Verweij verwacht Dest, Mazraoui én Veltman

FinnDekker, 20-08-2019 om 10:55, 10812 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, verwacht dat Erik ten Hag dinsdagavond kiest voor Sergiño Dest, Noussair Mazraoui én Joël Veltman. De trainer neemt het met Ajax op tegen APOEL in de play-offs van de Champions League.

Dest zou rechtsback staan en Veltman neemt - zoals dat ook tegen PAOK-thuis het geval was - plaats in het centrum. Lisandro Martínez en Nico Tagliafico complementeren de verdediging van de Amsterdammers. Verder verwacht Verweij dat Mazraoui en Daley Blind de dubbele zes zullen vormen op het middenveld.

Dusan Tadic staat ogenschijnlijk weer in de spits, zo schrijft de journalist op Twitter. Donny van de Beek, David Neres en Hakim Ziyech worden eveneens genoemd in de verwachte elf. Aan het einde van de middag wordt de opstelling bekendgemaakt.

Verwachte opstelling van Ajax: Onana; Dest, Veltman, Martinez, Tagliafico; Mazraoui, Blind; Ziyech, Van de Beek, Neres; Tadic.

Denk jij dat Dusan Tadic de eerste goal maakt en Ajax wint van APOEL? Zet in en krijg 5,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pheadrus
Heel veel discussie over de RCV positie;

Schuurs te onervaren, Alvarez nog niet fit, en Veltman niet goed genoeg. Maar Ajax had toch nog een speler gekocht voor die positie? Hoe heet hij ook al weer?
0 -1
DT10
Je hebt hem zelf net genoemd maat...
0 0
bollejan1
Recordpoging voor de kleinste defensie ooit opgesteld in een Europese wedstrijd?
5 0
Klaasforever
Zo te lezen op dit forum hebben we naast 17 miljoen bondscoaches ook 17 miljoen AJAX betweters.
1 -3
Rentokill
Ja duh. Dat is toch logisch...
1 0
DT10
Meedenkers.. geen betweters! Alsof jij je daar niet schuldig aan maakt!?
3 0
Klaasforever
Ja tuurlijk, ik ben er ook een van; had ik gezegd van niet dan?
0 0
trooop
De meelopers hieronder die weer een kans zien om veltman af te kunnen zeiken. Met tenenkrommende teksten als gevolg. Joseph, minsc, rodnet en iedereen die deze pure domheid nog meer verspreidt: mag ik jullie er vriendelijk doch dringend op wijzen dat IEDERE FUCKING TOPVERDEDIGER in de zestien z'n handen op z'n rug houdt bij een voorzet of schietpoging van de tegenstander? Kijken jullie überhaupt weleens voetbal? Ga je schamen, idioten.
3 -5
DT10
Hou het een beetje netjes. Dankjewel!
2 0
trooop
Zoals het een fatsoensrakker betaamt sluit je je ogen voor de echte smeerlapperij, namelijk het ongefundeerde en laag bij de grondse neersabelen van pispaal veltman.
2 -2
DT10
Er is wel een verschil tussen afzeiken en kritiek hebben, maar ben het met je eens dat er geen reden is, om de meest loyale Ajacied in de selectie, af te zeiken.
0 0
Rentokill
Ik kan me de frustratie enigszinds voorstellen.
1 0
Dexy
Mazraoui als middenvelder kan echt niet op dit niveau. Het werd in de twee wedstrijden tegen PAOK duidelijk dat hij gewoon handelingssnelheid en vernuft mist om in de as goede beslissingen aan de bal te maken. En uit balbezit loopt hij continu daar waar hij juist niet moet lopen.

