Martínez: 'Mijn lengte moet geen discussie zijn'

ThijsZwagerman, 11-08-2019 om 14:20, 13584 views, Trouw |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lisandro Martínez vindt niet dat hij door zijn lengte (1,78 meter, red.) ter discussie mag staan als centrale verdediger. De Argentijn werd zaterdagavond tegen FC Emmen in het stadion verkozen tot Man of the Match en is dan ook wel klaar met de discussie over zijn lengte.

'Iedereen begint daar altijd over. Als je ziet hoeveel duels ik win, moet dat eigenlijk geen discussie zijn', stelt de verdediger in gesprek met Trouw. Zijn trainer, Erik ten Hag, is het met Martínez eens. 'Weet jij hoe groot Sergio Ramos is? 1,83. Kijk. Volgens mij is Ramos ook niet zo’n verkeerde hè. Martínez heeft een ongelofelijke duelkracht. Daarnaast kan hij op meerdere posities uit de voeten. Ik verwacht dat hij alleen nog maar gaat groeien.'

Dat verwacht Martínez zelf ook. De aankoop voelt zich prettig bij Ajax. 'Het spel van Ajax ligt mij wel. We zijn veel aan de bal en zetten snel druk als we ‘m niet hebben. Dat past bij mijn stijl. Met ‘Defensa’ (Defensa y Justicia, red.) probeerden we hetzelfde systeem te spelen.' Toch kost het ook Martínez wat tijd om zich aan te passen aan Ajax. 'Het is natuurlijk heel moeilijk om, wanneer je in een nieuw elftal komt, gelijk het juiste ritme te hebben. We hebben als team nog veel te verbeteren, maar het gaat de goede kant op.'  

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Superjan
Beste Thijs Zwagerman, de afkorting 'red.' gebruik je alleen bij redactioneel commentaar binnen een letterlijke quote, zoals in de situatie: Daley Blind zei: "Mijn vader (Danny Blind, red.) is ook actief binnen deze club.", niet als je als redactielid zelf iets aan het schrijven bent. Dan spreekt het namelijk voor zich dat de toevoeging van de redactie is.
0 0
Cupmetgroteoren
Word een beetje moe van al dat 'lekker kritisch zijn'. Doet het gewoon erg goed en is multi inzetbaar.
0 0
ram
Ik zou hem lekker op het middenveld zetten. In mijn ogen is Blind momenteel beter/meer vertrouwd achterin en Martinez is lekker fel én kan goed voetballen. Ideale verdedigende middenvelder.

Als iedereen fit is:
Onana; Mazraoui, Alvarez, Blind, Tagliafico; Marin, Martinez; Ziyech, Van de Beek, Neres; Tadic.

Dest, Schuurs, Promes en Huntelaar veel laten invallen en af en toe basis zodat ook die veel spelen.
0 0
mistermiyagi
Het lijkt mij slim om zeker een langere speler naast hem op te stellen, Alvarez, Schuurs..

Met Veltman en Martinez in de as is een spits van 1.90+ levensgevaarlijk.
Ook al is het technisch een drama, elke club heeft wel zo'n reus.
Anders zetten ze wel een vd Hoorn type in de punt, dan moet je hoog springen als Veltman en Martinez zijnde
0 0
Aspers73
Martinez is ontzettend goed in koppen, dat valt inderdaad op.
0 0
Ajax-Amsterdam
Dit zou ik een mooie opstelling vinden:

Onana
Dest - Alvarez- Blind - Tagliafico
Martinez
vd Beek - Ziyech
Neres - Tadic - Promes
2 -3
Klasseman
Hij schijnt wel een enorme lul te hebben is ook belangrijk volgens ten Hag
1 -2
Ajaxvooraltijd
Je bedoelt vd Gijp
0 0
Zuiderling
Aldus een enorme lul.
1 0
OdjePils
Leuk om te lezen wel, hoe een x aantal discussies telkens terugkomt op showtime:

Ik zal ze op een rijtje zetten en er daarna iets van proberen te vinden...

- Martinez als LCV, dan wel te klein;
- Maz op het middenveld;
- Dolberg wel of niet weg doen;

Zo vergeet ik er wellicht nog eentje!

Martinez is inderdaad wat aan de kleine kant voor een LCV, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Wat wel een probleem is op dit moment, is dat hij vooralsnog laat zien een hele matige opbouwer te zijn. Mijns inziens is hij dat ook echt gehaald als vervanger van Tagliafico.

Mazraoui op het middenveld is een misvatting. Dynamiek heeft hij, power, loopvermogen, alles. Echter mist deze man echt het intellect om in te schatten waar en hoe en wanneer hij druk moet zetten!Voor wat betreft Dolberg: de cijfers spreken volledig in zijn nadeel en in het voordeel van Huntelaar en Tadic. De discussie lijkt mij dan ook gesloten. Opvallend is, hoe vaak Dolberg vooral NIET gevaarlijk is in de 16. Het ‘geil’ zijn voor de goal ontbreekt volledig bij hem. Gaarne afscheid nemen!
1 -6
ETM
Martinez een matige opbouwer, met alle respect maar dan zitten je ogen in je broekzak als hij aan de bal is. Sinds zijn komst strooit hij met balletjes die een linie overslaan en perfect aan komen. Hij is erg sterk aan de bal, kan een pass uitstellen, hoeft niet naar de zijkanten om onder druk uit te komen.

