Swart verklapt: 'Dolberg is weg'

BartVeenstra, 17-08-2019 om 11:00, 26295 views, NH Sportcafé |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-clubicoon Sjaak Swart heeft zaterdagochtend bij NH Sportcafé laten weten dat Kasper Dolberg vertrokken is bij Ajax. Een transfer van de Deen is nog niet officieel naar buiten gebracht, maar luisterend naar de woorden van Swart lijkt dat een kwestie van tijd te zijn.

'Dolberg is weg. Ik denk dat 'ie verkocht is', zegt Swart. 'Ik weet niet waar hij naartoe is, maar dat heb ik naar mij toe gekregen', aldus Mister Ajax. In de studio van het radioprogramma praten presentator Leo Driessen en gastheren Jeroen Elshoff, Rinus Israël, Gerard van der Lem en Swart over een mogelijk nieuwe club van Dolberg.

Namen als OGC Nice en TSG 1899 Hoffenheim worden genoemd. Swart blijft aangeven dat hij niet weet om welke club het gaat, al zou hij misschien toch meer kunnen weten. 'Wat denken jullie van Peter Bosz?', doelt hij op een mogelijke transfer naar Bayer Leverkusen. Onder Bosz kende Dolberg zijn beste periode bij Ajax en om die reden zou een transfer naar de club van die trainer niet onlogisch kunnen zijn.

Denk jij dat Hakim Ziyech en Dusan Tadic scoren op bezoek bij VVV Venlo? Zet in en krijg 3,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Ze hebben bij Ajax vorig jaar gewoon een heel groot bedrijfsrisico genomen door Dolberg fit te laten worden in het eerste. Die had gewoon een half jaar lang fit moeten worden in de trainingen, oefenwedstrijden en eventueel potjes met Jong. Maar hij heeft een jaar lang de kans gekregen, onder het mom van fit worden, wedstrijdfit en vormfit worden door het spelen van wedstrijden in het eerste. Zoiets is nog nooit vertoond. Dat een spits halverwege november, na bijna wekelijks spelen sinds eind augustus, aangeeft nog niet 100 procent fit te zijn. Is dat niet de eerste vereiste?! 100% fit zijn?! En hoe kun je godsnaam 100% fit worden als je continue op je teentjes loopt?! En tot bijna einde seizoen heeft TH het in de eredivisie volgehouden met Dolberg. En als het dan niet loopt, ja dan komt de druk. Van buitenaf, en van binnen uit. Want bedenk wel dat eerst Donny en Huntelaar en later Neres en Huntelaar daarvoor moesten banken. Dan rijst de vraag hoe lang die jongen de kans maar blijft krijgen? En waarom anderen niet? Of er niet met twee maten gemeten wordt? Want Sierhuis heeft 45 minuten de kans gekregen, en je kan Neres en Huntelaar niet op bank blijven houden als Dolberg niet presteert, Traore ontwikkeld zich goed, Lang klopt aan de deur. Etc.
Dan is verhuur wellicht het beste, naar een club waar er even wat minder druk zit, en waar ze Dolberg zien als eerste spits (wat overigens voor alle clubs in de eredivisie geldt, Feyenoord en PSV incluis). Verkoop zou zonde zijn, tenzij met een terugkoop clausule.
0 0
Web

Misschien niet allemaal denken aan het belang van Ajax, in dit geval? Maar ook in het belang van Dolberg? Ajax heeft hem gekocht voor 300 duizend euro. Voor een redelijk bedrag verkopen. En een hoog door verkoop percentage, zou misschien het beste zijn.
1 0
Boer Gijs
Definitieve verkoop zou in mijn ogen echt niet slim zijn. Zou echt heel jammer zijn. Verhuur of verkoop met terugkoop optie zou het beste zijn.
0 -1
Cupmetgroteoren
In Frankrijk heeft Dolberg nog een goede naam vanwege Uefacup tegen Lyon. Daar zijn ze wel bereid om een bedrag tussen 5 en 10 miljoen te betalen, en dat zou pure winst zijn.
1 -4
Steeph
Alsof ze daar een speler beoordelen op 1 wedstrijd. Doe nou eens normaal man.
0 0
Amsterdamsetrots
Een jongen die met veel vertrouwen echt beter gaat spelen. Maar goed je kunt niet eeuwig met zo'n jongen blijven aanmodderen. Ik hoop dat hij vertrekt naar Leverkusen of Hoffenheim, Schreuder en Bosz kennen hem beiden goed. Met Traore en Brobbey hebben we goede spitsen achter de hand.
0 0
Joseph
Als hij verkocht wordt, ga ik er vanuit dat hij naar Bosz gaat, tenzij hij echt een waardeloze zaakwaarnemer heeft die enkel naar zijn eigen portemonnee kijkt.

