Van de Beek: 'Niet zo dat dit een héél slecht resultaat is'

GinoHaverkamp, 21-08-2019 om 00:00, 7675 views, Ajax TV |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Donny van de Beek is van mening dat Ajax niet goed speelde tegen APOEL Nicosia, maar stelt dat het resultaat niet tegen viel. Ajax mag volgens hem niet klagen met een gelijkspel.

'Zij hebben een paar goede kansen gehad. Wij ook wel, maar in de counter kregen zij een paar echt grote kansen', laat de middenvelder weten aan Ajax TV. Hij baalt er van dat de Amsterdammers niet tot scoren zijn gekomen. Die uitgoal had veel kunnen schelen voor in de return. 'We hebben geen uitgoal gemaakt. Dat is teleurstellend, maar thuis moeten we gewoon winnen natuurlijk.'

De 22-jarige Oranje-international is zich er dan ook van bewust dat Ajax zomaar had kunnen verliezen op Cyprus, gezien de grote kansen die APOEL Nicosia kreeg. 'Het is ook weer niet zo dat dit een héél slecht resultaat is', zegt hij over het 0-0 gelijkspel.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
aniet
Misschien moet Donny ff terugkijken
Het resultaat valt niet tegen, thuis er overeen met een monsterscore
Het getoonde spel echter was niet om aan te gluren
0 0
flyingsoccer
Dit is wel een slecht resultaat ze hoeven maar 1 keer te scoren en je hebt een mega probleem.
0 0
aniet
ze moeten er gewoon 1 meer scoren, en dat team is echt slecht
0 0
PetrusKeizer
de heren zijn niet per vliegtuig, maar drijvend op n roze wolk naar Amsterdam teruggekeerd. Nee, het resultaat is niet eens zo heel slecht. Het is ook geen bijzonder GOED resultaat, Donny.
0 0
stefanwillem
Hou toch je mond met je niet zo slecht. Het boeit je helemaal niks meer als je maar zo snel mogelijk weg kan.
0 0
EersteAanname
We lijken Feyenoord wel na de uitschakeling tegen Trencin. Zo slecht was het helemaal niet, nou dat was het wel en het zal een heel stuk beter moeten volgende week. dat erkennen lijkt me een belangrijke eerste stap
0 0
Engeltje
Ieder gelijkspel is uitschakeling, gevaarlijke uitslag, thuis zijn wij minder in de resultaten Europese wedstrijden, Apoel is juist in uitwedstrijden sterker, kans is 50/50
0 -1
Ajacied33
Wat een angsthaas, ik hou de kansen op 90/10. Wij gaan sowieso de CL in
3 0
EersteAanname
Jij hebt niet gekeken gister? We zijn gewoon een paar keer heel goed weggekomen hoor
0 -1
Ajacied33
Ik heb wel gekeken en het was heel slecht. Maar het kan alleen maar beter, en Apoel speelde op haar top. Ik weiger om alles negatief te zien. Ik heb vertrouwen in TH. Maar tuurlijk moet het beter, tevreden zijn mag niet
3 0
Truth
Het resultaat was dan ook het enige dat niet HEEL slecht was gisteren
0 -1
DT10
Het enige dat niet slecht was, was Onana!
0 0
Ajaxbrl
Dus dat..
0 0
DT10
"Niet zo dat dit een heel slecht resultaat is..."

