Voetbalwereld reageert op 'afscheid' Sneijder

FinnDekker, 13-08-2019 om 08:45, 7945 views, AS |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Het regent reacties in de media na de aankondiging dat Wesley Sneijder is gestopt met voetballen. Vrijwel alle mensen in de voetballerij zijn het erover eens: de oud-Ajacied was een van de beste Nederlandse voetballers ooit. Daarnaast is men ook positief over zijn persoonlijkheid buiten het veld. 

'Hij was een geweldige voetballer. In fases van zijn carrière behoorde hij misschien wel tot de top drie van de wereld. In zijn eerste jaar bij Real Madrid was hij ook geweldig. En hij was natuurlijk een hele belangrijke schakel voor het Internazionale dat de Champions League won', aldus Kenneth Perez bij FOX Sports.

Op de eigen site en op alle social media-kanalen van Ajax bedankt de Amsterdamse club de oud-Ajacied. 'Wesley, bedankt voor het zijn van de legende die je was', schrijft Ajax.

Als verslaggever was het prettig samenwerken met Sneijder, zegt Jeroen Elshoff bij de NOS. 'Een geweldige gozer om te interviewen. Er gebeurde altijd wat, hij nam nooit een blad voor de mond. Ik zat als fan in het stadion toen Sneijder er twee maakte tegen Brazilië op het WK van 2010. Dat zal ik nooit meer vergeten, een van mijn mooiste momenten.'

'Wesley was een kwalitatief uitstekende speler, die op zijn eigen wijze het hoogste heeft bereikt. Het was een fenomenaal klein etterig mannetje. Daar zit alles in. Zo was hij vroeger en zo is hij eigenlijk altijd gebleven. Hij probeerde uit alle situaties winst te halen', aldus David Endt bij NU.nl.

'Ik vind dat hij er het maximale heeft uitgehaald in een prachtige carrière. Als je dat allemaal bij elkaar optelt, behoort hij natuurlijk tot de beste spelers die we hebben gehad in Nederland. Je moest eens weten wat hij allemaal voor andere mensen doet. Hij heeft echt een goed hart. Voor mij is dat Wesley Sneijder: een topspeler en een prettig mens', vertelt Dick Advocaat aan Voetbal International.

Mark van Bommel is in gesprek met Voetbal International ook lovend over Sneijder. 'Een geweldige trap, een formidabele techniek, een winnaar. Wesley is een van de grootste spelers die we ooit hebben gehad. In hem schuilt een trainer. Hij heeft niet het imago, maar geloof me: geweldige jongen. Dat zal iedereen bevestigen.'

'Deze kwam als een verrassing binnen, maar deze woorden zijn kip en klaar. Je merkt wel dat het klaar is', vertelt zijn zaakwaarnemer Guido Albers bij FOX Sports. Er zou nog interesse zijn voor Sneijder. 'Normaal gesproken overleg je dat met elkaar, maar ik denk dat hij dat in alle enthousiasme in Utrecht zo naar buiten heeft gebracht.'

Henk ten Cate, die Wesley Sneijder trainde bij Ajax, vond de oud-middenvelder eveneens een grootheid, blijkt uit zijn gesprek met Voetbal International. 'Een van de allerbeste die we hebben gehad. In de periode 2000 tot nu kan ik me geen betere middenvelder herinneren. Ik ken ook niemand die zo perfect tweebenig is als Wesley, dat onderscheidde hem echt van heel veel andere spelers.'

Denk jij dat Ajax met 2-0 wint van PAOK? Zet dan in en krijg 6,35 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
kaashaas
Bedankt en tot ziens.. zou niet weg gaan zou blijven maar toch ging hij.. daarna nooit meer iets voor Ajax gedaan enkel geld binnen geharkt.. Ja voor het Nederlands elftal goede potjes gespeeld. Persoonlijk vond ik hem meer slechte wedstrijden dan goede wedstrijden hebben gespeeld voor het Nederlands elftal. Zijn geweldige carrière lees je overal.
Ook.dat vind ik wel mee vallen. Ik vind zijn Carrière echt door de media gehypted. Ook de.laatste 5 jaar zo gedwongen worden opgesteld voor het Nederlands elftal.
Ja hij.heeft mooie dingen laten zien maar vond hem nooit spel bepalend voor zn team. Volgens de media was hij zo.goed , je kon niet om hem heen... een hoop bla bla.
Kortom hij heeft een paar keer flink gepiekt maar dat was het dan wel. Veel in het show nieuws geweest..
Nou hij is eindelijk gestopt , had hij op.zn 31e moeten doen dan werd hij wat serieuser genomen.