Nou heeft Marin dit laatste ook nog wel, maar die vind ik aan de bal toch een stuk comfortabeler dan Nous.
3 0
LouisSuarez
----------------Neres---------------Ziyech--------------
----------------------------Tadic----------------------------
------------Van de Beek---------------------------------
------------------------------------Marin-------------------
Tagliafico------------------------------------Mazraoui
--------------------------Blind-----------------------------
-----------Martinez--------------Alvarez-------------
5 -1
AFCA1961
Die opstelling is heel wat beter en logischer dan die van Verweij
1 0
Rentokill
3-4-3 ?
5-2-3?
5-3-2?

Wat bedoel je?
0 -4
ram
Maakt het uit? Je snapt hem toch wel?! Dit is gewoon hoe we al ruim een jaar voetballen. Wat boeit het in godsnaam welke sticker je erop plakt...

Zijn opstelling is wat onortodox op papier maar wel zéér realistisch. Zo staat het in de praktijk ongeveer. Al denk ik zelfs dat de back in theorie nog hoger staan.

Wat betreft de opstelling: prima. Al zou ik vanavond nog met Schuurs spelen aangezien ik denk dat Alvarez nog niet fit/gewend is.
En ik zou sowieso Blind achterin zetten. Hij kan zijn collega centraal achterin veel beter aansturen door zijn ervaring én ik vind hem wat onwennig op het middenveld. Voegt weinig toe. Martinez heeft daarbij meer van een '6' dan Blind door zijn felheid én voetballende vermogen. Hij is ook wat sneller.
1 0
Ozymandias
Ik denk dat hij een 4-3-3 met '6' waarbij de spits zich laat inzakken bedoelt.
1 -1
DT10
Juist, en en valse 9.
1 -1
DT10
Wat maakt het uit? Ziet er prima uit zo!

Ik mis alleen Onana... ;)
2 0
Rentokill
Vind je? Alvarez die nog geeneens een halve wedstrijd heeft gespeeld (als middenvelder) als CV neerzetten?

Marin en vd Beek omdraaien?

5 verdedigers?
1 -2
DT10
Ik ben het wel met je eens, wat betreft Alvarez. Daar zal waarschijnlijk Veltman spelen. Al hoop ik, dat Alvarez op die positie snel het stokje gaat overnemen...
0 0
Ozymandias
Ik denk dat hij Blind als '6' ziet. De backs van Ajax staan (in balbezit) normaliter hoger dan de '6'.
2 -1
LouisSuarez
Juist!
0 0
Rentokill
Aldus breaking Mike.
We zullen zien.
1 0
Ajaxxxisdebeste
We hebben nog een kei van een middenvelder nog. Marin geeft (nog) niet thuis en Blind alleen met nog een te slordige Mazraouri is niet voldoende.
0 0
DT10
Wat dacht je van Naby Keita... of Keisuke Honda?
0 -1
FTS95
Kap nou toch is met die onzin van een dubbele 6! Speel gewoon met Daley achterin met Schuurs, Alvarez of Martinez. Speel met Martinez, Alvarez of Donny op "6" en haal eens een van die twee middenvelders die op onze vleugels, of in de spits staan, eens terug naar waar ze horen: het middenveld. Wellicht kan je dan al je toppers opstellen IPV altijd 2 op de bank. En misschien had Dolberg dan ook wel beter gerendeerd, zonder dat Jan en alleman zijn ruimtes dichtloopt..(dat laatste is misschien ook wel de wens, die de vader van de gedachte is..)
3 -1
GvanAchteren
Zolang we geen verdediging hebben die staat als een huis en met hoogstaande wingbacks spelen is een dubbele 6 veel safer en geeft veel meer balans dan een enkele. Mee eens dat het even puzzelen is wie daar dan moeten spelen, maar ik vind Martinez een zekerheidje. Ik vond Alvarez zaterdag niet slecht, anders zou ik Donny opofferen. Nous heeft nog veel meer tijd nodig, maar kan het leren. Ook benieuwd hoeveel tijd de jonkies als Taylor, Gravenbergh en Quinten Timber nodig hebben.
1 0
ajaxdordtt
Dubbele 6 werkte leuk, maar dan moet je er wel 2 hebben inderdaad. We hebben er niet eens 1. Ja, Eiting maar die is geblesseerd.
1 -1
DT10
Ik verwacht Veltman, Mazraoui en Marin.
0 0
ajaxdordtt
Kutopstelling.
0 -3
Rentokill
Los gezien van het feit dat ik ook liever Blind achterin zie met Schuurs. Martinez en Alvarez ervoor is een 'kutopstelling' een beetje overdreven. Ook hiermee moet je kunnen winnen van apoel.
0 0
ajaxfan83
nous en veltman geweldig.
heeft ten hag niet gezien afgelopen zaterdag dat het ineens liep toen blind maar achter ging en alavarez op 6 kwam te staan
1 -1
ghouleseddik
Met wie vindt jij dat Alvarez het middenveld moet vormen? Dubbele 6, of niet? Ik vind het echt een hele lastige puzzel.
0 0
ajaxfan83
met martinez want die kan goed voetballen.
1 0
Koenafca1995
Laat Veltman aub weg uit dat centrum hoe vaak moet dat nog mis gaan??
2 -1
zuidzuid
En Maz van t middenveld. Die gaten achter hem loopt niemand dicht. Als je m wil opstellen dan als RB.
1 -1
A'dam Oud-West
Mike 'ik weet zeker dat Frenkie naar PSG vertrekt' Verweij
2 0
Redrum
In eerste instantie denk je: Schandknaap Mike probeert ons weer eens gek te maken met zijn fabeltjes. Maar dan besef je vrij snel dat Ten Hag eigenwijs genoeg is om weer voor deze drama-opstelling te kiezen. Een middenveld met Blind en Mazraoui werkt niet. Een verdediging met Veltman werkt niet, maar vooral niet als hij centraal staat. Ik hoop heel vurig dat Ten Hag dit niet gaat doen, want dan wordt het gewoon weer een avondje billenknijpen.

