Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kranten: 'Donny nog een jaar of twee dagen?'

BartVeenstra, 12-08-2019 om 07:45, 13579 views, Nederlandse kranten |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Nederlandse kranten schrijven op de maandag na de simpele 5-0 zege op FC Emmen van zaterdagavond vooral over zaken rondom de wedstrijd heen. Zo wordt de contractverlenging van Hakim Ziyech besproken, terwijl ook de transferperikelen rondom Donny van de Beek het onderwerp van gesprek zijn. Tot slot krijgt ook Lisandro Martínez veel lof.

Algemeen Dagblad

In het Algemeen Dagblad is er aandacht voor Ziyech. De krant schrijft dat Ajax aan de hand van hem over FC Emmen heen liep. 'De technicus verraste iedereen met een langer verblijf in Amsterdam en jaagt op nieuw succes', aldus de krant, die zag dat Ziyech belangrijk was. 'Een fijnbesnaarde steekpass bij de 1-0, de koele afronding bij de 2-0 en de voorassist bij de 3-0. Hakim Ziyech sloot afgelopen zaterdag in het thuisduel met FC Emmen (5-0) een mooie week in stijl af.'

Door zijn contractverlenging is de Marokkaans international ook dit seizoen 'gewoon' in Amsterdam te bewonderen. 'Sevilla wilde hem inlijven, Olympique Lyon was concreet en nog meer buitenlandse clubs toonden interesse in de 26-jarige Marokkaan. Maar Ziyech blijft Ziyech. Vol verrassingen binnen en buiten de lijnen. En dus speelt hij voor het vierde seizoen op een rij gewoon in de hoofdstad', aldus het Algemeen Dagblad, dat Ziyech mooie woorden zag uitspreken. 'En dat voelt goed. Ik speel heel graag voor Ajax.'

De Telegraaf

In De Telegraaf wordt volop geschreven over Van de Beek. De middenvelder staat in de belangstelling van Real Madrid, maar de wens van iedereen rondom Ajax is meer dan duidelijk: 'De hit van de avond bij Ajax-FC Emmen (5-0) was zonder twijfel "Donny nog een jaar". Nu Ajax erin is geslaagd de belangrijke steunpilaren Dusan Tadic, David Neres en Hakim Ziyech met contractverlengingen en -verbeteringen binnenboord te houden, heeft de Ajax-achterban op dat vlak nog één grote wens.'

De Volkskrant

Ook in de Volkskrant heeft men volop aandacht voor Van de Beek. 'David Neres en Hakim Ziyech verlengden hun contract bij Ajax, maar technisch directeur Marc Overmars weet dat nog één handtekening ontbreekt. Opnieuw onderstreept Donny van de Beek met een doelpunt en een assist tegen Emmen (5-0) zijn meerwaarde. "Donny nog een jaar", luidt de smeekbede van de fans, zaterdagavond in de Johan Cruijff Arena. Aanvoerder Dusan Tadic zingt mee. Maar "Donny nog twee dagen" is een plausibel scenario', doelt men op het feit dat de middenvelder mogelijk vertrekt na afloop van het tweeluik met PAOK Saloniki.

De transfergeruchten zorgen er niet voor dat Van de Beek minder goed gaat spelen. Integendeel zelfs. 'Alsof hij zijn marktwaarde nog eens wilde onderstrepen, benadrukt Van de Beek dat hij met zijn diepgang en functionele techniek moeilijk te vervangen zal zijn. Zijn hakjes waren van een grote schoonheid en hij staat altijd op de goede plek om te scoren, zoals bij de openingstreffer van Ajax.

