Álvarez: 'Kan nog veertig procent beter'

BVeenstra, 19-08-2019 om 08:50, 10549 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edson Álvarez denkt dat hij op termijn 'de ware Edson Álvarez' kan gaan laten zien. Afgelopen zaterdagavond debuteerde de Mexicaan in het shirt van Ajax in het uitduel met VVV-Venlo (1-4) en daar is hij erg tevreden over. 'Ik ben echt heel blij met al mijn teamgenoten en de technische staf die mij vertrouwen geeft', zegt hij in gesprek met Ajax TV.

Ook dit keer geeft Álvarez aan het liefst op het middenveld te spelen. 'In het Mexicaanse elftal speel ik daar ook. Daar voel ik me goed en ben ik veel betrokken bij het spel. Ik hoop zo door te gaan, nog meer aan vertrouwen te winnen en te blijven spelen', aldus Álvarez, die als hij niet speelt, zijn team altijd zal blijven helpen. 'Als ik word opgesteld, zal ik spelen alsof mijn leven ervan afhangt. Ik denk dat ik nog zo'n veertig procent beter kan.'

Álvarez geeft aan dat hij 'een beetje moe' is, omdat hij al twee maanden niet gespeeld had. 'Maar ik denk dat ik me goed ga aanpassen aan de speelwijze die Ajax heeft', aldus de Mexicaan, die tot nu toe erg geniet van zijn tijd bij Ajax. 'Erg mooi zijn mijn eerste indrukken hier (...). De mensen, de stad, alles bevalt heel goed. Het is echt ongelooflijk.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Zelfde verhaal als Blind. Kan alleen als 6 op het middenveld. Niet als rechter of linkermiddenvelder met het punt naar voren. Voor Ajax beter om hem samen met Blind achterin te zetten. Zodat Martinez door kan schuiven naar het middenveld.
0 0
ST
(...) is in dit artikel niet op zijn plaats, aangezien hij concrete voorbeelden geeft met wat hij met de zin ervoor bedoelt.
0 0
Cruijffthebest
Alvarez samen met Blind achterin in het centrum.
Middenveld met Van de Beek, Martinez en Olmo?
0 0
ST
Ziyech ipv Olmo. Zodat Tadic naar de flank an en Hunter in de spits.
0 0
AsensioWillemsen
Kan hij ook echt als middenvelder bij Ajax uit de voeten? Of is het een gevalletje als Viergever waarvan ze dachten dat het een goede 6 zou zijn
0 -2
PetrusKeizer
we moeten ff niet vergeten wat n groot voetballand Mexico is. Zodra ze n elftal met topspelers hebben staan kunnen de mid-amerikanen elk zuid-amerikaans team verslaan. Brazilie, Argentinie, Colombia kunnen ze dan allemaal pakken en hebben ze ook meermaals gedaan. Persoonlijk vond ik t mexicaanse nationale elftal van de WK 1986 1 vd opwindendste teams die ik ooit heb zien spelen. Misschien nog mooier was Brazilie in '82. Enorme vechtersmentaliteit, een tandje bijschakelen als ze achterkomen, technisch heel goed, en aanvallend voetbal. Mexico heeft veel grote namen voortgebracht: Negrete, Blanco, Hugo Sanchez om n paar te noemen. Ik ben erg benieuwd naar Alvarez. Hij is zo te zien n jongen van indiaanse herkomst. Dat zijn bijna altijd overlevers. Strijders, in de goede zin van t woord.
1 0
ajaxdordtt
Zodra Letland een elftal met topspelers heeft staan kunnen ze het elk Europees land moeilijk maken.
2 0
PetrusKeizer
of het niet begrijpen, of net doen alsof je t niet begrijpt. t laatste is nogal kinderachtig. ze hebben in t verleden meer dan eens n team met topspelers gehad, dat - zoals ik al zei - de grote zuid-amerikaanse landen wist te verslaan.
1 0
Ozymandias
Er waren hier op AS al een aantal leden die schreven dat het belachelijk was dat Ten Hag nog geen gebruik van Álvarez had gemaakt maar nu zegt Álvarez dat hij na een korte invalbeurt al een beetje moe was. Dat is dus ook precies de reden waarom Ten Hag nog geen gebruik van hem had gemaakt. Hij was er qua fitheid nog niet aantoe doordat hij pas laat bij Ajax instroomde na zijn vakantie. Namate hij fitter wordt zal hij meer gaan spelen.
2 -2
roodwit007
met een juiste instelling dan ben je al 30 % onder weg
0 -1
Red Devil
Gaat helemaal goed komen met Alvarez.
2 -1
grannig mokum1
Ajax moet een middenvelder hebben die het rust en die het tempo kan bepalen, en zelf Blind of Marin heeft dat niet. Zou Alvarez het kunnen???
1 -2
Joseph
Blind kan dat prima, je moet hem alleen vast op 6 zetten met Donny en Marin er naast. Zodat hij afspeelmogelijkheden en ruimte heeft. Nu is dat niet zo met Marin in een vergelijkbare rol.

