Media Cyprus: 'APOEL had moeten winnen van Ajax'

BartVeenstra, 21-08-2019 om 11:05, 6374 views, Cypriotische media |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'APOEL houdt Ajax op de nul', schreef de UEFA op haar website na afloop van het duel tussen APOEL Nicosia en Ajax in de play-offs van de Champions League. Op Cyprus zijn de media het daar niet mee eens en men vraagt zich dan ook af of de UEFA de wedstrijd wel gezien heeft. 'Ajax houdt APOEL op de nul', zou men een beter kop vinden, zo is te lezen op de website van RTL Nieuws.

Politis schrijft: 'Het mag klinken als overdrijven, maar de waarheid is dat APOEL teleurgesteld mag zijn na de 0-0. APOEL oogde flitsend tegen de kampioen van Nederland en kreeg grote kansen om een historische overwinning uit het vuur te slepen.'

Ook CNA is lovend over APOEL Nicosia. 'De ploeg speelde een fantastische wedstrijd tegen een van de grootste clubs uit Europa. Ze hadden zelfs de mogelijkheid om een voorsprong te pakken. Tijdens de return is nog alles mogelijk.'

Tot slot is het woord aan Philenews. Dat medium vreest voor de return van volgende week. 'Het is duidelijk dat de verhoudingen in de ArenA volgende week volledig anders zullen zijn. Ajax blijft de grote favoriet om de volgende ronde te bereiken, maar APOEL heeft bewezen mee te kunnen met de Amsterdammers."

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Barra
Wat een irritante schijtploeg zeg, heb me niet alleen lopen ergeren aan de slechte pot voetbal maar ook aan die aanstellers van Apoel. Dat maakt echt dat je als voetbalfan je tv uit wil zetten en nergens lees je erover wat voor jankballen het waren.
2 -1
Ansjo
Nou ja Ajax speelde als een 4 maar probeerde nog aanvallend te voetballen. APOEL speelde antivoetbal op de counter en dat is altijd punten aftrek dus ook een 4.
2 0
Ajax27
Apoel was flitsend... met een passnauwkeurigheid van 67% of wat zag ik in beeld komen haha. Man man man. ajax liet zich compleet meetrekken in het droevige niveau van de tegenstander. En door het nog matigere niveau van de verdediging kregen ze ook zowaar nog een paar dikke kansen. Nee Apoel was niet flitsend, Ajax was onthutsend slecht.
2 0
wendoo9
Apoel kan er helemaal niks van. Als je had willen winnen, had je tegen Ajax moeten voetballen en niet 82 minuten lang in een handbal formatie in de eigen 16 blijven wachten op de kruimels die Ajax laat liggen en dan om te counteren. Volgende week met een nulletje of 5 terug naar Cyprus sturen.
1 -1
PJSM
Waarheid als een koe.
2 -1
Frank1978
Nou, fantastisch voetbal inderdaad met negen defensief ingestelde veldspelers. Laat duidelijk zijn dat ik ons niet goed vond spelen en dan maak je met zo'n speelwijze als APOEL inderdaad kans op een resultaat tegen Ajax (en ja, ze hadden zomaar kunnen winnen ook), maar maken wij in de beginfase die gewoon heel behoorlijk was wel de 0-1, win je waarschijnlijk gemakkelijk. Slordigheden moeten gewoon uit ons spel en ik denk verder wel dat als we ons plaatsen een versterking (Olmo?) geen overbodige luxe zou zijn. Het was gister niet goed van onze kant, maar sommige mensen schieten wel heel erg door naar het negatieve. Vergeet niet dat we ook vorig jaar, NB in de tweede seizoenshelft waarin we een ongekend hoog niveau haalden, een paar keer vies door de ondergrens zijn gezakt. (Feyenoord en AZ uit bijvoorbeeld). Belangrijkste is dat we ons plaatsen en dan zie ik het ook wel weer in orde komen dit jaar.
2 0
waayop
In de laatste 5 CL thuiswedstrijden kreeg Ajax maar liefst elf doelpunten tegen. Vooralsnog is het wankel wat Ajax Europees laat zien, het wordt nog een zware dobber. Hoogmoed komt voor de val.
2 0
Adios
In de laatste 5 thuiswedstrijden waren de tegenstanders Real Madrid, Juve, Spurs, etc.
0 -2
ETM
Klopt gewoon wel. Vanuit een Apoel perspectief was dit een sterk optreden, en DE kans om Ajax echt bij de strot te grijpen. De Apoel kansen waren zeker niet minder dan die van Ajax. En ja Ajax speelde heel slecht, maar Apoel deed het ook goed. Is beiden waar. Hun hoekschoppen waren bijna allemaal gevaarlijk. Die wat blinde rappe rechterspits was een plaag. Onana heeft twee topsaves verricht. Hun keeper eigenlijk geen.
Ze hebben aardig verdedigt tot en met het weghalen van Huntelaars stift aan toe.