Ik hoop echter dat het om een verhuur gaat, doodzonde als hij straks zijn kwaliteiten ergens anders laat zien. Want 1 ding is duidelijk, Dolberg heeft de potentie een absolute wereldspits te worden!

Mensen die hem al af hebben geschreven, moeten niet vergeten dat hij pas 21 jaar is.. Hij zal niet de eerste spits zijn die zijn top pas op latere leeftijd gehad heeft!
0 0
AjaxIJmuiden123
Hopelijk verhuurt en anders met terugkoop optie want ik denk dat een nieuwe omgeving goed voor Dolberg is om te schitteren.
0 0
slowmow
In 2015 gehaald voor €350.000,—. Een koopje/buitenkansje. Helaas niet de persoonlijkheid om het te Maken als spits van Ajax. Zonde, maar net als Cerny en Johnson voldoende kansen gehad. Kennelijk lukt het niet tot die gasten door te dringen en ze ‘ in dienst van de ploeg te laten spelen
‘.
0 0
Giagia055
Dood en doodzonde dat zn talent er niet uitgekomen is , heb hier gemengde gevoelens bij aan de ene kant jammer deze 'parel' te verliezen en aan de andere kant is die hopeloos uit vorm al 2 jaar lang , wij zijn een topclub en er moeten resultaten gehaald worden
0 0
oudzuid2
in principe moeten we het met Tadic, Huntelaar, en evt. Traoré kunnen doen dit seizoen.
1 -3
Jelephi
Dolberg verlies je niets aan. De jongen heeft absoluut talent maar staat al 1,5 jaar stil. Is veelal geblesseerd en totaal hopeloos uit vorm. Ajax is geen speeltuin meer. Ook jong talent moet gewoon presteren anders staan er 10 anderen voor je in de rij. Met Traore en Huntelaar/Tadic heb je voldoende opties.

Kasper bedankt en succes bij je nieuwe club.
6 0
Flipper33
Swart zal straks wel een verbod krijgen van Ajax als alles klopt wat die zegt ! Volgens mij is Ajax niet zo blij met loslippigheid na de pers.
3 0
slowmow
Hoe komt hij aan zijn info?
0 0
Flipper33
Denk van Donny
1 0
OuweDibbes
Wat heb ik toch genoten het eerste jaar. Weinig spitsen op 19 jarige leeftijd bij Ajax zo goed zien zijn. Zo compleet. Elke week hoop ik dat Dolberg zijn oude vorm gaat terug vinden, ik zie dit gebeuren met afgrijzen.
1 -1
Bonno1978
Allemaal leuk over systemen enzo. Het begint bij de pure wil om te winnen en het gif hebben om te willen scoren. Dat het dan niet lukt, prima. Bij Dolberg heb ik de laatste tijd het idee dat hij net als wij ook naar de wedstrijd zit te kijken...
0 0
vdhaas
Jammer als dolberg weg gaat. Hij heeft de pech dat hij tadic en huntelaar voor zich heeft, maar als vd beek vertrekt gaat tadic misschien naar 10 en krijgt hij meer minuten
0 0
Ajax4life16
Sjakie, mooie vent en een legend, maar wilt even relevant doen. Als dit al waar is vind ik dat hij zn mond moet houden. Als het rond is brengt Ajax het binnenkort wel naar buiten.
4 0
Remark
Wat bedoel je in godsnaam met 'relevant'?
0 0
ram
Betere vraag: wat bedoelt ie in godsnaam met "wilt"..
0 0
RusselWestbrook
Volledig eens.
0 0
Ardoe
Hoop 't niet, hoop dat ie verhuurd wordt. Waarom zou je 'm eerst nog kansen geven en dan toch ineens verkopen. Verkopen kan altijd nog.
2 0
Jappindo
Jammer dat hij het niet meer heeft waar kunnen maken. Hij was altijd kritisch op zichzelf, dus zo zal hij er nu ook wel in staan. Toch van hem genoten, lijkt me een goede gozer. Wens hem veel succes bij zijn nieuwe club.
0 0
036AFCA97
Dit maakt me niet veel uit, ben veel banger dat Donny ineens vertrekt. Zou ik echt kut vinden.
1 0
atalantanio
‘’Ineens’’?
0 0
Schip
Meest complete Ajax spits sinds Kluivert. Maar mentaal geen top (nog). Zou hem een transfer naar Leverkusen gunnen. Erg benieuwd of Bosz het uit hem weet te krijgen.
0 -1
AFCAHOOLIGAN
Dolberg weg Suarez terug hahaha wishfull thinking
0 0
Bil
Wat gaat er met Cassiera gebeuren??
0 0
Bossie
Die zit tot 2020 bij Racing met optie tot koop
0 0
Ferd
En die willen hem terugsturen
0 0
Ajacied33
Ze willen hem niet meer las ik gisteren
0 0
Bky
Wij ook niet, dus dat is mooi.
0 -2
PetervanAmsterdam
Dat er nog steeds mensen zijn die denken dat de meestal onzichtbare en te vaak ergerlijk vallende/uitglijdende Dolberg in het Ajax-shirt een topper is... En dat allemaal op grond van een handvol wedstrijden in het Bosz-tijdperk, waarin hij kennelijk ver boven zijn normale niveau uitsteeg. De afgelopen tweeënhalf jaar heeft hij op een enkel fraai doelpunt na vrijwel helemaal niets laten zien, Dat is de voetbalwaarheid, en die ligt bijna altijd op het veld.

