Van der Sar: 'Hoe we het voor ogen hadden'

FinnDekker, 12-08-2019 om 20:45, 10190 views, Ajax.nl |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

De projecten in de Verenigde Staten van Ajax gaan tot dusver voor de wind. Via de Ajax Coaching Academy raken de Amerikanen bekend met het visitekaartje van de Amsterdammers, talentontwikkeling. Edwin van der Sar spreekt op de site van Ajax van een succes: Ajax wordt steeds beter zichtbaar in de wereld. 

'Het is voor ons geen marketinginstrument. Wij hebben altijd gezegd: "we moeten doen waar we goed in zijn". Dat is het opleiden van spelers, talentontwikkeling. Het belangrijkste is natuurlijk dat onze jeugdspelers hier in Amsterdam het best opgeleid worden, maar we willen onze kennis graag delen met landen, clubs, regio’s of mensen die interesse hebben.' Naast de VS zit Ajax ook met hun ACA ook in Australië, Japan en Zuid-Afrika. 

'We zijn de ACA in 2015 begonnen met twee man. De afdeling is nu al vervijfvoudigd, los van de mensen die in het buitenland zitten', vervolgt de algemeen directeur van Ajax. 'Het is een volledig onderdeel van Ajax geworden. Dat is wel hoe we het voor ogen hadden. Om bij te dragen aan het succes van het voetbal. En het is echt iets dat bij Ajax past.'

In november werd er een kantoor in New York geopend. Middels 'Camps & Clinics' wordt langzaam de Amerikaanse voetbalmarkt veroverd. 'Uiteindelijk is er in Amerika een heel grote voetbalmarkt. Daar willen we ook zichtbaar zijn. Om cursussen of trainingen te geven, talent te ontdekken en mensen naar Ajax lokken om te kijken wat er nog meer voor mogelijkheden zijn.'

Denk jij dat Ajax met 2-0 wint van PAOK? Zet dan in en krijg 6,35 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simpelishetmoeilijkst
Toen mijn zoon nog voetbalde, zei ik altijd aan de eigenaar van de club met Ajax contact op te willen nemen voor hem. Ajax zou in dit land heel veel goeds kunnen bereiken voor de sport. Misschien het geste zou een programma voor trainers zijn, want dat is hier nog niet geweldig. Je ziet wel Engelse, die nog “kick and rush” spelen, maar weinig goede trainers. Het nationale team is ook niet heel sterk, behalve dat ze conditioneel heel sterk zijn.
2 0
Simpelishetmoeilijkst
Toen mijn zoon nog voetbalde, zei ik sltijd aan de eigenaar van de club met Ajax contact op te willen nemen. Ajax zou in dit land heel veel goeds kunnen bereiken voor de sport. Misschien het geste zou een programma voor trainers zijn, want dat is hier nog niet geweldig. Je ziet wel Engelse, die nog “kick and rush” spelen, maar weinig goede trainers.
0 0
Daniii
Kan iemand mij de meerwaarde vertellen van dat Ajax de kennis van opleiden etc doet delen met landen/clubs? Ik zie die namelijk niet.

Kunnen we enigszins meedoen door iets, gaan we dat ook nog weggeven..
0 -2
de-Ajacied
Precies. Dit is precies waar Ajax na de beursgang ook de mist mee inging. Het presteren niet meer als core business zien. Toen werd het geld gestort in vage voetbalclubs in Afrika . Daarnaast is weggeven van kennis op de lange termijn je eigen ondergang
Het dient enkel en alleen om het eigen ego te strelen
0 -2
3sterren
Talenten zijn voor onze scouts eerder zichtbaar als je er bovenop zit en waarschijnlijk gemakkelijker benaderbaar, maar nog belangrijker, ze zijn nog ’kneedbaar’. Zo kan Ajax hen wellicht eerder en langer volgen, met als mogelijke ’bijvangst’ dat de talenten buiten het vizier worden gehouden van de concurrentie. Bovendien kun je misschien op deze manier alvast beginnen met loyaliteit op te bouwen en sympathie te kweken voor de Ajax-filosofie en de Ajax-speelstijl.
Maar dit is slechts mijn aanname ...
1 0
dianaajax
ik ook niet

kennis delen zodat je later weer voorbijgestreefd wordt
0 -2
Mokum1012
Ajax kan ook een zusterclub beginnen/ kopen in de usa en daar talenten zelf gaan opleiden. Tevens kunnen ajacieden uit Amsterdam daar gestald worden. Daarbij denk ik aan een Labyad, Siem, Magellan icm talenten die hier niet aan de bak komen, De Wit, Ekkelenkamp, Kuhn. Voetbal is een snelgroeiende sport in de USA, mooie stadions, aardige wedstrijden en een competitie die ieder jaar sterker wordt. Hoe mooi zou het zijn als er in voormalige Nieuw-Amsterdam, het huidige New York City, een Ajax New York het speeldveld betreedt. Veel aansprekender en vanuit sportief oogpunt ook veel logischer dan een gedregadeerde zusterclub Zuid-Afrika.
2 -3
FrankBeton
Zijn we al te laat mee.
0 0
Adios
The Chicago Jews?
1 -1
Juichtoon
Eerder WACWATB.
0 0
GvanderK
Ajax DC?
0 0
WZAWZDB1900
Een club in de MLS beginnen kost honderden miljoenen denk niet dat dat het waard is
3 0
preme
Ajax Orlando...?
0 0
ditisdebeslissing
offtopic: heerlijk die afgunst en jaloezie van van der gijp.
1 0
AFCA.
Wat zegt hij?
0 0
mgtow
Bij studio voetbal vergeleken ze blijkbaar constant iedereen met Ajax en zeiden dan dat de spelers/linies van Ajax beter zijn, meer raffinement... En daar stoorde hij zich aan.
0 0