En ik denk dat die 0-0 voor Apoel niet genoeg zal zijn. Ajax zal een stuk beter voor de dag moeten komen in de JC Arena, maar als ze dat doen dan zie ik Apoel dat niet overleven.
1 0
AjaxMichael
Ik word altijd zo moe van tegenstanders die zich ingraven, met een paar countertjes eruit komen en dan opeens denken “mee te kunnen”.
1 -1
AFCAjax
Als we een beetje niveau halen dan walsen we over ze heen, maar dat gaat niet gebeuren, het gewoon weer een beroerde zaadpot.. denk ook niet dat ten Hag het aan de praat gaat krijgen, denk dat Schreuder het daadwerkelijke brein was.
Volgende week spelen we gewoon weer met Veltman in het centrum en Marin op het middenveld, al zou eventueel Veltman ook op rechtsback kunnen komen te staan nu Mazraoui geschorst is, maar Veltman zal hoe dan ook spelen, dat is een ten Hag-garantie.
0 -6
Illegaal
Met woorden win je niks... de daden tellen alleen en die zijn diep bedroevend bij dit slappe Ajax
0 -3
036AFCA97
Wat ik me afvraag he, die Olmo geruchten moesten toch ineens ergens vandaan komen? Het ging zelfs over dat Ajax rond was met hem etc. Waar komt dat nou vandaan?

Hopelijk komt die alsnog. Plus een goede verdediger en nóg een middenvelder.
2 -1
ram
En 5 spitsen en 75 koffiejuffrouwen. Hou op joh...
1 -1
Bjorn
Zowel Zagreb als Ajax kan zich nog voor de CL plaatsen. Daar kan het wel eens van gaan afhangen.
0 0
036AFCA97
Ah, tegen wie moet Zagreb en gaan ze het halen?
0 0
Ajacied33
Rosenborg
0 0
036AFCA97
Okeee nou hopen dat Rosenborg wint dan.
0 0
Bky
Waar zijn we in godsnaam nog die goede verdediger en nog een middenvelder voor nodig als bijv. Olmo gehaald wordt?
0 0
036AFCA97
Twee extra middenvelders is toch niks mis mee? Als je Olmo haalt heb je als middenvelders Olmo en Donny. Marin en Mazraoui hoef ik na gister geen woorden meer aan vuil te maken en Blind is achterin beter. Als Ten Hag zijn verstand gaat gebruiken en met de punt naar achter gaat spelen met Martinez en 6 en Donny met Olmo ervoor zou ook een extra middenvelder niet nodig zijn. Maar ook dat gaat helaas niet gebeuren.

