Machlas: 'Natuurlijk baalde ik van mijn vertrek'

BVeenstra, 17-08-2019 om 09:35, 4496 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Nikos Machlas bewaart goede herinneringen aan zijn tijd bij Ajax, al baalt hij wel van zijn vertrek destijds. De spits kwam steeds minder aan spelen toe, waardoor zijn periode bij de Amsterdamse club eigenlijk uitging als een nachtkaars.

Dat Machlas, die in 1999 overkwam van Vitesse, bij Ajax kwam te spelen, was een droom die uitkwam. 'Ik had altijd al een zwak voor Ajax. Als jonge jongen hield ik van het Nederlandse voetbal, vooral van Marco van Basten. Mooi dat ik hem bij Ajax nog tegenkwam. Hij begon toen net aan zijn trainerscarrière', aldus de Griek in een interview met Het Parool.

Machlas, die uiteindelijk in 93 duels 44 doelpunten zou maken bij Ajax, kende met Shota Arveladze, Zlatan Ibrahimovic en Mido behoorlijk wat concurrenten. 'Onder Jan Wouters speelde ik nog veel, net als in het begin bij Co Adriaanse, maar later werd het steeds minder bij Adriaanse en Ronald Koeman. Natuurlijk baalde ik daarvan en van mijn vertrek', aldus de Griek, die wel positief kan terugkijken op zijn tijd in Amsterdam. 'Inmiddels overheerst trots dat ik het shirt van Ajax heb gedragen en met veel world class players heb gespeeld. Ibrahimovic, Sneijder, Van der Vaart, Litmanen, Witschge, Winter, Chivu, Maxwell. En zo kan ik nog wel even doorgaan.'

De familie Machlas is zaterdag en zondag in Amsterdam. De laatste keer dat hij er was, was zo'n anderhalf jaar geleden toen hij op bezoek ging in het restaurant van zijn goede vriend Angelos Charisteas. 'Amsterdam blijft een fijne, mooie stad. Al wordt het steeds drukker, merk ik. Ik maak altijd een rondje langs oude vrienden. Ik word nog af en toe aangesproken voor een foto of handtekening. De supporters van Ajax zijn mij nog niet vergeten na al die jaren. Dat doet mij goed.'

Hartproblemen bij zoon Giorgos

In het interview vertelt Machlas ook over zijn zoon Giorgos. Door een erfelijke afwijking functioneerde het hart van zijn zoon nog maar voor twaalf procent. In Hannover kreeg Giorgos als noodoplossing een apparaatje bij het hart. Na jaren van spanning kreeg Giorgos een donorhart van een jongen die bij een auto-ongeluk was omgekomen. 'Die jongen is de engel van Giorgos', aldus Machlas, die laat weten dat het nu goed gaat met zijn zoon.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
svenneman
Als jochie van 7 was Machlas mijn eerste favoriete Ajax speler. Mijn allereerste shirt was er 1 met machlas achterop. Die kon bij mij niks fout doen. Wel zuur om op latere leeftijd te moeten lezen dat hij er niet zoveel van bakte maar in mijn ogen blijft hij altijd die geweldige speler!
4 0
Schip
:) Mooi hè. maar hij was ook wel een plaatselijk fenomeen hoor. Echte goaltjesdief, geen goede voetballer, geen aanspeelpunt.
1 0
Labrador
Haha mooi toch dat je daar als kind totaal geen idee van had? Ik weet nog dat ik dacht dat Kevin Bobson de nieuwe Ronaldo moest zijn omdat hij in een oefenpotje een goal maakte.
2 0
OntlastendeMiddenvelder
Ik herinner me dat. Bobson zou van wereldklasse worden.
1 0
gi0vanni
Vroeger hadden we ook ene Brutil Hose. :d
1 0
Schip
De nieuwe Kluivert. En Dave v/d Bergh. De nieuwe Keizer :)

En in dat rijtje: Dennis Schulp, de nieuwe Bergkamp en Arno Splinter, de nieuwe Frank de Boer.
0 0