Veltman: 'Je weet van tevoren dat ze op de counter gaan spelen'

GinoHaverkamp, 13-08-2019 om 23:55, 4340 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Joël Veltman is tevreden met het resultaat van dinsdagavond. Met zijn ploeg won hij met 3-2 van PAOK Saloniki, waardoor de groepsfase van de Champions League weer wat dichterbij gekomen is. Toch spreekt de verdediger over een 'rommelige wedstrijd.'

'Je weet van tevoren dat ze op de counter gaan spelen en natuurlijk gaan ze meer druk zetten om te scoren. Uiteindelijk deden ze dat ook wel', zegt de Ajacied na afloop van de wedstrijd tegen FOX Sports. 'Zij zaten echt te hopen op dat wij een corner hadden en zij eruit konden rennen. Gelukkig speelden zij het niet goed uit.'

Ajax kreeg tegen PAOK Saloniki maar liefst drie penalty's. Van alle drie durft Veltman niet te zeggen of ze terecht waren of niet. 'Ik weet het eigenlijk niet. Gelukkig kwam de 1-1, de 2-1 en dan doe je goede dingen.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
Veltman speelde een goede wedstrijd, maar is toch vaak negatief betrokken bij tegendoelpunten. Bij de eerste goal van Biseswar stond hij er weer eens bij alsof zijn armen strak achter zijn rug gebonden waren, om maar braaf te laten zien dat hij echt nooit hands wil maken
Daardoor bewoog hij niet naar de bal toe en hinderde hij Onana meer dan Biseswar
0 0
Ajaxadept
Als je als spelers vooraf weet dat ze bij de afvallende bal direct op de counter spelen, ga je niet ver op de helft van je tegenstander als CV trachten acties te maken. Martinez speelde een degelijke wedstrijd maar Veltman komt op die positie achterin simpel tekort! Heeft niks met afbranden te maken maar alles met realisme! Bij het eerste doelpunt staat hij met zijn handen op zijn rug de tegenstander af te wachten in plaats van zich in de baan van het schot te gooien. Veltman is een aardige speler, maar niet van het niveau wat Ajax nu op dit moment achterin nodig heeft.
0 0
Ziyech22
veltman, held, voor mij is ie een voorbeeld voor menig andere voetballers. werkt hard, goeie mentaliteit, maar zal nooit de beste speler van Ajax worden.. wat wordt deze jongen, deze echte ajacied, iedere keer weer afgebrand zeg,triest en onverdiend.
2 -2
RAL3028
Ook al werkt ie keihard en bakt ie fantastische appeltaarten, als Veltman je vervanger is voor De Ligt in dit soort cruciale duels moet je je als club met CL ambities zorgen gaan maken.
0 0
maikelklaassen
nergens ter wereld, alleen in Amsterdam krijg je zo'n counter om je oren. je bent virtueel door en toch mogen daar 4 à 5 man op onze goal afkomen. waarom zou je met 60 meter In de rug spelen om die 2-1 te maken?? als je 20 meter terug staat heb je het makkelijker om te voetballen en hun hebben minder ruimte om zo maar het veld over te slaan
0 0
Gerard36
mazraoui is een geweldige voetballer, maar bij hem ging het de tweede helft vaak fout, door altijd maar te willen blijven voetballen had hij vaak balverlies waardoor je weer een counter om je oren kreeg
3 0
gwn_rj
mazraoui is ook (nog) niet goed genoeg voor op het middenveld. Blind hoort linker CV en Veltman HOOGUIT op rechtsback, maar iig niet CV. Marin heeft verdedigend nog tijd nodig, maar is meer aanvallend.. Kan nu nog niet over Alvarez oordelen, dus zou tot die tijd Schuurs en blind gewoon CV laten staan en Martinez cvm. Marin snel een spoedcursus restverdediging geven en mazraoui lekker RB zetten.
2 0
Gerard36
veltman was tegen paok weer heel belangrijk met goeie ingrepen, was 1 van de weinige verdedigers die nog wel eens hard ingreep, jammer dat de veltman haters dat maar niet willen zien ( hij was in zowel de uit als thuis wedstrijd heel belangrijk)
2 -1
Jehebtnietaltijdbalbezit
Ik ben het volledig met je eens. Dat afbranden door een klein aantal kenners hier is ook eigenlijk beneden alle peil. Veltman is, net als Blind bijvoorbeeld, een speler die tactisch en qua spelinzicht heel vaak de juiste keuzes maakt en daardoor anticipeert voordat het gevaarlijk wordt.
Lukt dat altijd? Nee, maar wel heel vaak Zou daar wel iets meer waardering voor mogen zijn? Ja.
2 0
MarkAFCA84
Snap werkelijk niet dat deze risicofactor weer mag spelen. Pakt veel domme gele kaarten is onrustig aan de bal en mist gewoon het killersmentaliteit van een top verdediger. Daarnaast is al eerder gebleken dat Veltman nooit mee opkomt en altijd twijfelend achterin blijft hangen. Onder de boer vaak de zwakste schakel, zeker Europees gezien. Hopelijk pakt schuurs gauw zijn kans.
1 -2
ossenaar
Och jee.. weer zo iemand met pakt veel domme kaarten. statistisch gezien pakt Veltman voor een verdediger weinig kaarten, loop de statistieken van de afgelopen seizoen maar eens even na. En hij speelde gisteren weer meer dan prima - bij gebrek aan beter. Maar lekker Veltman weer als zondebok nemen, daar zijn we (althans een deel) zo goed in.
1 -1
Bocarra
Kamikaze voetbal. Dat was het met zoveel spelers voor de bal. Beide nummers 6 liepen volledig uit positie en zetten geen druk. Het leek wel of we met 3 nummers 10 speelden. Wat een drama.
0 0
Gonzalez75
Je weet het ja en toch lopen ze zeker vier keer te slapen en kunnen die van Paok met vier of vijf man in overtal counteren. Gelukkig stond dat vizier niet op scherp bij hen, maar wat was het gisteren verdedigend slecht.
1 0
AlexIbarra
Veel mensen hier hadden kennelijk liever de totaal onervaren Schuurs of Alvarez aan het werk gezien vanavond? Of toch Magallan?

