Tadic: 'Kunstgras slecht voor Nederlands voetbal'

SJvanveen, 17-08-2019 om 20:35, 5892 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dusan Tadic hekelt het kunstgras in Venlo. Ajax won weliswaar zaterdag met 1-4 van VVV, maar raakte Quincy Promes en Hakim Ziyech kwijt met pijntjes. De aanvoerder van de Amsterdammers baalt ervan. 

'Ik weet niet hoe het met hen gaat, ik hoop goed', begint Tadic bij FOX Sports. 'Misschien is het een reactie van het kunstgras, want dat is niet goed voor het Nederlandse voetbal. We moeten normaal gras hebben, want misschien hebben we morgen een fysieke reactie.' 

Tadic zelf startte opnieuw in de spits en scoorde vanaf de strafschopstip. 'Het is belangrijk om scherp te zijn in dit soort wedstrijden. We moesten geduldig zijn om onze kansen te creëren. Het was lastig, want ze dekten kort en volgden ons overal. Penalty's zijn geen probleem. Vertrouwen is belangrijk en het maakt niet uit wie scoort of assists geeft.' 

Donny van de Beek

Tadic hoopt dat de huidige selectie intact blijft en dat Donny van de Beek niet naar Real Madrid vertrekt. Dit tekende de captain op bij de NOS. 'Ik hoop dat hij blijft, want hij is belangrijk. Blijven is het beste voor hem én ons, dus ik hoop dat hij blijft', aldus Tadic, die het huidige Ajax niet wil vergelijken met het Ajax van verleden jaar. 

'Het is moeilijk te vergelijken, maar ik denk dat verleden jaar ongelooflijk was. We hadden een sterk elftal en dit zijn er weer andere spelers. We moeten kijken naar de beste opstelling, meer wedstrijden spelen en dan komt de beste formule vanzelf', besloot de aanvoerder. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxadept
Is ook ronduit bespottelijk dat er nog eredivieclubs op kunstgras spelen. KNVB blijft simpel op zijn handen zitten en laat het zo! Er was blijkbaar ook niet gesproeit, 2e helft regende het waardoor de bal beter liep! Ziyech en Promes lopen blessures op omdat spelen op kunstgras niet voor elke speler hetzelfde is.
0 -1
rednas80
dan snap ik niet dat hij bijtekent. blijkbaar vergoed een uitstekend salaris veel...
0 -3
Rentokill
Voordat kunstgras werd toegestaan konden die clubs het toch ook voorelkaar krijgen?
1 -1
Bennyben
In kunstgras zitten ook nog gradaties maar in Venlo zag het veld er wel heel slecht uit
0 -1
Jos1983
Waarom die hele discussie of je kunstgras clubs moet gaan bijstaan in de kosten? Als de licentie eis gewoon voor spelen in de eredivisie is het hebben van een natuurgras veld ben je van het probleem af, evenals clubs moeten voldoen aan veldverwarming, lichtinstallatie op sterkte etc etc..
Geef ze hiervoor 2 seizoenen om te overbruggen zodat ze hier in de begrotingen rekening mee kunnen houden en dan is het klaar.. maar goed ergens ontbreekt de sterke hand.. KNVB is gewoon een erg zwakke organisatie..
1 -1
strafschop
Vanaf dit seizoen mogen de niet-Europese Eredivisie clubs die op gras spelen een deel van de inkomsten van de Europees spelende clubs verdelen.

Dit is een compromis van de Eredivisie clubs zelf.

Omdat alleen bij een twee-derde meerderheid van alle BVO's je dit kan aanpassen in de licentie eisen.
0 -1
masterrr
Blijf het bizar vinden, als voetbalclub er mee wegkomen dat je geen goed grasveld aanlegt.
KNVB is een zwakke visieloze bond
6 -2
talent020
clubs als VVV Emmen en Heracles zouden geband moeten worden als ze geen gras willen aanleggen, zelfs RKC kiest ervoor om gewoon gras te nemen, terwijl ze met de Frenkie miljoenen blok hun selectie een impuls hadden kunnen geven
5 0
talent020
clubs als VVV Emmen en Heracles zouden geband moeten worden als ze geen gras willen aanleggen, zelfs RKC kiest ervoor om gewoon gras te nemen, terwijl ze met de Frenkie miljoenen blok hun selectie een impuls hadden kunnen geven
0 0
talent020
clubs als VVV Emmen en Heracles zouden geband moeten worden als ze geen gras willen aanleggen, zelfs RKC kiest ervoor om gewoon gras te nemen, terwijl ze met de Frenkie miljoenen blok hun selectie een impuls hadden kunnen geven
2 -1
3*stars*3
De EU topclubs gingen dreigen met een superleague en UEFA gooide gelijk roer om.
Als de NL topclubs en AZ, ff serieus krachten bundelen en met vuist op tafel slaan, zal je ook wel zien dat KNVB gelijk werk ervan maakt.
NL heeft met de Nations League wat miljoenen binnen gehaald.
KNVB kan de clubs in nood wel helpen of helpen met een lening.
Alleen Heracles is een moeilijk verhaal omdat ze gesponsord worden door Ten Cate.
2 -1
strafschop
Ten Cate is geen hoofdsponsor meer van Heracles. Voor het kunstgrasveld dat ze in 2017 hebben aangelegd moest zelfs flink betaald worden.

Het probleem van Heracles is dat ze een trainingsaccommodatie moeten bouwen.

En uit de veranderagenda:

"Clubs kunnen – in het kader van de overstap naar natuurgras of hybride – aanspraak maken op gunstige financieringsvoorwaarden van de KNVB."
1 -1
lauw
Kunstgras is kut maar heb het idee dat het veld van vvv met afstand het slechtste is van de eredivisie. Excelsior had ook zo'n schijt veld maar daar hebben we voorlopig geen last meer van gelukkig
1 0
koenos1
En nu oprotten met dat kunstgras
0 0
Joseph
Topclubs zouden moeten weigeren te spelen op kunstgras, is allemaal veel te lief met die rommel.
5 0
3*stars*3
Inderdaad zoiets ja.
Maar ze moesten voor de zomerstop echt een standpunt innemen.
Dan had KNVB geen poot om op te staan en moesten de kunstgrasclubs, in de zomer aan de slag met aanleg van natuurgras.
0 0
Flipper33
Dankzij dat klote kunstgras komen veel spelers ook niet naar de Eredivisie.
2 0
RaynoFischer
Echt het moet wel eens klaar zijn met dat kutgras....
Hopelijk vallen de blessures mee, zeker Ziyech hebben we wel nodig
3 0
Tecmessa
Veld leek ook he-le-maal nergens naar. Fijn dat Dusan zegt waar het op staat.
3 0
Frank1978
Mee eens, een aanfluiting dat nepgras.
3 0
MoIukker
Hopen dat PSV dat ook voelt morgen
1 0
Ajaxbrl
True..
1 0