De Groot: 'Transfer Van de Beek naar Real rond'

BartVeenstra, 17-08-2019 om 09:40, 35601 views, Het Parool |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Jaap de Groot, journalist van Het Parool, schrijft zaterdag in zijn column in de krant dat 'de overgang van Donny van de Beek naar Real Madrid rond is'. 'De vraag is alleen wanneer hij in Madrid gepresenteerd wordt.'

'Real wil hem per direct overnemen, maar naar verluidt zou de Raad van Commissarissen van Ajax Marc Overmars (directeur voetbalzaken) hebben verzocht voor een constructie te gaan waarbij Van de Beek wordt verkocht en vervolgens een jaar aan Ajax wordt verhuurd', schrijft De Groot. Ajax wil daarmee voorkomen dat, na het eerdere vertrek van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, het basiselftal alsnog 'drastisch wordt uitgehold'.

Wanneer Van de Beek zou vertrekken, brengt dat risico's met zich mee voor de zo opgewaardeerde internationale status van Ajax. 'Bovenstaand scenario kan daarom niet los worden gezien van de noodzaak om de groepsfase van de Champions League te halen. Duidelijkheid daarover is er pas woensdag 28 augustus, nadat Ajax in de Johan Cruijff Arena de return tegen Apoel Nicosia heeft afgewerkt', aldus de journalist, die laat weten dat het nog wel even kan duren voordat er duidelijkheid is over de toekomst van Van de Beek. 'Daarom moet er serieus rekening mee worden gehouden dat pas dan duidelijk wordt of Donny van de Beek per direct naar Real Madrid vertrekt of in de zomer van 2020.'

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint op bezoek bij VVV Venlo? Zet in en krijg 7,05 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Geloof er niets van. Je haalt of verkoop niet en speler voor over een jaar. Het gebeurt wel, maar niet bij transfers van 60 miljoen, dan wil je iemand ook gewoon hebben zonder risico op ernstige blessures etc. Je maakt hooguit een intentie-overeenkomst.
0 0
aniet
Ja zo hebben we ons al vele malen druk gemaakt over complete onzin deze zomer
Als ik zoveel verzinsels vertel op mijn werk word ik ontslagen
Kijk naar afgelopen mei, iedereen op tv liep over elkaar heen om te vertellen dat er leegloop zou volgen, en de meeste hm ´insiders´ wisten ook waar naar toe...
T houd wel bezig maar serieus nemen ...ha
1 0
Ajax4xbestevaneuropa
En die datum dan waar overmars het over had dat er niemand meer weg mocht behalve dolberg natuurlijk.Lijkt me hoogstwaarschijnlijk dat madrid hem 1 jaar aan ajax uit gaat lenen en ze hem nu alvast willen vast leggen.
0 -1
Dolberg25
Twee weken voor de deadline. Dan moet vandaag DE datum zijn. Verwacht dat we voor morgen weten hoe of wat, als Marc zijn beloftes nakomt.
0 -1
036AFCA97
Waarom is er wel een artikel over Jaap de Groot van het Parool die meld dat Donny vertrekt, maar is er geen artikel gemaakt hierover;

https://www.telegraaf.nl/sport/584330398/ten-hag-donny-blijft

Ten Hag heeft blijkbaar gezegd dat Donny blijft en Zidane heeft gezegd dat er niemand meer bij komt in Madrid. Lijkt me groter nieuws dan de mening van Jaap de Groot, toch?
5 -1
OuweDibbes
Toen Overmars verklapte dat Donny bleef, ging ik er vanuit dat hij dit jaar bij Ajax zou spelen.
Verleden week natuurlijk het nieuws over Del Olmo. Ik had het vermoeden dat dit wel serieuzer is, dan dat Ajax zelf melde. Aangezien het meerdere bronnen waren, en ook vanuit Spanje. Omdat Dolberg plotsklap weg moet, had ik het idee dat ze rond waren als vervanger voor van Beek en nu het erna uitziet dat Van Beek blijft, willen ze Dolberg opruimen om niet teveel financiële risico s te nemen bij een record transfer omdat Ajax blijkbaar overtuigd is. Maar nu kan ik het wel rijmen, van Beek gaat weg, en Del Olmo gaat woensdag na de wedstrijd in Nicosia als opvolger worden gepresenteerd.
0 -2
Bil
Heeft Mike Verweij al iets gezegd?