Oke, een verdediger bedoelde ik Vertonghen mee. Als dat niet kan is een verdediger niet echt nodig. Zie hem gewoon graag terugkeren.
1 -1
wendoo9
Je hebt het over Marin, Maar de hele ploeg was gewoon baar slecht. Wat heeft Ziyech, Donny en Neres laten zien ??? Maar daar mag er niks over gezegd worden. Van de eerst genoemde zwak aan de bal, vrijtrappen en de hele corners niet om naar huis te schrijven. Donny als een blind paard. Neres had constant ruzie met de bal. Deze drie waren nog slechter dan Marin. Dus niet op de man spelen A.U.B Dit was gewoon een wanprestaties van de hele ploeg inclusief Erik en consorten
0 0
036AFCA97
Tuurlijk, iedereen zakte door zijn ondergrens behalve Onana en Martinez, maar de rest liet het in de vorige wedstrijden wel redelijk zien en Marin niet.
Marin is nu al 4 wedstrijden de slechtste en gister was die een van de slechtsten.
Daar baseer ik mijn oordeel op.
0 0
Hans Kraay Jr.
Ik vind eigenlijk dat Ajax daarnaast ook nog 3 spitsen en 5 buitenspelers moet halen.

Niet omdat het moet maar gewoon omdat het kan.
0 -1
Frank1978
Ik vind dat we gewoon een heel nieuw elftal moeten kopen. ;-)
0 -1
Cupmetgroteoren
Ik vind dat er meer respect moet zijn voor de tegenstander. Ajax is voor dit soort teams nu 'the team to beat'. Dus ze mogen trots zijn op de prestatie die ze hebben geleverd en hadden inderdaad kunnen winnen.

Ajax moet naar zichzelf kijken. De afgelopen jaren is het imago van aanvallend en goed georganiseerd team zorgvuldig opgebouwd. Dat wordt nu langzaam afgebroken.
0 0
Frank1978
Zou het heel misschien ook zo kunnen zijn dat we gewoon NOG niet top zijn op dit moment, maar het wel nog beter kan en gaat worden? De voorbereiding op dit nieuwe seizoen is gewoon verre van ideaal geweest met belangrijke spelers die pas heel laat in de voorbereiding weer beschikbaar waren. Het lullige is gewoon dat wij deze voorrondes moeten spelen, je moet er meteen weer staan, maar je ziet bij zoveel clubs dat het in deze fase nog geen top is. Ik ben ervan overtuigd dat we vanzelf ook beter gaan spelen, belangrijkste is nu dat we ons plaatsen komende week, ik heb daar alle vertrouwen in.
1 0
Schöne82
Was wel verdiend geweest. Gelukkig hield Onana ons op de been en raakten ze de lat...
Was een wedstrijd waarvan TH heel veel heeft kunnen leren, zonder al teveel schade.

Blind naar achter, Veltman eruit (fijne twaalfde, dertiende man). Middenveld is een grote puzzel, maar Marin maar even banken.
1 0
0h0Litmanen0h0
Typisch gevalletje van waren zij nu zo goed of wij zo slecht?

Wat mij betreft zeker het laatste en we gaan ze in de JC ArenA een flink pak slaag geven. Die knakkers konden er weinig van....
0 -3
Santiago
Snap zulke uitspraken echt niet na die wanvertoning van gisteren. Denk dat hopen op kwalificatie al genoeg is.
3 0
Illegaal
Gebrek aan kennis zijn dit soort uitspraken
1 0
Leviathan
Slacht ze in Amsterdam alsjeblieft af met 7-0
0 0
Simon1
Ajax was slecht, heel slecht, maar APOEL is van zo'n erbarmelijk niveau dat ze het dan nog geen eens hadden verdiend om te winnen. Als je niet scoort, moet je niet janken dat het had verdiend om te winnen.
0 0
Cupmetgroteoren
Zyiech moet niet op het middenveld. Laat hem gewoon lekker op rechts in een halfvrije rol. Daar is het gewoon goed gegaan, waarom weer alles omgooien. Aan de rechterkant mag ie balverlies lijden. Ik vond 'm gisteren in de eerste helft niet slecht, en is de enige die beweegt zonder bal.

