Sneijder: 'Merk dat ik mijn vrijheid weer terug heb'

BVeenstra, 17-08-2019 om 08:30, 4049 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Wesley Sneijder voelt dat hij zijn vrijheid terug heeft nu hij officieel gestopt is als voetballer. De oud-Ajacied had de mogelijkheid om nog door te gaan, maar de middenvelder vond het mooi geweest. In een uitgebreid interview met De Telegraaf legt hij uit waarom hij gestopt is.

'Als ik het had gewild en ervoor had getraind, had ik nog twee of drie jaar kunnen spelen, zeker in Qatar. Maar ik heb ooit tegen mezelf gezegd dat ik ermee zou kappen als de drive er niet meer was. En het is zover. Het heilige vuur is gedoofd', aldus een eerlijke Sneijder, die twee tot drie maanden geleden werd benaderd door een aantal interessante clubs. De Utrechter kwam er echter achter dat hij zelf niet meer geïnteresseerd was. 'Weer verhuizen, weer nieuwe ploeggenoten, weer aanpassen en weer een voorbereiding ingaan. Het werden dingen waar ik tegenaan hikte. De tijd is gewoon gekomen om er een punt achter te zetten.'

Sneijder begon met voetballen toen hij vier jaar oud was. Al snel - op zevenjarige leeftijd - maakte hij de overstap van DOS naar Ajax. 'Sindsdien heb ik in een tunnel geleefd, waarin ik niet naar links, naar rechts of achteruit kon. De weekenden, verjaardagen, bruiloften en zelfs begrafenissen heb ik bijna nooit kunnen meemaken. Ik merk dat ik mijn vrijheid weer terug heb. En dat voelt lekker. Voetbal zit in mijn bloed en dat gaat er nooit meer uit. Maar het verplichte is er van af.'

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint op bezoek bij VVV Venlo? Zet in en krijg 7,05 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Sneijder lijkt me zo'n voetballer die straks te zien in programma's als heel Holland zingt en dergelijke, en in de Arena bij concerten van de Toppers en Jan Smit. Tegen die volkstokkies heb ik niet zoveel, maar dat hele Hilversumse zangkliekje met Rick en Simon, Jan Smit, Xander de Bousogné etc. Wat een enge mensen zijn dat. Sneijder is nooit echt geweest dus past daarbij.
1 0
megaonion
Autocorrect.. Pijlen is pijpen en lukken is lullen.
0 0
megaonion
Kunnen we nu stoppen met dat Wesley nieuws? Zelden iemand gezien die zoveel onzin kan lukken en toch door heel Nederland beschermt wordt. Had 2 jaar geleden Ajacied kunnen worden maar wilde een hoger salaris, terwijl hij zich een echte Ajax man noemt. Hij neemt zich zelf zo serieus dat hij de Turkse competitie een goede competitie noemt en niet naar Man U ging om wat van z'n carrière te maken maar naar turkenland omdat zijn vrouwtje daar makkelijker haar weg om hoog kan pijlen en hij maar als een cuck erachter aan. En dan nog roepen dat het een sportman is whaha. Het enge aan hem is dat hij zichzelf ook nog echt onwijs goed vind. Naar mannetje en totaal geen Ajacied ook, altijd neppe teksten over ons. Maar toen in 2012 Utrecht tegen Ajax scoorde was hij aan het juichen en ging de dak er af. En nog steeds zijn de mensen hier blind en noemen ze hem een Ajacied. I don't get it man...
3 -1
grannig mokum1
JA EN? BOEIT MIJ NIKS NADA....
1 -1
AFCA-Driebergen
Deze man is geen echte Ajacied. Ik denk dat het vele ontgaan is, maar hij heeft een skybox gehuurd in de Galgenwaard. Hij voelt zich meer Utrechter.
1 -1
Wimmel
So what? Die wijken in Utrecht zijn echte volkswijken waar iedereen samen op straat zit, op elkaars kinderen past en iedere buurman met oom of tante aangesproken wordt. Daar voelt hij zich gewoon thuis.