Juist als veel spelers nog wat conditie of ritme missen, net pas bij Ajax zitten of een nieuwe positie hebben, is het fijn om een paar ervaren en relatief degelijke krachten te hebben. Daarom snap ik ook niet dat ze Schöne in deze fase zomaar weg lieten gaan.
Eiting is niet fit, Marin moet wennen en Blind en Nous zijn achterin nodig.

Ondertussen spelen we improviserend CL-playoffs... Wat doet Genoa momenteel?
2 0
RAL3028
Jij zag het al aankomen? Veltman centraal tegen Emmen en PAOK? Ik denk dat de meesten ervan uitgingen dat we hem daar nooit meer terug zouden zien.
0 0
ETM
Dit lijkt me precies de afweging van Ten Hag. Ik verwacht zeker niet dat Veltman blijft staan. Veltman zelf ook niet , als je dat interview zo ziet ;)

Sterker, hiervoor is hij bij de groep gehouden. Ik vind overigens dat hij wel wat crediet verdiend bij supporters. Die 2 super ingrepen van een week geleden tegen PAOK zijn alweer vergeten? Ja hij kon toen ook die kopbal niet voorkomen, maar dat zie ik wel wel vaker bij menig verdediger. En nee ik ben bepaald niet je grootste Veltman-fan.

Ik vind Veltman geen grote zorg, die krijgt wel weer een rol die bij m past. De balans op het middenveld moet nu snel gevonden worden. Eigenlijk was t vorige week beter, al zijn wedstrijden niet 1 op 1 te vergelijken. Grof genomen stond het vorige week op een kwartier na. Gisteren bleef het eigenlijk onrustig.
5 0
Rentokill
Jij snapt hoe het werkt.
1 0
Joseph
Als je als team wilt groeien, neem je afscheid van Veltman, in ieder geval voor de basis.

Speelde zeker niet slecht tegen Paok, maar dit is ook gelijk zijn top, zal met iets meer weerstand verzuipen.