Dat mensen hier nog steeds positief zijn over Veltman vind ik verbijsterend. Hoeveel fouten moet die slappe zak nog maken voordat mensen hem afserveren? Die kerel is godverdomme 28 en verdedigt nog als een F-pupil bij vlagen. Dat hij ook regelmatig wat goed doet maakt niks uit. Die kerel is zo hardleers en heeft ook geen greintje zelfreflectie. Verschrikkelijke speler die al 8 jaar tekort komt voor Ajax 1.
2 -2
stefanwillem
Geen Mazraoui op het middenveld svp, hoeveel duidelijker moet het nog worden dat hij daar niet geschikt voor is? Overigens is Dest in mijn optiek ook de betere rechtsback en heeft Mazraoui de vorm van vorig seizoen nog lang niet.
0 -1
timot1
Ik verwacht niet dat Dest vandaag zal spelen, heeft niet voor niks afgelopen weekend 90 minuten gemaakt. Denk dat Mazraoui rechtsback zal staan en Veltman of Schuurs rechts centraal.
0 0
Luie Spits
Kap eens met Veltman centraal te zetten. Heeft er nooit overtuigd, mist lengte en zal nooit de vaste CV worden. Op rechtsback is hij veel waardevoller. Schuurs maakt nog weleens een schoonheidsfoutje maar heeft veel meer potentie, opbouwend beter, meer lengte/kopkracht en heeft het in de voorbereiding prima gedaan. Geef die jongen de kans zodat hij ook de kans krijgt om zich snel te ontwikkelen (zie Mazraoui vorig jaar die gewoon voor de leeuwen werd gegooid).
1 -1
gusanito
Hopen dat Mazraoui oplet op het middenveld en zijn verdedigende taken niet verkloot. Vond het er slecht uit zien de keren dat hij dit seizoen op het middenveld stond.
1 0
036AFCA97
https://www.vtbl.nl/nieuws/artikel/4819821/fc-barcelona-wil-van-luis-suarez-af

Overmars moet nu toeslaan. Dit is nou een echte buitenkans. Kan Tadic naar 10. Hebben we in principe een extra middenvelder plus een topspits.