Breaking Mike.
0 0
JSF
Snap deze constructie niet indien juist. Mogelijk is Donny ah eind van het seizoen wel 25 mln meer waard. En hij heeft een contract bij Ajax, dus Real heeft niets te willen
0 0
036AFCA97
Grappig hoe in de jeugd altijd types als Donyell Malen, Fosuh-Mensah, Dillon Hoogewerf en Dilrosun vertrekken (de “buitenlandse” jongens), terwijl nu uit het eerste de Hollandse Frenkie, Matthijs en Donny het snelst weg willen en Ziyech, Neres en Nico enzo blijven.
2 -7
Ajacied33
Hele verschillende situaties, niet met elkaar te vergelijken. Vind het ook vreemd dat je een bepaalde onderscheid maakt tussen de Nederlandse en "buitenlandse" jongens
1 -1
fanforeffer
klopt en de jongens die zijn gebleven maken nu een top transfer en de genoemde boys zitten of enkele niveau's lager of op de bank.
0 0
Ferd
Grappig dat sommige figuren appels en peren vergelijken
4 0
DeWijsneus
Als je zelf het verschil niet kan inzien, moet je misschien gewoon lekker uitloggen en hier geen onzin zitten te verkopen. En die jongens zijn nooit buitenlands genoemd, en terecht. Jongens zijn gewoon Nederlands. Maar wil je waarschijnlijk vanuit je eigen slachtofferrol niet willen inzien.
1 0
036AFCA97
Neehoor, maar je hebt toch bepaalde “types”? Een Frenkie, Matthijs, Eiting zijn hele andere jongens dan Donyell, Promes, Dilrosun etc?

Plus ik heb hier wel reacties gelezen met “misschien moeten we jongens met namen als Donyell, Javairo en Dillion lekker links laten liggen”
0 -2
Ferd
Maar dat was een reactie van Ajaxdortt, en die zegt 99 van de 100 keer domme dingen
1 0
Champy
Als je situatie echt enorm verbetert (zowel financieel als sportief, maar vooral financieel) ga je gewoon vertrekken.
Neres was bijna naar China een half jaar geleden, dus hem kan je al niet in je verhaal betrekken. Het ging bij jou om het "willen" vertrekken.
Ook Ziyech is al twee jaar actief/passief op zoek naar een nieuwe club, maar hij zag geen verbetering bij de Europese subtoppers.

Voor de blanke jongens in het eerste van het afgelopen seizoen, de meest interessante spelers op basis van hun prestaties, ervaring voor hun jonge leeftijd, en talent, kwamen de absolute topclubs. De keuze lijkt me dan snel gemaakt.
2 0
Minsc
Hoezo? Zijn die "buitenlandse jongens" van hetzelfde niveau als Frenkie, Matthijs en Donny?
1 0
036AFCA97
In de jeugd waren dit de grootse talenten toch? Net als Redan. Ook opvallend dat in de jeugd de buitenlandse jongens vaak de grootste talenten zijn en dan is het eerste waren het nu echt de Hollandse jongens.
0 -1
roodwit007
Het probleem ligt bij de UEFA , laat de transfer window wereldwijd gelijk zijn dan is dit zo over
0 0
afcas
De uefa kan alleen eventueel bepalen voor Europa he...
1 0
Bil
Klopt denk ik wel...