Ik kijk uit naar Alvarez, hoop echt dat hij het waar gaat maken!
1 -2
Dennish
Net op Youtube de persconferentie gevonden met daarbij een nette trainer van PAOK.
https://www.youtube.com/watch?v=JEy6DBAMe-I
0 0
Pipodeclown112
Iedereen in het stadion wist dat zij bij corners van ons op de counter loerden. Raar dat het dan nog steeds een aantal keer kan dat de bezetting volledig de mist in gaat.
1 0
Cupmetgroteoren
Niet zo vreemd. Van de beek speelt als tweede spits, blind met z'n kont tegen de verdediging, marin overal en nergens. Gevolg: grote gaten op het middenveld.
2 -1
Pipodeclown112
Dat is inderdaad precies onze veldbezetting bij een corner. Dat ik dat niet heb gezien zeg, tsjonge...
1 -1
Beffie
Hoop dat Alvarez er snel vast in komt te staan.
1 0
036AFCA97
Weet iemand wat het verkoopschema voor Apoel thuis is?
0 0
Ajax27
al geweest, iedereen heeft z'n kaarten al
0 0
036AFCA97
Compleet gemist dan.

Mooi kut
0 0
talent020
hij herstelde zich de 2e helft, maar ik zie hem niet als vaste CV of RB, ik gun hem een mooie transfer, maar kom op jongens, het is en blijft een kind van de club, ik zie in de comments weinig respect voor deze Ajacied terug....
8 -1
AFCAsphere
Respect is een woord dat blijkbaar bij vele Ajacieden niet in hun woordenboek voorkomt. Het is voor hen elke keer zoeken naar een nieuwe zondebok. Veltman heeft voor hen vaak genoeg die rol gespeeld, maar ook Schöne weet hoe het is, terwijl ook hij zoveel mooie dingen voor Ajax heeft gedaan.

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat voetbalforums er gedeeltelijk zijn voor mensen die in het dagelijks leven met een rotgevoel rondlopen, om welke reden dan ook, en zij die gevoelens dat afreageren op degene die een makkelijk doelwit is. Dan kom je als snel bij Joël uit blijkbaar. Sure, hij is absoluut niet foutloos, maar ik hij is sinds hij terug is van zijn blessure vrij sterk.
6 -1
Cupmetgroteoren
Mogen we ook al niet meer zeggen dat veltman niet centraal achterin moet? Dat experiment is al een miljoen keer mislukt, maar ten hag denkt het wiel opnieuw uitgevonden te hebben.
4 -2
rodnet
Precies dit. Kansloze exercitie. Met Veltman centraal achterin verlies je lengte, kracht, inzicht en opbouwend vermogen ten opzichte van de Ligt en je wint niets. Schuurs is in ieder geval langer en heeft voetballend in principe meer potentieel. Geef die dan de kans.
1 -2
Redrum
Respect moet je verdienen met de manier van voetballen. Hij heeft ons al zo ongelofelijk veel tegengoals gekost, dat ik echt geen positief woord meer over hem uit mijn strot krijg. Maar goed, hij is niet degene die hem steeds laat spelen, daar zijn de coaches en de club verantwoordelijk voor. Met name Ten Hag moet zichzelf dan vanavond ook even heel goed in de spiegel aankijken denk ik.
3 -5
Dolberg25
Donny blijft volgens de laatste geruchten! Real Madrid lijkt afgehaakt te zijn. Niet te vroeg juichen, maar wat een heerlijk nieuws.
1 0
NelsonAFCA
Veltman moet je gewoon lekker laten gaan, die is toe aan iets nieuws.