Ik hoop het!
2 -1
Soccerskins
Effe dromen:
Suarez
Neres - Tadic - Ziyech
Martinez - Donny
Nico - Blind - Alvarez - Dest
Onana

Jezus wat een Porno elftal heb je dan. Op de bank zitten dan ook nog jongens als Mazraoui, Marin, Promes, Schuurs en Huntelaar.
0 0
ghouleseddik
Met nog twee jaar op zijn contract gaat Barcelona nog veel geld voor hem willen zien, en als hij ergens anders een meerjarig contract tekent gaat hij niet meer bij ons terechtkomen.
1 0
timot1
Dit bericht, voor zover het klopt, suggereert dat Barca flink geld wil verdienen aan Suarez, om zo geld vrij te maken voor Neymar. Ben absoluut voorstander voor een terugkeer van Suarez, maar niet voor een enorm bedrag. Suarez vertegenwoordigt geen restwaarde, dan wacht ik liever een jaartje en pik hem dan voor wat minder op.
3 -1
Rolleman
niet wachten en direct toeslaan !
1 -2
ossenaar
Ik verbaas me weer over het aantal negatieve reacties met betrekking tot Veltman.
Alleen maar janken over hem, terwijl hij na zijn blessures prima wedstrijden heeft gespeeld. Maar als hij 1 ding fout doet wordt dat direct door iedereen uitvergroot en wordt hij met de grond gelijk gemaakt.

Kansloos, support gewoon je toppers in plaats van altijd maar te zeiken. Statistisch gezien is hij 1 van de betere verdedigers, ook al oogt het soms wat onhandig allemaal. Maar dat gejank.. tering jantje!
2 -9
rodnet
Zo gek vind ik dat niet. Veltman heeft in het verleden aangetoond centraal bepaald geen topper te zijn (matige inspeelpass waar hij vaak ook nog eindeloos mee wacht, neiging tot breed spelen) en als back ontbreekt het hem aan de aanvallende capaciteiten die je in het huidige systeem nodig hebt. Natuurlijk is het een nuttige speler die wel duels wint maar hij heeft gewoon niet het niveau dat je als Ajax nastreeft. Hooguit een bruikbare 12e man volgens mij.
3 -2
Patrick78
Ik verbaas me weer over het aantal positieve reacties met betrekking tot Veltam....
1 -2
makaveli
gewoon weer met blind achterin spelen lekker koppelen. met Martinez en laat Alvarez het maar een x proberen op het middenveld. denk als schone 2 week had gewacht hij al weer basis had gestaan.
1 -1
Radikaal
Ja, denk ook dat we Schöne iig voorlopig meer missen dan verwacht, helaas. Maar Blind/Martinez is ook geen ideaal centrum. En Alvarez roept nu al overal dat ie liever op het middenveld speelt... dat gaat ook niet je CV worden. Schuurs voor de leeuwen gooien of er moet toch nog iets bij als je m niet vertrouwt.
0 0
Jayajax
Fijn, dat wordt dus weer billenknijpen bij iedere bal die hoog voor de goal komt. Ik neem aan dat Alvarez gehaald is voor de positie RCV en dat hij daar op den duur zal worden ingepast. Met dat oogpunt vind ik het wel vreemd dat hij tot nu toe slechts één keer is ingevallen en ook nog eens op het middenveld.

Het vertrek van De Ligt zag men toch al heel ver van tevoren aankomen en dan nog ga je de belangrijkste wedstrijden in met een achterste linie waarbij niemand boven de 1.85 uit komt. Alle respect voor Veltman, maar dat is gewoon russisch roulette in Europa.
4 -1
Multi
Ik vind het toch een van de zwakkere opstellingen die Ajax kan maken in de verdediging en op het middenveld. Mazraoui komt tekort voor het middenveld, Blind vind ik beter op de LCV plek en Veltman vind ik nog steeds geen goede RCV.

