Van Duivenbode: 'Dan snap ik dat je investeert'

FinnDekker, 13-08-2019 om 08:20, 11325 views, De Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Theo van Duivenbode, oud-commissaris van de RvC, heeft begrip voor de nieuwe koers van Ajax. De Amsterdammers kozen ervoor om afscheid te nemen van het salarisplafond voor grote transfers en contractverlengingen van sterkhouders. Van Duivenbode ziet in dat spelers als Hakim Ziyech en Dusan Tadic anders niet (meer) bij Ajax zouden spelen.

Het is een wereld van verschil met een aantal jaar geleden, toen er nog een plafond was van rond de één miljoen euro wat betreft salarissen. 'De markt en liquiditeitspositie zijn nu heel anders dan toen wij begonnen. Toen zaten we met een enorm vermogensverlies. Dankzij Frank de Boer werd dat al snel omgezet in flinke winst door viermaal op rij de Champions League te halen.'

'We hadden drie categorieën', vervolgt van Duivenbode in gesprek met de Volkskrant. 'Categorie 3: Een goede speler om het basiselftal mee op te vullen. Categorie 2: Een uitstekende speler die het verschil maakt, maar anderen niet beter maakt. Categorie 1: een supertopper die ook andere spelers beter maakt.' Het probleem was dat de laatste categorie spelers niet in de Eredivisie wilde spelen. 'Ik vind Ziyech van categorie 1. Als je die kan behouden dan snap ik dat je investeert. Maar ik heb geen zicht meer op wat ze die jongens exact bieden dus kan ik er ook geen oordeel over geven.'

'Bovendien is Ajax nu zoveel sterker dan de rest dat de landstitel een zekerheid is van 75 procent. En volgend seizoen hoeft de kampioen van Nederland geen voorrondes te spelen. Als je maar onthoudt: geef nooit meer uit dan je hebt', besluit Van Duivenbode.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RusselWestbrook
'Het lag echt niet aan mij hoor, dat er geen geld uitgegeven werd'
3 0
Ajax114
Nee, de aankopen van Overmars zijn lekker geweest. Magallan, Labyad, Promes, Pierie, Scherpem, Johnsen, Cassierra
3 -4
Minsc
Orejuela
0 -1
Schwalbino
T.reckveugel, Vlieske en jij en nog een paar. Allemaal dezelfde agenda. Als je zoiets nu beweert op het moment dat het tegenzit... maar op dit moment verspeel je alle geloofwaardigheid ermee.
0 -1
Ajax27
Als je degene benoemt die niet een succes waren, dan moet je ook degene benoemen die wél een succes waren. Wel zo eerlijk voor Overmars: Frenkie de Jong, Tadic, Blind, Sanchez, Milik, Ziyech, Tagliafico, Neres, Onana.

En wie weet wat we over een jaar over Promes, Marin, Alvarez, Martinez en Schuurs zeggen. Promes en Pierie nu al afserveren is wel erg gemakkelijk.
2 -1
masterrr
Gaat een interessante fase worden voor Ajax komende jaren. Kunnen we deze salarissen blijven betalen of leven we boven onze stand? Ik denk zelf het eerste omdat de transfersommen zo zijn gestegen dat het er al uit kan bij 1 goede transfer.
0 0
Ajax27
Maar het is wel een goede vraag. Eerst ging het over 2-3 spelers met een dergelijk salaris. Dadelijk zit je al met 5-6 spelers met een salaris van 4-5 miljoen. Waar ligt de grens? We hebben nu een ontzettend dikke buffer opgebouwd, maar een buffer kan snel verdampen met té gekke bedragen. En Ajax blijft toch Ajax. Zoals nu... ervaring met Blind, Tadic, Ziyech gecombineerd met jong gekocht en/of zelf opgeleid talent, dat is voor mij Ajax. En ja, daar hoort wisselvalligheid bij. De ene keer een 10, de andere keer een 5. Maar ook dat heeft z'n charmes.
0 0
Capi86
Kunnen jullie je het nog voorstellen dat we 10 jaar geleden nog opgescheept zaten met ene R. vd Boog en consorten, de club negatief in vuur en vlam en de interne oorlog op uitbarsting stond? Die tijd mis ik als kiespijn.
3 0
Schwalbino
Kunnen we ons nog voorstellen dat de media aan alle kanten riep dat de revolutie mislukt was toen het conflict tussen Jonk en de rest aan het licht kwam?
0 0
PaulC
En toen stond Cruijff op en de rest is geschiedenis.........
1 0
Schwalbino
Inlijsten dit. 1. Frank de Boer, held. 2. Ziyech, supertopper. 3. Geef nooit meer uit dan je hebt.
4 -1
Web
Nu weer gezond en mag je geld uit geven
Kunnen ook weer andere tijden komen, nooit te ver gaan
Er moet meer binnen komen dan uit gaan, geld voor alles, en zeker ook voor Ajax
0 0
Joseph
Dat salarisplafond van een miljoen was volstrekt logisch, de club was kapot gegaan als we deze te vroeg omhoog hadden gegooid.

Er moet ook niet zo moeilijk gedaan worden over dat plafond, elke club heeft een salarisplafond.
1 0
RuffRhythim
Je kan wel stellen dat Ajax op het juiste moment dat salarisplafond van 1 miljoen heeft losgelaten.
0 0
Liam
Net iets te laat maar beter laat dan nooit
0 0
Joseph
Zeker, als het goed is, was dat ook geen moeilijke keuze gezien de versterkte financiële situatie.
0 0