Voor hem moet je Jantje Vertonghen terug halen van Tottenham.
5 0
Patrick78
Veltman de Eric Botteghin van Ajax....
3 -6
Tomajax1990
Het ergste is dat hij bijna altijd basis moet staan omdat Ten Hag hem niet wil laten gaan.
2 -3
JariJari
Die gaat na het begin van het seizoen niet heel veel basis staan hoor. Wel heel bruikbare speler, net als Klaas Jan.
2 0
Mocrodammerr
amen
2 -2
Chesterson93
Amen op amen
0 -2
Redrum
Als Veltman op het wedstrijdformulier staat weet je van tevoren dat de tegenstander een paar vrije schietkansen krijgt. Ik hoop van harte dat dit zijn laatste wedstrijd ooit is geweest voor Ajax 1.
3 -5
kade88
nooit meer Veltman.
4 -5
Cupmetgroteoren
Veltman nooit meer centraal. Dat weten we toch al jaren? Of heeft ten hag geen wedstrijden van 2015 en 2016 gezien van Ajax? Onbegrijpijk beslissing, alsmede de beslissing om weer die de wit in te brengen. Ik vind dat echt een belediging voor de Ajax-jeugd. Onbegrijpelijk ook dat die jongen zomaar mag doorstromen in jeugdelftallen. Als je zo'n non-voetballer ziet, dan zou je 'm toch al in de B'tjes of A'tjes lekker naar een Excelsior of Nac ofzo laten gaan.
3 -3
Chesterson93
En nog een amen.
1 0
Tomajax1990
Vannacht in bed ook je handjes achter je rug he Joël. Positioneel een goede verdediger maar hij doet soms dingen waar je echt niet vrolijk van wordt. Zoals dat constant handjes achter de rug als hij de eigen 16 binnen komt. Als je die 0-1 ziet, pffff. Dan mis ik echt een Mathijs die zich met alles wat hij heeft compleet voor die bal werpt.
6 0
ajaxrulesz
maar de Ligt heeft dan ook wel het postuur van een stier. Als veltman er zo invliegt als de ligt scheurt en breekt hij elk botje en spier in ze benen.
1 0
Redrum
Het begint met de handjes op de rug, maar dan maakt hij het nog veel erger door zich om te draaien op het fucking moment dat de aanvaller schiet. Dit is gewoon ongelofelijk. Het is gewoon een schande voor Ajax zo'n gozer.
3 -4
AFCAsphere
Vind je het nou echt nodig om zo te overdrijven? Hij deed niet alles goed, maar je praat over hem alsof het Jurgen Colin v2 is.
1 0
Redrum
Nee, hij is Joel Veltman versie 1.0. Dat is vanaf het begin af aan een speler geweest die niet geschikt is voor Ajax 1. Door onbegrijpelijke redenen is hij echter al een seizoen of 8 speler van Ajax 1, met regelmatig basisplaatsen. Vorig jaar speelde hij niet mee en ging het allemaal fantastisch. Nu speelt meneer plotseling weer mee en we krijgen weer de ene na de andere totaal onnodige tegengoal om de oren. En ja, daar was hij regelmatig verantwoordelijk voor.
3 -4
AFCAsphere
Vorig jaar speelde hij niet mee? Heb je een korte termijn geheugen of zo? Hij speelde een ontzettende sterke wedstrijden tegen Juventus en de Spurs, terwijl hij toen net terug was van een blessure. Hij moest opeens een switch maken van ritme opdoen in de Eredivisie, naar spelen tegen spelers als Douglas Costa. Dat heeft hij toen uitstekend gedaan, daar waren velen het met elkaar over eens.

Ik was ook niet tevreden over Ajax als geheel vanavond, maar jij loopt hier nu stoom af te blazen en richt al je frustratie op Veltman, terwijl dat gewoon niet terecht is.
3 0
Chesterson93
Maar continu klagen over Ziyech’ balverlies moet kunnen? Die speelde vandaag een dijk van een wedstrijd en krijgt daarin te weinig waardering van mensen op AS. Creëert ondertussen wel (bijna) 10 kansen per wedstrijd. Helemaal prima, maar Veltman moet echt niet meer kunnen.
0 -1
Tomajax1990
Het blijft eigenlijk een beetje een mietje die probeert een sloper te zijn. Daardoor veel gele kaarten.
3 -5
Dennish
Ben zo blij dat we door zijn, maar wat ging er veel fout. De meeste gasten hadden ook mega lange noppen nodig, want ze vielen met bosjes om.
3 0