Ik betwijfel of Alvarez dat kan, daarvoor moet je erg sterk aan de bal zijn, dat heb ik nog niet gezien. Maar ik laat me graag verrassen!
6 0
Ozymandias
Inderdaad, Ajax heeft met Blind, Marin en Vd Beek nu drie middenvelders in de basis staan die het moeten hebben van het combinatievoetbal maar te ver van elkaar afstaan om die combinaties met elkaar om te gaan. Toen De Jong in de basis stond stak hij meestal het middenveld met de bal aan de voet over en leverde die dan af bij een aanvaller. Daarom moesten de middenvelders verder uit elkaar staan om De Jong meer ruimte te geven.

Nu heeft Ajax niemand die deze rol van De Jong op zich kan nemen (er zijn sowieso maar weinig spelers ter wereld die dat kunnen) en moet het middenvelders weer dichter bij elkaar staan zodat ze de bal via combinaties naar voren kunnen brengen. Daarom is het beter als Blind op '6' komt te staan met Marin en Vd Beek als halven. Dan zal Ajax ook minder kwetsbaar zijn op de counter door de gebrek aan snelheid van Blind en Marin.
4 0
Jornnn
Ik vind zijn instelling nu aan top. Het lijkt me iemand die echt kapot in de bus zit na een nederlaag.
1 -1
RedFeather
Hoe een oefenpotje kan vertekenen
Wordt echt een hele grote deze jongen
Er kwam echt iemand het veld op
1 -1
SjaakWolfs
Komt goed over. Mexicaanse strijder.
3 -1
DannTheDon020
Beast! Vond hem op 60 procent al zeer goed spelen, harde passes in de voeten bij medespelers en altijd op zoek naar de aanvallende oplossing. Liet het balletje ook snel rond gaan! Ik denk dat we onze opstelling hebben gevonden met Martinez en Alvarez achter Donny
3 -1
Markopantelic007
60% x 1,4 = 84%. Moet je nagaan, dan kan ie dus nóg beter!
3 0
koenos1
Eens. Al vond ik zn 'harde passes' soms iets te hard...
0 -5
PuurGeluk
Jij doelt op de harde pass op Van de Beek in de 16? Die had wat mij betreft wat minder hard kunnen zijn. Verder mooie passes.
0 0
BrandjeXL
Harde passes zijn juist makkelijker aan te nemen dan van die slappe balletjes. Edgar Davids kon de ballen ook zo heerlijk strak geven.
1 0
AFC34
Lijkt me dat dat aan het kunstgras lag, zo'n bal rolt veel harder en langer door.
0 -2
off
Lijkt me dat je daar op moet anticiperen.
0 -1
DannTheDon020
Is toch de eerste keer in zijn leven dat ie dat kutgras heeft gezien en er dus op speelt, hoe wil je dan meteen anticiperen? Leg het mij eens uit
0 0
Van Reenen
Alvarez heeft nog nooit van kunstgras gehoord, hij weet niet eens hoe je het schrijft in het Mexicaans. Laat staan dat hij zich hierop kan anticiperen.
2 -2