Misschien dat een overstap naar een andere club bevrijdend voor hem kan werken, zodat hij wat beter gaat presteren.

Mijn wens: Dolberg verhuren of verkopen en een creatieve middenvelder aantrekken.
3 -5
Ferd
Veel van zijn doelpunten verraden klasse. En zijn moyenne is niet slecht. Niet top, maar zeker niet slecht. Alleen zijn er mensen met zoveel azijn in hun aderen dat ze dat niet zien
1 -3
VivaEspana
Je hebt inderdaad gelijk.
Hij heeft 10% erg mooie dingen laten zien, 10% mooie en 80% onzichtbaar geweest. Dit zijn de feiten en laat iedereen zijn conclusies trekken.
2 0
ETM
Tsja ik zie Swart dit niet zomaar roepen. En dat hij op de tribune zat was al vreemd.
Ik hoop dat t gaat om verhuur.
0 0
Gecko
En weer een topper weg. Dolberg is gewoon verkeerd gebruikt onder Ten Hag
Schone weg was al een fout. En nu dit weer
Gelukkig is Marin er !,.?
0 -11
FlyingDutchMan
Is Dolberg toch een keeper in plaats van spits? Vond hem al zo apart!
0 0
afcas
Dus we moeten het hele systeem overhoop gooien om een speler te accommoderen die een paar wedstrijden in een seizoen leuk gespeeld heeft? Als hij gewoon zou kijken naar wat tadic zo een goede spits voor ajax maakt zou hij misschien zijn eigen spel aanpassen. Zolang hij dat niet doet komt hij gewoon te kort voor ajax...
1 -1
Frevo
O het ligt aan Ten Hag! Maar onder Bosz werkte het ook maar het halve seizoen. En onder Keizer helemaal niet. En onder Ten Hag ook niet. Maar het ligt aan iedereen, behalve Dolberg?
2 0
Ajacied33
Topper is een groot woord, die jongen heeft het nooit kunnen waarmaken. Een keer houdt het gewoon op. Allemaal leuk en aardig om potentie hebben, maar op een gegeven moment moet het er wel uitkomen he
1 0
BrandjeXL
Raar dat KJH en Tadic wel renderen in dit systeem of niet? Juffie Dolberg moet elke bal panklaar hebben want drie stappen extra zetten is al teveel voor mevrouw.
2 -3
Ferd
Onzin
0 -2
FerdiZ
oke. welke aanvallers moeten er wijken zodat dolberg (goed gebruikt) wordt?
2 0
SoAFCA
kan toch gewoon dat ondanks dat Dolberg een topper is hij niet in dit Ajax past.
0 0
Santiago
Geweldig club icoon, maar qua dit soort dingen neem ik hem nooit al te serieus.
1 -2
Marcao
Ik hoop van niet... ik blijf het gevoel houden dat de oude Dolberg elk moment weer terug komt. Die gast heeft zoveel talent!
1 -1
MickS
Ik ben bang dat hij altijd te boek zal staan als dat eeuwige talent met dat ene geweldige seizoen.

Bij Jong bakte hij er niet veel van, bij het 1e slechts n half tot driekwart seizoen. Verder bakte hij er weinig van.
De man kan werkelijk waar schitterende en ontiegelijk knappe doelpunten maken, maar tegenover één zo'n doelpunt staat elke keer weer meerdere opgelegde kansen die hij naast, over of recht op de keeper schiet. En op de een of andere manier heeft hij nog steeds niet van Huntelaar het gevoel kunnen leren vinden om wel op de juiste plek in de 16 te staan. Heel jammer.

Overigens zou ik Dolberg wel eens een periode achter de spitsen willen zien. Volgens mij zou hij daar heel veel meer renderen.
0 -1
FerdiZ
denk dat hij verhuurd wordt
0 0