Clement: 'Vond Frenkie een mix van Appie en Donny'

NielsOpdam, 18-08-2019 om 13:00, 10199 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Pelle Clement vond Frenkie de Jong, in zijn tijd bij Jong Ajax, een mix van Donny van de Beek en Abdelhak Nouri. Dat vertelt de oud-speler van de Amsterdammers in Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports. 

Clement zag al vrij snel dat De Jong kon uitgroeien tot een bepalende speler. 'Hij speelde op het middenveld samen met Appie en Donny. Dat was bizar. Ik denk niet dat ik nog een keer in een team kom te spelen met zo'n middenveld. Ik vond Frenkie echt een beetje een mix tussen die twee, op die leeftijd al.'

'Ze hebben zich allebei goed ontwikkeld', vervolgt de speler van PEC Zwolle over De Jong en Van de Beek. Clement denkt niet dat de middenvelder van FC Barcelona heel erg bezig is met zijn eigen prestaties. 'Volgens mij zijn wij er allemaal meer van onder de indruk dan hijzelf.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Barra
Een middenveld met Donny, Appie en Frenkie deed bij JA soms denken aan het middenveld van Barça met Busquets, Xavi en Iniesta. Je kunt ze niet een op een met elkaar vergelijken natuurlijk, maar qua voetballend vermogen om van te smullen.
2 -1
DT10
Stel je dat middenveld even voor: Frenkie, Donny en Appie..
2 -1
Schip
Die trokken profteams soms compleet uit elkaar met combinaties.

Die twijfel aan VdBeek bij sommigen - zeg maar velen - hier heb ik ook nooit begrepen. Had echt zijn eigen, drijvende rol daarin.
1 -1
Bky
Ik ben een van de gelukkige personen die bijna alle wedstrijden van Jong heeft gezien onder Keizer. Dat was echt geweldig.
4 -1
superman0313
Precies dit!
0 -1
trodat4030
Nog steeds het mooiste voetbal dat ik ooit in Nederland heb gezien, zelfs mooier dan menig legendarische Ajax 1 elftallen imo (al heb ik de '70 niet meegemaakt). Als ze vroeg in de wedstrijd achter kwamen zei je tegen je buurman, dat wordt nog gewoon 6-1 en dan gebeurde dan ook gewoon. Bij vlagen absurd goed.
1 -1
Dolberg25
Wat had het toch mooi geweest, als we ooit met Nouri, Donny en Frenkie op één middenveld hadden kunnen spelen in Europa. Helaas heeft dat nooit gekund, maar wat had het mooi geweest als Nouri ook nog bij dit team aanwezig zou zijn. Geweldige voetballer, die vorig seizoen had moeten doorbreken. Helaas verloopt het leven soms anders dan je wilt. We moeten niet verdrietig zijn dat het weg is, maar blij zijn dat het is gebeurd.
1 -1
Dennis1964
Geloof mij maar dan, dan hadden Spurs en Liverpool geen schijn van kans. CL was voor AJAX.
0 0
gi0vanni
Vorig seizoen? Je bedoelt 2 seizoenen terug. Inderdaad heel erg wat er met Nouri is gebeurt. Voetbal is geweldig maar op zulke momenten telt dat niet meer. Omdat de artsen hebben vastgesteld dat de hersenen niet meer te herstellen zijn is Nouri in principe gewoon gelijk aan dood.
Ik hoop dat we dit niet meer meemaken, op zo'n leeftijd begint het leven net.
0 -1
trodat4030
Ajax-Panathinaikos 2-0 24-11-2016. Donny en Appie in de basis met Schone, Frenkie verving Schone. Wel helaas de enige keer geweest..
0 -1
FCKUNST
Die drie waren perfect ''complementair'' aan elkaar op het middenveld. Zou EtH een stijve van krijgen
0 -1
willieovertoom
Ik vind ze alle drie niet te vergelijken.

Nouri had bepaalde specifieke kwaliteiten die bijvoorbeeld Frenkie niet heeft zoals een absurde steekpass en een afstandsschot. Daarentegen had Frenkie weer dingen die Appie niet had zoals verdedigende intercepties en überhaupt het lezen van defensieve situaties. Ook het loopvermogen.

Daar waar De Jong en Nouri vrij balverliefd zijn speelt Donny veel meer in dienst van een elftal. Versnelt het spel fantastisch, heeft heel veel scorend vermogen en een perfect gevoel voor ruimte.

Drie totaal verschillende spelers maar wat ze allemaal mee hebben/hadden is totale perfectie in de kleine ruimte. Ook Donny, onderschat het niet. Die hakballetjes, het wegdraaien ook. Wat een geniale speler.
2 0