Dani Olmo heeft gister niet gespeeld. Terwijl hij wel fit was.
Dus kan best zijn, dat er wat speelt.
0 0
AlexIbarra
Ik zeg niet dat Jaap volledig uit zijn nek lult, al denk ik van wel.
Maar wat zou het lekker zijn als iedere 'journalist' voor elk verhaal dat niet blijkt te kloppen, 1 euro aan elke lezer moest betalen.

'Frenkie naar PSG', 1 euro.
'Ziyech en Tadic mogen elkaar niet', 1 euro.
'Spelers nemen Ten Hag niet serieus', 1 euro.

Etc.
2 -1
Cruijffthebest
Zou knap waardeloos zijn als hij nu gaat.
Hoop dat hij dit seizoen zeker blijft en zich volledig focust op Ajax en dat er zeker kwaliteit bij komt voor het middenveld en Ten Hag de spelers daar neerzet waar ze het beste renderen, dus Blind en Nous weer achterin en Martinez op het middenveld met Van de Beek en Olmo, mits die komt.
0 0
BRAMHOUTEN
als hij zo graag weg wil, lekker laten gaan. hij kiest duidelijk voor het geld, omdat hij daar echt niet aan spelen toekomt. maar ik geef hem geen ongelijk. zie dolberg, die raakt geen knikker nu en is niks meer waard, kan ook gewoon met donny gebeuren.
1 -4
Mauroafca
Haha, bij sommige van jullie hier is iedere Ajax speler die een transfer naar een grote club maakt een “geldwolf” wat een pure onzin. Als Real komt dan ga je, zo simpel is het. En Donny is een voetballer, die is als het goed is zelfverzekerd genoeg om te denken dat hij daar genoeg minuten kan gaan maken.
2 -1
OuweDibbes
Praat lekker voor jezelf.. Helaas heb ik dat talent niet en ondanks dat Madrid misschien de grootste club in de wereld is, is voor mij als Ajacied Ajax het hoogste haalbare.
0 -2
Toekomst1900
Donny gaat wel, Donny gaat niet, Donny gaat wel, Donny gaat niet.. Zou Donny zelf ook sieren als hij zegt wat hij zelf wilt. Elke keer zegt hij ik kan er niks over zeggen, hoop dat er snel duidelijkheid komt. Als hij echt weg wilt, dan gaat hij maar!
4 0
FerdiZ
vreemd. als ik op telesport kijk staat er dat ten hag zegt dat iedereen blijft en Zidane zegt dat er niemand meer bij komt..
en dit komt ook van telesport?
0 -2
PetervanAmsterdam
@FerdiZ:

Als er sprake is van een overeengekomen overgang in de zomer van 2020 is het natuurlijk ook logisch dat Van de Beek dit seizoen bij Ajax blijft en dat hij niet nu al naar Real Madrid vertrekt. In dat geval hebben Ten Hag en Zidane allebei gelijk.

Jaap de Groot, de schrijver van de column, werkt tegenwoordig niet meer voor De Telegraaf, maar voor Het Parool.

