Ajax doet het goed tegen clubs uit Cyprus

GinoHaverkamp, 20-08-2019 om 17:20, 7598 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax heeft een goede track record als het gaat om Europese wedstrijden tegen clubs uit Cyprus. Dinsdagavond ontmoeten de Amsterdammers voor de zevende keer een club uit het kleine eilandje in de Middellandse Zee. Van de zes eerdere ontmoetingen ging er slechts één verloren.

De eerste wedstrijd tussen Ajax en een club uit Cyprus vond precies veertig jaar geleden plaats. In de tweede ronde van de Europacup 1 van dat jaar stuitte Ajax op Omonia Nicosia. Erg veel moeite had de ploeg van toenmalig trainer Leo Beenhakker niet met de Cyprioten. In Amsterdam werd het maar liefst 10-0. Søren Lerby was met vijf treffers de meest trefzekere man van het veld. De return op Cyprus verliep echter wat minder voortvarend. Sterker nog; Ajax werd compleet afgedroogd: 4-0. Het krenkte echter alleen het zelfvertrouwen. De Ajacieden gingen met een 10-4 zege over twee wedstrijden alsnog door naar de derde ronde.

Het tweede tweeluik met een Cypriotische club stamt van begin deze eeuw. In de eerste UEFA Cup-ronde van het seizoen 2001/02 kruisde Ajax de degens met Apollon Limassol, dat donderdagavond de tegenstander van PSV is in de voorronde van de Europa League. De equipe van toenmalig Ajax-coach Ronald Koeman had geen kind aan de club uit Limassol. Thuis werd met 2-0 gewonnen door goals van Zlatan Ibrahimovic en Nikos Machlas, terwijl uit met 0-3 werd gewonnen. Toen wisten Rafael van der Vaart, Wamberto en wederom Ibrahimovic hun namen op het scorebord te zetten.

De tegenstander van dinsdagavond, APOEL Nicosia, is een bekende. In het seizoen 2014/15 ontmoetten beide clubs elkaar eerder in de groepsfase van de Champions League. Op Cyprus werd het 1-1, maar in eigen huis stelde Ajax orde op zaken: 4-0. 

Bezoek aan Cyprus het lastigst voor Ajax

Op basis van het verleden vindt dinsdagavond de moeilijkste wedstrijd van het tweeluik tegen APOEL Nicosia plaats. De drie eerdere wedstrijden van de Amsterdammers op Cypriotische bodem leverden één zege, één nederlaag en één gelijkspel op. Thuis kan de ploeg van trainer Erik ten Hag vol vertrouwen aan de aftrap beginnen. Nog nooit wist een team uit Cyprus te winnen in Amsterdam.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DiAngelo
Lekker dan....m m m
0 0
TheTruth
Nou knap hoor
0 0
Jan Doedel
Iedereen doet het goed tegen clubs op Cyprus
0 0
Schip
Behalve Cypriotische clubs dan.
0 0
markk
Goed om te weten. Ajax doet het tevens goed tegen teams uit Liechtenstein en Luxemburg.
0 0
Schip
Dit is wel even een pak van mijn hart.
0 0