Jawel Donny! Dat is het wel! Maar goed, volgende week vol erop klappen en dit klusje klaren!
0 0
Joodhannus73
Real haakt nu zeker af. Hun scouts zaten zeker op de tribune tegen PAOK en APPOEL. Ik snap helemaal niets van de hype rondom Van de Beek. Ik riep het en blijf het roepen; het is een mindere versie van Klaassen. De laatste had tenminste nog wat duelkracht en gif. Van de Beek kan alleen maar diep gaan. Is dat zo speciaal? Hij kan geen man passeren, zijn handelingssnelheid is te traag, passing vaak onnauwkeurig en hij mist overduidelijk teveel kansen. Zie liever Tadic op 10 met daarvoor een echte spits. Huntelaar is pinch hitter. Geen basis spits. Nog steeds goed, maar te traag voor de grote wedstrijden. Offensief hebben we echt een groot probleem. Ziyech en Tadic zijn van origine middenvelders. Neres en Huntelaar zijn de enige echte aanvallers van niveau. Promes zou je daarbij kunnen rekenen. Dat is veel te pover voor een topclub. We missen een spits de er gewoon 30 in de competitie maakt en nog een snelle buitenspeler met diepgang. Veel disbalans in de selectie.
0 -3
Lane 8
Lol
0 0
Jari83
Omdat hij een mindere wedstrijd speelt?
0 0
Gonzalez75
Gisteren was wederom een voorbeeld van verkeerde mentaliteit en instelling. Kijk ons nou, wij zijn Ajax en winnen wel ff. Wat een slappe hap. Als de tegenstander Manchester City, Dortmund, PSG of welke topclub was geweest, ja dan hadden ze veel beter gespeeld. Want dan wil je het echt laten zien en niet de boot ingaan. Je moet iedere wedstrijd als topwedstrijd benaderen en beschouwen anders krijg je dit. Dit is weer typisch gevalletje onderschatting geweest. Slecht, slechter, dramatisch.
0 0
Bky
Fuck man, na vorig jaar zouden mensen toch wel snappen dat het dus nooit aan mentaliteit ligt maar aan een werkende tactiek met spelers die elkaar aanvullen.

Maar nee, de eerste beste keer dat het tactisch niet loopt gaan mensen hier weer "mentaliteit" de schuld geven. Snap je voetbal dan echt niet?
0 0
Gonzalez75
Nee, ik snap en begrijp er niets inderdaad daadwerkelijk niets van. Tactiek is een onderdeel hiervan, dit was wederom staaltje van verkeerde instelling. Kijk eens hoeveel kaarten al onnodig worden gepakt.
0 0
Bky
Veel kaarten zijn niet "onnodig" gepakt. De gele kaart van Veltman en Mazraoui zijn typische voorbeelden van spelers die op de rem moeten trappen omdat het team niet goed stond.

Die van Marin was bijv. zwaar onnodig, maar dat is dus een speler die en door de ondergrens zakt (dat heeft weinig met instelling te maken, dat doet voorkomen alsof hij expres al die ballen van zijn voet laat springen) en compleet stond te zwemmen op het middenveld.
0 0
FerdiZ
die van Veltman was de meest onnodige van allemaal...
Martinez kon de bal zo pakken
0 0
Gonzalez75
Marin in Jong Ajax ervaring laten opdoen ivm speelstijl. Veltman rechtsback of bank. Mazroui nooit meer op middenveld en lekker back zetten.
0 0
3*stars*3
Niet heel slecht resultaat nee heel gevaarlijk.
Kom op, als je als thuisspelende ploeg geen goal tegen heb gekregen, heb je pas een goed resultaat.
Ik ga nou niet doen alsof Ajax er helemaal niets meer van kan maar ze maken het zichzelf nu wel te moeilijk.
Gister moest je die tik uitdelen.
1 0
altijdwelwat
Donny kwam zelf tot 9 geslaagde passes , in 95 minuten voetbal. Dat zijn echt belachelijke cijfers , Ajax onwaardig hele wedstrijd verstoppertje gespeeld en het mag allemaal. Neres , Mazraoui zijn nog helemaal niet wedstrijd fit , en mogen falen en doen wat ze willen. Zelfde geldt voor Marin die is al 9 wedstrijd de zwakste schakel , iedereen ziet dat behalve ons tactisch wonder uit Tukkerland. Totale minachting naar jongens als Schuurs en Lang die wel fit zijn en een goede voorbereiding hebben gehad. En dan heeft Ten Hag het over kansen krijg je niet die dwing je af , prachtige woorden maar uit zijn mond niet meer dan een loze kreet.
0 0
FerdiZ
als Donny was gewisseld en hij vertrekt komende week naar Real, dan kreeg ten Hag de schuld...
0 0
altijdwelwat
Real Madrid is helemaal nooit een serieuze optie geweest , hij stond op de schaduw lijst niet meer niet minder. Als Real hem echt wil hebben hadden ze hem al lang opgehaald.
0 0
Mbaku
Het valt me op dat iedereen binnen Ajax deze prestatie en sowieso het spel in het seizoen tot nog toe bagatelliseert, terwijl het spel ( vooral zonder bal ) nog nergens op lijkt. Indien ze de rust bewaren naar buiten toe natuurlijk prima maar ik heb sterk het gevoel dat dit niet het geval is en dat het gros denkt dat het wel goed komt.. Ik vind ze vrij arrogant ogen zoals vorig jaar net na de winterstop.