Ik snap niet dat ten hag gewoon nooit op concrete punten ingaat:

- er moet meer tempo in, meer beweging bij spelers die de bal niet hebben
- van de beek staat te diep en dient meer mee te verdedigen
- van achteruit moet meer opbouw komen (alvarez/schuurs)
- overwegen om martinez en blind om te wisselen voor meer power op het middenveld
- op de rechtsback plek dienen zowel mazraoui als dest meer te focussen op hun verdedigende taken en dichter bij hun man te staan in duels
0 -1
AFCA-CBS
Als dit al 'flitsend voetbal' is voor Apoel, dan is het wel duidelijk wat een niveau de ploeg normaal gesproken haalt.
0 0
Ajacied33
Ik merkte aan het Apoel publiek al dat ze erg tevreden waren met hoe ze speelde gisteren. Dus Apoel speelde top voor haar doen en Ajax dramatisch.....Kan dus in Amsterdam alleen maar beter..
1 0
DoorenAFCA
Dit dus.
0 -1
marwirtz
Ik denk inderdaad dat je Blind moet terughalen naar de verdediging. Laat hem met Per Schuurs samen spelen. Dan heb je de verdediging maar op 1 plaats veranderd t.o.v. vorig jaar.
Daarnaast zou ik Martinez en Donny op het middenveld zetten en wie de derde is zou ik echt niet weten. De voorhoede Neres, Tadic en Ziyech.
Maar tegelijkertijd, vorig jaar hadden we er ook hele slechte wedstrijden tussen zitten en toen was elftal wel ingespeeld, denk aan AZ uit. Maar we moeten niet onze spelers gaan afvallen. Marin de tijd geven. sommige spelers staan er meteen en sommige duurt het langer. En waarom je spelers afvallen. Dan moet je Overmars afvallen, want die heeft hem gekocht.
2 0
Schöne82
Martinez switchen met Blind lijkt me een goede zet. Schuurs naast Blind is een risico, maar betere optie hebben we ook niet.
0 0
MM1974
ten hag snapt het niet helemaal,verkeerde opstelling
1 -1
koenos1
Even deels off topic. Hoe kan het zijn dat Marin in de Belgische competitie één van de beste spelers was? is dat puur het systeem van Standard of wordf de Belgische competitie gewoon overhyped?
0 -1
Illegaal
Was hij in Belgie een van de beste spelers.. wie zei dat ?
0 0
Bjorn
Hoger tempo en een heel andere rol dan dat hij bij Standard had. Maar voor sommige ballen die hij geeft maakt de rol niet uit. De meest eenvoudige ballen levert hij in, heeft ook echt met vertrouwen te maken.
1 0
Illegaal
Vertrouwen missen is ook een kwaliteit, een topper moet er staan en die moet niet voor jan lul op het veld rondlopen
0 0
N-ajax
Ik gok dat hij wel goed is als het spel wat trager is, Maar het tempo van Ajax kan hij (nog) niet bijbenen.
0 0
Mokum_32
Ik zie hier reacties van: vorig seizoen moesten we ook wennen, of dit is een compleet nieuw elftal.
Maar dat is onzin er zijn slechts 3 wijzigingen. Van frenkie en de ligt kon je zien dat ze over veel voetballend vermogen beschikte en potentie hadden. Dat is bij marin en veltman het tegenovergestelde. Onder het niveau Europese subtop dat zie je ook terug in ons spel

Marin heeft vorig seizoen 2 goeie wedstrijden tegen ons gespeeld daar is die vooral op gescout omdat die zon goeie indruk achterliet. Op dit moment hebben we niks beter dan veltman en dat is zeer triest en mag je overmars aanrekenen. Schuurs is er schijnbaar nog niet klaar voor al vond ik zelf dat die een geweldige voorbereiding draaide.