Zou zelf liever zoiets zien:
Dest/Veltman/Mazraoui - Schuurs - Blind - Tagliafico
Marin/Alvarez - v/d Beek - Martinez
Ziyech - Tadic - Neres

Schuurs is nog niet overtuigend en gok dat Alvarez er uiteindelijk komt te spelen, maar minder dan Veltman vindt ik hem ook niet (op RCV). Dan zie ik liever dat hij het vertrouwen krijgt.
4 0
GvanAchteren
Zo zou ik het ook graag zien. En dan met Mazraoui en Alvarez starten.
0 0
Soccerskins
Dest gaat ook niet meer uit het elftal hoor.
0 0
behangdelul
Veltman gaat prima op de RCV alleen bij corners moet ie echt scherper worden. heeft nu bij 3 tegengoals zijn man al laten scoren uit een corner.
0 0
mallerd
Kap met Mazraoui op het middenveld, die jongen is daar totaal ongeschikt voor.
4 0
RayJordaan
Idd, voegt daar niets toe
0 0
AFCAU
Vanaf het moment dat bekend werd, dat Frenkie zou vertrekken dacht ik wel kan Mazraoui daar niet spelen. Nu hebben we gezien van niet en wat mij ook stoort is dat Martinez nog steeds op CV staat ipv CM, niet dat hij het niet uitstekend doet op die positie, maar iets in mij zegt dat we hem harder nodig hebben op de CM positie en met Blind juist weer andersom. Al is een centraal-duo met Veltman en Blind ook niet ideaal.
0 0
blessure
Hij loopt veel te veel met de bal.
0 0
ruben uit de ho
Helemaal gelijk Joseph, vandaar ook dat ik hem wel als RB goed vind, maar als RCV minder.
0 0
Murtagh
beter blind en schuurs en alvarez of martinez op het middenveld
1 -1
ram
Ja, joh. Lekker veel Ajax-DNA: een blok van vier (!) verdedigers neerzetten.
1 -1
Murtagh
ik bedoelde het als martinez of alvarez :)
1 -1
afca_sittard
Schuurs zit op de bank.
0 0
ram
Wat een comment is dit... zucht.. Het niveau op deze site rent achteruit.
0 -1
Fieldman
Tegen elke serieuze tegenstander, zoals Schalke, Benfica of Lyon, zou je met Veltman als CV keihard afgestraft worden.

Het is onderschatting van Apoel dat we denken dat we met Veltman als CV wegkomen. Een CV die het zelfs in de Eredivisie bijna altijd moeilijk heeft als CV.

Al helemaal omdat ons elftal (lees: middenveld) nog niet lekker loopt. Maargoed, we hebben veel meer individuele klasse, dus het zal alsnog relatief makkelijk worden.
0 -1
Ajax412
Alleen al om de hoge ballen bij counters eruit te halen zou ik kiezen voor Schuurs boven Veltman, door zijn ontbreken liepen de linies al harder uit elkaar dan ze al doen, waardoor Biseswar telkens tussen de linies in balbezit kon komen en zijn dribbels kon starten.
0 0
Pheadrus
Veltman op RCV is een tijdelijke oplossing totdat Alvarez er staat. Schuurs is nog lang niet op CL niveau. Hij is er voor volgend seizoen.

Veel mensen hebben de hartstochtelijke wens dat Schuurs de nieuwe "golden boy" is die het vloeiend overneemt van de Ligt. Maar resultaat kun je niet bij elkaar "wensen". Je moet risico's afwegen en realistische keuzes maken.

