Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ziyech: 'Je wilt ook duidelijkheid voor jezelf'

SJvanveen, 10-08-2019 om 22:04, 9249 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hakim Ziyech wist al een week dat hij zijn contract ging verlengen bij Ajax. De middenvelder verlengde onlangs zijn verbintenis in Amsterdam en liet na afloop van Ajax - FC Emmen nogmaals blijken blij te zijn om voor de Amsterdamse club te spelen. 

'Iedereen weet dat ik mij hier goed voel en de club niet zomaar inruil. Op een gegeven moment wil je ook duidelijkheid voor je zelf. Dat ik een knoop heb doorgehakt wil ik niet zeggen, want je weet nooit wat er gebeurt, maar vorige week wist ik dat ik wilde verlengen. We hebben een leuk team en dat weet iedereen. Wat we afgelopen seizoen hebben gepresteerd willen we nog een keer doen', spreekt Ziyech in kraakheldere taal bij FOX Sports

Kasper Dolberg of Dusan Tadic? 

Ajax won met 5-0 van Emmen en Ziyech vond zelf een keer het net. Hij vindt dat de Amsterdammers het zichzelf makkelijker hadden kunnen maken, maar is uiteindelijk content met het resultaat. Wat betreft de wisselwerking met Dusan Tadic als spits is Ziyech te spreken. 'Het maakt voor mij niet heel veel uit', doelt de spelmaker op of Tadic of Kasper Dolberg in de spits. 'Met Tadic kan je lekker combineren, maar je weet dat Kasper een uitstekende spits is die kan scoren.' 

Acteercarrière? 

Bij de NOS ging Ziyech ook kort in op zijn contractverlenging. Ajax ging viraal met een ludiek filmpje en daar kon Ziyech ook wel van genieten. 'Dat hebben ze bij de media van Ajax goed bedacht. We waren binnen twee minuten klaar. Acteertalent wil ik niet zeggen, maar we waren snel klaar.'  

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Ik hoop natuurlijk dat Vd Beek blijft maar mocht hij vertrekken dan zou ik Ziyech op '10' zetten en Martínez als stofzuiger met snelheid als linkercentrale middenvelder gebruiken. Ziyech verspeelt relatief vaak op verkeerde momenten of plaatsen de bal en daarom vind ik zijn huidige rol (als hangende rechtsbuiten) ideaal voor hem maar met Martínez als linkercentrale middenvelder denk ik dat het balverlies van Ziyech kan worden opgevangen. Met verder Promes en Neres op de flanken en Tadic in de spits zou de aanval alles hebben wat een aanval van Ajax hoort te hebben. Tadic en Ziyech hebben veel creativiteit en Neres en Promes hebben een individuele actie en diepgang.
0 0
PetrusKeizer
zegt hij nu eigenlijk, in bedekte termen, dat het (voor hem) makkelijker combineren is met Tadic in de spits als met Kasper in de spits?
0 0
Youri08
Was een kutvraag van de dienstdoende praatpaal want niet 1 antwoord is goed. Maar Tadic heeft meer gevoel voor ruimte (om aan te spelen, kaats of juist steekpass), Dolberg is meer een type afmaker, die zijn moeilijker te bedienen.
0 -1
ETM
Ik probeer als supporter zo verwachtingen bij mezelf te temperen. Kom op, geen De Ligt, geen Frenkie en zelfs geen Schone.. afgelopen seizoen goed inlijsten. Dit seizoen een beetje blanco in te gaan..
Maar het lukt me niet helemaal. Net zoals het Ziyech denk ik niet helemaal lukt. Vorig seizoen als rode lap, Ajax en haar supporters als een woeste rook blazende stier. We moeten die CL weer in denderen.
Veel vertrokken, maar zeker ook veel gebleven. En Ziyech en Co moeten de nieuwelingen gewoon aansteken. Zo'n Martinez heeft iig overduidelijk de potentie.

Kom op mannen, vreet ze op, te beginnen met die zelfingenomen Grieken.
0 0
bremovic
onana

dest alvarez blind tagliafico
martinez
vd beek ziyech
neres tadic promes

?????
0 -1
DeMeervanweleer
Op z`n hoede voor het journaille en dat is niet zo onterecht. Verder een jongen die zijn gevoel volgt en dat is iets om te prijzen, hij heeft het ook meerdere malen gehad over het plezier in de groep, dat zegt ook wel wat over Hakim.
0 0
Lane 8
Wat houd ik van deze man
1 0
Lane 8
Nohomo
0 -2
johnantoni
Toch denk ik dat dit de laatste kans was voor Ziyech om naar de top te gaan. Plan was eigenlijk om na het WK al te vertrekken. Na een geweldig seizoen vorig jaar had ik wel gedacht dat de topclubs in de rijden zouden staan. Gijp riep laatst dat ze hem niet namen omdat hij teveel balverlies leed, zit wel wat in.
3 -1
Bensco
desnoods wordt die de nieuwe Lasse Schöne, geen problemen mee.
1 0
Aad82
Ajax is de top vriend.
1 -1
PuurGeluk
De tegenstand in de ed is van dusdanig laag niveau dat hij die balverliezen prima kan lije. Soms heb ik het idee dat ie maar wat aan het spelen is. En dat bedoel ik niet negatief. Maar een balverlies kun je wel lije en de volgende keer lukt een hoogstandje wel. En zo niet, dan de volgende keer wel. Heerlijk toch?! Beetje frivool over dat veld paraderen. Machtig mooi.
1 -1
Cupmetgroteoren
Ach, je weet het nooit in het voetbal.
1 -1
Ismael Urzaiz
Ziyech is een nuchtere en intelligente jongen. Gelukkig is Ajax in de positie om dit soort jongens een marktconform salaris te geven.
3 -1
BrandjeXL
Mooie combi van Nederlandse nuchterheid en Marokkaanse trots. Goudeerlijk en zeker een gevoelsmens.
4 0