Als je goed leest, kun je deze informatie allemaal uit bovenstaand artikel halen. Dus hoezo vreemd?
0 0
FWAjacied
Nee, van Parool.
1 0
Bjorn
De RvC (controlerend orgaan) die de directie (dagelijks bestuur) verzoekt een constructie te verzinnen met verkoop met een jaar huren? Dat lijkt me de omgekeerde wereld.
1 0
ajaxxcied4life
Mwaahh, niet perse. De RvC moet erop toezien dat op het veld niet teveel wordt ingeboet op kwaliteit.
0 0
ajaxwestland09
V/d beek gaat en olmo komt
1 -1
MPAjax
De Groot: "Olmo zo goed als zeker op het vliegtuig richting Amsterdam"
2 -2
Voetbalverstand
Waar lees je dat?
0 0
Ginoajax1
Een groot lulverhaal. Sensatiezoeker de Groot.
3 0
ST
Eerst een betrouwbare nieuwsbron en tot die tijd is het onzin.
1 0
Barra
Zou behoorlijk ruk zijn, dan heb je gewoon je complete middenveld van afgelopen jaar verkocht. Laat nu ook net dat middenveld nog een zorgenkindje zijn, want zoals het nu staat loopt het voor geen meter.
0 0
AFCA1510
Amen! Zou echt drama zijn dit. Marin, Blind en Mazraoui zijn niet goed genoeg voor het Ajax middenveld. Benieuwd hoe ze dat gaan oplossen .
0 0
Pure
Zou wel kut nieuws zijn op mijn verjaardag. Ik kreeg juist steeds meer het gevoel dat hij juist zou blijven. Misschien dat die Olmo dan toch komt. Wellicht stond hij op een lijstje mocht vdBeek wel gaan.... pff
1 -1
FerdiZ
gefeliciteerd
2 0
Pure
Thx :)
1 0
Bocarra
Het Parool lijkt mij een krant in nood als je mensen als de Groot een podium geeft om nepnieuws te verspreiden.
1 0
Redrum
Moet toch heerlijk zijn om journalist te zijn. Je kan letterlijk dingen uit je duim zuigen en als het uitkomt ben je de grote jongen. Heb je het mis dan spreekt niemand je er op aan. En doet iemand dat wel, dan kan je altijd nog zeggen dat je verkeerd geïnformeerd bent.
2 0
3*stars*3
Haha idd.
‘Real gaat niet akkoord met een jaar verhuur en daarom is het afgeketst’.

Zoiets maar als hij echt vertrekt, is het begrijpelijk dat Ajax voor Olmo wil gaan.
Als dat gerucht waar is natuurlijk.
0 0
Redrum
Ja dat zou een leuke vervanger zijn. Toch is het voor dit seizoen beter als Donny blijft. Olmo mag dan nog een jaartje bij Zagreb blijven en volgend jaar aansluiten.
0 0
Bobbaasje
Dit is uit de vinger gezogen van jaap de Groot, wat een lulkoek verhaal.
0 0
Eastwood
Zidane wil hem helemaal niet. Die wil alleen Pogba er nog bij.
1 0
Flipper33
Zou zomaar kunnen Olmo deed gisteren niet mee met Dinamo Zagreb zat op de bank !
2 -1
NegentigMinutenLang
Vreemd verhaal. Zo'n constructie met verkopen en een jaar verhuren is niet gunstig voor zowel Ajax als voor Donny, want een basisspeler van Ajax wordt doorgaans alleen maar meer waard (bij directe verhuur van een jaar speelt contractsduur minder mee), en als je als Donny zijnde meteen al verhuurd wordt geeft het wel aan dat Real je niet echt nodig heeft. Natuurlijk zou een transfer naar Real nog steeds kunnen, maar dat lijkt ook minder waarschijnlijk dan twee weken geleden, aangezien zowel Overmars als Ten Hag hebben gezegd te verwachten dat hij blijft. Wel had ik persoonlijk na al die hints op social media van Ajax verwacht dat ook Donny een jaar bij zou tekenen, dat is (nog) niet gebeurd.
0 0
Schip
Behalve als Donny gewoon weg wil. Dan is dit de enige manier om hem nog een jaar te behouden.
0 0
ajaxxcied4life
Eens met alles dat jij schrijft. Nog even inhaken op het punt van 'nodig hebben' dat jij denk ik terecht aankaart. Real verhuurt Ceballos ofzo aan Arsenal en verkoopt Llorente aan Atletico Madrid en haalt vervolgens uit blinde gierigheid van de Beek. Come on people, what the fuck is dit?
1 -1
MPAjax
op hol geslagen handelshuis
0 -1
ajaxxcied4life
Precies dat.
0 -1
NegentigMinutenLang
Inderdaad, het management van Real lijkt wel een beetje de weg kwijt - je laat goede spelers gaan om - schijnbaar - ruimte te maken voor Pogba, die vervolgens niet komt en waardoor je nu bij derde keus Donny uit komt. Dat kan voor nu leuk zijn, maar als het niet loopt komt er volgend jaar of zelfs in de winter weer een grotere paniekaankoop en is Donny uit beeld.
0 -1
Lane 8
Het is vooral niet gunstig voor real, want dat middenveld kan echt niet meer en ze hebben nu versterking nodig.
0 -1
NegentigMinutenLang
Dat ook nog eens inderdaad, zeker waar
0 -1
Labrador
Dit lijkt op de weersvoorspelling van Piet Paulusma. De zomer is soms heet, af en toe nat maar over het algemeen droog.
4 -1
chino
Als hij zo graag wil gaan bankzitten in Madrid, dan veel succes.
Wel erg droevig dat de eigen jeugd na 2 jaar 1e elftal zo graag weggaan. Terwijl buitenlanders graag langer blijven.
6 -3
markk
Wat een clickbait titel.
2 -1
1ajaxxx11
Helaas niet meer te houden.