Alvarez is een 6 en geen 4, het is hopen dat schuurs snel constant wordt op dit moment zijn we weer op het niveau van het ajax van een paar jaar geleden
1 0
Bjorn
We waren ongeloofmatig matig, maar ook wij hadden 'm gekgenoeg kunnen winnen. Donny's bal op Tadic was net tekort anders schuift hij 0-1 binnen. In die periode had APOEL nog niets te vertellen. Maak je 0-1, speel je met veel meer vertrouwen en worden zij juist onzeker.

So be it. Woensdag moet het kolken en we gaan weer naar de CL. Vak 427.
0 0
Radie125
Een 3-1 overwinning zou een goede afspiegeling zijn geweest. Als wij volgende week achter komen gaan we het niet redden. Moeten snel 2 goals maken anders is het de hele wedstrijd billen knijpen. We zitten nog niet op 40% van het nivo van vorig seizoen rond deze tijd.
0 0
Simon1
Wees niet zo lief en zeg gewoon nog op 10% van het niveau van vorig seizoen. Kijken naar Ajax is op dit moment net alsof je een ui staat te snijden.
0 0
Radie125
check
0 0
Onpartijdig
Ik ben het eens met de titel van dit bericht, al denk ik wel dat Ajax doorgaat naar de volgende ronde. Ik ben het wel eens met Blind dat niemand het meer over deze wedstrijd heeft als we komende wedstrijd winnen. Al moet er wel snel een stijgende lijn komen, maar ik verwacht met deze staf ook wel dat we die zien na een wedstrijd of 10 (sommige mensen vergeten het gezeik aan het begin van afgelopen seizoen)

Het middenveld heeft in dit soort wedstrijden behoefte aan meer creativiteit, al weet ik niet of Ziyech op het middenveld zetten de oplossing is. Iedereen zit altijd te zeuren over dat hij teveel balverlies heeft... als hij dat op het middenveld heeft als nummer 8, dan is de kans op een gevaarlijke counter alleen maar groter. Vooral als Vd Beek weer enorm diep staat en niet kan meehelpen om te corrigeren. Wellicht Martinez op het middenveld, dan heb je nog wat meer een "breker" en dan alsnog daarvoor Ziyech en Vd Beek zetten. Al verander je dan wel het complete middenveld tactisch gezien, omdat Vd Beek dan minder diep moet staan en Martinez op het middenveld moet staan. Aan de andere kant lijkt het me wel goed voor Schuurs om naast Blind te staan in de verdediging. Ik zie Blind en Schuurs als een prima duo in de verdediging.

Ik ben niet zo van het alsmaar kopen, ik denk dat we genoeg middenvelders hebben.. maar vanwege het tekort aan creativiteit kan ik de eventuele interesse in Olmo wel begrijpen.
1 0
VoorJohan14
Ziyech is nu wel veel meer een werker geworden bij balverlies dan toen hij vroeger op het middenveld stond. Je zag ook bij vlagen dat het gister beter ging lopen met hakim op 10.
1 0
Onpartijdig
Ja dat vind ik wel een goed punt. Ziyech zelf verdedigt ook mee wanneer hij de bal verliest. Ondanks dat hij gisteren ook matig speelde zag je wel de wil om te winnen bij hem.
Ik durf echter nog steeds niet goed te zeggen of ik Ziyech en Vd Beek samen op het middenveld zou durven zetten.. Ik zie liever Ziyech met een bepaalde vrijheid op de flanken staan, op het middenveld is hij wellicht wat meer gebonden aan regels en de vraag is hoeveel we wij hebben aan zijn creativiteit als hij relatief veel defensiever staat (aangezien hij zelfs nog achter Vd Beek moet blijven staan). Wellicht Ziyech als meest aanvallende middenvelder en Vd Beek een klein beetje naar achteren zetten. Al haal je daarmee wel bepaalde kwaliteiten van VD Beek weg.
1 0
WZAWZDB14
vd beek op 8 (of 6) en hakim op 10, maar dat betekent niet dat donny helemaal niet meer diep kan gaan, alleen minder vaak. Zolang dit maar goed afgestemd wordt. Op momenten dat hij wel gaat zorg je dat bijvoorbeeld de backs minder diep gaan staan
0 0
0h0Litmanen0h0
Gewoon Martinez op middenveld en Blind centraal achterin. Martinez heeft wel de snelheid en felheid om counters eruit te halen.

