'Taylor klopte steeds meer op de deur'

BartVeenstra, 12-08-2019 om 13:05, 13272 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag is zeer te spreken over de ontwikkeling die Kenneth Taylor (17) doormaakt. De jonge middenvelder sloot in de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan bij Jong Ajax, al is de reden daarvan niet per se positief. 'Hij sloot aan vanwege de aantallen, we hadden een kleine groep', zegt Van der Gaag tijdens de Ajax Podcast op Ajax.nl.

De oefenmeester zegt dat er in de voorbereiding vier-tegen-vier werd gespeeld. 'Kenneth en ook Terrence (Douglas, red.) kwamen meetrainen. Hij heeft zich doorontwikkeld en in de voorbereiding ging hij steeds meer op de deur kloppen', zegt Van der Gaag. 'Of hij er als aanvulling was? Dat klinkt zonder respect, maar dat was wel de insteek.

'Spelers vullen dat vervolgens zelf in. Kijk maar naar Dest bij het eerste elftal', doelt hij op de opmars van de rechtsback annex linksback. 'Je hebt spelers die verrassen. Dat gebeurde met Taylor ook. Hij doet het zodanig goed dat hij vrijdag in de basis stond. Hij deed het vrijdag naar behoren en was er klaar voor. Er waren ook andere jongens bij (die niet speelden, red.).'

Hassane Bandé

Een speler die ook met Jong Ajax meetraint, is Hassane Bandé. De Burkinees herstelt nog altijd van een zware beenblessure, al is hij wel op de weg terug. 'Hij maakt stapjes, nog geen stappen. Hij komt echt van ver en moet nu langzaam wennen aan de trainingsintensiteit. Het durven, het niet bang zijn om weer geblesseerd te raken. Dat is mentaal een ding.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PuurGeluk
Die Bandé, precies wat Van der Gaag zegt; mentaal heel moeilijk dit.
1 0
Pheadrus
Kijk even naar het middenveld dan is er echt een doorstroom-probleem;
Ervaren spelers; Blind, Labyad, Donny, Marin en Masraoui
Eigen jeugd; Eiting, Lang, Ekkelenkamp, Gravenberch, de Wit

Het lijkt mij dat je niet alle jeugd spelers kunt ontwikkelen door ze voldoende speeltijd te gunnen in Ajax1. Het lijkt mij dat Ajax keuzes moet gaan maken.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Ekkelenkamp en Gravenberch nog meer dan genoeg kunnen leren van het spelen van Eerste Divisie wedstrijden. Eiting zou ik als volwaardige roulatiespeler gebruiken. Mijn beoogt roulatie elftal bestaat uit Onana; Mazraoui, Álvarez/Schuurs, Blind/Martínez, Tagliafico; Vd Beek, Blind/Eiting, Marin; Ziyech/Neres, Tadic en Promes/Neres. Lang kan dan als eerste back-up van zowel Vd Beek als Marin fungeren. Van Labyad en De Wit moet Ajax afscheid nemen.
0 0
Okocha078
Groot Talent dit,lekker veel minuten maken dit jaar in Jong. Zou hij er volgend jaar al klaar voor zijn om bij het eerste aan te sluiten? Hopelijk ontwikkeld Gravenberch zich dit jaar ook door, zodat we volgend jaar weer 2 toptalenten erbij hebben op het middenveld .
2 0
DeWijsneus
Jeetje die Bandé. Bizarre blessure, sneu zeg!
1 0
davidgravemaker
Omdat die ongelofelijke randdebiel van Anderlecht hem een doodschop gaf in een oefenwedstrijd. Wat sneu. Kan je hier als jonge voetballer helemaal overheen komen na zo lang niet gevoetbald te hebben?
3 0
BGB
Ja gun je niemand, nog steeds een onvoorstelbare overtreding in een oefenwedstrijd.
1 0
wolterx
Snap het wel, denk dat iedereen die zwaar geblesseerd is geweest zich kan vinden erin. Je kan weer langzaam beginnen maar je durft niet grens op te zoeken, die drempel kan soms hoger zijn dan mensen beseffen. Heb zelf dan een knieblessure gehad maar heb echt nog maanden erna ingehouden bij alles puur uit angst weer geblesseerd te raken. Hopelijk kan hij zich eroverheen zetten en langzaamaan weer minuten gaan maken, is nu al meer dan 12 maanden kwijt aan een blessure, dat is niet niks. Zeker op zijn leeftijd moet je veel vlieguren maken.
5 0
Schwalbino
En het kan ook gewoon heel lang duren voor alles weer zoals vroeger voelt en functioneert. Elke voetballer heeft blessures opgelopen die nog heel lang voelbaar zijn als je weer traint en op het veld staat. Een jaar is dan niks.
0 0
talent020
het is voornamelijk een mentaal aspect vermoed ik ook idd, hetzelfde wat jij zegt, heb ook een zware knieblessure gehad, maar de 1e training dat ik weer groen licht kreeg om te trainen beukte ik er bijv gelijk weer in, voor iedereen is die drempel anders
1 0
Wereld
Het is misschien ook anders voor aanvallers dan voor verdedigers (en afhankelijk van de persoon en blessure zelf natuurlijk).
Veltman hoefde niet bang te zijn dat Neres of Ziyech hem even met een tackle neer zou halen. Bandé komt op zijn eerste training bij Ajax 1 tegenover een Martinez of Tagliafico te staan. Dan zou ik ook rustig aan doen haha
0 0