Ajax O17 boekt ruime oefenzege op Sparta

BartVeenstra, 10-08-2019 om 13:55, 9844 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

 

Ajax O17 heeft op Sportpark de Toekomst een ruime oefenzege geboekt op de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. Na een 1-1 ruststand liepen de jonge Ajax-talenten na rust uit naar een ruime 4-1 overwinning.

Na een kwartier spelen wist Jenno Campagne Ajax O17 met een fraaie treffer op een 1-0 voorsprong te zetten. Heel lang konden de Amsterdammers niet genieten van deze voorsprong, want tien minuten later kwamen de bezoekers uit Rotterdam weer op gelijke hoogte. Even later kreeg Sparta opnieuw een kans na een snelle uitbraak, maar dit keer wist Dani van den Heuvel redding te brengen. Aan de andere kant kreeg ook Ajax een goede kans, maar raakte Gibson Yah - na een goede combinatie met Alen Karahasanovic de lat.

Vlak na rust was de eerste grote kans voor Sparta. De Rotterdammers kregen een strafschop, nadat Riol Hillen een overtreding had gemaakt. De penalty eindigde echter op de lat. Even later kreeg ook Ajax een penalty en ook deze werd in eerste instantie gemist. In de rebound wist Jay Enem te scoren. Vlak erna kreeg Ajax opnieuw een penalty en zodoende pikte Ar'jany Marth zijn doelpuntje mee. Na een goede voorzet vanaf links wist Enem uiteindelijk voor de 4-1 eindstand te zorgen.

Opstelling Ajax O17:

Van den Heuvel (Dijkstra 41'), Dakriet (Misidjan 41'), Dirksen (Oostwoud 35'), Hillen, Baas; Brandes, Campagne, Fitz-Jim (Yah 26'); Rasmussen, Martha (Enem 41'), Karahasanovic.

Wissels Ajax O17:

Dijkstra, Misidjan, Oostwoud, Yah, Enem

Doelpunten:

1-0 Jenno Campagne (15')
1-1 Sparta Rotterdam (25')
2-1 Jay Enem (52')
3-1 Ar'jany Martha (66', pen.)
4-1 Jay Enem 

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SpursAjax
niet een super team dit maar toch wel erg benieuwd naar de ontwikkeling van de 4 jongens waar ik wel wat van verwacht! Hillen, campagne, Brandes en Frits-jim. Ook benieuwd naar Rasmussen maar nog nooit zien spelen dus geen idee of dat wat is?
0 0
Mikes
Ik heb hem bij FCN meerdere keren aan het werk gezien, die ga je niet lang zien bij O17. Hij gaat snel naar O19.
0 0
Ziyech22
wordt toch tijd dat dit uitgezonden gaat worden. zou dit zo graag live willen zien..
3 -1
Wout1988
het is maar een oefenwedstrijd
2 -1
trodat4030
Als je het zo graag wilt zien moet je lekker langskomen op De Toekomst. Verwachten dat ze oefenpotjes uitzenden als ze niet eens alle competitiewedstrijden uitzenden is erg naïef.
4 -4
Ajax_33
Kan toch dat hij op vakantie is? Of weet jij 100% zeker dat dit niet het geval is? Kom op, laat die arrogante reacties lekker weg man.
2 0
wolterx
Heel benieuwd naar de nieuwe namen en de doorgeschoven jongens als Brandes. Seizoen begint weer echt, o16 gaat maandag beginnen volgensmij, o19 gisteren al wedstrijd net als Jong Ajax, nu o17. Kan een leuk seizoen gaan worden.
6 -1
rickyboy1444
Zijn er naast Brandes nog meer spelers direct doorgeschoven naar O17? Want de selectie van O16 is akelig groot op het moment.
1 0
wolterx
Aning viel net in, zou me niets verbazen met komst van Van Bohemen. Sarfo lijkt me ook doorgeschoven, was hij eind vorig seizoen al. Gooijer zou ik persoonlijk ook doorschuiven als hij aan speelminuten kan komen.
1 0