In dit soort wedstrijden mis je met name de verdedigende kwaliteiten van Frenkie. Aanvallend bracht hij ook niet veel tegen ploegen die de bus parkeerde, hij bracht het vooral tegen ploegen die volle druk zetten en dan eronderuit te dribbelen.
0 0
WZAWZDB14
No shit, maar wie zet je nog meer op het middenveld?
0 0
WZAWZDB14
volgende week:
-Neres - Huntelaar - Tadic-
--------------Ziyech--------------
------Martinez--Vd Beek------
Nico--Bind--Per/Alvarez--Dest
2 0
Radie125
zou Huntelaar er niet inzetten voorhoede zoals gisteren en Alvarez naar het midden Beek centraal
1 -1
VoorJohan14
alvarez, die nog geen hele wedstrijd heeft gespeeld, gelijk op het middenveld zetten, waar het nu voor geen meter loopt, wel riskant. Hij kan net zoals marin de handelingssnelheid missen
1 0
Labrador
Och Ajax had voor het eerst sinds weken een complete off day. Scoort voor het eerst sinds weken een keer niet en meteen is iedereen in paniek. Overmars is kut, Ten Hag is kut, alles is de schuld van Marin en Olmo is de nieuwe messi. De waan van de dag
3 -2
Aspers73
Als je Ajax een beetje hebt gevolgd dit seizoen zie je er bij Ajax vrij weinig van klopt en de trainer spelers op verkeerde plaats neerzet. We krijgen tegen iedere ploeg (veel) grote kansen tegen en veel doelpunten ook. Zelfs de PAOKS en VVV's kunnen zo tegen ons scoren.
0 0
Ajacied33
Ja, lees de reacties met stijgende verbazing man. Wat een reacties en wat een paniek! Natuurlijk is het niet goed geweest, maar we hebben niet verloren en we gaan gewoon door, ben ik 100% van overtuigd. We hebben een nieuw team dat nog ingespeeld op elkaar moet worden. Met een paar poppetjes moet geschoven worden, maar de potentie is er zeer zeker. Vorig jaar om deze tijd was het niet veel beter. Kritisch zijn hoort bij een Ajax supporter, maar je kan het ook overdrijven..
2 -1
koenos1
Amen!
0 0
N-ajax
Het middenveld en de verdediging staat al de hele voorbereiding ruk.
1 0
Rentokill
Zo is het helemaal.
0 0
JSF
Dank. Exact
0 0
meerzicht
Als hadden komt is hebben te laat !
0 -1
Gonzalez75
Dat klopt, maar ze hebben potverdorie ook nog gelijk. Nu moet je in de Arena het afmaken. Alhoewel Apoel toch duidelijk een niveau lager is dan Paok, dan nog moet je oppassen voor zo'n geniepig tegendoelpunt.
1 0
AjaciedRK
Ik weet niet welke wedstrijd zij gekeken hebben of hoe APOEL normaal speelt, maar als ze vonden dat ze nu flitsend speelden....

Ajax zakt, mag ik hopen, niet nog eens zo door de ondergrens. Volgende week gewoon afmaken.
0 -1
Ajacied33
In Amsterdam wordt het gewoon 3-0
1 -4
goajaxgo
Pfff.... Vooral dat woordje 'gewoon'.
0 0
Mokum_32
Net zoals paok thuis right ?
2 -1
Ajacied33
Prima...
0 0
Cesc8
3-2 is ook zat.
0 0