IBIZA BOY
0 0
Ajaxvooraltijd
Ik ook, doei en veel plezier in Utrecht samen met die andere domme tokkies zitten. Sinds hij het hoog in zijn bol heeft gekregen hoor ik liever niets meer over hem of die kwallerige ex van hem. Geef mij maar vd Vaart die ondanks alles wel gewoon normaal is gebleven.
0 0
Shardo
Jammer dat hij aan het einde van zijn carrière zo is afgegleden, gevallen held!!!
0 0
makaveli
vond wat Perez over hem zei wel waar. hij heeft in periodes van z'n carrière bij de beste 3 voetballers gezeten alleen piekte hij niet jaren achter elkaar. hij raakte de top aan om weer iets terug te zakken. ook had hij in mijn ogen z'n laatste jaren anders moeten doorbrengen. quatar en Nice dat was toch 100x niks.
2 0
GvanderK
Geld.
0 0
ETM
"Hij heeft niet het imago, maar geloof me; een geweldige jongen "

Uit Van Bommel's mond is dat een soort poezie :)
0 0
geronimo
Sneijder is de beste van zijn generatie, 1 van de beste voetballers van Nederland
1 -2
GvanderK
Niet met je eens, dat is Robben ondanks zijn blessures.
1 -1
FrankBeton
Eens.
0 -1
Schip
Eens.
0 -1
Bennyben
Hahaha in hem schuilt een trainer ? Welke club wil nou zo doorgesnoven gast die op auto’s staat te springen voor een groep zetten.
8 -6
ajaxminimax
Van Bommel is ook trainer geworden... enja dat vind ik een doorgesnoven idioot
2 0
geronimo
Mark v Bommel is een bewonderaar van Sneijder
0 0
ajaxminimax
Owja dat zal vast zo wezen. Bovendien Sneijder is gewoon 1 van de beste voetballers van de afgelopen jaren. Daar zal ik niks van zeggen. Alleen ik reageerde op iemand die zei dat hij twijfelt aan sneijder als trainer, dus zeg ik van Bommel kan het ook en dat blijf ik een heel eng figuur vinden
0 0
Sjaakvaak
Zegt Mark van Bommel en tja als hij trainer kan worden, dan kan iedere halvezool dat wel.
0 0
ajaxxcied4life
Van Bommel heeft Sneijder alweer uitgenodigd om bij psv te komen en ik zie het nog gebeuren ook. Sneijder was een goede speler, maar ik ben bang dan ajacieden meer van hem houden dan hij nog van Ajax. Natuurlijk laat ik mij graag verrassen en hoop ik dat een grote speler als hij iets bij Ajax gaat doen maar het lijkt er meer op dat hij afstand heeft genomen van de club. Het was vrij pijnlijk om te zien hoe hij stond te juichen voor FC Utrecht toen zijn broertje destijds scoorde. Vind ik jammer want eigenlijk heeft hij uiteindelijk heel veel aan Ajax te danken.
3 -2
tamara80
Zijn broertje heeft nooit gescoord toen hij dat ene seizoen bij FC Utrecht speelde.
0 0
CruyffFootball
Wel.
1 0
ajaxxcied4life
Of een assist gegeven of wat dan ook. Bottom line. Utrecht scoorde en Wesley juichte als een klein kind.
1 -1
kampioen0809
Persoonlijk heb ik na het vertrek bij Ajax niet zoveel meer met Sneijder gehad. En volgens mij is dat andersom niet veel anders.
1 0
Simon1
Bedoel je nou te zeggen dat Sneijder niks meer met je had na zijn vertrek bij Ajax? ;-P
1 0
Simon1
Liepen er nog maar meer Sneijders bij Ajax en in de voetballerij rond. Vooral het beste seizoen bij Inter was memorabel.
2 -2
gebruikersnaam
Dat was ook meteen zijn enige echt goeie seizoen. Met zoveel talent heeft hij in zijn carriere bijzonder weinig mee bereikt / laten zien. Die heeft echt xijn carriere weggegooit
1 -2
Leprechaun
Altijd leuk om de mening van David Endt weer eens te horen!
2 -1
vdhaas
Weer eens ;)
0 0
FrankBeton
Geweldenaar
2 -1