Ik denk daarom dat de noodzaak tot verversen wel eens eerder moet gebeuren dan geacht.

Kappen met dat dubbele 6 systeem waarvan de gebreken vorig jaar gecompenseerd werden door Frenkie. Dat v Marwijk systeem past niet bij Ajax.

Jonge honden in laten vallen of zelfs opstellen brengt altijd wat teweeg binnen een selectie. Het geeft andere jonge spelers drive, hoop en ambitie waardoor er scherper getraind zal worden. Het bezorgt Ajax tevens een wat herkenbaarder elftal met bravoure en werkethiek conform de filosofie en je stuwt het niveau van de jeugd met rasse schreden omhoog. En dan kan het hard gaan want de geschiedenis bij Ajax leert ons nou eenmaal dat jeugd voor de leeuwen gooien het beste werkt.

Ajax rijkt immer tot grote hoogtes wanneer ze het anders doen dan de rest. Dus een ander systeem dan de rest met zelf opgeleide spelers. Kopen doen andere clubs al jaren en dus beter met bovendien een dikkere portemonnee. De afgesproken filosofie was duidelijk dat een aankoop alleen gedaan mag worden als hij overduidelijk beter is dan de jeugd. In dat kader overtuigt tot nu toe helaas alleen Martinez.
2 0
ETM
Nou Donny, ik vind 0-0 uit gewoon een slecht resultaat. Waar is je uitdoelpunt? Goal van Apoel telt nu voor 2. En in de alles beslissende pot mag je nu niet gelijkspelen.
3 0
MichelBoerebach
'Het is ook weer niet zo dat dit een heel slecht resultaat is...' Inderdaad, uit tegen Bayern of Atletico Madrid.
Overigens mogen we heel blij zijn dat we niet tegen echte tegenstanders hebben gespeeld in deze CL kwalificatiereeks.
1 -1
3*stars*3
Inderdaad...
0 0
Gonzalez75
Instelling van niets gisteren.
0 0
rsvh88
Donny onze ouderwetse balletjes wachter :)
2 0
Lagasj
Ten Hag maakt er een zooitje van en zijn krediet raakt op deze manier snel op.
Blind is te traag als middenvelder. Marin blijft hij maar opstellen terwijl een blind paard kan zien dat het een miskoop is en ongeschikt voor een topploeg. Nous is niet zo goed als hij zelf denkt.
Hetzelfde met Veltman, had allang verkocht moeten worden. Dest is nog lang niet klaar voor 1. Donnie wordt verkeerd gebruikt en zit niet goed in z'n al half Spaanse vel.
Op de bank zit ook niets behalve Huntelaar.
Scouting werkt dus niet want de lijst van miskopen wordt langer en langer en Marc blijft zijn scouts maar vertrouwen.
De conditie van de spelers is ronduit slecht.
Kortom Ten Hag als je zo doorgaat haal je de kerst niet!
Het kan verkeren.
2 -1
FerdiZ
owjah. Amper terug van vakantie en de conditie moet al top zijn...
dat is bij niemand zo.
vreemde vogel ben je met je lijst met miskopen...
alvarez komt straks gewoon op het middenveld naast blind.
Als Promes fit is is het een goede invaller
0 -1
FerdiZ
ga weg man..
Ten Hag heeft zijn krediet wel verdiend.
Als Marin het niveau van afgelopen jaar haalt is hij heel erg bruikbaar, maar het is geen controleur.
jij wil blijkbaar zonder rechtsback spelen?
veltman nous en Dest mogen niet opgesteld worden....
0 -1
Tecmessa
Haha grappenmaker. Ten Hag mag na vorig seizoen bijna degraderen voordat zijn krediet op is. Iets minder paniek graag. Ja het was niet best gisteren, volgende week weer volle bak er tegenaan en het thuis alsnog afmaken. Dan is er niets aan de hand en speel je wederom CL, iets wat in de periode voor Ten Hag een zeldzaamheidje was hè!?
0 -2
Ajax4xbestevaneuropa
Enige hele kleine minpuntje bij Vd Beek is dat hij soms kansen mist die er normaal wel in moeten voor iemand met zijn kwaliteit. Die bal tegen bayern uit, er zijn veel voorbeelden. Je kan altijd zeggen Zulke ballen kan je missen of kan gebeuren. Zoals die bal vandaag met links die hij mist. Als je dat stapje nog maakt, dat onderscheid de goede voetballers van de echte toppers.Zo'n bal ook al is het je slechte been er gewoon in rammen.
0-0 is niet slecht maar ook niet goed. Kans bestaat dat het in de arena met de rust ook 0-0 is, krijg je de kans dat je na de rust een goal tegen krijgt waardoor je moet en zij ruimte krijgen voor de 0-2 en dan moet je er opeens 3 maken. En je wil ook niet dat het in de 70e of 80e minuut nog 0-0 staat. Zelfs 1-0 en het blijft gevaarlijk. Zit je het laatste kwartier bij elke corner voor hun te zweten dat die bal niet goed valt voor ze.
Als je positief bent weet je dat Ajax thuis altijd veel kansen krijgt,maak je er een paar en heb je geen pech zoals wonder goals van hun of rode kaarten dan moet je natuurlijk gewoon in een kolkende arena kunnen winnen van apoel.Lukt dat niet dan is het wel een grote schande,zou het al zijn zonder de halve finale vorig sezoen, nu eruit gaan tegen een club uit cyprus en je staat voor lul in heel europa.Gaat iedereen kijken, he? Vd beek, ziyech,onana,tadic,tagliafico, doen nog allemaal mee hoe kunnen ze dan verliezen?
1 0
Cello
Van de Beek is soms een killer, maar de rest van de tijd dus niet!. Vandaag niet, tegen Bayern destijds niet, tegen Tottenham weer wel.
Maar imo veel te vaak niet!.