Er is nog heel veel te verbeteren aan Schuurs en voor mij is het nog niet eens uitgemaakt of hij het atletische vermogen heeft om op CL niveau mee te kunnen.
2 0
Ajax412
Ik snap helemaal wat je bedoelt, maar als het alternatief dan Veltman in het centrum zetten is, dan moet je je afvragen hoe vaak hij al niet bewezen heeft niet op die positie op dit niveau te kunnen acteren. Als back doet hij het prima, maar zodra hij centraal staat krijg ik last van donkere flashbacks.
1 0
EersteAanname
Ja eens hoor, maar Schuurs komt ook allerminst zeker over. Nu Alvarez nog niet fit is zal je een keuze moeten maken tussen twee mindere opties en gezien zijn ervaring die hij voorheeft op Schuurs kan ik de keuze voor Veltman wel volgen. Al hoop ik wel dat Alvarez snel fit wordt.
2 0
ruben uit de ho
Excuses voor de vele reacties, kut app...
0 0
ruben uit de ho
Veltman is natuurlijk niet de beste voetballer en als RCV komt hij minder op zijn plek dan als RB. Toch kan ik mij niet voorstellen dat aanvallers blij zijn als ze bii Veltman staan. Hij is een enorme klootzak (in positieve zin) op het veld, zit er als RB kort op en haalt de aanvallers het bloed onder de nagels vandaan. Nogmaals hij is niet de beste voetballer, maar soms heb je voetballers als hem wel nodig in wedstrijden waarin het enkel om resultaat telt.

0 0
ruben uit de ho
Veltman is natuurlijk niet de beste voetballer en als RCV komt hij minder op zijn plek dan als RB. Toch kan ik mij niet voorstellen dat aanvallers blij zijn als ze bii Veltman staan. Hij is een enorme klootzak (in positieve zin) op het veld, zit er als RB kort op en haalt de aanvallers het bloed onder de nagels vandaan. Nogmaals hij is niet de beste voetballer, maar soms heb je voetballers als hem wel nodig in wedstrijden waarin het enkel om resultaat telt.

0 0
ruben uit de ho
Veltman is natuurlijk niet de beste voetballer en als RCV komt hij minder op zijn plek dan als RB. Toch kan ik mij niet voorstellen dat aanvallers blij zijn als ze bii Veltman staan. Hij is een enorme klootzak (in positieve zin) op het veld, zit er als RB kort op en haalt de aanvallers het bloed onder de nagels vandaan. Nogmaals hij is niet de beste voetballer, maar soms heb je voetballers als hem wel nodig in wedstrijden waarin het enkel om resultaat telt.

0 0
ruben uit de ho
Veltman is natuurlijk niet de beste voetballer en als RCV komt hij minder op zijn plek dan als RB. Toch kan ik mij niet voorstellen dat aanvallers blij zijn als ze bii Veltman staan. Hij is een enorme klootzak (in positieve zin) op het veld, zit er als RB kort op en haalt de aanvallers het bloed onder de nagels vandaan. Nogmaals hij is niet de beste voetballer, maar soms heb je voetballers als hem wel nodig in wedstrijden waarin het enkel om resultaat telt.
0 0
ruben uit de ho
Veltman is natuurlijk niet de beste voetballer en als RCV komt hij minder op zijn plek dan als RB. Toch kan ik mij niet voorstellen dat aanvallers blij zijn als ze bii Veltman staan. Hij is een enorme klootzak (in positieve zin) op het veld, zit er als RB kort op en haalt de aanvallers het bloed onder de nagels vandaan. Nogmaals hij is niet de beste voetballer, maar soms heb je voetballers als hem wel nodig in wedstrijden waarin het enkel om resultaat telt.
0 -1
ruben uit de ho
Veltman is natuurlijk niet de beste voetballer en als RCV komt hij minder op zijn plek dan als RB. Toch kan ik mij niet voorstellen dat aanvallers blij zijn als ze bii Veltman staan. Hij is een enorme klootzak (in positieve zin) op het veld, zit er als RB kort op en haalt de aanvallers het bloed onder de nagels vandaan. Nogmaals hij is niet de beste voetballer, maar soms heb je voetballers als hem wel nodig in wedstrijden waarin het enkel om resultaat telt.
0 -1
ruben uit de ho
Veltman is natuurlijk niet de beste voetballer en als RCV komt hij minder op zijn plek dan als RB. Toch kan ik mij niet voorstellen dat aanvallers blij zijn als ze bii Veltman staan. Hij is een enorme klootzak (in positieve zin) op het veld, zit er als RB kort op en haalt de aanvallers het bloed onder de nagels vandaan. Nogmaals hij is niet de beste voetballer, maar soms heb je voetballers als hem wel nodig in wedstrijden waarin het enkel om resultaat telt.
0 -1
ruben uit de ho
Veltman is natuurlijk niet de beste voetballer en als RCV komt hij minder op zijn plek dan als RB. Toch kan ik mij niet voorstellen dat aanvallers blij zijn als ze bii Veltman staan. Hij is een enorme klootzak (in positieve zin) op het veld, zit er als RB kort op en haalt de aanvallers het bloed onder de nagels vandaan. Nogmaals hij is niet de beste voetballer, maar soms heb je voetballers als hem wel nodig in wedstrijden waarin het enkel om resultaat telt.