Trouw

In dagblad Trouw is Martínez het onderwerp van gesprek: 'Zijn handdruk is ferm, zijn postuur breed en op zijn gezicht tekent zich een voorzichtige glimlach af. Lisandro Martínez heeft er zaterdagavond zijn redenen voor', aldus de krant, die daarna uitlegt waarom. 'Martínez (21) liet zien waarom hij deze zomer voor zeven miljoen euro werd overgenomen van het Argentijnse Defensa y Justicia. Hij verdedigt fel, agressief, waarbij hij een kracht en verbetenheid toont die we zelden zien in de eredivisie.'

De Argentijn is niet de langste en dus blijft ook dat onderwerp niet onbesproken. 'Martínez is één meter 78. Niet bepaald lang voor een centrale verdediger die soms kopduels met lange spitsen moet aangaan. Martínez oogt een tikje verveeld als het gesprek over zijn lengte gaat. "Iedereen begint daar altijd over", zegt hij. "Als je ziet hoeveel duels ik win, moet dat eigenlijk geen discussie zijn." Punt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Jongens, het is alleen maar gissen inzake vdBeek. We weten niet wat er achter de schermen allemaal speelt. Dus niet te snel oordelen a.u.b.
Ik word er wel nerveus van dat een beslissing maar steeds uitblijft. Ik mag hopen dat Marc beide scenario’s panklaar heeft liggen zodat mocht Donny onverhoopt vertrekken dat er meteen een
vervanger komt. Dat wordt een dure geschiedenis want een volwaardige vervanger voor vdBeek
Is lastig te vinden. Eigenlijk zou Ajax moeten stellen dat na 1 aug. Jl. niemand meer vertrekt. Maar wellicht zijn er eerder beloftes gedaan aan vdBeek. Contracten blijken geen waarde te hebben. Zorgen alleen voor bescherming van een goede transfersom.
0 0
wladimir
Ajax laat vd Beek pas gaan na PAOK. Zowel Ajax als vd Beek zitten in de wachtkamer van REAL. Als hij gaat betaalt Madrid naar verluid 55 miljoen. Met Dani de Wit, Ryan Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp en misschien Zakaria Labyad heeft Ajax de vervangers eigenlijk al in huis. Niemand halen dus, maar hopen op een jaartje extra Donnie.
0 0
WouterBerg83
Martinez zou ook met Blind kunnen ruilen. Kwam aan het eind een aantal keer prima mee opzetten, met goed inzicht naar voren toe. Het is natuurlijk maar tegen Emmen, maar kan me voorstellen dat hij als controleur ook prima zou kunnen spelen.
0 0
CruijffiaansNouriaans
Over lengte: Cannavaro, eerste verdediger die de FIFA wereldspeler vh jaar won, was ook slechts 1m76 of 1m78.
0 0
AFCA1510
Zeker dat ie geen 1m77 was?
2 -1
Causio
Nog 2 jaar Ajax natuurlijk, is die gozer helemaal wous? En heeft hij nog een wil, met zijn ' ik kan het echt nog niet zeggen'??
0 0
Ajaxadept
De overgang van Pogba naar Real heeft ook nog niet plaatsgevonden. Pogba dit weekend spelende ziend heeft hij bij Man. United het wel gehad! Hoop daarom voor Ajax dat Pogba snel richting Real verkast en Donny nog wat langer bij Ajax blijft. Wellicht teleurstellend voor Donny zelf maar reeel kijkend blijft de vraag of Donny ooit wel basisspeler bij Real zou zijn of worden! Zie Donny straks liever bij Dortmund of Spurs, voetballende ploegen waarin hij waarschijnlijk beter tot zijn recht komt en zeker is van speeltijd!
0 0
Wheelie
Ik zie Donny liever helemaal nergens anders. Niet bij spurs, Dortmund, Real of waar dan ook buiten Amsterdam.
0 0
mrfootballplayer
United laat Pogba natuurlijk niet meer gaan zonder er zelf iets voor terug te kunnen halen
0 0
ruben uit de ho
Nog een jaar mag ik hopen. Hij is onmisbaar met zijn loopacties, inzicht, voetballend- en scorend vermogen..
0 0