Mazraoui over 'giftig' duel: 'Moet je doorschakelen naar grinta'

GinoHaverkamp, 13-08-2019 om 23:40, 7755 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens Noussair Mazraoui was de wedstrijd tussen Ajax en PAOK Saloniki (3-2) een vrij giftige. 'Er werden veel duels uitgevochten', laat hij weten aan de NOS. 'Af en toe wonnen zij en wij wonnen er ook een paar.'

Het was echter niet het doel van Ajax om er een giftige wedstrijd van te maken. 'We wilden er van tevoren een mooie wedstrijd van maken, maar dat is het uiteindelijk niet geworden. Dan moet je doorschakelen naar grinta blijkbaar.', waarmee de jongeling doelt op eerdere uitspraken over gif geven tijdens wedstrijden.

Trainer Erik ten Hag was vrij kritisch op zijn ploeg en daar sluit Mazraoui zich bij aan. 'In de rust werd gezegd dat we het veld veel te groot maakten, waardoor de loopafstanden te groot werden en daardoor de middenvelders te grote afstanden moesten overbruggen. Dan heb je minder controle over de wedstrijd en dat probeerden we in de tweede helft beter te doen.'

De Marokkaans international begon de wedstrijd als rechterverdediger, maar stapte na de rust over naar het middenveld. Dat hij op meerdere posities uit de voeten kan heeft volgens Mazraoui zelf zowel voordelen als nadelen. 'Het voordeel is dat je op meerdere posities kunt spelen, maar het nadeel is dat je liever meerdere wedstrijden achter elkaar op één positie speelt om zo weer het automatisme op te bouwen.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Mazraoui was voor mij een verademing. Eindelijk iemand die een bal aannam op het middenveld ipv hem óf terug óf breed te spelen. Bewoog ook goed tussen de linies, waardoor Ajax langer balbezit behield. Was in het begin nog wel erg zoeken in de organisatie en hij verloor een aantal ballen. Maar geef hem ook eens een paar wedstrijden de kans. Want geleidelijk aan verbeterde het al. En met dit centrum is het lastig in de organisatie te spelen, want het ontbreekt duidelijk aan leiderschap en coaching van achteruit.
0 -1
trodat4030
Ik moet zeggen dat ik hem zo nu en dan dom vond instappen als hij met Dest de restverdediging moest verzorgen bij corners van Ajax. Daardoor kwam Dest tegenover een overtal te staan en kwamen we een paar keer goed weg. Dat was niet echt slim van Nous. Áls je dat doet, moet je hem ook hebben.. Ook was hij soms nog gewoon bij de achterlijn van PAOK terwijl zijn man, Biseswar, vogelvrij op de middenlijn stond (eerste helft als back), dat zag er ook niet heel goed uit. Op het middenveld ging het soms wat beter, maar vond het overall een matige pot van hem. Nu schrijf ik hem zeker niet direct af, want hij heeft zich wel degelijk bewezen, maar gisteren was t gewoon niet best.
1 0
Babangida83
Dat instappen, dat kun je vrij snel leren door met videobeelden te analyseren. Daarnaast heeft Nous geen enkele voorbereiding gehad en is het dan ineens toch best aanpoten, zeker op het middenveld. Dan kom je wel eens een pasje net te laat. Dus dat gedeelte is een kwestie van tijd.

Eén back kan bij de achterlijn van de tegenstander zijn, als het middenveld het overneemt. FdJ deed dat b.v. heel goed. Ik weet niet waar het probleem lag?

Gisteren zie ik als investering voor de rest van het seizoen, minuten maken en inkomen. Maar de potentie zie ik bij Nous meer dan bij Marin, Blind of wie dan ook. Gravenberch is in potentie beter. Maar daar kun je nog niet een heel seizoen van op aan. Toch zou ik die graag wat minuten zien maken. Maar eerst Nous maar eens de tijd geven.
0 0
stopperspil
Hij loopt nog teveel met de bal
0 0
aniet
met behulp van brinta
0 -1
Lorenzo010
Nous een jaartje aan Twente verhuren...
0 -3
Gonzalez75
Dat die eens op bank gaat zitten. Die is uit vorm en niet fit.
5 0
ajax4lifebaby
eens!
0 0
Ajacied33
Ik ben pas een paar dagen weer terug van vakantie en door de wedstrijd van gisteren heb ik alweer vakantie nodig. Man, wat een (onnodige) spanning. Maar ff serieus, grinta, heb ik iets gemist? Wtf is dat nou weer haha
2 -1
trodat4030
De Draufgänger van 2019. Vorig jaar was dat het woord van het jaar, nu is het Grinta. Persoonlijk moet ik altijd denken aan Brinta als ik dat woord hoor, maar dat ligt vast aan mij.
0 0
FissaDeGekste
Ben ik nou de enige die klaar is met het woord grinta?
4 -1
Cupmetgroteoren
Restverdediging en grinta zijn mogelijk de twee irritantste woorden van 2019.
3 0
Noxin
Misschien moet je gewoon eens geen domme dingen gaan doen op het middenveld, Nous. Daar heb je geen 'grinta' voor nodig, alleen maar gezond verstand.
2 -1
Redrum
Ok, en wanneer ga jij doorschakelen naar die grinta dan precies?
5 -1
Pipodeclown112
Als je zijn traject richting het eerste bekijkt is het een beetje raar om hem een gebrek aan strijdlust en doorzettingsvermogen te verwijten.
1 -1
diwa
Idd, verbaad me dat hij het woord kent. Wat een ongeīnteresserde kop staat daar op zeg. In potentie de enige vervanger van frenkie, jammer van zijn etnische achtergrond
2 -20
SjaakWolfs
Wat is er mis met zijn etnische achtergrond dan?
0 0
ST
Hef jezelf op man.
0 0
Ajacied0591
Schaam me haast voor mijn oer-Hollandse achtergrond als ik deze reactie lees, ga alsjeblieft nadenken over wat je nu zegt..
1 0
AFCAsphere
Hele vreemde en onnodige opmerking aan het einde van je comment. Laat dat voortaan maar gewoon weg.
6 -2
Mocrodammerr
wrm jammer?
3 -3
Bocarra
Nous je was de zwakste schakel. Kamikaze voetbal.
13 0
OdjePils
Yup,
Drama
0 0