1 -1
Joseph
Ik denk dat het als spits heerlijk is tegen Veltman, hij is positioneel zwak, net als in de lucht en hij is niet in staat een goed blok te zetten bij een schot.

Hij is inderdaad wel een klootzakje, maar heeft hier alleen in de 1 tegen 1 profijt van, zijn grootste kwaliteit. Ideaal dus voor een verdedigende back, maar dan moet je je afvragen of je niet meer aanvallende impuls wilt tegen een zwakkere ploeg..
0 0
ChrisMokum
Dat word weer billen knijpen met Veltman als CV.
0 0
voorkennis
Veltman de centrale verdediger, onze stayer met de handjes op de rug
0 0
davidgravemaker
Veltman heeft niets te zoeken in de verdediging voor zo'n belangrijke match. En met alle respect Nous ook niet op het middenveld.
1 0
Patrick78
Waarom weer Veltman centraal? Echt bizar.
5 0
NelsonAFCA
Een echte Ajacied, maar gewoon zwaar te kort voor ons aller Ajax.
3 0
MaximilianRosse
Veltman als centrale is vragen om problemen. Imo prima rechtsback maar geen goede centrale. Nous op het middenveld lijkt me niet verstandig. Heeft niks goeds gedaan op het middenveld en zorgde voor enorme ruimtes omdat hij te diep stond waardoor PAOK kon counteren.
0 0
kade88
Man man man. Je weet toch dat Veltman niet goed genoeg is. Veltman voor De Ligt....

Als eind vorig seizoen Overmars had gezegd dat Veltman de opvolger van De Ligt zou worden had niemand hem serieus genomen!

Ten Hag doe aub niet zo eigenwijs.
5 -2
Mokum_32
Best bizar je maakt zon dikke 200 miljoen omzet afgelopen seizoen en je begint dit seizoen met Veltman als cv.
5 0
vincent_DV
Ja en dan ook nog Mazraoui op het middenveld moeten gebruiken bij gebrek aan beter. Ik vind het allemaal vrij bijzonder.
0 0
Minsc
Joël 'handjes op de rug' Veltman is een drama centraal achterin, Mazraoui is geen middenvelder. Hoop dus op een andere opstelling.
6 -1
MaximilianRosse
Precies dit dus. Veltman was gewoon 2 keer betrokken bij een goal van PAOK (uit en thuis) maar het ergste was idd zijn handjes op de rug. Wat een verschrikking is dat.
0 0
Mokum_32
Dan kun je er zomaar eens afgaan, dat mazraoui op het middenveld gedoe doet me een beetje denken aan sergio roberto op hete middenveld bij barca. Zijn beide rechtsbacks en komen beide tekort voor het middenveld.

