax 1, ook al blijft ie zich nog zo goed ontwikkelen. Als je dit soort teksten uitslaat na een wedstrijd getuigd dat alleen maar van een gebrek aan Ajax-mentaliteit en/of voetbal-intelligentie. En dat ie dat na 7 jaar Ajax met pieken en vooral dalen nog steeds niet afgeleerd is zegt ook een hoop.
4 0
RuffRhythim
Vind jij dat hij zich nog ontwikkelt?
1 0
AFCACBS1900
Ik vind hem wel beter dan een jaar of 2 geleden. Hij is wat minder slordig, iets slimmer in zijn spel. Niet dat ie goed genoeg is nu voor een basisplek hoor.
0 0
masterrr
Waar is de ambitie als dit niet heel slecht was?
4 0
Tha
wat is ie gek he
3 0
NR9
Was het ook heel slecht Joel. Moet echt beter. Ajax onwaardig voetbal was dit...
2 0
Ajax27
Tjah het is kut als je dit interview net na de wedstrijd moet geven. Als ie de wedstrijd daarna terug had kunnen kijken in het vliegtuig, dan had ie gezien hoe dramatisch het was. En dat had ie deze woorden niet gezegd.
0 0
kade88
https://youtu.be/EFZhrREF2l4

Zo onsportief en dan ook nog eens zo’n waardeloze voorzet. Na dit moment had Ajax afscheid van hem moeten nemen.
2 -1
Dapperestrijders81
Eens
0 0
Joseph
Veltman maakt zichzelf hier volstrekt ongeloofwaardig mee. Het was gewoon kut, op Onana na heeft niemand zijn niveau gehaald en tactisch klopte er geen ruk van.

In het proces naar verbetering zit ten Hag en sommige spelers nog in de ontkenningsfase, dat is heel zorgelijk!
1 0
Huggy89
Die jongens missen gewoon een gezonde dosis zelfreflectie. Toegeven dat het inderdaad bar slecht was en beterschap beloven zou veel meer ''goodwill'' kweken bij de supporters.
0 0
kade88
Wat erger ik me toch altijd aan die Veltman. Sinds zijn meest onsportieve actie ooit van een ajacied kan ik hem echt niet meer serieus nemen. Zeg gewoon dat we kut speelden en dat we er alles aan gaan doen om volgende week beter voor de dag te komen.
3 -1
oudzuid2
Blind, Ten Hag, Veltman... in ieder interview valt het allemaal wel mee. ongelofelijk
7 0
WZAWZDB14
Was altijd nog een redelijke voorstander van veltman, maar na de wedstrijd van gister en deze uitspraak? Ga maar naar het buitenland, dit hoort niet bij een topclub als ajax
3 0
goajaxgo
Mijn bloed gaat weer koken.
8 0
Leviathan
Bij mij ook mag hopen dat iemand m ff in zijn nek pakt en voor een tv zet.
0 0
Joseph
Met een beetje geluk komt er alsnog een club voor hem, zou toch lekker zijn om na dit soort wanvertoning Vertonghen te zien..
0 0
deeftherave
Weet je wat Joël? Je kunt een keer een pot kutvoetbal op de mat leggen. Dat er 150 man naar Cyprus zijn gereisd om dat te moeten aangluren, kan ook gebeuren in de voetballerij. Maar doe dan in ieder geval niet alsof al die mensen - die zagen dat het kut was - een steekje los hebben. Zeg gewoon dat je slecht gevoetbald hebt en dat je moeite had met die Cyprioten. En pak btw je droom alsjeblieft aan om je kunsten in Engeland te vertonen.
6 0
Hollister
Treffend gezegd..
0 0
Odin
Nog steeds valkuil nummer één voor Veltman: een hopeloos gebrek aan zelfreflectie. En dan leer je ook niet van je fouten en groei je ook niet als voetballer.
1 0
behangdelul
Ik heb hem lang verdedigd en wil echt niet zoals sommigen gisteren de boel affakkelen, maar als je dit zegt mag je van mij nog vandaag op de transferlijst. Wat een gek. Dit was het slechtste ajax in jaren! En ja het komt goed en zie het niet somber in maar om te zeggen dat gisterenavond niet heel slecht was is echt DOM.
5 0
goajaxgo
Oh, het komt goed. Fijn om te weten. Verdediging laat inderdaad geen muisje door.
0 0
behangdelul
Ik zeg nergens dat Ajax geen tegengoal krijgt. Ik zeg dat het goed komt, met andere woorden: Ajax kwalificeert zich voor de CL
1 0
Ajacied33
Slechtste Ajax in jaren??? Man man, vorig seizoen vergeten met Psv, Feyenoord, Az? Alle 3 de uitpotjes?Thuis tegen Heracles en Heerenveen vergeten? Volgens mij was dat pas echt slecht!!!
0 -4
Hollister
tegen Feyenoord speelden we de eerste 20 minuten ze compleet van de mat... en ja gisteren kwam heel erg in de buurt, klaar
0 0
Leviathan
Dit was echt bar en bar slecht hoor. Zeker met de kwaliteit dat er ook nog tussen loopt
0 0
Jariiii
Dat was superslecht, maar niet slechter. Ja, PSV-uit misschien.
0 0
behangdelul
Zelfs toen waren er in die wedstrijd nog punten waarop ze het goed deden. De eerste 35 min tegen Feyenoord was er bijv niks aan de hand, stond Ajax voor en waren ze beter. Gisterenavond was het echt verschrikkelijk de hele wedstrijd lang. Zo enorm slordig....
2 0
Radie125
We doen niet alsof het slecht was het was slecht
2 0
PetrusKeizer
je hoeft ook niet 'te doen alsof'. Het WAS namelijk heel slecht. Maar wel heel flink van je dat je nadrukkelijk niet zit te azen op de populariteitsprijs, Joel!
4 0
atalantanio
Laat deze man nooit meer verschijnen voor een camera. Zometeen barst het glas nog.
2 -1
Hans Kraay Jr.
Sorry Veltman, dit lijken mij niet de juiste teksten want het was wel heeeeeel slecht.

Misschien toch maar even de wedstrijd opnieuw bekijken want als je dit niet heeeeel slecht vindt is een transfer misschien maar beter.

Snap ook niet dat we Veltman nog centraal zetten dat kan gewoon echt niet, daar moeten echt wel beter opties voor zijn.
2 -1
RedFeather
Het grootste gevaar is dit
Dat iedereen gaat roepen dat het wel meeviel
Dat deed het niet
En iedereen roept het
Dit gaat fout
2 -2
AFCA.
We zijn dit weekend vrij. Ik stel voor dat Veltman iedere dag minimaal 1x de hele wedstrijd terug kijkt. Doen we dit interview volgende week opnieuw.
4 -1
mallerd
Het was echt zo verschrikkelijk slecht.
1 -1
Toon meer reacties