Aangezien van de beek ook niks doet om de speculaties te ontkrachten.

graag voor het geld van van de beek

Dani olmo en davy propper halen.
0 -4
Ajaxfan16
Hele tijd hoor je hier niks meer over en ineens komt een Jaap de Groot mee dat het rond is, wat een bullshit.
4 -2
Tinus
Jaap de Groot is van een andere krant en heeft andere connecties. Helemaal niet gek daardoor volgens mij.
1 -4
Ajaxsupzuidned
Het lijkt mij niet dat Ajax Dani Olmo voor meer dan 20 miljoen koopt als Donny blíjft
0 -1
Persian07
Breaking news: op El Jazeera TV melden ze 10 minuten geleden dat de transfer van VdBeek naar real voor 95% rond is. Direct na de bekendmaking wil ajax Olmo presenteren als vervanger. Dit melden ze zojuist.....ben benieuwd. Wat een transferjaar zeg....
0 -3
Wimmel
Het zou prima passen in de Telegraaf trend waarin ze continue dezelfde dag dat ze "nieuws" brachten om de oren werden geslagen dat dit bericht niet klopte.

Nu een keertje niet Driessen maar De Groot.
2 0
Wesl
De Groot schrijft dit in Het Parool, niet in de tg
2 0
NotForSale
Het is rond, maar tegelijk zeggen dat het nog lang gaat duren en hij kan niet zeggen hoelang nog.
Doet die de Groot een wedstrijdje tegen Valentijn Driessen ‘om ter meest lulverhalen schrijven over Ajax’ ofzo?
2 0
Duif63
Jaap de Idioot.
1 -1
Bky
"Transfer van de Beek rond".

Behalve dan dat het nog niet rond is volgens zijn uitleg.
6 0
AFCAwooz
Echt he, wat een onzin allemaal.
Maar we hebben er weer op geklikt met zn allen en daar gaat het om.
1 0
NotForSale
Inderdaad Jaap heeft weer voor veel advertentie-inkomsten gezorgd
0 0
Raikkonen94
Lijkt me dat ie gewoon blijft hoor, Jaapie is toch niet meer zo goed ingevoerd tegenwoordig? En anders die Olmo maar halen, volgens mij ga je er dan nog op vooruit ook.
1 0
Rentokill
Er is al veel onzin geschreven over Donny Ajax en Real.
2 0
Vlieske
Oke
1 -1
xstaniox
Ik krijg juist steeds meer het gevoel dat hij blijft. Onder andere doordat het nu zo stil om hem heen is.
0 0
ajaxxcied4life
Met deze constructie kan ik leven. Dus dat Realc van de Beek terugverhuurt indien Ajax de poulefase van de CL haalt.
0 -2
Wimmel
Ik niet. Als Donny ff minder presteert gaat dat dan direct een eigen leven leiden en wordt erbij gehaald dat zijn inzet/focus minder is omdat hij al bij Madrid speelt. Tevens wat als we weer tegen Real moeten?

Liever verlengen en dan evt voor meer de deur uit volgend jaar naar welke club dan ook.
2 0