Mazra die niet op het middenveld kan is een voorbarige conclusie. Heeft een x aantal keer indruk gemaakt, maar ook mindere beurten gemaakt. Voorlopig komt hij idd verdedigend minder sterk naar voren dan aanvallend.

Dolberg is idd niet te verdedigen, want functioneert niet en zn concurrenten functioneren hartstikke goed. Wordt verdedigd door 'liefhebbers'. Dat kan ik dan weer wel begrijpen.
5 0
FissaDeGekste
Wat een crosspass over 40 meter gaf hij dan! Echt genieten!
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Het schijnt dus wel degelijk mogelijk te zijn hem te verlengen. Dat doen ze tegenwoordig met een soort vacuümpomp. Kreeg er laatst een e-mail over.
2 0
OdjePils
Hahahahaha 1000 duimpjes
1 0
SoAFCA
power hiur
0 -2
insectenverdelg
Wii m wel vaker op t middenveld zien. Btrengt daar powe. Blind is achterin een te stsbuele factor. Is tactische sterker.
4 0
kampioen0809
Nee maar goed
0 -3
Web
Martinez kan niet alleen goed voetballen, maar brengt ook nog een stuk agressiviteit in zijn spel.
Hij is nog zoekende bij Ajax, waar brengt hij het meest? Maar dat het een aanwinst is, is wel duidelijk. Zal waarschijnlijk net als Tagliafigo veel gele kaarten krijgen? Om dat ze op het randje spelen, maar dat moet je maar accepteren.
In Argentinië spelen veel meer met het hart dan in Nederland, soms over de grens.
3 -1
AFCAfan93
Ik ben blij met deze aankoop. Onze Argentijnse pitbull
4 0
ST
Martinez is een heerlijke voetballer. Geweldige greep van Overmars. Brengt samen met Nico de pit die je nodig hebt. Ik zie liever hem op het middenveld dan Blind.
1 0
Rolleman
aub kappen met mazraoui op t middenveld... is gewoon een rechtsback, vooral bij ons. hij is te belangrijk op rechtsback. en op t middenveld bekoort die mij helemaal niet.
2 0
ST
Je reageert op een opmerking over Martinez. Overigens zie ik in Mazraoui wél een middenvelder. Hij moet nog een beetje wennen in die rol.
0 0
Kibbahimovic
Wie heeft hier over Mazraoui?
1 0
ST
Martinez zou prima met Mazraoui een koppel op het middenveld kunnen vormen met Donny als 10.
0 -4
GladiOol
Mazraoui is niet goed genoeg voor het middenveld naar mijn mening. Iedere wedstrijd van hem op het middenveld heeft hij mij totaal niet kunnen bekoren. Ik vind hem daarentegen wel erg goed als rechtsback omdat hij voetballend veel meer brengt dan Veltman.
8 0
kampioen0809
Denk dat hij ook nog wel echt in zijn rol als middenvelder moet groeien. Zie er wel potentie in eigenlijk, lekker dynamisch.
0 -3
Ozymandias
Na de miskoop van Magallán lijkt het erop dat Overmars en Veldmate zich hebben herpakt met de aankoop van Martínez. Als Álvarez (minstens) net zo'n goede aankoop blijkt te zijn hebben Overmars en Veldmate deze zomer fenomenaal werk verricht.
7 -5
mvdk
Ik zou Blind en Martinez wel eens om willen wisselen. Nee, niet vanwege lengte.
1 0
Hans Kraay Jr.
Nou ik denk dat die 2cm wel degelijk een wereld van verschil maakt. ;)
0 0
Kuningast
Het is gewoon een nadeel als cv als je wat kleiner bent. Hij zal uiteindelijk wel back gaan spelen als Nico vertrekt. Neemt niet weg dat ik wel fan ben van Martinez!
1 0
afcas
Waarom zal hij uiteindelijk wel als back spelen? Deze man hoort een rol centraal te hebben...
3 0
ajax4lifebaby
Denk dat deze man echt geweldig kan spelen op de linksback positie. Toen ik hoorde "soort tagliafico maar dan beter in voetballen" verklaarde ik ze voor gek maar lijkt er echt op hoor.
0 0
JPM
Wereldaankoop.
8 -1
louis60
Ik heb hem nog niet zien spelen. Even afwachten met superlatieven.
0 -1
ram
Omdat jij hem nóg niet hebt zien spelen, mogen wij niks zeggen? Raar...
0 0
sKaFFiLiouS
Dan zou ik toch maar even van teletekst afkomen..
1 0
FerdiZ
inderdaad
1 0
AltijdAJAXAmsterdam
Geweldige speler
6 0
Broekzak
Haha dat zinnetje " ik verwacht dat hij alleen nog maar gaat groeien" maakt de hele lengte discussie inderdaad onzinnig
4 -1
Babayaka
Hoe oud is die? Heeft waarschijnlijk nog nooit gehoord dat 178 een probleem is, nee dat hoort ie pas als hij in nederland is, want daar verzinnen ze die onzin .
3 -2
Ozymandias
Zelfs in Engeland hoor je analisten bijna nooit over de lengte van spelers meer praten. Die hebben goed begrepen dat dit een topic is wat samen met het ouderwetse Engelse voetbal bijna is verdwenen van de Premier League velden. Ik hoor Nederlanders wel eens dingen zeggen als "kijk naar Engeland daar staan alleen lange spelers in de verdediging" en moet dan hard lachen aangezien ik in Engeland woon en de 1,80 meter lange Aké hier als één van de beste centrale verdedigers van de Premier League wordt gezien.
3 -5
louis60
Virgil? En nog 20 anderen. Tel maar na.
3 -3
Ajax412
En daar lopen alleen bikkels van kerels rond ook :p.
1 0
Eastwood
Hij is niet langste inderdaad. But who cares. Wat een bijter staat er in het veld man.
1 -1
Pipodeclown112
Die centimeters maken geen drol uit. Hij ziet er echt uit alsof ie zo is weggelopen bij de eerste de beste Argentijnse straatbende. Die wil je niet in een donker steegje tegenkomen. Wat een slager!
4 -3
louis60
Dat worden heel wat rode kaarten...doe toch maar een cursus 'verstandig inkomen' en 'teckels zonder kaarten'.
2 -1
ck69
Teckel xD
2 0
Jornnn
Is ook zo. Maar tegen de lange specialisten legt hij het wel af. Maar hoevaak tref je die nou echt? Die 2 wedstrijden per jaar speel je maar met schuurs man op man.
3 -1
3*stars*3
Lengte zegt ook niet alles want Dijks was 1.95 maar kon niet koppen.
Ibra heeft zich daarin wat ontwikkeld maar was ook geen kopper.