Deels, met vooruitzicht op komend seizoen, ben ik er wel blij mee. Was ie namelijk een killer geweest dan was ie echt al weggeweest. En wie weet....als ie die pass van Veltman (bijna het enige wat Veltman goed deed) in een keer scoort dat een club dan wel gelijk zodanig veel geld neerlegt dat ie alsnog weg is.

Vandaag (eigenlijk gister alweer) verzaakte hij daarnaast ook in zijn taken. Bleef teveel voorin hangen en was te weinig ondersteunend voor wat het middenveld betreft. En tegelijk kan je Ziyech en Tadic dat ook verwijtten, want er werd te weinig mee terugverdedigd, laat staan direct bij balverlies druk naar voren gezet,
3 0
Ajax95Duivendrecht
Aan Donny is door hemzelf maar vooral ook door Ten Hag een soort verwachtingspatroon opgelegd dat hij alleen maar zo goed is omdat hij veel scoort en veel loopacties de 16 in maakt.

De jeugdkenners zullen echter met mij beamen dat Donny veel meer kan dan wat hij nu laat zien. In de jeugd was Donny op 8 echt fenomenaal. Hij heeft een zeer goede balbehandeling, goede en strakke passing, draait kort weg bij tegenstander en was zeker als verbindingsspeler op een middenveld samen met Appie en Eiting echt een genot om naar te kijken. Maar nu worden al deze goede aspecten van Donny gewoon verkracht, omdat hij alleen maar in de spits staat en daardoor bijna niet aan de bal komt.
4 0
DonQ
Klopt, het neemt nu wel extreme vormen aan. Het is wel behoorlijk verontrustend dat nu pas de realisatie gaat komen (hoop ik) dat de tactiek en opstelling op een heel andere manier ingevuld moeten worden. Dat had je in de voorbereiding en de 1e wedstrijden aan moeten zien komen. Waarschijnlijk heeft het resultaat veel verbloemd want het spel is nog geen enkele keer echt overtuigend geweest.
2 0
Sammy Sosa
Als je voor 40 miljoen speelt is dit heel erg matig. Madrid is pleite en Donnie is aan ghosten.
0 0