Maakt dat hem een mindere ajacied? Maakt dat dat zijn prestaties voor Ajax minder groot zijn? Welnee.

Fijn dat er nog gasten als Wes en Theo zijn die trouw blijven aan hun afkomst, ongeacht de koffers geld die ze hebben.
1 -2
Cupmetgroteoren
So what? Dat moet ie lekker zelf weten.
1 -1
Jari_held
Natuurlijk voelt ie zich meer utrechter. Die gozer is geboren en getogen in ondiep. Maakt hem toch nog geen echte ajacied?
2 -2
AFCA-Driebergen
Die gozer heeft zijn carrière grotendeels te danken aan Ajax waar hij sinds klein af aan is opgegroeid. Maar sinds zijn broertje daar speelde is al bekend geworden dat hij meer met FC Utrecht heeft dan ons aller Ajax. Het geeft niet hoor. Maar laat zulk nieuws dan ook niet meer bij hoofdnieuws staan. Dat is voor echt Ajax nieuws en echte Ajacieden.
2 -1
Amsterdam Loyals
Helemaal eens! In zijn skybox hangen alle foto’s en shirts van zijn ex clubs, behalve die van Ajax. Niet eens 1 foto met iets van Ajax! En dat in een stadion waar zijn vader, toenmalige vrouw en zoontje moesten vluchten voor Utrecht supporters tijdens fcu v Ajax. Weggooier!
2 -1
BRAMHOUTEN
Ja duh, wat denk je wat er met dat shirt van ajax gaat gebeuren als die hem daar hangt? wat denk je als iemand in de arena een shirt van Feyenoord op gaat hangen. deze jongen komt uit een volksbuurt uit utrecht, als zijn vrienden komen uit dezelfde wijk. Wesley is altijd positief over ajax geweest maar is vooral Utrechter. Wat maakt het uit dat hij daar een sky box heeft. doe niet zo kortzichtig allemaal. weet zeker dat hij trots op ajax is en altijd supporter blijft van ajax
1 -2
Amsterdam Loyals
Laat maar...
2 -1
megaonion
Helemaal met je eens Amsterdam Loyals. Snap niet dat de "Ajax supporters" hier hem beschermen.
1 -1
ST
Beetje overgevoelige reactie dit.
1 -3
Jari_held
Haha doe niet zo kleinzerig man. Dat jochie heeft nog nooit iets kwaads gezegd en is altijd positief over ajax
1 -3
jaribombari
De nieuwe Theo Janssen/Andy vd Meijde. Is over een jaartje tonnetje rond. Tokkies gonna tokkie.
2 -3
Redrum
Je zal maar verplicht moeten voetballen voor een paar miljoen per jaar.
0 -1
mvdk
Het leven is meer dan alleen geld. Wat heb je aan geld als je nooit met je dierbaren kunt zijn? Ja, je kunt alles kopen, maar je familie kent je inmiddels amper omdat ze je nooit zien. Als je zelfs niet op begrafenissen kunt komen lijkt me dat niet goed. Daarnaast kun jij gewoon naar de stad. Als Sneijder dat doet kan hij dat niet, want dan staan er gelijk tientallen mensen om hem heen te zeuren om een handtekening. Of als hij met een vriendin loopt staat hij in alle bladen. Privé is er niet meer bij en dat terwijl privé juist zo belangrijk is!
0 0
AFCAMM
Er komt wel iets meer bij kijken dan alleen op de wedstrijddag even een balletje trappen. Als topsporter (en bij andere sporten vaak nog meer dan bij voetbal) geef je een groot deel van je leven op. Je móet dit, je màg dat niet, je kunt niet naar feestjes of andere sociale gelegenheden etc. Wat Wesley ook zegt dus, over het missen van de verjaardagen etc.
Dan is het wel fijn om een paar miljoen op de bank te hebben, maar daarmee koop je de momenten die je gemist hebt niet terug.
En daarnaast zijn er nog de andere zaken die bij roem in het algemeen horen; hoe je geleefd wordt en hoe de halve wereld constant over je schouder mee kijkt, wat je aan het doen bent..
2 0