Overigens Veltman als cv is spelen met vuur hoor.
2 0
Ajax#1900
Schuurs ook helaas. Had tegen Paok en Venlo genoeg zwakke momenten.
0 0
Joseph
Zou ik heel raar vinden, Schuurs doet het gewoon goed, die moet je ook dit soort wedstrijden met extra druk laten spelen. Je kan in de CL niet aan komen met Veltman als centrale verdediger.

Verder is Mazraoui duidelijk nog niet in vorm, Marin moet je in een meer lopende en aanvallende rol zetten, dan komt het wel goed met Blind op 6.
3 -1
Pheadrus
Veltman heeft veel meer ervaring dan Schuurs en is (op dit moment) minder wisselvallig in zijn spel dan Schuurs. Hij treed resoluter op en geeft de rest van het team meer meer rust en vertrouwen. Zo'n kwartiertje uit bij Paok waarin ajax het even kwijt was moeten we niet hebben tegen Apoel. Toen zag Schuurs er ook niet goed uit. Veltman lijkt mij daarom eerste keus om risico's te vermijden. Schuurs zijn tijd komt nog wel.
1 -1
Gonzalez75
Kopbal doelpunt na corner uit wedstrijd Paok. Wie dekt niet goed? Veltman. Tegendoelpunten in thuiswedstrijden komen beide over rechts. Wie is RCV in die wedstrijd? Veltman. Ja, lekker zekerheidje, niet dus.
0 0
Joseph
Veltman had ook meer ervaring dan de Ligt, je kiest voor kwaliteit en in tegenstelling tot jou vind ik schuurs op dit moment niet wisselvalliger dan Veltman. Heb mij zelfs ontzetten gestoord aan die handjes op de rug bij Veltman tijdens het verdedigen. Dat kun je nooit een goed blok zetten, iets dat ik essentieel vind voor een centrale verdediger.

Schuurs zijn tijd is nu, of belangrijker de tijd van Veltman als CV is geweest bij Ajax.
0 0
EersteAanname
Eens. En als Alvarez helemaal fit is zal hij waarschijnlijk op die plek komen te staan. Komt goed.
0 0
Pheadrus
Klopt. Daar is Alvarez wel voor aangetrokken ook al hoor ik dat hij liever op het middenveld staat. Maar RCV is op dit moment de ontbrekende schakel in de opstelling. Alvarez moet dat gaan invullen. In iedere geval tot de winterstop.
0 0
Gonzalez75
Inderdaad, zou het een zeer vreemde beslissing vinden wanneer Veltman weer RCV speelt.
0 0
Pheadrus
Veel mensen hebben de hartstochtelijke wens dat Schuurs de nieuwe "golden boy" is die het vloeiend overneemt van de Ligt. Maar resultaat kun je niet bij elkaar "wensen". Je moet risico's afwegen en realistische keuzes maken.

Er is nog heel veel te verbeteren aan Schuurs en voor mij is het nog niet eens uitgemaakt of hij het atletische vermogen heeft om op CL niveau mee te kunnen.
2 -1
Ozymandias
Natuurlijk moet Schuurs zich nog op meerdere punten verbeteren maar dat zal hij alleen doen door zo veel mogelijk wedstrijden op een zo'n hoog mogelijk niveau te spelen. De Ligt maakte vorig jaar ook nog regelmatig fouten (kijk bijvoorbeeld naar de wedstrijden tegen Tottenham). Ajax moet nadat bepaalde spelers vertrekken altijd weer bouwen aan een nieuw team met spelers die nog niet zo goed zijn als de vertrokken spelers. Dat is de enige manier waarop ze met enige regelmaat aan kunnen sluiten bij de top van Europa.
0 0
Toon meer reacties