Ten Hag haalt Ramos erbij als voorbeeld maar landgenoot Mascherano, is nog kleiner dan Martinez.
Heeft het als CV bij Argentinië en Barca niet slecht gedaan volgens mij...
Maar ik ben echt happy met deze aankoop.
4 -1
Giagia055
Puyol was ook niks mis mee
3 -1
Jwduijm
cannavaro ook niet.
2 -1
Giagia055
Puyol was ook niks mis mee
1 -1
AltijdGelijk
Ik heb altijd het gevoel dat analisten of kenners zomaar wat zeggen over lengte.

Als iemand van 1.78, 75 cm hoog kan springen en zijn tegenstander van 2 meter springt 40 cm hoog...

Dan wint 1.78 alsnog het kopduel!

Martinez is 1.78, hij speelt zelden tegen spelers die maximaal 20 cm groter zijn dan hij is, Wanneer je dan als voorbeeld basketbal neemt en je hebt 1 speler van 2 meter en een andere speler van 2.20, die van 2 meter vliegt vaak genoeg over die van 2.20 heen en dunkt op hem. Het kan makkelijk wanneer de speler van 2 meter de absolute kwaliteiten heeft.
Lengte is een hulpmiddel, het is een onderdeel van, kracht, snelheid,doorzettingsvermogen etc.

Alleen oordelen op lengte zegt helemaal niet alles!
3 -1
Labrador
Jammer dat het niet in de samenvatting te zien was. Martinez was tot 2x toe dicht bij een goal met een puike kopbal.
2 0
BokkieBokstra
Precies! Vond ik heel jammer, hoopte al op een goal van hem.
0 0
Patrick78
Tot nu beste aankoop van dit jaar. Prima verdediger en ook middenvelder. Hij is zeker een echte Ajax speler net als Chivu.
2 0
Huntelaar020
Goede spelers vindt het alleen wel een beetje jammer dat het Nederlandse een beetje van af gaat bij Ajax.
Zeker als Donny weg gaat.
1 -1
ajaxdordtt
Hoeft ook geen issue te zijn, moet je wel Schuurs naast hem zetten, niet Veltman.
1 -3
Kuningast
Alvarez!
0 0
ajaxdordtt
Dat kan ook idd. In ieder geval iemand met lengte.
0 0
Huntelaar020
Gaat ook gebeuren, denk dat hij dinsdag gewoon speelt en dat hij gister alleen rust kreeg.
0 0
VoorAltijdNummer14
Bizar dat zo'n goede speler zo onder de radar is gebleven?! Een heel groot compliment aan de scouting, wat een bargain!!!
3 0
TomAjaciedd
Omdat hij dus zo klein is wilde topclubs hem waarschijnlijk niet
1 -1
AjaxBaggio
En dan speelt Alvarez nog niet eens mee.
Kan een leuk seizoen worden.
1 0